Doorgaan naar hoofdcontent

Hartverscheurende beelden tonen hoe moeder haar vijfjarige zoon voorbereidt op schietpartij met kogelvrije rugzak

HLN
Hartverscheurende beelden tonen hoe moeder haar vijfjarige zoon voorbereidt op schietpartij met kogelvrije rugzak
Cassie Walton (23), een moeder uit de Amerikaanse staat Oklahoma, gaat viraal met een video waarin te zien is hoe ze haar vijfjarig zoontje Weston voorbereidt op een schietpartij op school.
Lees verder

Vrouw (55) overleden op strand van Koksijde nadat ze bewusteloos uit water wordt gehaald na ongelukkige val: "Hebben alles geprobeerd om haar te redden"
Drama op het strand van Koksijde: daar is dinsdagmiddag een 55-jarige vrouw overleden. Ze werd bewusteloos gevonden aan de waterlijn en overleed ter plaatse. Ze kwam ten val en belandde zo in het water.
Lees verder

Vrouw (55) overleden op strand van Koksijde nadat ze bewusteloos uit water wordt gehaald
Op het strand van Koksijde is dinsdagmiddag een vrouw overleden. Ze werd bewusteloos gevonden aan de waterlijn en overleed ter plaatse.
Lees verder

Onderzoek naar mogelijke inmenging Giuliani Amerikaanse verkiezingen in Georgia
Rudy Giuliani, de advocaat van de gewezen Amerikaanse president Donald Trump, maakt volgens Amerikaanse mediaberichten voorwerp uit van een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke inmenging in de verkiezingen van 2020 door Trump en zijn team. Dat melden de krant 'The New York Times' en de zender 'CNN'.
Lees verder

RECENSIE. 'A League of Their Own': "Verhalen over vrouwen met slagkracht gaan er altijd in"
Dat de sportzomer dit jaar aan de vrouwen is, is ook Prime Video opgevallen. Dertig jaar na het origineel brengt het platform nu een update van de filmklassieker 'A League of Their Own' naar het kleine scherm en maken we kennis met een groep nieuwe (huis)vrouwen die tegen het decor van de Tweede Wereldoorlog -en dus bij gebrek aan vacante mannen- de honkbalsport in leven moeten houden. Of deze achtdelige reeks ook honkvast blijft aan het origineel of buiten de gekende arena durft te pleuren? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

"Luttele uren voor zijn dood prikten we een datum voor ons huwelijk": dit waren de laatste dagen van Elvis Presley
'You were always on my mind', zong Elvis Presley. Exact vijfenveertig jaar na zijn overlijden - hij was amper 42 - is The King nog steeds on the mind van miljoenen fans, een cultuuricoon zonder weerga. Maar zo zeemzoet als die klassieker, zo bitter was het einde van de ooit zo slanke en vitale jongeman, die jarenlang talloze meisjesharten sneller had doen slaan. Een verslag van zijn laatste dagen, waarin hij kampte met obesitas, een manische depressie en verslavingen. "Hij redeneerde dat er geen probleem is, zolang je je spul niet bij een straatdealer moet halen."
Lees verder

Bart Hollanders en Serine Ayari spelen hoofdrol in nieuwe VTM-reeks 'Exen'
Een comedy-drama waarin de liefde op de proef wordt gesteld door het opduiken van enkele ex-liefjes. Dat is de korte samenvatting van het plot van 'Exen', een nieuwe serie die gemaakt wordt voor VTM en ook te zien zal zijn op Streamz. 'Callboys'-acteur Bart Hollanders (38) en 'Slimste mens'-jurylid en comédienne Serine Ayari (30) spelen de hoofdrollen.
Lees verder

Nickelodeon onder vuur na bizarre oude beelden van Ariana Grande
Jaren nadat 'Sam & Cat' op Nickelodeon verscheen, duiken er bizarre beelden van Ariana Grande (29) op. Daarop kreunt ze terwijl ze in een aardappel knijpt en zuigt aan haar eigen tenen.
Lees verder

Belgische wetenschapper hackt Starlink van Elon Musk: 25 dollar aan materiaal, 12.000 dollar aan beloning
Veel had KU Leuven-veiligheidsonderzoeker Lennert Wouters niet nodig om de satellietschotel van Starlink te hacken. Dankzij een printplaat die zo'n 25 dollar kost, een warmtepistool en "veel geduld" kon hij toegang krijgen tot achterliggende systemen. Het bedrijf van Elon Musk is lovend: "We vinden de aanval technisch indrukwekkend." Wouters kreeg er bovendien een beloning van 12.000 dollar voor.
Lees verder

Bernal rijdt in dienst bij rentree in Ronde van Denemarken, Kooij houdt Philipsen van winst
Olav Kooij heeft de eerste etappe van de Ronde van Denemarken gewonnen. De 20-jarige Nederlander van Jumbo-Visma vloerde Jasper Philipsen en Timothy Dupont in de massasprint. Egan Bernal, die zijn comeback vierde, reed in dienst van zijn ploeggenoten en zette zich geregeld op kop van het peloton.
Lees verder

OPROEP. Stichtte u een gezin dankzij een dating app?
Leerde u uw partner kennen via een dating app en stichtten jullie intussen een gezin? De redactie van HLN zoekt u. Stuur een e-mailtje met uw verhaal naar katrien.de.meyer@dpgmedia.be en vergeet uw naam en telefoonnummer niet te vermelden.
Lees verder

Amerikaanse vrouwelijke soldates krijgen beha's als onderdeel van hun uniform. Hoe zit dat bij ons?
Een mooie primeur in Amerika: het leger maakt voor het eerst beha's als onderdeel van het uniform. In de toekomst kunnen vrouwelijke soldates kiezen tussen vier modellen, en dus gaan voor de beste pasvorm. "Eindelijk", reageren (ex-)militairen. Hoe zit het in België? Defensie legt uit, en verklapt dat volgend jaar ook sportbeha's voorzien zullen worden.
Lees verder

Opschudding op tennistoernooi van Cincinnati: vrouw met Oekraïense vlag op de vingers getikt, uitleg van organisatie doet wenkbrauwen fronsen
Even opschudding tijdens de kwalificaties van het tennistoernooi van Cincinnati. Bij de wedstrijd tussen de Russinnen Anastasia Potapova en Anna Kalinskaya dook in het publiek een vrouw op die een Oekraïense vlag rond zich had gewikkeld. Ze werd daarvoor op de vingers getikt, maar op social media is wel wat te doen om de uitleg die de organisatie daar achteraf over gaf.
Lees verder

LIVE. Charly Musonda Jr heeft een nieuwe club gevonden - Samatta keert terug bij Racing Genk
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

LIVE. Charly Musonda Jr heeft een nieuwe club gevonden - Hauge voorgesteld bij AA Gent: "Ik sprak ook met Standard"
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

"Oekraïense special forces en verzetsstrijders achter explosies op de Krim"
De explosies die dinsdag plaatsvonden in een wapendepot op een Russische militaire basis op het geannexeerde schiereiland de Krim zijn het werk van Oekraïense special forces . Dat heeft een hoge Oekraïense functionaris onthuld aan 'The New York Times'. Ook de aanval vorige week op een militair vliegveld op de Krim werd uitgevoerd door special forces in samenwerking met lokale verzetsstrijders.
Lees verder

Verliezer presidentsverkiezingen Kenia Raila Odinga verwerpt resultaten en noemt verkiezingen "parodie"
Raila Odinga, die volgens de officiële resultaten de presidentsverkiezingen van 9 augustus in Kenia verloren heeft, verwerpt die resultaten. Hij noemt de verkiezingen, waarbij zijn rivaal William Ruto won, een "parodie" en geeft aan te bekijken welke wettelijke stappen hij kan nemen.
Lees verder

LIVE. Degrendele grijpt net naast medaille in keirinfinale - Kevin Borlée blesseert zich aan hamstring
De 'European Championships', een vierjaarlijks multisportevenement dat de bestaande Europese kampioenschappen in verschillende sporten samenbrengt, zijn in volle gang. In negen sporten komen 126 Belgische atleten in actie. België telt voorlopig vijf medailles. Lotte Kopecky greep tweemaal goud (afvallingskoers en puntenkoers), Robbe Ghys veroverde zilver (puntenkoers) en Tim Merlier (wielrennen) en Jules Hesters (afvallingskoers) pakten brons. Volg alle ontwikkelingen hieronder.
Lees verder

Koppel breekt wereldrecord en maakt "fietskunstwerk" op Strava van meer dan 7.000 kilometer
Het Brits-Italiaanse koppel Daniel en Arianna is verantwoordelijk voor dit gekke digitale kunstwerk en de twee breken daarmee een wereldrecord. De populaire fiets- en wandelapp Strava staat je toe om je persoonlijke fietsroute weer te geven op een kaart. Dit zette al vaker mensen aan om leuke figuren te lopen in een park, maar dit koppel ging heel wat stappen verder. Drie jaar deed het koppel over hun malle fietstocht doorheen Europa, maar het resultaat mag er wezen.
Lees verder

Prins Harry en Meghan Markle bezoeken volgende maand het Verenigd Koninkrijk (maar niet om de koninklijke familie te bezoeken)
Voor het eerst sinds het platinajubileum van koningin Elizabeth (96) in juni keren prins Harry (37) en Meghan Markle (41) terug naar het Verenigd Koninkrijk. Het koppel zal er volgende maand voornamelijk goede doelen bezoeken.
Lees verder