Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Daar is De Ketelaere. Breekt hij de ban voor Milan? (0-0)

HLN
LIVE. Daar is De Ketelaere. Breekt hij de ban voor Milan? (0-0)
• MAPEI Stadium - Città del Tricolore
Lees verder

LIVE. Milan, zonder CDK in de basis, ontsnapt na strafschopredding van Maignan. Stand nog steeds 0-0.
• MAPEI Stadium - Città del Tricolore
Lees verder

LIVE. 0-0 bij de rust in Sassuolo-Milan, krijgen we straks De Ketelaere?
• MAPEI Stadium - Città del Tricolore
Lees verder

Hallucinant: koerier is wegenwerken zat, negeert signalisatie en rijdt dwars door werfzone naast E40
De vernieuwings- en vervangingswerken aan de E40 in Erpe-Mere met bijhorende wegomleggingen en de met sloten vastgemaakte wegversperringen voor het lokaal verkeer blijken niet duidelijk genoeg.
Lees verder

Colruyt doekt tweedehandswinkel bij Dreambaby al op
Enkele maanden na de lancering doekt Colruyt Groep de tweedehandswinkel van zijn babyspeciaalzaak Dreambaby alweer op. Toch blijft de retailgroep in tweedehands geloven. "We nemen nu de tijd om een nog betere service uit te denken", zegt een woordvoerster.
Lees verder

Concurrentie "gechoqueerd" door miljoenensteun aan 'Legoland Benelux': "Overheid zou beter in bestaande parken investeren"
Vanmorgen raakte bekend dat het pretpark Legoland naar België komt. Sterker nog: 'Legoland Benelux', dat zal openen op de voormalige site van Caterpillar in Gosselies nabij Charleroi, belooft het grootste Legopretpark van Europa te worden. Het nieuws werd warm onthaald door pretparkfans, maar niet iedereen staat te springen voor het project. Zo vindt de concurrentie de miljoenensteun van de overheid "choquerend".
Lees verder

"Racistisch, discriminerend en homofoob": PVDA Leuven woedend om 'grappige beelden' die café Picasso op schermen laat zien
PVDA Leuven maakt zich op voor een protestactie op woensdag 31 augustus aan café Picasso op het Ladeuzeplein. Reden voor de toorn van de oppositiepartij is een aantal beelden die te zien waren op de televisie in de horecazaak. "Racistische, discriminerende en homofobe beelden", aldus Toon Melis van PVDA Leuven. Uitbater Christophe Haevelaerts ziet het anders: "Het gaat om humoristische cartoons die je overal kan vinden op het internet. Scherp en een beetje over het randje maar wel humor."
Lees verder

Dit zijn de 20 producten die de voorbije maand het duurst zijn geworden, én de 20 die het felst goedkoper werden
De inflatie is in augustus geklommen tot het hoogste niveau sinds maart 1976 en bedraagt nu maar liefst 9,94 procent. De prijs van voeding, elektriciteit, aardgas en kleding is sterk toegenomen. Maar enkele producten zijn ook goedkoper geworden in vergelijking met de maand ervoor. Een overzicht van de top 20 van beide categorieën.
Lees verder

Olietanker dreigt te zinken na botsing nabij Gibraltar
In Gibraltar vrezen de autoriteiten voor olievervuiling nadat dinsdag twee tankers tegen elkaar zijn aangevaren. Zo schrijft DPA. Het ging om een schip dat LNG, vloeibaar gas, vervoerde en een olietanker die op weg was naar de Nederlandse stad Vlissingen. Die laatste is deels aan het zinken en dat baart de autoriteiten grote zorgen.
Lees verder

Automobilist (96) vergist zich van pedaal en ramt tramhokje in Antwerpen
Op het kruispunt van de Oudaan, Lange Gasthuisstraat en Huidevettersstraat is dinsdagnamiddag een voertuig frontaal ingereden op een tramhokje. De bestuurder, een 96-jarige man, had zich wellicht van pedaal vergist. Niemand raakte ernstig gewond, maar de man zelf werd voor de zekerheid afgevoerd naar het ziekenhuis.
Lees verder

"Tegen 2050 is helft van zomers vergelijkbaar met of erger dan die van 2022"
Tegen 2050 zal de helft van de zomers vergelijkbaar zijn met de voorbije zomer, of nog erger. Daarvoor waarschuwen onderzoekers van de Franse klimatologische dienst Metéo France vandaag.
Lees verder

Vandenbroucke (Vooruit) stelt eisen voor overlegcomité van morgen: "Banken moeten mensen helpen die hun rekeningen niet meer kunnen betalen"
Morgen zullen de regeringsleiders en bevoegde ministers samenzitten om het te hebben over de stijgende energieprijzen. Vandaag was er echter al gekibbel tussen energieminister Zuhal Demir (N-VA) en Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Volgens Demir was het nog onduidelijk waarover het overleg precies zal gaan. "Er is ons nog geen agenda bezorgd", klonk het. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) somt alvast een aantal eisen voor morgen op. Zo moeten de banken mensen helpen die hun rekeningen niet meer kunnen betalen, vindt de minister.
Lees verder

Vandenbroucke (Vooruit) aan vooravond overlegcomité: "Banken moeten mensen helpen die hun rekeningen niet meer kunnen betalen"
Lees verder

Kobe Ilsen begint bijzonder strak aan 'Over Eten': "15 kilo kwijt op vier maanden tijd"
Het was een bewogen zomer voor Kobe Ilsen (40). Na de euforie bij de geboorte van zijn zoontje kwam de confrontatie met de kwetsbaarheid van zijn kleintje. Toch slaagde de presentator, woensdagavond terug met een nieuw seizoen 'Over Eten', er in zichzelf te verzorgen. Hij maakte werk van z'n overtollige kilo's, en raakte er maar liefst 15 kwijt. Hij vertelt welke methode hij volgde, en hoe de onderwerpen in het programma hem ook hielpen. "Ik werd ongelukkig van dat overgewicht."
Lees verder

HET GROTE GELDDEBAT. Stel hier uw vraag aan toppolitici en experten
September is voor veel gezinnen de duurste maand van het jaar. En nu de energieprijzen elke dag records breken en onze winkelkar elke keer duurder wordt, gaat VTM NIEUWS op zoek naar antwoorden in Het Grote Gelddebat. Op maandag 5 september, om 22.05 gaan Stef Wauters en Birgit Herteleer live vanuit Antwerpen. Ze ontvangen toppolitici en experten. Heeft u nog een vraag voor hen, stuur ze ons door en misschien kunt u ze dan zelf in onze studio komen stellen.
Lees verder

Drie maanden na dood van baby William doen ouders hun verhaal: "Waarom kon de wet ons geen vredig afscheid gunnen?"
Drie maanden geleden stierf baby William aan een zeldzame ziekte. Het jongetje uit Brugge werd amper 14 maanden oud. Zijn ouders vinden nu voor het eerst de moed om hun verhaal te doen. Over onmenselijk afscheid, geld voor andere zorgouders en onderzoek en euthanasie bij kinderen.
Lees verder

Patrick Lefevere ziet magistrale Evenepoel, maar predikt kalmte: "In het weekend kan er met minuten gegooid worden"
CEO Patrick Lefevere zag in Spanje zijn poulain Remco Evenepoel de dagzege pakken in de tijdrit. "Magistraal, maar wat onze ambitie voor het klassement betreft verandert er niks. De top tien. De Vuelta duurt nog zeer lang."
Lees verder

Lefevere ziet magistrale Evenepoel leidersplaats verstevigen, maar blijft de rust bewaren: "In het weekend kan er met minuten gegooid worden"
CEO Patrick Lefevere zag in Spanje zijn poulain Remco Evenepoel de dagzege pakken in de tijdrit. "Magistraal, maar wat onze ambitie voor het klassement betreft verandert er niks. De top tien. De Vuelta duurt nog zeer lang."
Lees verder

Inflatie op hoogste peil in 46 jaar: "Piek is in zicht, maar wat erna?"
Het leven werd deze maand nog maar eens duurder. Het prijsverschil van een korf veelgebruikte goederen en diensten met een jaar geleden bedraagt nu al 9,94 procent. "Of we volgende maand al dan niet over historische grens gaan is eigenlijk weinig van tel. Belangrijker is: wat na de piek?"
Lees verder

Ruim één kind op drie draagt nog een pamper in het instapklasje: "Het is niet de schuld van de ouders"
Het aantal Vlaamse kindjes dat met een pamper aan naar school wordt gestuurd, blijft maar toenemen. In elke instapklas met twintig peuters van 2,5 jaar zijn er nu zeker zeven die niet zindelijk zijn. Hoe komt dat eigenlijk? En bestaan er trucjes om je kind op het potje te krijgen?
Lees verder