Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 21 augustus 2022

Kennedytunnel richting Gent ‘s nachts gedeeltelijk afgesloten: AWV vernieuwt verlichting en wandpanelen

HLN
Kennedytunnel richting Gent 's nachts gedeeltelijk afgesloten: AWV vernieuwt verlichting en wandpanelen
Het Agentschap Wegen en Verkeer begint vandaag met het vernieuwen van de verlichting in de Kennedytunnel. Er komt een volledig nieuwe led-installatie met intelligente sturing. Tijdens de werken zullen ook de brandwerende wandplaten vernieuwd worden. De werken duren wellicht tot midden mei 2023.
Lees verder

BINNENKIJKER. Nathalie en Piet komen tot rust in Eindhout: "De elektriciteit komt van een batterijtje, maar we doen hier massa's energie op"
Deze zomer bezoekt onze woonexpert Björn Cocquyt eigenaars van een tweede verblijf bij ons of in het buitenland. Eender waar, in hun bijzonder huis weg van thuis beleven ze een al even bijzondere vakantie. In de chalet van Piet Hemerijckx (51) en Nathalie Posson (50) en hun tienerdochters reis je terug in de tijd. Ook qua comfort, want een elektriciteitsaansluiting is er niet. Maar toch ervaar je, verscholen tussen het groen, heel wat luxe.
Lees verder

COLUMN. Chef-kok Tom (35), papa van 2, die strijdt tegen kanker: "Ik ga op vakantie en neem dit jaar mee: een stoma"
Eerst kwam corona, daarna de ongeneeslijke kanker. Hooguit 2,5 jaar heeft chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent nog te leven. Dat doet de papa van Leo (4) en Daniel (7) voluit en met veel humor. Elke week schrijft hij over zijn goede en slechte dagen. "Strakke hemdjes dragen is door die stoma niet echt meer mogelijk, maar mijn vrouw garandeert me dat sixpacks passé zijn en beginnende buikjes veel sexyer ogen."
Lees verder

De renners met eigen ogen bewonderen? Vuelta passeert vandaag ook een (heel kort) stukje op Belgische wegen
Nederland, Spanje én... België. De Vuelta passeert vandaag ook (heel kort) in ons land. De renners zullen omstreeks 13u verschillende korte stukjes door de Belgische enclavegemeente Baarle-Hertog rijden. Baarle-Hertog bestaat uit verschillende enclaves dat volledig omringd is door Nederland grondgebied. De renners doen drie van die enclaves aan, waar ze telkens slechts enkele honderden meters door zullen fietsen. Door van enclave naar enclave te gaan, steken ze op enkele minuten tijd liefst acht keer de grens tussen België en Nederland over.
Lees verder

De Vuelta live aanschouwen? Peloton rijdt vandaag ook een (heel kort) stukje op Belgische wegen
Nederland, Spanje én... België. De Vuelta passeert vandaag ook (heel kort) in ons land. De renners zullen omstreeks 13u verschillende korte stukjes door de Belgische enclavegemeente Baarle-Hertog rijden. Baarle-Hertog bestaat uit verschillende enclaves dat volledig omringd is door Nederland grondgebied. De renners doen drie van die enclaves aan, waar ze telkens slechts enkele honderden meters door zullen fietsen. Door van enclave naar enclave te gaan, steken ze op enkele minuten tijd liefst acht keer de grens tussen België en Nederland over.
Lees verder

LIVE VUELTA. Nieuwe sprintkans: knalt Tim Merlier in Breda dit keer wel naar zege?
De laatste rit op Nederlandse bodem in de Vuelta. De derde etappe van en naar Breda zou opnieuw moeten uitmonden in een massasprint. Gisteren lukte het niet voor Tim Merlier, loopt het vandaag beter? Volg alles op de voet in onderstaande liveblog.
Lees verder

Meeste Duitsers ontevreden met regering-Scholz
De regering van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz gooit voorlopig geen hoge ogen. Liefst 65 procent van de Duitsers is ontevreden met het werk van de zogenaamde 'Ampelkoalition', of 'verkeerslichtcoalitie' van de sociaaldemocratische SPD van Scholz, de liberale FDP en de Groenen. Dat blijkt uit een peiling van het onderzoeksinstituut Insa voor de krant Bild am Sonntag. De inflatie en de energietekorten spelen een belangrijke rol bij het oordeel van de ondervraagden.
Lees verder

Staking van acht dagen in grootste Britste containerhaven van start
Werknemers van de haven van het Engelse Felixstowe, de grootste containerhaven van het Verenigd Koninkrijk, hebben zondag het werk neergelegd. Ze willen acht dagen lang staken uit onvrede over hun loon. De staking dreigt een groot deel van het vrachtverkeer in het land lam te leggen.
Lees verder

LIVE. Vormer weer niet in selectie, Skov Olsen en Nusa fit voor match tegen Kortrijk
• Vijfde speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: zondag, 13u30 • Jan Breydel • Houdt Club tegen KV Kortrijk de drie punten thuis?
Lees verder

Helende kristallen zijn niet langer zweverig, maar cool: "In elke kamer van mijn huis staan er, zelfs op het toilet"
Van een suf imago is geen sprake meer: edelstenen en kristallen zijn cool. Iedereen wil er nu eentje in zijn zak of rond zijn hals. Ook Charlotte Monteyne (33) van Tian Tu Mineralen en Julie Tinant (43) van J'emme Parfums zagen de populariteit stijgen en maakten er hun broodwinning van. Ze onthullen wat de populairste kristallen zijn en hoe je de juiste steen uitkiest. "De kracht van kristallen is niet te wijten aan het placebo-effect. Wel aan pure fysica."
Lees verder

Situatie op Schiphol zondag stuk beter dan zaterdag
De rijen op Schiphol lopen zondagmorgen "een stuk beter" door dan zaterdag toen reizigers uren in de rij moesten staan. Volgens een woordvoerder van Schiphol staan alle wachtrijen momenteel binnen en wordt er geen gebruik gemaakt van de overkapping buiten.
Lees verder

LIVE. 80 miljoen was niet genoeg, maar United bereidt nieuw bod voor op Ajax-winger Antony
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

'Ik ga zwemmen'-zanger Mart Hoogkamer verlaat opnieuw podium na verschillende bierdouches en deelt videobeelden: "Dit is toch niet normaal?"
De Nederlandse volkszanger Mart Hoogkamer heeft gisteravond opnieuw een optreden vroegtijdig moeten afbreken. De 24-jarige zanger kreeg op het Boerenrock Festival in de Nederlandse provincie Drenthe al bij het begin van zijn optreden een bierdouche van verschillende toeschouwers. Op de beelden is te zien hoe hij aanvankelijk nog blijft staan, maar toen hij het publiek aansprak, volgde er een nieuwe bierregen.
Lees verder

Openluchtmusical op het Donkmeer in Berlare zorgt met special effects voor regen op het podium
Vrijdag is de musical 'Singin in the rain' in premiere gegaan op het Donkmeer in Berlare. Om de twee jaar wordt er daar een openluchtmusical georganiseerd op het meer, al kon de musical door de coronacrisis de laatste twee jaar sowieso niet doorgaan. Met een prachtig decor en meer dan 100 acteurs zorgde de show in combinatie met de special effects voor een waar spektakel. In de cast kan je onder andere Daphne Wellens en Michiel De Meyer bewonderen, die spelen acteurs die elkaar ontmoeten in een veranderende filmindustrie. De musical zal in totaal zo'n 12 keer te zien zijn tot en met 3 september.
Lees verder

Na de wolf, nu ook een jakhals in Limburg? "Te klein voor een wolf, te groot voor een vos"
Limburg maakt zich stilaan klaar voor de komst van een nieuwe diersoort. De vzw Welkom Wolf krijgt de laatste tijd namelijk meldingen van een dier dat wel eens een jakhals zou kunnen zijn. "Mensen denken dan een wolf gespot te hebben, maar geven een omschrijving van een dier dat te klein is voor een wolf en te groot voor een vos", zegt Jan Loos van Welkom Wolf.
Lees verder

Een ijskelder vol vleermuizen en het doolhof waar Albert I nog rondliep: op koninklijke tour door België (deel 2)
In de bijna tweehonderd jaar die ons vorstenhuis jong is, lieten de royals heel wat sporen na in ons land. Majestueuze gebouwen vol pracht en praal, maar ook minder bekende pareltjes hebben soms een onverwachte band met onze vorsten. In deze reeks trekken wij doorheen het land op zoek naar de meest bijzondere plekken met een koninklijke geschiedenis. Met vandaag deel twee: het Vlaamse binnenland, van Loppem tot Leopoldsburg.
Lees verder

Vijf gewonden bij verkeersongeval in Doornik
In Doornik, in de provincie Henegouwen, is zondagochtend een zwaar verkeersongeval gebeurd. Daarbij vielen vijf gewonden, onder wie drie zwaargewonden. Dat is vernomen van de brandweer.
Lees verder

Wél lekker eten, geen vakantiekilo's: Sandra Bekkari tipt hoe je het hele jaar door zorgeloos geniet van eten. "Vergeet dat nu-of-nooit-scenario"
Veel mensen die een kilootje kwijt willen, letten extra op hun eten. Op vakantie gaan of genieten tijdens het weekend kan in die gevallen een bron van stress zijn. Want welke keuzes maak je in de rij voor dat grote buffet op je all-in vakantie? Bestel je die cocktail op restaurant of niet? En na de vakantie of het weekend: hoe pak je het dan weer aan als je hier en daar te veel hebt gegeten? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari geeft 8 concrete tips en tricks om zorgeloos te genieten.
Lees verder

Astrid Coppens kondigt het geslacht van haar tweede kindje aan
Fans van Astrid Coppens (39) hebben er even op moeten wachten, maar ondertussen is de moment suprême eindelijk aangebroken. In een video op Instagram maakt Astrid namelijk het geslacht van haar tweede kindje bekend.
Lees verder

Zena (21) kwam als baby in pleegzorg terecht. "Tijdens ruzies zei ik vaak: 'Jullie zijn mijn ouders niet'"
Het aantal kinderen dat terechtkomt in pleegzorg neemt jaar na jaar toe. Het overkwam ook Zena (21): toen ze vijf maanden oud was, werd ze opgevangen in een warm nest in de Kempen. Vanaf dan begint voor haar een lange zoektocht naar haar plek in het pleeggezin, naar zichzelf, en naar een remedie voor het trauma dat ze onbewust meedraagt. "Leeftijdsgenootjes vroegen me voortdurend 'waarom ik anders was'. Ik begreep er zelf ook niks van. Ik zei maar 'dat ik van Afrika kwam'."
Lees verder