Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 1 augustus 2022

Laura Tesoro en Willy Sommers beetgenomen door FC Prankers: “Deugnieten!”

HLN
Laura Tesoro en Willy Sommers beetgenomen door FC Prankers: "Deugnieten!"
De FC Prankers sloegen weer toe achter de schermen bij 'Tien om te zien'. Beetnemers van dienst zijn Rob en Wout. Zij doen niets liever dan de gekste fratsen, die ze online kunnen vinden, uitproberen. Dit keer moesten Bart Kaëll, Jérémie Makiese, VandaVanda-lid Frédéric, Willy Sommers en de jonge presentatoren Laura Tesoro en Aaron Blommaert eraan geloven. Slaagt het duo in hun opzet?
Lees verder

Artsen mogen behandeling van hersendode Archie (12) morgenmiddag stopzetten, oordeelt Brits hof van beroep
Een Brits hof van beroep heeft tijdens een virtuele zitting beslist dat artsen de behandeling van Archie Battersbee (12) morgenmiddag mogen stopzetten.
Lees verder

Man lichtgewond door rondvliegende glasscherven bij schietincident in Tongeren
Een man is maandag in Tongeren lichtgewond geraakt door rondvliegende glasscherven toen er tijdens een ruzie een schot was gelost. Een betrokkene is gearresteerd en moet nog verhoord worden door de lokale politie van de zone Tongeren-Herstappe. Dat heeft het parket van Limburg bevestigd.
Lees verder

VAB waarschuwt voor tweede zwarte zomerweekend
VAB waarschuwt voor een tweede zwart weekend op de weg deze zomer. Dat zal vooral in Frankrijk opnieuw problemen op de weg veroorzaken. Vroeg vertrekken op zaterdag helpt daarbij niet, zegt de mobiliteitsorganisatie.
Lees verder

Paniek is momenteel voor niets nodig bij Club, maar de zoektocht van Carl Hoefkens en blauw-zwart is volop bezig
Wat hebben we geleerd na de eerste wedstrijden van Club Brugge? Vooral dat de landskampioen en zijn coach Carl Hoefkens nog zoekende zijn in het seizoensbegin. Een situatieschets.
Lees verder

Om nieuwe speler Koundé te kunnen inschrijven: FC Barcelona verkoopt deel dochteronderneming voor 100 miljoen euro
FC Barcelona heeft een belang van 25 procent in Barca Studios, een dochteronderneming verantwoordelijk voor het beheer van de digitale business en audiovisuele producties van de club, verkocht aan het platform Socios.com voor 100 miljoen euro.
Lees verder

HET DEBAT. Moet 30 km/u in bebouwde kom de norm worden? Dit is jullie mening
Als het van Vooruit en Groen afhangt, wordt dertig kilometer per uur de norm in de bebouwde kom. De partijen willen zo het aantal dodelijke slachtoffers bij voetgangers de kop indrukken. Een goed voorstel? Uit de vele reacties die we over dit onderwerp ontvingen, blijkt toch dat u daar de nodige bedenkingen bij heeft.
Lees verder

Martien Meiland in tranen bij jawoord Maxime: "Jullie zijn prachtig samen"
Realityster Martien Meiland (60) moest dit weekend een traantje wegpinken bij het jawoord van zijn jongste dochter Maxime (26). Dat is te zien in een filmpje dat het bruidspaar vanmiddag deelt.
Lees verder

Ajax grijpt in: fans mogen spelers niet meer met 'bedelbordje' om shirt vragen
Ajax heeft maatregelen getroffen tegen 'bedelbordjes' in het stadion. Via kartonnen borden en kleine spandoeken proberen supporters geregeld een shirt van een van de spelers te vragen. De Nederlandse topclub zag dat de situatie uit de hand liep, waardoor de bordjes vanaf heden verboden zijn in de Johan Cruijff ArenA.
Lees verder

Bepaalde genvariant vermindert risico op overlijden aan Covid-19 met een derde
Een bepaalde genvariant verlaagt de kans op overlijden als gevolg van een besmetting met het coronavirus met ongeveer 35 procent. Dat blijkt uit een studie van een team onderzoekers aan de Universiteit van Duisburg-Essen (UDE).
Lees verder

Enorme bosbrand in Californië eist eerste slachtoffers
Een grote bos- en natuurbrand in het uiterste noorden van de Amerikaanse staat Californië heeft zijn eerste slachtoffers gemaakt. In een uitgebrande auto op een oprit werden twee lichamen aangetroffen.
Lees verder

Vrijdag operatie, nadien minstens halfjaar revalideren voor Tissoudali: "Veel dromen vallen weg"
De vrees werd werkelijkheid. Tarik Tissoudali (29) is minstens zes maanden out met een gescheurde kruisband. Een blessure op het slechtst mogelijke moment.
Lees verder

Aandeelhouder Twitter klaagt Elon Musk aan vanwege contractbreuk
Een aandeelhouder van het sociale netwerk Twitter sleept miljardair Elon Musk voor de rechter. Die laatste blies vorige maand een overnamedeal van 44 miljard euro op.
Lees verder

Waarom topchefs steeds vaker als nomaden door het leven gaan
Morgen staat de Belgische topchef Christophe Hardiquest (46) voor het eerst achter het fornuis in La Mère Germaine, het 100 jaar oude sterrenrestaurant in het centrum van het Franse Châteauneuf-du-Pape. Het is slechts één van de projecten van de kok, die voortaan als "nomade" door het leven wil gaan. Waarom kiezen steeds meer chefs voor zo'n leven?
Lees verder

WIELERTRANSFERS. Kristoff tekent voor drie seizoenen bij Uno-X - Intermarché-Wanty-Gobert legt Teunissen vast
Het gonst natuurlijk al langer van de geruchten, maar vanaf 1 augustus mogen transfers in de koers ook officieel bekendgemaakt worden. Op deze pagina zit u goed voor al het transfernieuws in het peloton.
Lees verder

VN-topman Antonio Guterres waarschuwt voor nucleaire vernietiging
De baas van de Verenigde Naties, Antonio Guterres, heeft gewaarschuwd voor het groeiende risico van nucleaire vernietiging door de talrijke crises en conflicten wereldwijd. De wereld bevindt zich in een "periode van nucleair gevaar die ongekend is sinds het hoogtepunt van de Koude Oorlog", zei Guterres in New York. Hij sprak bij de start van de jongste evaluatieronde over een internationaal verdrag dat verdere verspreiding van kernwapens moet tegengaan.
Lees verder

Beyoncé moet songtekst van nieuw nummer aanpassen: "Belediging voor gehandicapten"
Vorige vrijdag dropte Beyoncé (40) haar langverwachte album 'Renaissance'. Naast heel wat lyrische woorden krijgt de zangeres ook commentaar op haar bord. Activisten voor mensen met een beperking en liefdadigheidsinstellingen wezen haar op "aanstootgevende teksten", welke de popster nu zal verwijderen uit het nummer.
Lees verder

Meer dan twintig uitgevers wezen 'Harry Potter'-manuscript van J.K. Rowling af, de rest is geschiedenis
Het is deze zomer maar liefst 25 jaar geleden dat het eerste deel van de Harry Potter-boekenreeks verscheen, van de Britse J.K. Rowling (56). Haar boeken maakten haar alom geliefd en steenrijk, maar na discutabele uitspraken verschijnen er de laatste tijd serieuze smetjes op haar blazoen. Portret van een onzeker, getroebleerd meisje dat uitgroeide tot een mondige, veelbesproken schrijfmiljardair.
Lees verder

Machines moeten 12-jarige Archie niet meer in leven houden: wat zou er in ons land gebeuren met zo'n kind?
Een Brits hof van beroep heeft vandaag beslist dat Archie losgekoppeld mag worden van de machines die hem in leven houden. Dat zal morgenmiddag gebeuren, tegen de wil van de ouders. De 12-jarige jongen is hersendood. Wat zou er in ons land gebeuren met zo'n kind? Mogen mama en papa dan beslissen over zijn lot? Of zijn het toch de geneesheren die het laatste woord hebben?
Lees verder

Vermoedelijk stuk ruimteafval van SpaceX neergestort in weide van Australische boer: "Precies een verbrande boom"
Een drie meter lang object dat zich in de grond boorde op een stuk land in de Australische deelstaat New South Wales, deed boer Mick Miners raar opkijken. Volgens ruimtevaartdeskundigen is de kans zeer groot dat het ruimteafval afkomstig is van een capsule van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk.
Lees verder