Doorgaan naar hoofdcontent

Hoogste militaire ontslag bij Rusland sinds begin invasie: commandant Zwarte Zeevloot moet opstappen na aanvallen op ...

HLN
Hoogste militaire ontslag bij Rusland sinds begin invasie: commandant Zwarte Zeevloot moet opstappen na aanvallen op de Krim
Op het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim heeft zaterdag opnieuw een explosie plaatsgevonden. Een drone werd er afgevuurd richting het hoofdkwartier van de Russische Zwarte Zeevloot, in Sebastopol. Dat meldt de lokale gouverneur. Eerder deze week werd de commandant van die Russische vloot vervangen, melden Russische staatsmedia. Het gaat het om het hoogste militaire ontslag sinds de Russische invasie in Oekraïne, bijna zes maanden geleden.
Lees verder

Auto vol rottend vlees en duizenden maden al weken fout geparkeerd in het Nederlandse Delft: "Die lijkengeur is niet te harden"
Ze zijn de penetrante "lijkenlucht" en overlast van duizenden grote zwarte vliegen zat. Omwonenden klagen al weken over een verlaten foutgeparkeerde auto in het Nederlandse Delft vol rottend etenswaar en duizenden krioelende maden.
Lees verder

1 week, 5 gerechten, 16 euro: met deze betaalbare recepten blijft de zomervakantie nog even duren
Met het einde van de zomervakantie stilaan in zicht, is onze inspiratie in de keuken soms uitgeput. Tijd om weer een nieuwe wind door de keuken te laten waaien. Een soep past evengoed op hete dagen en een heerlijke quiche kan je opvullen met seizoensgroenten. Met deze 5 recepten kom je volgende week de week probleemloos, smakelijk én betaalbaar door. Welke is jouw favoriet?
Lees verder

Drie verdachten aangehouden na gewelddadige inval in woning in Houthulst
De Ieperse onderzoeksrechter heeft drie verdachten aangehouden in het onderzoek naar een gewelddadige inval in een woning woensdagavond in Houthulst.
Lees verder

Dimitri Van den Bergh krijgt bolwassing van James Wade
Geen halve finale voor Dimitri Van den Bergh op de New South Wales Darts Masters. Onze landgenoot ging zwaar onderuit tegen James Wade. Het werd 0-6. Van den Bergh benutte geen enkele van zijn tien kansen op een checkout.
Lees verder

Snelle workouts tussendoor helpen je in topvorm te geraken: "Ideaal als je niet veel tijd hebt of op een toegankelijke manier wil starten"
De wetenschap zegt het zelf: voor je gezondheid is het beter om gedurende de dag regelmatig even te bewegen dan slechts een paar keer per week een vol uur intensief. Loopcoach Tomas Valcke, yogi- en meditatieteacher Ine Maes, personal trainer Miek Bams en mindfulness- en bewegingscoach Claudia Van Avermaet tippen je alvast een paar snelle work-outs. Ze leggen stap voor stap uit hoe je de oefeningen moet doen.
Lees verder

Antwerps schepen Tom Meeuws (Vooruit) spaart kritiek op zijn burgemeester niet: "Ik heb met De Wever te doen"
"De war on drugs werkt niet, dat weten we allemaal." In een opvallend interview in 'De Standaard' is Antwerps schepen Tom Meeuws (Vooruit), die bevoegd is voor onder meer drugspreventie, scherp voor burgemeester Bart De Wever (N-VA) en de aanpak van de drugscriminaliteit. "Ik heb met hem te doen", zegt Meeuws. De Wever is - wat dacht u? - niet onder de indruk.
Lees verder

Sport als symbolische missie tegen Russische invasie: "Hoe meer ik win, hoe meer mensen ik kan helpen"
Met een grote geel-blauwe Oekraïense vlag om de schouders liepen alle spelers van Dinamo Kiev woensdag in de CL-playoffs het veld op. Ook vele andere Oekraïense topsporters zien hun deelname aan grote sportcompetities als symbolisch tegen de Russische invasie van hun land, of het nu op de racefiets in de Vuelta is, op de EK-piste in München of vandaag in de boksring tegen Anthony Joshua: "De soldaten aan het front bidden dat we winnen."
Lees verder

Athene meldt 1.500 migranten op één dag te hebben tegengehouden
Volgens de Griekse minister van Burgerbescherming Takis Theodorikakos hebben donderdag 1.500 mensen een poging gewaagd om Griekenland binnen te raken. Zestig mensensmokkelaars zijn opgepakt.
Lees verder

Ondanks nieuwe onthullingen van Angelina Jolie: FBI niet van plan om onderzoek naar Brad Pitt te heropenen
Er was deze week opnieuw veel te doen rond Brad Pitt en Angelina Jolie. De 47-jarige actrice blijkt namelijk de 'Jane Doe' te zijn die de FBI heeft aangeklaagd op grond van de Freedom of Information Act. Jolie vraagt zich af waarom het onderzoek naar haar toenmalige echtgenoot Brad Pitt (58) werd afgesloten, na beschuldigingen van fysieke en verbale mishandeling in 2016.
Lees verder

Politie waarschuwt voor opvallende dieventruc: "Let op stukjes plastic tussen de deuren"
De Politie Regio Turnhout waarschuwt voor een listige dieventruc. Het gaat om inbrekers die een stukje plastic tussen de deur achterlaten om zo te zien of mensen thuis zijn. In de IJzerstraat merkte een bewoonster al twee dagen na elkaar zo'n stukje op. Enkele dagen geleden waarschuwde de politie van Sint-Niklaas ook al voor de truc.
Lees verder

Meer dan tien kilometer file aan Gotthardtunnel
Druk verkeer zorgt zaterdagochtend opnieuw voor een ellenlange file aan de Zwitserse Gotthardtunnel. In zuidelijke richting staan auto's zowat elf kilometer aan te schuiven, richting het noorden vijf kilometer.
Lees verder

Duizenden dode vissen komen plots bovendrijven in Waals meer
Het Meer van Barbençon is het toneel geworden van een trieste gebeurtenis. Aan het oppervlak van het meer in het Henegouwse Beaumont drijven duizenden dode vissen. De exacte oorzaak is nog niet duidelijk, die wordt momenteel nog onderzocht. Bekijk hierboven de opvallende beelden.
Lees verder

LIVE VUELTA. Topfavoriet Tim Merlier: "Ik hou enkel mezelf in de gaten"
Na de demonstratie van Jumbo-Visma in de ploegentijdrit gisteren is het vandaag een eerste keer aan de sprinters in de Vuelta. Wint Tim Merlier na etappes in de Giro en de Tour ook in Spanje een rit? De officiële start is om 13u32. Op deze pagina volgt u elke ontwikkeling op de voet.
Lees verder

Man geeft fotograaf zonder aanleiding vuistslag tijdens huwelijksplechtigheid op stadhuis: stadswachten en politie kunnen dader inrekenen
De politie heeft vrijdag een man opgepakt die zonder aanleiding een fotograaf van een huwelijksplechtigheid op het stadhuis in Sint-Niklaas een vuistslag op het hoofd had verkocht. De dader zwierf al een tijdje rond in de gangen, en zou psychologische problemen hebben. Het slachtoffer had een hoofdwonde, maar moest niet naar het ziekenhuis.
Lees verder

Op bezoek bij Rode Duivel Loïs Openda, die ex-coach Philippe Clement in de ogen kijkt: "Ik heb aan mijn kwaliteiten getwijfeld"
24 doelpunten voor Vitesse, gedebuteerd (en gescoord) voor de Rode Duivels en een toptransfer van 10 miljoen. Loïs Openda (22) heeft er een boerenjaar opzitten. Oogsten deed hij echter niet in Brugge, wel bij RC Lens. Vanavond kruist hij de degens met z'n ex-coach Philippe Clement. "Ik zat met m'n hoofd al even niet meer bij Club Brugge."
Lees verder

Voor het eerst zonder kleren op vakantie? Onze reisexpert tipt de leukste bestemmingen: "Hier vind je ook campings die deels naturistisch zijn"
Voor veel mensen is het misschien een brug te ver, maar naturismevakanties worden jaar na jaar steeds populairder. Eigenlijk is er ook weinig verschil met een dagje ontspannen in een publieke sauna. Maar hoe weet je of het iets voor jou is? Onze reisexpert Johan Lambrechts geeft de etiquetteregels waar je best rekening mee houdt en vertelt waar je terechtkunt. "Net als bij een gewone vakantie hebben naturisten hun koffer bij. Als het 's avonds koud wordt, komen er truien en broeken tevoorschijn."
Lees verder

"Gevaarlijke" vrouwenhatende zelfhulpgoeroe Andrew Tate van Instagram en Facebook gegooid
De controversiële influencer en zelfverklaarde vrouwenhater Andrew Tate is verbannen van Instagram en Facebook, twee van de belangrijkste platformen van socialemediabedrijf Meta.
Lees verder

"Leef elke dag in angst dat foto's op sociale media opduiken": Vanessa Bryant getuigt in tranen over beelden die werden genomen na helikoptercrash
Gisteren kwam Vanessa Bryant (40), de weduwe van de verongelukte Kobe Bryant, aan het woord in het proces tegen enkele agenten van Los Angeles County. De hulpverleners hadden vlak na de fatale helikoptercrash op 26 januari 2020 foto's gemaakt van onder meer Kobe en diens dochter Gianna Bryant (13). "Ik leef elke dag in angst dat de beelden plots op sociale media verschijnen."
Lees verder

Kerncentrale Tihange 2 opnieuw opgestart
De kerncentrale Tihange 2 is in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw opgestart nadat ze vrijdag was uitgevallen na afloop van een geplande test. Dat meldt een woordvoerster van uitbater Engie.
Lees verder