Doorgaan naar hoofdcontent

Hans Vanaken: “Of ik hier volgende week nog ben? Dat zullen we moeten zien”

HLN
Hans Vanaken: "Of ik hier volgende week nog ben? Dat zullen we moeten zien"
Blijft Hans Vanaken (29) bij Club Brugge of kiest hij toch voor een nieuw avontuur bij West Ham? Dat is de vraag die Jan Breydel wellicht nog enkele dagen in z'n greep houdt. De fans van blauw-zwart zetten met een grote tifo tijdens Club-KV Kortrijk een charmeoffensief in, maar Vanaken zelf kon na afloop nog geen sluitend antwoord geven. "Morgen zijn er nieuwe gesprekken tussen de clubs en tussen Club en mij. We zullen zien."
Lees verder

LEVENSVERHAAL. Nooit op vakantie geweest want ze was te graag tussen de mensen in haar café: Sophia - Vin van de Stips - Willems (89) kon luisteren als geen ander
"Je bent voor mij geboren, toen was dat nog in een hoopje kolen. Ik heb mijn hart aan jou verloren, zo is mijn temperament." Met die woorden heeft Maurice Theys (90) destijds het hart van Sophia Willems veroverd. Maar op 11 augustus is Sophia Willems (89) overleden en sindsdien moet Maurice alleen verder. 64 jaar lang was Sophia - of beter Vin van de Stips - de trotse uitbaatster van Café De Stips in Testelt. Voor haar man Maurice kwam het afscheid onverwacht.
Lees verder

Zwaar ontgoochelde Charlotte de Witte reageert op technische problemen op Pukkelpop: "Er vloeiden tranen"
Eens niet in de Boiler Room, maar voor het eerst op de Mainstage van Pukkelpop en meteen geveld door een technische panne. De dj-set van Charlotte De Witte viel een kwartier na de start plots stil. Weg geluid, weg beats. De wei voor de mainstage was stil, maar de fans bleven hun idool wel steunen. "Bedankt voor alle liefde", reageert die nu.
Lees verder

Zeker twintig doden na zware overstromingen in oosten van Afghanistan
Bij hevige regenval in het oosten van Afghanistan zijn zeker twintig inwoners om het leven gekomen. Nog eens dertig raakten gewond en zeker vier personen zijn vermist in een district in de provincie Lowgar, zegt de politie. De helft van de dodelijke slachtoffers zouden kinderen zijn. Meer dan drieduizend woningen zijn beschadigd of vernield.
Lees verder

Degelijk Club Brugge boekt moeizame zege tegen KV Kortrijk, Noa Lang valt uit met een blessure
Moeizame, maar deugddoende zege voor Club Brugge vanmiddag. Opnieuw Jutglà en Meijer bezorgden de Bruggelingen een eerste zes op zes.
Lees verder

LIVE. Van Aert ontwijkt op miraculeuze wijze val van ploegmaat, pak renners gaat wél tegen de grond
Veel aandacht voor de Vuelta, maar ook in Duitsland wordt vandaag een WorldTour-koers afgewerkt. In Hamburg viert Wout van Aert zijn terugkeer in competitie met de BEMER Cyclassics. Kan onze landgenoot zich meteen mengen in de strijd om de zege? Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen op de voet.
Lees verder

Bestuurder komt om nadat wagen in Samber belandt
In het Henegouwse Châtelet is zaterdagavond een auto in de Samber beland. De bestuurder is daarbij overleden. Dat is vernomen van de brandweer.
Lees verder

Inbrekers gaan aan de haal met kluisinhoud en zak gefrituurde zeevis: "Dieven zullen honger gehad hebben"
Brasserie De Abdijmolen op het domein Abdij van Park in Leuven heeft vrijdagnacht inbrekers over de vloer gekregen. Ze gingen aan de haal met de inhoud van de kluis, maar namen daarnaast nog een erg opvallende buit mee.
Lees verder

Hoe een Belgisch bedrijf het Russische bankwezen overeind houdt, ondanks de sancties
Het Belgische bedrijf OpenWay, maker van het digitale bankplatform Way4, houdt ondanks de internationale sancties tegen Rusland de financiële sector van het land overeind. Dat blijkt uit onderzoek van de Oekraïense organisatie voor economische veiligheid. "Als dit klopt, moeten de Belgische autoriteiten een onderzoek instellen."
Lees verder

First lady Jill Biden uit isolatie na negatieve coronatest
Jill Biden heeft zondag twee negatieve coronatests afgelegd en kan dus uit isolatie. Dat meldt haar communicatieverantwoordelijke Elizabeth Alexander. De Amerikaanse first lady testte op dinsdag 16 augustus positief op het virus.
Lees verder

LIVE. Van Aert versnelt op de laatste keer Waseberg, onder meer Hermans schuift mee
Veel aandacht voor de Vuelta, maar ook in Duitsland wordt vandaag een WorldTour-koers afgewerkt. In Hamburg viert Wout van Aert zijn terugkeer in competitie met de BEMER Cyclassics. Kan onze landgenoot zich meteen mengen in de strijd om de zege? Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen op de voet.
Lees verder

LIVE VUELTA. Massasprint in aantocht: De Gendt wint sprintje bergop, maar ziet peloton naderen
De laatste rit op Nederlandse bodem in de Vuelta. De derde etappe van en naar Breda zou opnieuw moeten uitmonden in een massasprint. Gisteren lukte het niet voor Tim Merlier, loopt het vandaag beter? Met Thomas De Gendt en Jan Bakelants vertoeven twee Belgen in de kopgroep van zeven. Volg alles op de voet in onderstaande liveblog.
Lees verder

LIVE VUELTA. De Gendt wint sprintje bergop maar ziet peloton naderen
De laatste rit op Nederlandse bodem in de Vuelta. De derde etappe van en naar Breda zou opnieuw moeten uitmonden in een massasprint. Gisteren lukte het niet voor Tim Merlier, loopt het vandaag beter? Met Thomas De Gendt en Jan Bakelants vertoeven twee Belgen in de kopgroep van zeven. Volg alles op de voet in onderstaande liveblog.
Lees verder

'Sterrentreintje' van Elon Musk te zien boven België, ook vanavond zullen de 53 satellieten nog eens passeren
De 'Starlink'-satellieten van Elon Musk waren gisterenavond duidelijk te bewonderen in de lucht. Onder meer in Waasmunster kon het treintje worden gefilmd. Het is ondertussen de derde keer in twee weken dat SpaceX satellieten de ruimte in stuurt. Het is zo de bedoeling van Musk om de wereld te voorzien van supersnel internet, waar je ook bent. Ook vanavond zal het treintje opnieuw te bewonderen zijn, zo zou je het onder meer kunnen zien boven de weide van Pukkelpop.
Lees verder

"In plaats van gelukkig te worden, koos ik ervoor om high te zijn": de demonen van Bring Me the Horizon-frontman Oliver Sykes
Vanavond rond 19 uur verwacht de metalband Bring Me the Horizon een horde fans aan het Pukkelpop-hoofdpodium. Dat frontman Oliver Sykes (35) indruk zal maken, staat buiten kijf. Met z'n vampiertanden, opvallende make-up en ontelbare tattoos is hij één van de fascinerendste figuren in de huidige metalcultuur. Maar vergis je niet, de Brit doorzwom al heel wat diepe waters. Zijn succes als achttienjarige verwoestte zijn zelfbeeld en drugs leek de enige uitweg. "Ik vroeg mezelf af: 'Als ik niet Oli Sykes van Bring Me the Horizon kan zijn, wie ben ik dan?'"
Lees verder

Net geen Belgische zege in Hamburg: Van Aert miskijkt zich en wordt in sprintje gevloerd door Haller, Hermans derde
Wout van Aert is bij z'n terugkeer in competitie tweede geworden in de BEMER Cyclassics in Hamburg. Onze landgenoot liet zich ringeloren in de sprint van een klein groepje. Marco Haller won, Quinten Hermans werd derde.
Lees verder

Hannah Montana werd bijna door een van deze twee actrices gespeeld
Wie 'Hannah Montana' zegt, denkt meteen aan actrice en zangeres Miley Cyrus (29). Maar het had niet veel gescheeld of de rol ging naar iemand anders. Er waren nog twee andere actrices in de running én ook zij zijn geen onbekenden meer. Casting director Lisa London maakte dit nieuws zelf bekend in een TikTok-video.
Lees verder

Superjacht van Tottenham-baas voor anker in Antwerpen: schip heeft fitnessruimte, padelbaan (en misschien wel een Picasso) aan boord
Wie over de Antwerpse Scheldekaaien struint, waant zich even in het mondaine Franse Saint-Tropez. Want ter hoogte van het Noorderterras ligt de Aviva aangemeerd. Het imposante jacht – het schip heeft een heuse padelbaan aan boord - is eigendom de Britse miljardair en Tottenham-baas Joe Lewis (85).
Lees verder

De spiegel op z'n gekst: asymmetrische, funky en kleurrijke exemplaren nemen sociale media over
De spiegel, het populairste deco-item van het land? Op sociale media lijkt het alvast zo. De trend startte in de coronapandemie, maar nu geldt echt: hoe opvallender, hoe beter. Draai en keer de spiegel zoals je zelf wil en kijk vooral uit voor véél kleur. Dit zijn alvast de mooiste spiegels aan de wand — en we tippen waar je ze kan shoppen.
Lees verder

Pizza Hut Japan komt met rijstbodem vanwege hoge tarweprijs
Pizza Hut Japan biedt vanaf komende week ook pizzabodems op basis van rijst aan. De nieuwe gerechten zijn mede ingegeven door de torenhoge graanprijzen. Vanaf 22 augustus staan op de menukaart van de keten een selectie minipizza's met een rijstbasis met verschillende toppings zoals Ibérico pork of teriyaki chicken.
Lees verder