Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 17 augustus 2022

Herenthout: Sociaal Verwarmingsfonds helpt gezinnen met extra steun om sterke stijging energieprijzen te compenseren

Herenthout
Sociaal Verwarmingsfonds helpt gezinnen met extra steun om sterke stijging energieprijzen te compenseren
De vzw Sociaal Verwarmingsfonds komt voor een deel tussen in de betaling van de verwarmingsfactuur van personen die zich in een moeilijke situatie bevinden. Om recht te hebben op deze toelage dien je aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Dat de energieprijzen hard gestegen zijn moeten we je wellicht niet meer vertellen. Kosten voor wonen, transport en boodschappen worden duurder waardoor het steeds lastiger wordt om elke maand rond te komen. Misschien is dit voor jou ook het geval.
Lees verder

Anoniempjes Tele-Onthaal gezocht!
Hulplijn Tele-Onthaal zoekt nieuwe vrijwilligers. Wil jij echt van betekenis zijn voor iemand anders? Dat is wat vrijwilligers bij Tele-Onthaal dag in dag uit doen, aan de telefoon of chat. Ook jij kan een anonieme vrijwilliger worden bij deze hulplijn.
Lees verder

Nieuwe editie Cultuur Niet Duur 14-15 oktober
De uitgestelde editie van ons jaarlijks cultuurfeest heeft eindelijk een plekje op de agenda gevonden op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober. De affiche is onveranderd en dus nog steeds even straf en lokaal Ć©n bovendien deze keer integraal ten voordele van Levensloop. Er zijn opnieuw tickets beschikbaar in Aktueel, 't Krantje en aan het onthaal van het gemeentehuis. Eerder gekochte kaartjes blijven geldig. Kan je niet op de nieuwe data? Dan kan je een terugbetaling bekomen aan het onthaal van het gemeentehuis, ten laatste op 29 september.
Lees verder

Extra boosterprik mogelijk vanaf september
Om ons te beschermen tegen een eventuele golf van besmettingen in de winter, heeft de Interministeriƫle Conferentie (IMC) Volksgezondheid beslist om vanaf begin september een 'herfstbooster' tegen COVID-19 aan te bieden aan volwassenen. Iedereen ontvangt een uitnodiging. Als eerste worden de risicogroepen uitgenodigd. Dit zijn de mensen met verlaagde immuniteit, 65-plussers en zorgverleners. Nadien volgt de rest van de 18-plussers.
Lees verder