Doorgaan naar hoofdcontent

LEVENSVERHAAL. Ignace Crombé zette de Vlaamse showbizz meermaals op z’n kop, maar werd telkens vergeven

HLN
LEVENSVERHAAL. Ignace Crombé zette de Vlaamse showbizz meermaals op z'n kop, maar werd telkens vergeven
Een man van controverse. Intelligent en geslepen. Miss-maker dankzij zijn kindje 'Miss Belgian Beauty' maar niet onbesproken. Vanochtend overleed Ignace Crombé (65) aan pancreaskanker. Een kleurrijke figuur die de Vlaamse showbizzwereld meermaals op z'n kop zette, maar vanwege zijn vakmanschap en charmes altijd weer werd vergeven.
Lees verder

Frankrijk opnieuw geteisterd door hevige bosbranden
Een brand die gisteren uitbrak in het bos van Pugle (in het Franse departement Maine-et-Loire) heeft al ongeveer 600 hectare in de as gelegd. Nog eens 500 hectare wordt bedreigd, laat de brandweer weten.
Lees verder

Familie van Lars Janssens (16) kan verlies amper vatten: "Toen iemand opmerkte dat hij er vredig uitzag, wisten we: dit komt niet meer goed"
De familie van de 16-jarige Lars Janssens kan het nog altijd niet vatten. Een week na het dramatisch ongeval overleed Lars in het ziekenhuis aan zijn te zware verwondingen. Even leek zijn toestand te verbeteren, maar toen iemand de opmerking maakte dat Lars er vredig leek bij te liggen, drong bij vader Guy het besef door. "Toen wist ik: dit gaat niet meer goed komen", reageert hij. De familie is ook ontgoocheld dat de chauffeur die Lars heeft aangereden, nog altijd niet degelijk verhoord werd.
Lees verder

Lampaert is niet fit en zegt af voor het EK in München, Keukeleire is zijn vervanger
Bondscoach Sven Vanthourenhout moet het op het EK in München zonder Yves Lampaert stellen. De West-Vlaming van Quick.Step-Alpha Vinyl werd aan het einde van de Tour ziek en voelt zich sindsdien niet honderd procent om te koersen. Jens Keukeleire is zijn vervanger.
Lees verder

Pelosi heeft geen spijt van bezoek aan Taiwan: "Chinese president is een bange pestkop"
De Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi heeft totaal geen spijt van haar bezoek aan Taiwan. Nochtans zijn hierdoor de spanningen met China hoog opgelopen. "Het was het waard", klinkt het in haar eerste interview op Amerikaanse bodem. De Chinese president Xi Jinping noemt ze "een bange pestkop".
Lees verder

Op zoek naar uniek stukje vastgoed? Koop dan het station van Heverlee... vanaf 385.000 euro
Wie op zoek is naar een uitzonderlijk pand krijgt van de NMBS een al even uitzonderlijke kans. De vervoersmaatschappij gaat het station van Heverlee verkopen en de startprijs valt - naar Leuvense normen althans - best mee.
Lees verder

Meisje (9) gewond na val uit raam
In de Leopoldstraat in Mechelen is dinsdagavond een negenjarig meisje uit het raam van een appartementsgebouw gevallen. Het kind raakte daarbij gewond, maar werd bij bewustzijn afgevoerd naar het ziekenhuis.
Lees verder

Lewis Hamilton zag rol in 'Top Gun: Maverick' aan zich voorbijgaan: "Het was het meest hartverscheurende telefoontje ooit"
Soms moet je hartverscheurende keuzes maken. Formule 1-piloot Lewis Hamilton (37) zag zo zijn grote droom om een rol te spelen in 'Top Gun: Maverick' aan zich voorbijgaan. De draaidagen voor de film en de Formule 1-kalendar waren namelijk moeilijk te combineren.
Lees verder

Lewis Hamilton zag een rol in 'Top Gun: Maverick' aan zich voorbijgaan: "Het was het meest hartverscheurende telefoontje ooit"
Soms moet je hartverscheurende keuzes maken. Formule 1-piloot Lewis Hamilton (37) zag zo zijn grote droom om een rol te spelen in 'Top Gun: Maverick' aan zich voorbijgaan. De draaidagen voor de film en de Formule 1-kalendar waren namelijk moeilijk te combineren.
Lees verder

LIVE. 1-0! Rangers op slag van rust via penalty op voorsprong na onnodige handsbal Van der Heyden
Union speelt in Glasgow bij de Rangers zijn terugwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. De Belgische vicekampioen verdedigt vanaf 20.45 uur een 2-0-voorsprong uit de heenmatch. Kunnen de Brusselaars de Schotse grootmacht uitschakelen? Volg het in onderstaande liveblog of bekijk de wedstrijd op VTM 2.
Lees verder

LIVE. Rangers op zoek naar openingsgoal, Union houdt voorlopig stand in Glasgow
Union speelt in Glasgow bij de Rangers zijn terugwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. De Belgische vicekampioen verdedigt vanaf 20.45 uur een 2-0-voorsprong uit de heenmatch. Kunnen de Brusselaars de Schotse grootmacht uitschakelen? Volg het in onderstaande liveblog of bekijk de wedstrijd op VTM 2.
Lees verder

Meer dan 115.000 Britse postbodes staken om loonsverhoging te vragen
Meer dan 115.000 Britse postbeambten leggen tussen eind augustus en begin september vier dagen het werk neer om "een fatsoenlijke en passende loonsverhoging" te eisen, zo heeft de Communication Workers' Union (CWU) dinsdag in een verklaring bekendgemaakt.
Lees verder

Ongeluksdag voor Trump: ex-president moet belastingaangiftes overmaken aan Huis van Afgevaardigden
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump moet opnieuw klappen incasseren. Na de FBI-inval in zijn vakantiedomein Mar-a-Lago, heeft hij weer een nederlaag geleden. Zo heeft een rechtbank het beroep van de ex-president verworpen, waardoor Trump zijn belastingaangiftes moet overmaken aan een commissie in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.
Lees verder

Mariah Carey eert Olivia Newton-John: "Ze was één van de vriendelijkste, meest genereuze en liefste personen die ik ook ontmoette"
Het nieuws dat Olivia Newton-John het leven liet op 73-jarige leeftijd sloeg in als een bom. De 'Grease'-actrice laat een memorabele indruk na op velen, en zo ook op Mariah Carey (53). De zangeres blikt op Twitter graag terug op hoe Olivia haar inspireerde. "Olivia, ik hou van je."
Lees verder

Voormalig vicepresident Pence uit kritiek op huiszoeking bij Trump: "Ondermijnt vertrouwen in rechtssysteem"
Voormalig Amerikaans vicepresident Mike Pence heeft de huiszoeking in de woning van oud-president Donald Trump in Mar-a-Lago, in de staat Florida, bekritiseerd. "Ik deel de diepe bezorgdheid van miljoenen Amerikanen over de niet eerder vertoonde huiszoeking in de privéwoning van president Trump", aldus Pence op Twitter.
Lees verder

LIVE. 2-0! Alles te herdoen in Glasgow: Colak bezorgt Rangers dubbele voorsprong tegen Union
Union speelt in Glasgow bij de Rangers zijn terugwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. De Belgische vicekampioen verdedigt een bonus van twee doelpunten, de Schotten leiden momenteel met 2-0. Wat brengt het vervolg van het duel? Volg het in onderstaande liveblog of bekijk de wedstrijd op VTM 2.
Lees verder

Pogues-bassist Darryl Hunt (72) overleden
Bassist Darryl Hunt, bekend van de Britse punkband The Pogues, is op 72-jarige leeftijd overleden. De band liet dinsdag op Twitter weten dat de muzikant maandagmiddag in Londen is overleden.
Lees verder

"Hoofdverdachte" in reeks moorden op moslims in VS opgepakt
Na de reeks moorden op moslims heeft de politie in Albuquerque, in de Amerikaanse staat New Mexico, een verdachte gearresteerd. Politiechef Harold Medina kondigde op Twitter aan dat de politie het voertuig had gelokaliseerd dat in verband werd gebracht met een recente moord op een moslimman. De bestuurder werd gearresteerd. Het zou om de "hoofdverdachte" gaan.
Lees verder

LIVE. 3-0! Union virtueel uitgeschakeld na blunder van Moris, Rangers momenteel door naar volgende ronde
Union speelt in Glasgow bij de Rangers zijn terugwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. De Belgische vicekampioen won het heenduel met 2-0, maar de Schotten leiden momenteel met 3-0. Kan Union alsnog de uitschakeling voorkomen? Volg het in onderstaande liveblog of bekijk de wedstrijd op VTM 2.
Lees verder

Bedorven voedsel en verdwenen airco: kinderdagverblijf Poppedijntje met onmiddellijke ingang geschorst
Kinderdagverblijf Poppedijntje in Oud-Turnhout moet vanaf woensdag noodgedwongen de deuren gesloten houden. De dienst Opgroeien van de Vlaamse overheid heeft de vergunning geschorst 'bij dringende noodzakelijkheid. Het waren de kinderverzorgsters zelf die aan de alarmbel trokken bij Kind & Gezin.
Lees verder