Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 18 augustus 2022

KOERS KORT. Van Avermaet grijpt naast eerste zege in drie jaar - Kooij juicht opnieuw in Denemarken, ploegmaat Laport...

HLN
KOERS KORT. Van Avermaet grijpt naast eerste zege in drie jaar - Kooij juicht opnieuw in Denemarken, ploegmaat Laporte tweede
Diego Ulissi schreef de derde etappe van de Tour du Limousin op zijn naam. De Italiaan van UAE Team Emirates vloerde Greg Van Avermaet en leider Alex Aranburu in een pittig sprintje. Onze 37-jarige landgenoot greep dus naast de zege, zijn laatste overwinning dateert al van 15 september 2019. Toen was hij de beste in de GP de Montréal.
Lees verder

Fokker gebruikt diervriendelijke slogan 'Adopt, don't shop' om pups te verkopen: "Ze misleiden mensen door zich als asiel voor te doen"
De honden- en kattenhandelaar Felicanis-Hoeve Hoogland in Kasterlee komt weer in opspraak nadat GAIA twee strafklachten heeft neergelegd wegens de verkoop van zieke dieren en misleidende handelspraktijken. De fokker had namelijk een website online gezet om dieren te verkopen met de slogan 'Adopt, don't shop', een slogan die ook gebruikt wordt door Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). "Dit is een doorn in het oog van alle dierenliefhebbers", zegt Ellie De Grauwe, dierenarts en voorzitster van International Organisation for the Protection of Animals.
Lees verder

LIVE (19u). Fabio Silva krijgt Refaelov naast zich - Ex-Anderlechtcoach Weiler: "Zou niet graag tegen YB Bern spelen"
• Conference League, play-offs • Aftrap: 19u • Heenmatch • Stade de Suisse
Lees verder

Topman Trump Organization bekent schuld aan belastingfraude
Allen Weisselberg, de financiële topman van The Trump Organization, heeft in de rechtszaal schuldig gepleit aan belastingfraude. De 75-jarige man gaf in een deal met justitie toe dat het bedrijf jarenlang belastingen ontdook. Hij en andere werknemers werden beloond met extraatjes zoals huisvesting, privéonderwijs en auto's die buiten de boekhouding gehouden werden.
Lees verder

Hittegolf nét voorbij… en daar zijn de eerste kerstbomen op de Antwerpse Meir: "Te vroeg voor kerst? Ik denk het niet"
Voorbijgangers op de Antwerpse Meir wreven zich donderdag serieus in de ogen. Want nét nu we aan het bekomen zijn van heuse hittegolf, worden in de etalage van de voormalige kledingzaak P&C – jawel - kerstbomen geplaatst. Het werk van kerstwinkel It's All About Christmas, zo blijkt, dat dit najaar zijn intrek neemt.
Lees verder

Marnix (46) belandt in het ziekenhuis nadat een inzinkbare paal zijn auto doorboort in Brussel: "Het scheelde niet veel of ik was er niet meer"
Opwijkenaar Marnix Decuyper (46) zit thuis met brand- en schaafwonden aan armen en benen nadat zijn airbag openklapte tijdens een ongeval in Brussel. Hij reed een straat in die niet meer toegankelijk is voor doorgaand verkeer sinds het nieuwe circulatieplan. "Of ik echt in fout ben onderzoeken we nog, maar het meest frappante vind ik dat zo'n inzinkbare paal zich gewoon door mijn auto kan boren. Wat als mijn batterijen geraakt werden? Volgens de politie was ik dan een gebraden kip", zegt hij onthutst. De politiezone Brussel Hoofdstad Elsene bevestigt het ongeval.
Lees verder

CELEB 24/7. Courteney Cox gooit haar dansbenen los en welke actrice verkleedt zich als Paris Hilton?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Het leven duur? Bij Marie-Thérèse en Walter betaal je nog steeds 1 euro voor je pintje
Ondanks een kleine prijsverhoging bij de heropening na corona - vóór corona betaalde je 90 cent - is café 't Paradijs in Staden nog steeds één van de twee goedkoopste cafés van Vlaanderen. En dat ondanks de inflatie, de torenhoge energie- en brandstofprijzen en de verminderde koopkracht. "Zolang het kan, houden we ons aan 1 euro voor een pintje", zegt uitbaatster Marie-Thérèse Beernaert (72).
Lees verder

'Cult of the Lamb' is een soort 'Animal Crossing' met bloed, satanisme en uitwerpselen
Er zijn dingen die een natuurlijke combinatie vormen. Frieten en mayonaise. Cornflakes en melk. Dingen waaraan niemand ooit zou twijfelen. En dan zijn er combinaties die tegen alle logica in gaan. Zo moeten de makers van 'Cult of The Lamb' waarschijnlijk tijdens het spelen van een potje 'Animal Crossing' gedacht hebben "Weet je wat dit lieflijke spel over knuffelbare diertjes die samen een gemeenschap vormen nóg beter zou maken? Bloed, satanisme en hopen uitwerpselen!" En verdorie, ze hadden nog gelijk ook.
Lees verder

Rusland stalt vliegtuigen met hypersonische raketten in Kaliningrad
Rusland heeft vliegtuigen uitgerust met ultramoderne hypersonische raketten gestald in zijn exclave Kaliningrad, aan de Baltische Zee.
Lees verder

Energiecrisis doet Belg uitkijken naar alternatieven: verkoop warmtepompen, maar ook kachels in de lift
De vraag naar warmtepompen is de eerste helft van dit jaar aanzienlijk gestegen. Maar ook minder milieuvriendelijke alternatieven als haarden en kachels zitten in de lift.
Lees verder

Football Talk. Club Brugge zondag tegen Kortrijk voor het eerst in zwarte 'third kit' outfit
Voor het eerst in de geschiedenis gaat Club Brugge dit seizoen getooid in een zwarte uitrusting. De landskampioen lanceerde donderdag haar derde tenue nadat het eerder de blauw-zwarte thuisuitrusting en het witte 'away shirt' uitbracht. Op het zwarte shirt zijn lichtblauwe accenten aangebracht. "Het bewust gekozen minimalistisch ontwerp met korte kraag en mooie aansluiting zorgt voor een sportieve look", klinkt het bij blauw-zwart, dat het shirt voor de fans ziet als de ideale vrijetijdskledij. Zondag spelen de Bruggelingen tegen Kortrijk voor het eerst in de 'full black' derde uitrusting. (TTV)
Lees verder

BV 24/7. Sarah Puttemans toont haar festivaloutfit en Anouk Matton geniet met haar zoontje van Ibiza
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Franse man (27) die een jaar geleden vermist raakte in Egypte is terug in Frankrijk
Yann Bourdon, de 27-jarige Franse student die een jaar geleden vermist raakte tijdens een reis in Egypte, is terug in Frankrijk. Bourdon zou zich op 9 augustus gemeld hebben bij het Franse consulaat in Caïro. Over de reden van zijn verdwijning wil de jongeman voorlopig niets kwijt.
Lees verder

Zus van Anouk Matton ligt al drie weken in het ziekenhuis: "Ze heeft een hele zware ingreep achter de rug"
Het zijn moeilijke dagen voor de familie Matton. Hilke Matton (32), de oudere zus van Anouk Matton (29), ligt namelijk al zo'n drie weken in het ziekenhuis. "Erg dat je als jong meisje zoiets moet meemaken", vertelt haar moeder Ann Geers in Het Nieuwsblad.
Lees verder

Vier jonge Belgen ontsnappen maar nipt aan verdrinkingsdood tijdens vakantie in Italië
Vier toeristen uit ons land zijn in Italië bij twee verschillende incidenten ontsnapt aan de dood. Zo viel een jonge vrouw in de provincie Bari van een klif, waardoor ze bewusteloos in zee belandde. Een jongeman in een bootje die het zag gebeuren, redde haar leven. Bij een tweede incident, in de regio Lazio, werden drie jongeren uit België uit een woelige zee gered.
Lees verder

Cyberaanval gooit persoonlijke gegevens duizenden Maldegemnaren op straat: "Wees extra voorzichtig met rare mails"
De gemeente Maldegem is het slachtoffer geworden van een cyberaanval. De persoonlijke gegevens van duizenden mensen die de voorbije tien jaar in contact kwamen met het OCMW, staan nu openbaar op het internet. Geen reden tot paniek, maar de gemeente roept op om de komende tijd extra waakzaam te zijn voor rare mails.
Lees verder

'Tinder Swindler'-zaak uitgesteld: "Hij werd het slachtoffer van ernstige slagen en verwondingen"
Zijn slachtoffers hadden nachtmerries, wetende dat ze donderdag voor het eerst oog in oog met X.S. zouden staan. De jongeman die hen misleidde, uitbuitte en verkrachtte, moest zich verantwoorden voor de Antwerpse rechtbank. Maar X.S. daagde niet op, de zaak werd uitgesteld. "Hij werd het slachtoffer van ernstige slagen en verwondingen", zegt zijn advocaat.
Lees verder

Giftige algen in Oder oorzaak van massale vissterfte, zegt Poolse regering
In waterstalen van de Oder, een rivier aan de Pools-Duitse grens, zijn giftige algen ontdekt. Dat meldt de Poolse regering. In de rivier werden de afgelopen dagen tonnen dode vissen aangetroffen. Lokale vissers spraken eerder al van een "ecologische tragedie".
Lees verder

LIVE (19u45 op VTM4). Van Bommel lijkt het voorzichtig aan te pakken in Turkije, Ekkelenkamp in basis
• Conference League, play-offs • Heenwedstrijd • Aftrap: 19u45, live op VTM4 en te volgen op HLN.be • Geen Nacer Chadli
Lees verder