Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Grootste Antwerp Pride Parade ooit is vertrokken: “Parade is langer dan het parcours”

HLN
LIVE. Grootste Antwerp Pride Parade ooit is vertrokken: "Parade is langer dan het parcours"
Na twee jaar vindt er opnieuw een Pride plaats in Antwerpen. Sinds afgelopen woensdag wordt er op verschillende plaats in de stad gevierd. Om 14 uur is de Antwerp Pride Parade vertrokken aan de Paardenmarkt. Via het Hessenplein, de Oude Leeuwenrui en Brouwersvliet gaat het naar de Scheldekaaien. Zeventig organisaties waaronder veertig trucks nemen deel aan de optocht.
Lees verder

LIVE. Antwerpen maakt zich op voor grootste Pride Parade ooit: "Parade is langer dan het parcours"
Na twee jaar vindt er opnieuw een Pride plaats in Antwerpen. Sinds afgelopen woensdag wordt er op verschillende plaats in de stad gevierd. Om 14 uur start de Antwerp Pride Parade vanop de Paardenmarkt om via het Hessenplein, de Oude Leeuwenrui en Brouwersvliet naar de Scheldekaaien te gaan. Zeventig organisaties waaronder veertig trucks nemen deel aan de optocht.
Lees verder

'Regenbooggemeente' Oostende weigert homokoppel te erkennen als vaders van 4-jarige Rocco: "Eén van ons moet onze zoon adopteren: dit is te gek voor woorden"
Uitgerekend op de dag van de Antwerp Pride gaat een oproep van Stefan Westerlinck (44) en zijn partner Kevin (39) viraal: het koppel uit Oostende kreeg het nieuws dat één van hen hun zoon Rocco moet adopteren. Ze raken immers niet allebei erkend als vader van de jongen van vier die via draagmoederschap in Amerika werd geboren. "Het is frustrerend dat net een 'regenbooggemeente' als Oostende hier geen voortrekkersrol in speelt", zeggen ze.
Lees verder

"Laat je zeker niet tegenhouden": tips en tricks om tickets te bemachtigen om de Rode Duivels aan het werk te zien in Madrid en Milaan
Liefst acht Rode Duivels komen dit seizoen uit bij de Milanese en Madrileense topclubs. Charles De Ketelaere, Divock Origi en Alexis Saelemaekers bij AC Milan, Romelu Lukaku bij Inter, Thibaut Courtois en Eden Hazard bij Real Madrid en Yannick Carrasco en Axel Witsel bij Atlético. Weelde. Het is dan ook hét moment om als voetballiefhebber eens naar ginder te trekken. Maar hoe geraak je aan tickets? Wat zijn de beste vluchten? Hoe bereik je het eenvoudigst het stadion? En welke prijzen moet je neertellen? Onze redactie zocht het voor u uit, mét tips en tricks van kenners.
Lees verder

Staking treinbestuurders in VK: ook Heathrow Express geschrapt
Een staking van treinbestuurders veroorzaakt zaterdag grote verstoringen van het treinverkeer in het Verenigd Koninkrijk. In het land neemt met de prijsstijgingen het aantal stakingsacties toe.
Lees verder

LIVE. Hubert officieel naar U23 Anderlecht - Union versterkt zich met ex-Realspeler José Rodriguez
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Amerikanen zien India als illegaal doorvoerland Russische olie
India wordt gebruikt als illegaal doorvoerland voor Russische olieproducten. Dat denken Amerikaanse autoriteiten die hierover hun zorgen hebben geuit aan India.
Lees verder

"Hij klauwde letterlijk haar ogen uit": het gruwelijke verhaal van satanist Richard Ramirez, de 'Night Stalker'
Zijn vader mishandelde hem, zijn neef schoot voor zijn ogen zijn vrouw neer en zijn schoonbroer was een gluurder. Dat Richard Ramirez op het foute pad raakte, verwonderde eigenlijk niemand. Een jaar lang terroriseerde hij onder de naam 'Night Stalker' de inwoners van Los Angeles. Het zijn zij die de moordenaar uiteindelijk bij de lurven zouden vatten, nadat z'n rotte tanden zijn identiteit verraadden. Hij bracht 13 mensen op gruwelijke wijze om het leven, anderen liet hij in - net - in leven. "Hij was zo op z'n gemak dat hij de tijd vond om iets te snacken. Het was echt ziek."
Lees verder

Dit eten de foodies op strandfestival WECANDANCE dit weekend: verse Napolitaanse pizza en een brunch voor 110 euro
Moet festivaleten altijd gelijk staan aan een vettige pizzapunt of wakke frieten? 'What an illusion!' vinden ze bij WECANDANCE. Wat eet het hippe volkje graag bij z'n zomerse beats en hoeveel kost dat festivalfood van topkwaliteit? Onze journaliste zoekt de prijzen uit en schuift aan bij de exclusieve VIP-brunch met acteur en kok Vincent Banić.
Lees verder

1 op 5 Belgen heeft migraine, en sommigen veel meer in de zomer: "De symptomen houden zonder behandeling tussen de vier uur en drie dagen aan"
Voor sommige mensen is de zomer lang niet zorgeloos. Omdat ze hoofdpijn of migraine krijgen als ze in de zon zitten. Maar bestaat er wel iets als 'zomerhoofdpijn'? "Zon en hitte zijn maar enkele mogelijke triggers", legt neuroloog Jan Versijpt (UZ Brussel) uit. Hij vertelt welke factoren nog een rol kunnen spelen en wat je eraan kunt doen.
Lees verder

1 op de 5 Belgen heeft migraine, en sommigen veel meer in de zomer: "De symptomen houden zonder behandeling tussen de vier uur en drie dagen aan"
Voor sommige mensen is de zomer lang niet zorgeloos. Omdat ze hoofdpijn of migraine krijgen als ze in de zon zitten. Maar bestaat er wel iets als 'zomerhoofdpijn'? "Zon en hitte zijn maar enkele mogelijke triggers", legt neuroloog Jan Versijpt (UZ Brussel) uit. Hij vertelt welke factoren nog een rol kunnen spelen en wat je eraan kunt doen.
Lees verder

Nederlander achter Tornado Cash opgepakt, bedrijf 'mixte' voor miljarden cryptomunten
Een 29-jarige man is woensdag in Amsterdam opgepakt op verdenking van het verhullen van criminele geldstromen en het faciliteren van witwassen via de zogeheten mixingservice Tornado Cash. Zo'n onlinedienst mixt bijvoorbeeld bitcoin van meerdere cryptofondsen om zo de herkomst te verhullen.
Lees verder

Jens organiseert een CFNM-feestje: "We waren spiernaakt en overgeleverd aan de wensen van de dames"
"Met een uitdagende blik gaf ze de kaart 'orale verwenning' aan Mateo, die breed grijnsde en haar meenam naar de matras in het midden van de kamer." Jens* (39) organiseert graag erotische feestjes. Op een avond zet hij een CFNM-feestje — Clothed Female, Naked Man — op touw. De bedoeling? De mannen zijn naakt en staan tot volledige beschikking van de dames. Met de hulp van een kaartspel wordt het een wilde, magische avond. "Mateo keek me van opzij aan en vroeg: 'Wisselen?'"
Lees verder

Pomchi in buggy doodgebeten door Stafford terwijl baasje ermee op wandel was in Jabbeke: "Mijn mama probeerde nog om de Stafford eigenhandig los te rukken van Lizzy"
Vrijdagavond ging Marie-Anne Decaestecker in de buurt van de de sporthal van Jabbeke op wandel met haar pomchi die in haar harnasje aan de leiband vastzat in een buggy met zonnekap. Plotseling werd het diertje aangevallen door 1 van de 2 Staffords waarmee een voorbijgangster op stap was. De pomchi werd daarbij ernstig gebeten in haar buik en lijfje waardoor het de aanval niet overleefde. "Dit is een trauma voor mijn mama die nog probeerde om Lizzy eigenhandig te verdedigen", zegt haar zwaar aangeslagen zoon Hendrik Pottier.
Lees verder

Pomchi in buggy doodgebeten door stafford tijdens wandeling in Jabbeke: "Mijn mama probeerde nog tevergeefs de hond los te rukken van Lizzy"
Marie-Anne Decaestecker uit Jabbeke zit in zak en as. Met haar pomchi Lizzy in een harnasje, netjes aan de leiband en in een buggy met zonnekap, ging ze vrijdagavond wandelen toen het diertje plots werd aangevallen door 1 van de 2 staffords van een voorbijgangster. De pomchi werd daarbij ernstig gebeten in buik en lijfje, waardoor het dier de aanval niet overleefde. "Lizzy was een therapiehondje. Mensen die een fobie hadden voor honden werden in contact gebracht met Lizzy om hun angst te overwinnen", zegt haar zwaar aangeslagen zoon Hendrik Pottier.
Lees verder

150.000 arbeiders op theeplantages in Bangladesh leggen werk neer
Bijna 150.000 arbeiders op meer dan 200 theeplantages in Bangladesh zijn zaterdag in staking gegaan. Ze eisen een verhoging met 150 procent van hun loon van ongeveer 1 euro per dag. De lonen van de theearbeiders behoren tot de laagste lonen ter wereld.
Lees verder

Emotioneel afscheid van Lars Janssens (16): "Jouw naam zal voor eeuwig als een echo over de Kempense wegen weerklinken"
Lars Janssens (16) moet enorm graag gezien en geliefd zijn geweest. Meer dan duizend mensen kwamen de jonge wielrenner die afgelopen maandag overleed nadat hij nog een week eerder werd aangereden op training in Malmedy, een laatste groet brengen om zo ook zijn ouders en broer een hart onder de riem te steken. Mooie woorden van zijn ploeg, zijn trainer, zijn ouders, maar vooral zijn broer Siebe. "Ik wil hier staan als krachtig persoon waarop mensen kunnen rekenen vandaag. Speciaal voor jou. Een week lang was ik dag en nacht bij je. Ik geloofde echt dat je wakker zou worden, maar het heeft niet mogen zijn."
Lees verder

"Zelfs Wout Van Aert stuurde nog een videoboodschap. Ik dacht echt dat je wakker ging worden": emotioneel afscheid van Lars Janssens (16)
"Ik wil hier staan als krachtig persoon waarop mensen kunnen rekenen vandaag. Speciaal voor jou. Een week lang was ik dag en nacht bij je. Je idool Toon Aerts kwam langs en even zagen we zelfs twee tranen over je wangen. Ik geloofde echt dat je wakker zou worden, maar het heeft niet mogen zijn." Siebe, broer van de betreurde Lars Janssens (16), kreeg deze middag iedereen stil met zijn moedige woorden. Meer dan duizend mensen kwamen de jonge wielrenner, die maandag overleed na een aanrijding op training in Malmedy, een laatste groet brengen.
Lees verder

Spectaculair ongeval op A19: "Hij kwam vanuit de graskant gevlogen, net als in een film"
Op de A19 ter hoogte van de verkeerswisselaar in Wevelgem kwam het zaterdagmiddag iets voor 12 uur tot een spectaculair ongeval. Een bestuurder die vanop de E403 de A19 wilde oprijden miste zijn bocht en ging over de graskant op de A19. "Ik besef dat ik erg veel geluk heb gehad", vertelt de 33-jarige bestuurder uit Wervik.
Lees verder

Prinses Maria Laura trouwt volgende maand met haar Franse verloofde
Prinses Maria Laura (33), de dochter van Prinses Astrid en Prins Lorenz, heeft haar trouwdatum bekend gemaakt. Het nichtje van koning Filip trouwt op 10 september in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in Brussel met haar Brits-Franse partner William Isvy.
Lees verder