Doorgaan naar hoofdcontent

Koppel dat klemgereden werd op E40 wil dolleman met ijzeren staaf jaar na datum gestraft zien: “Enkel door ons toed...

HLN
Koppel dat klemgereden werd op E40 wil dolleman met ijzeren staaf jaar na datum gestraft zien: "Enkel door ons toedoen zijn er die dag geen doden gevallen"
Jozef Mertens (57) en Annemarie Heusdens (55) uit Kortenaken reden donderdagavond via hun gebruikelijke route langs de E40 naar hun tweede verblijf aan de kust. Een beladen rit voor het koppel, want exact een jaar eerder werden ze ter hoogte van Loppem klemgereden door een dolleman. Dashcambeelden registreerden toen hoe de 41-jarige Oostkampenaar op hun wagen afstormde met een ijzeren staaf. Volgende week verschijnt de dolleman voor de rechter op verdenking van poging tot doodslag. "Die man moet voldoende zwaar gestraft worden", vindt Jozef.
Lees verder

Jaimie Vaes over het moment waarop haar relatie met Lil Kleine omsloeg: "Ik kreeg een heftige duw"
Jaimie Vaes (33) heeft in haar nieuwe podcast 'Hartzeer', die ze maakt in samenwerking met LINDA.meiden, meer details prijsgegeven over de fysieke en mentale mishandeling van haar ex-vriend rapper Lil Kleine (27). "Hoe kon iemand die zo lief was, tegelijkertijd zo slecht voor me zijn?"
Lees verder

Football Talk. Jérémy Doku staat weer aan de kant - Recordaantal fans voor Red Flames
Jérémy Doku (20) staat opnieuw aan de kant. Een spierblessure gooit roet in het eten, zo meldt Rennes-coach Bruno Genesio. "We moeten de onderzoeken afwachten om te bepalen hoe lang hij out is." De match van vanavond tegen Brest mist de Rode Duivel hoe dan ook. En zo blijft Doku in het sukkelstraatje. Vorig seizoen speelde hij amper 463 minuten in de Ligue 1. Zijn laatste cap bij de Duivels dateert van 2 juli 2021, toen hij zich op het EK tegen Italië aan de wereld toonde. Nadien volgden een hamstring-, knie- en kuitblessure.
Lees verder

OPROEP: 'Quiet quitting': waarom doet u voor uw job louter het strikte minimum?
Op sociale media is het fenomeen 'quiet quitting' trending. Vooral millennials omarmen het principe van de optimale work-lifebalans. Het gaat over werknemers die het minimum doen om hun baan te behouden, maar ook niet meer dan dat. Om 17 uur gaat de laptop dicht en worden geen e-mails meer beantwoord of telefoons opgenomen. Overuren worden niet gemaakt en al zeker niet als ze onbetaald zijn. Herkent u zich hier in en wilt u hierover (anoniem) getuigen? Hoe ziet uw doorsnee werkdag eruit? Wat doet u als de baas een extra inspanning vraagt? Wat vinden collega's van uw ingesteldheid? Waar denkt u over tien jaar in uw carrière te staan? Stuur een mail naar marc.coppens@dpgmedia.be. Vergeet zeker uw leeftijd en jobfunctie niet te vermelden. Indien u uw telefoonnummer geeft, nemen we contact op.
Lees verder

Gigantische hagelbollen geselen Spaanse Girona: meisje van 20 maanden wordt geraakt en sterft
Een hevige hagelbui met stenen van wel 10 centimeter groot heeft in de Spaanse provincie Girona (Catalonië) heel wat schade aangericht. Beelden op sociale media tonen de enorme hagelbollen terwijl ze neerkomen en iemand die schuilt onder een voertuig om niet getroffen te worden. Volgens de Spaanse krant 'El País' raakten 50 mensen gewond. Een meisje van 20 maanden haalde het niet. Zij werd op het hoofd geraakt door een hagelsteen en stierf.
Lees verder

LIVE VUELTA. Simon Yates en Pavel Sivakov testen positief op corona en moeten opgeven - Sprinters aan zet in rit over licht glooiende wegen
Vandaag is het aan de sprinters in de Vuelta. De 191 kilometer lange rit naar Cabo de Gata loopt over licht glooiende wegen en telt geen enkele echte helling. Een kans voor Tim Merlier dus, nog meer nadat concurrent Sam Bennett, winnaar van twee etappes, uit koers verdween met corona. Toch twijfelt Merlier of het uitvallen van de Ier goed nieuws is. "Dat is opnieuw een ploeg minder die wil werken om tot een sprint te komen", beseft hij. Hoe draait het uit? En kent Remco Evenepoel een zorgeloze dag in het rood? Volg hieronder LIVE de elfde etappe op de voet.
Lees verder

Succes Armeense zangeres Songfestival niet te stuiten: nu ook in de Amerikaanse hitlijst
Songfestivalzangeres Rosa Linn (22) uit Armenië blijft met haar liedje 'Snap' de wereld veroveren. Ze is er nu zelfs in geslaagd om in de prestigieuze Billboard Hot 100 terecht te komen. Slechts elf liedjes gingen 'Snap' hier sinds 1956, toen het Songfestival voor het eerst werd georganiseerd, in voor.
Lees verder

Wat kan je nu nog doen tegen de hoge energieprijzen in de herfst en winter? "Er zijn geen wondermiddelen, maar wél enkele quick wins"
De gas- en elektriciteitsprijzen blijven records breken. En wie weet hebben we binnenkort af te rekenen met een tekort aan gas. Wat kan je nu nog doen om je te beschermen tegen de hoge prijzen van dit najaar? Bouwsite Livios vroeg het aan Charlotte van de Water en Guy Gommeren van de technologiefederatie Agoria.
Lees verder

Wat kan je nu nog doen tegen de hoge energieprijzen in het najaar? Experten delen korte- en langetermijntips
De gas- en elektriciteitsprijzen blijven records breken. En wie weet hebben we binnenkort af te rekenen met een tekort aan gas. Wat kan je nu nog doen om je te beschermen tegen de hoge prijzen van dit najaar? Bouwsite Livios vroeg het aan Charlotte van de Water en Guy Gommeren van de technologiefederatie Agoria: "Voor nu zijn er geen wondermiddelen, maar wél enkele quick wins."
Lees verder

SpaceX lanceert succesvol nieuw pakket Starlink-satellieten
Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Space X heeft woensdag (Belgische tijd) met succes een nieuw pakket satellieten voor zijn breedbandnetwerk Starlink gelanceerd, zo hebben gespecialiseerde websites gemeld.
Lees verder

IN KAART. Bekijk hier of één van de 2.500 historische stortplaatsen in jouw buurt ligt
De Vlaamse afvalstoffenmaatschappij OVAM heeft oude stortplaatsen in Vlaanderen in kaart gebracht. Het gaat over ruim 2.500 stortplaatsen, met een totale oppervlakte van meer dan honderd vierkante kilometer. De inventarisatie moet toelaten om de ruimtes later te hergebruiken als bijvoorbeeld bedrijventerrein of natuurgebied, zo blijkt dinsdag uit een mededeling van de afvalstoffenmaatschappij.
Lees verder

OPROEP. Ging u door de stijgende energieprijzen opnieuw bij uw ouders wonen?
Heel wat mensen zoeken een manier om de stijgende energiefacturen nog te kunnen betalen. Sommigen roepen een hulplijn in en verhuizen opnieuw naar 'Hotel Mama' om te besparen. Bent u iemand die de huur opzegde en onder moeders vleugels kroop? De redactie hoort graag uw verhaal. Contacteer ons via celien.moors@dpgmedia.be en vergeet uw telefoonnummer niet.
Lees verder

Medische tests en contract voor vier jaar: transfervrije Adnan Januzaj bijna van Sevilla
Adnan Januzaj (27) staat op een zucht van Sevilla. Hij legt vandaag zijn medische testen af en kan een contract voor vier jaar tekenen. De ex-Rode Duivel weigerde bij Real Sociedad te verlengen.
Lees verder

LIVE. Olsson op weg naar Denemarken, Raman mogelijk toch naar AZ - Franse doelman voor AA Gent? - Fischer naar ploeg van Priske?
Het slot van de transfermercato nadert. In de vijf grootste competities sluit de markt in de nacht van 1 op 2 september. De ploegen uit de Jupiler Pro League krijgen nog een weekje langer om te shoppen. Voor heel wat Rode Duivels - denk maar aan onder meer Januzaj, Praet, Faes, Denayer - de laatste kans om alsnog een werkgever én speelminuten te vinden. Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Politie identificeert zeven hooligans van KV Mechelen na zware vechtpartij
Zeven supporters van eersteklasser KV Mechelen zijn gisteren door de politie opgepakt nadat ze anderhalve week geleden een viertal medesupporters hadden aangevallen. Eén van deze slachtoffers moest verschillende klappen op het hoofd incasseren. Naast een stadionverbod werden zes meerderjarige verdachten van de vechtpartij ook nog voorgeleid bij de onderzoeksrechter.
Lees verder

Inflatie eurozone stijgt naar nieuw record van 9,1 procent
De inflatie in de eurozone is in augustus gestegen naar een nieuw recordniveau van 9,1 procent, aangejaagd door de aanhoudend hoge prijzen voor energie en levensmiddelen. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat. In juli bedroeg de inflatie in de eurozone nog 8,9 procent op jaarbasis.
Lees verder

Aantal zwaargewonde verkeersslachtoffers in België wordt zwaar onderschat
Het aantal zwaargewonde verkeersslachtoffers in België wordt zwaar onderschat in de officiële statistieken. Dat blijkt woensdag uit een studie van Vias Institute op basis van ziekenhuisgegevens voor de periode 2005 tot en met 2019. Voor elke zwaargewonde die in 2019 officieel in de politiestatistieken werd opgenomen, waren er vier personen die in het ziekenhuis belandden.
Lees verder

PODCAST. Zita (20) ontdekt dat ze panseksueel is door Lize: "Tijdens onze seks kreeg ik mijn eerste orgasme ooit"
"En toen, zonder aankondiging, ging ze naar beneden. Mijn slipje met zich meenemend on the way down. Ze duwde mijn benen zachtjes uit elkaar en begon me oraal te bevredigen."
Lees verder

14 kinderen wonen schooljaar lang in rusthuis in Luik, bewoners zijn dolblij: "Magie tussen generaties"
Veertien jongens van 3,5 tot 11 jaar krijgen dit schooljaar onderdak in een zorgcentrum in het dorpje Vottem in de provincie Luik. Het gaat om scholieren die op internaat verblijven, maar door ingrijpende verbouwingen momenteel niet in het pensionaat terechtkunnen.
Lees verder

Russisch staatsbedrijf Gazprom boekt grootste winst uit zijn geschiedenis
Het Russische gasbedrijf Gazprom heeft tijdens de eerste zes maanden van het jaar een recordwinst van 2.500 miljard roebels geboekt, omgerekend zo'n 41,6 miljard euro. Het bedrijf maakte bekend dat het om de grootste winst gaat in zijn geschiedenis.
Lees verder