Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 20 augustus 2022

Gratis op te halen: 250 miljoen liter gezuiverd afvalwater per dag

HLN
Gratis op te halen: 250 miljoen liter gezuiverd afvalwater per dag
Terwijl de droogtecommissie oproept om spaarzaam om te springen met water, zit Aquafin met grote overschotten aan gezuiverd afvalwater. Het gaat om zowat 250 miljoen liter per dag, dat gratis ter beschikking staat van bedrijven in de buurt van de zuiveringsinstallaties. Maar bijna nergens vindt het afnemers, waardoor het kostbare water gewoon wegvloeit naar zee, schrijven de kranten van Mediahuis zaterdag.
Lees verder

Vier weken na de Tour denkt Van Aert weer aan winst in Hamburg: "Rust heeft Wout goed gedaan"
In Hamburg, waar sprinters thuis zijn, pikt Wout van Aert (27) zondag de draad van het koersen weer op. "Wout zal zeker in de groep zitten die voor winst zal strijden", zegt ploegleider Marc Reef. Een break na de Tour heeft goed gedaan.
Lees verder

Na de feestende Finse premier: waar vinden onze politici dat de grens ligt?
Over de 'dansmoves' van de Finse premier Sanna Marin (36) wordt door een deel van de oppositie en media in Finland moord en brand geschreeuwd. Een premier onwaardig, zo klinkt het. Hoe denken onze politici in België daarover? "Die hele heisa kon even goed over mezelf gaan."
Lees verder

"Antwerpse drugsbendes zetten knokploegen in om aanslagen te vermijden"
Om nieuwe aanslagen te vermijden, zetten Antwerpse drugsbendes een eigen knokploeg in. Dat schrijft Gazet van Antwerpen zaterdag, dat zelf beelden van hun slachtoffers te zien kreeg.
Lees verder

VERMOORD OM HET GELD. De zaak-Franky Vroman: "Een diploma is voor niks nodig"
Geld, het slijk der aarde. Geld dat verderft, dat omkoopt, dat verplettert, dat doodt en dat ruïneert. Geld dat zelfs het geweten van de mensen bederft. Geld, het allerlaagste motief om iemand van het leven te beroven. In de zomerreeks "VERMOORD OM HET GELD" blikt onze gerechtsverslaggever Erwin VERHOEVEN deze week terug op enkele schokkende moordzaken, waarbij hebzucht en de drang naar (meer) geld een cruciale rol speelden. Vandaag deel 1: de zaak Franky V.
Lees verder

WEERBERICHT: heel het weekend overwegend droog
De festivalgangers op Pukkelpop kunnen opgelucht ademhalen, want het wordt fijn festivalweer. Vandaag start vaak zonnig, later komen er hier en daar stapelwolken. Het blijft vrijwel overal droog met maxima tussen 20 en 25 graden, meldt het KMI.
Lees verder

Nieuwe aanslag in drugsmilieu: "Dief"
Vannacht is er nog maar eens een aanslag gepleegd, vermoedelijk in opdracht van het Antwerpse drugsmilieu. Een woning aan de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen-Noord werd onder vuur genomen. De daders spoten ook "Ded Dief" (nvdr. allicht moest dat 'dead' zijn) op de garagepoort en vuurden dan een achttal kogels af.
Lees verder

Nieuwe aanslag in drugsmilieu: "Dead Dief"
Vannacht is er nog maar eens een aanslag gepleegd, vermoedelijk in opdracht van het Antwerpse drugsmilieu. Een woning aan de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen-Noord werd onder vuur genomen. De daders spoten ook "Ded Dief" op de garagepoort en vuurden dan een achttal kogels af.
Lees verder

Minister van Mobiliteit viseert Vias: subsidie mag niet naar commerciële activiteiten gaan
Er komt een audit naar het Verkeersveiligheidsinstituut Vias. De doorlichting komt er op vraag van minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo), zegt hij zaterdag in Het Nieuwsblad. Vias zal moeten aantonen dat het zijn boekhouding op orde heeft en geen overheidsgelden gebruikt voor commerciële activiteiten.
Lees verder

Minstens acht burgers gedood bij aanval op hotel in Somalië
Bij de aanval van radicale islamisten op een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu, zijn minstens acht burgers omgekomen. Dat bevestigt een veiligheidsbron aan het Franse persagentschap AFP.
Lees verder

INTERVIEW. Wouter Vrancken laat RC Genk weer swingen: "Hoe oud je bent, hoeveel je gekost hebt of hoelang je hier zit: dat interesseert me allemaal niet"
Een uur zou snel verstrijken. Wouter Vrancken (43): even sympathiek als attractief als coach. Racing Genk is weer sexy. "Het is niet dat tegengoals me niet interesseren, maar..."
Lees verder

Wie wint 'Zomerhit'? De 10 finalisten gewikt en gewogen
Met tien zijn ze nog, de artiesten die vanavond kans maken op de 'zomerhit 2022'. Pommelien en Metejoor zitten in de kopgroep, om ver voor het peloton te sprinten voor de overwinning. Wij wikken en wegen de kansen van de tien finalisten.
Lees verder

Nederlandse artiesten veroveren Vlaamse festivals: "Het publiek is hier gewoon veel leuker"
Nederlandstalige muziek is populairder dan ooit, en dat zie je ook aan de affiche van Pukkelpop. Met namen als S10, Goldband en Merol kleurde het festival vrijdag voor een groot deel oranje. Hoe verklaren artiesten zelf hun populariteit? En wat zijn de verschillen tussen en Vlaams en een Nederlands publiek? Showbits-reporter Senne ging het hen zelf vragen op het festival.
Lees verder

Bekende drugsadvocaat Mounir Souidi over het Antwerps drugsgeweld: "Dit is criminaliteit waar veel nullen mee gemoeid zijn"
In Antwerpen lijkt het de afgelopen weken oorlog te zijn. De visitekaartjes van de drugswereld worden tot in de binnenstad afgeleverd: vuurwerkbommen, granaten en schietpartijen. Is er effectief een nieuwe drugsoorlog ontstaan en hoe kan dit aangepakt worden? We vroegen het aan de bekende Antwerpse drugsadvocaat Mounir Souidi: "Sommige politici schreeuwen om meer blauw of het leger op straat te sturen... Dat zijn ideetjes die ik op een paar minuten bedenk op het toilet."
Lees verder

INTERVIEW. Ann Van den Broeck doorbreekt de stilte na diagnose borstkanker: "Ik doneerde mijn haar aan Think Pink. Nu maken ze er een pruik van voor mij"
Het is als een haartje van 2 centimeter dat plots op je kin staat en je niet zag groeien." Maar het knobbeltje dat Ann Van den Broeck (45) begin juni in haar borst ontdekte was minder onschuldig. Vol goede moed heeft ze de strijd tegen de agressieve borstkanker aangevat. "Als ik moe ben, begin ik te huilen en denk ik: waarom ik?"
Lees verder

Jarige prins Gabriël gaat maandag naar het leger
Hij staat in de schaduw van zijn oudere zus kroonprinses Elisabeth, maar dit weekend is híj de koninklijke blikvanger: prins Gabriël wordt zaterdag 19. Ter gelegenheid van die verjaardag verspreidt het koninklijk paleis een nieuwe foto van hem. Strak in donker pak met blauw-oranje das, de blik afgewend van de lens, zo poseerde hij bij hem thuis op het kasteel van Laken.
Lees verder

Ruim 1 miljard euro Vlaams geld voor renovaties
Gezinnen kunnen tot 25.000 euro aan premies en 60.000 euro aan renteloze leningen krijgen via de Vlaamse overheid. De Vlaamse regering geeft deze legislatuur nog ruim 1 miljard euro uit aan renovatieleningen en -premies, zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) zaterdag in een interview met De Tijd.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Kamping Kitsch Club: hoe verkleedpartijtje onder vrienden uitgroeide tot foutste festival van het land
Marginaal, marginaler, Kamping Kitsch Club: morgen gooien 25.500 vrolijk verklede feestvierders in Kortrijk álle remmen los op muziek van onder anderen Average Rob, Yves Deruyter en Kabouter Plop. In geen tijd is dit 'foute festival' uitgegroeid tot één van de populairste en snelst uitverkochte van het land. Straffer: "Intussen hebben we al drie jaar een Nederlandse editie en volgende zomer trekken we zelfs naar Duitsland." Of hoe een verkleedpartijtje dat in 2011 enkel onder vrienden begon zo uit de hand kon lopen...
Lees verder

BINNENKIJKEN. Bart Kaëll vindt rust in zijn moestuin: "Ik leg aspirine bij de tomatenplanten. Dan groeien ze goed"
Met zijn nieuwe single Eén Uit Duizend hoopt Bart Kaëll deze zomer de Vlaamse hitlijsten te veroveren. Hij schittert de komende weken alvast op het podium van Tien Om Te Zien. Wanneer hij aan de drukte wil ontsnappen, duikt hij zijn moestuin in. "Moestuinieren is een goede remedie om je gedachten te verzetten", vertelt Bart aan 'Story'.
Lees verder

De Italiaanse media blijven De Ketelaere hypen, zelfs Eddy Merckx geïnterviewd over 'kleine Duivel'
De Italiaanse media, met de Gazzetta dello Sport voorop, blijven de hype rond Charles De Ketelaere warm houden. Dit weekend siert de Rode Duivel (21) de cover van Sportweek, het wekelijks sportmagazine dat de roze sportkrant uitgeeft. Het is een special rond De Ketelaere, waarin ze zijn lezer alles wil vertellen over de nieuwe middenvelder van AC Milan. Met een reportage over de jacht van Milan op de felbegeerde youngster, die ze omschrijven als 'kleine Duivel'. Zijn eerste trainer vertelt over de jeugd van onze landgenoot - "een goeie morgen start met een blonde." Ook wielerkampioen Eddy Merckx wordt geïnterviewd over De Ketelaere en de Belgen in de Serie A.
Lees verder