Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Anderlecht haalt Barça-linksback N'Diaye - Milik aangekomen bij Juventus

HLN
LIVE. Anderlecht haalt Barça-linksback N'Diaye - Milik aangekomen bij Juventus
Het belooft nog een spannend slot van de transfermercato te worden. Zowel Anderlecht, Antwerp als Club Brugge hebben nog wel wat werk voor de boeg. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

LIVE VUELTA. Evenepoel laat ploegmaats werken: is hij wat van plan op de slotklim?
Vandaag staat in de Ronde van Spanje de eerste aankomst boven op het programma, maar Remco Evenepoel wacht de slotklim niet af om de koers in handen te nemen. Volg de finale in onderstaande liveblog.
Lees verder

Peuter verdronken bij "noodlottig ongeval" op Nederlandse camping Huttopia
Een 3-jarig jongetje is woensdagmiddag verdronken in een zwembad van een camping van Huttopia in Herkenbosch, in Nederlands Limburg. Een woordvoerster van de politie spreekt donderdag van een "noodlottig ongeval".
Lees verder

In augustus probeerden al 25.000 migranten Grieks-Turkse grens over te steken
"Alleen al in augustus, en dat terwijl de maand nog niet voorbij is, probeerden 25.000 migranten illegaal de Grieks-Turkse grenzen over te steken", verklaarde de Griekse regeringswoordvoerder Giannis Oikonomou donderdag op een persconferentie. Hij zei dat Griekenland zowel aan zijn landgrens in Evros, in het noordoosten, als aan zijn zeegrenzen in de Egeïsche Zee te maken heeft met een "toegenomen migratiedruk".
Lees verder

Nu ook zeker: geen US Open voor Novak Djokovic door niet-vaccinatie
Als niet-gevaccineerde tennisser mag Novak Djokovic niet naar New York reizen. Daardoor mist hij dus met zekerheid de US Open. De hoon rond zijn persoon heeft deels plaatsgemaakt voor steun.
Lees verder

"Een ander waterpeilbeheer is nodig in strijd tegen droogte", zegt Natuurpunt
Een ander beheer van de waterpeilen van onze waterlopen zou heel wat water besparen en ons beter wapenen tegen een droog voorjaar. Dat zegt Natuurpunt vandaag. "Het lijkt dat we weinig meer kunnen doen dan lijdzaam toekijken op zulke extreme droogte. Dat klopt echter maar voor een deel", aldus Matthias Strubbe en Robin Verachtert van Natuurpunt in een persbericht.
Lees verder

"John De Mol had weet van méér dan één geval van misbruik": nieuwe aflevering van 'Boos' haalt weer uit naar 'The Voice of Holland'
Vier vrouwen zouden al in 2018 melding hebben gemaakt van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Dat stelt Tim Hofman in een nieuwe aflevering van Boos, na uitgebreid onderzoek door de redactie van de Youtube-serie. John de Mol sprak in de vorige Boos-aflevering echter over één melding in 2019.
Lees verder

Moet je vaak 's nachts plassen, ook al drink je weinig? Dit is er aan de hand. Expert: "Je blaas fitnest te veel"
Niks irritanter dan 's nachts naar het toilet te moeten trippelen. Let je er al op dat je voor bedtijd niet te veel drinkt, maar blijft je blaas je toch wekken uit je slaap? Bekkenbodemkinesitherapeute Marjan Claes verheldert de twee belangrijkste oorzaken waar je nog niet aan dacht, en goede remedies. "Wie elke dag één soeplepel lijnzaad verorbert, merkt heel snel beterschap."
Lees verder

Vaak 's nachts naar de wc? 2 remedies waar je nog niet aan dacht. Expert: "Je blaas fitnest te veel"
Niks irritanter dan 's nachts naar het toilet te moeten trippelen. Let je er al op dat je voor bedtijd niet te veel drinkt, maar blijft je blaas je toch wekken uit je slaap? Bekkenbodemkinesitherapeute Marjan Claes verheldert de twee belangrijkste oorzaken waar je nog niet aan dacht, en goede remedies. "Wie elke dag één soeplepel lijnzaad verorbert, merkt heel snel beterschap."
Lees verder

Dierenrechtenactivisten redden aapje dat bijna door toilet werd gespoeld en cocaïne aangeboden kreeg
In Newport, een stad in Wales, hebben dierenrechtenactivisten een klauwaapje gered. De eigenares had geprobeerd het aapje door het toilet te spoelen en bood het cocaïne aan, meldt dierenrechtenorganisatie RSPCA.
Lees verder

Rusland en Zuid-Korea bouwen samen kerncentrale in Egypte
Een Zuid-Koreaans en een Russisch bedrijf gaan samen de eerste kerncentrale van Egypte bouwen. De deal werd vandaag ondertekend in de Egyptische hoofdstad Caïro, zo hebben Zuid-Koreaanse media gemeld.
Lees verder

Staalfabriek Aperam stopt productie in Genk door hoge energieprijzen: honderden werknemers tijdelijk werkloos
Staalbedrijf Aperam heeft de productie in de grootste fabriek van het bedrijf stilgelegd als gevolg van de hoge energieprijzen. Honderden werknemers van de fabriek in Genk zijn hierdoor tijdelijk werkloos. Er werken zo'n 1200 mensen op de locatie in Genk.
Lees verder

LIVE VUELTA. Evenepoel haalt de sloophamer boven! Roglic, Yates en Sivakov passen, enkel Mas volgt
Vandaag staat in de Ronde van Spanje de eerste aankomst boven op het programma, maar Remco Evenepoel wacht de slotklim niet af om de koers in handen te nemen. Volg de finale in onderstaande liveblog.
Lees verder

RECENSIE. 'She-Hulk': "Een gespierde sitcom, al lachen we ook een beetje groen"
Na 'Ms. Marvel' doet Marvel een nieuwe poging om een geliefd vrouwelijk strippersonage om te zetten in een tv-show. Met 'She-Hulk: Attorney at Law' op Disney+ probeert de superheldenstudio voor het eerst het sitcomgenre uit en maken we kennis met een uit de kluiten gewassen smaragden vrouw die -nee, niet het liefje van Hulk is, noch een superwapen van de overheid- maar naam en faam maakt als avocadokleurige advocate. Of deze reeks vol groene energie kan meedingen met de zwaargewichten van het MCU of net iets te licht uitvalt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Andy Peelman trots op LEGO-schoenen: "Ik heb zelfs vier paar dezelfde"
Binnenkort start het nieuwe seizoen van 'Legomasters' op VTM. Niet Kürt Rogiers, maar Andy Peelman zal dat nieuwe seizoen presenteren. Andy is er in elk geval helemaal klaar voor en droeg op de persconferentie van VTM zelfs al aangepast schoeisel. Volgens hem zijn de sneakers een echt unicum.
Lees verder

Derde Amerikaanse delegatie in maand tijd brengt bezoek aan Taiwan
Vandaag komt opnieuw een delegatie van het Amerikaanse Congres aan op Taiwan, de derde al in een maand tijd. Dat meldt het staatspersagentschap 'Central News Agency' (CNA). De spanningen tussen de Verenigde Staten en China zijn de laatste week nog opgelopen na het bezoek van Nancy Pelosi, de voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. De delegatie, die volgens CNA uit Amerikaanse senatoren zou bestaan, landt vanavond plaatselijke tijd met een Amerikaans militair vliegtuig op Taiwan. Ze worden ontvangen door president Tsai Ing-wen.
Lees verder

Vriendin Dave De Kock blijft aangehouden in onderzoek naar dood Dean Verberckmoes (4)
In het onderzoek naar de dood van de vierjarige Dean Verberckmoes blijft de 25-jarige Nederlandse Romy W., de vriendin van hoofdverdachte Dave De Kock, in de cel. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Gent vandaag beslist.
Lees verder

"Alleen ja betekent ja": Spaans wetvoorstel rond seksuele toestemming wordt donderdag gestemd
De Spaanse "alleen ja betekent ja"-wet over seksuele toestemming wordt naar verwachting goedgekeurd donderdag in het parlement. De wet onderschrijft dat toestemming enkel telt als het effectief uitgesproken is en niet verondersteld kan worden als je geen antwoord krijgt. Het wetsvoorstel kwam er in de nasleep van de groepsverkrachting "wolf pack" in 2016.
Lees verder

Nieuwe sleepwagen moet innovatief onderzoek mogelijk maken voor maritiem onderzoekscentrum
Vanmiddag is een enorme sleepwagen aangekomen voor het nieuwe maritieme onderzoekscentrum in Oostende. De mastodont van 55 ton zal worden ingezet voor wetenschappelijk nautisch onderzoek in Vlaanderen. De sleepwagen is uniek in de wereld en vanaf het voorjaar van 2023 zal het Waterbouwkundig Laboratorium er innoverend onderzoek mee kunnen starten rond energie-efficiënter varen, met steeds grotere schepen, en varen in ondiep water.
Lees verder

ANALYSE NA AANKOMST. "Deze Remco is topkandidaat voor Vuelta-winst": Michel Wuyts keek met grote ogen naar het ijzersterke klimwerk van Evenepoel
Wát een prestatie van Remco Evenepoel in de Vuelta. Onze landgenoot gooide klassementsmannen als Primoz Roglic, Simon Yates en Pavel Sivakov overboord op de slotklim, enkel Enric Mas kon zijn tempo volgen. De jongeling uit Schepdaal is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement. Onze analist Michel Wuyts keek met grote ogen naar het straffe klimwerk van Evenepoel. "Déze Remco is topkandidaat voor Vuelta-winst", zegt hij. Volg hierboven zijn analyse!
Lees verder