Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 31 augustus 2022

Gemeente Mol: Nieuw dak vormt eerste stap in renovatie Wereldhuis op Santo Tomásplein

Nieuw dak vormt eerste stap in renovatie Wereldhuis op Santo Tomásplein

Maandag 5 september start een aannemer in opdracht van het gemeentebestuur met dakwerken aan het Wereldhuis op het Santo Tomásplein. De vernieuwing van het dak vormt de eerste stap van de verschillende renovatiewerken die in samenspraak met de Oxfam Wereldwinkel aan deze voormalige schoolmeesterwoning zullen gebeuren. Om de dakwerken vlot en veilig te laten verlopen, geldt er voor een periode van twee weken een parkeerverbod voor de vier parkeerplaatsen die net achter de Wereldwinkel liggen.

Lees verder

Vlot met de fiets naar school? Leen er een bij de fietsbieb voor 20 euro/jaar

De Fietsbieb geeft gezinnen met jonge kinderen de kans om dagelijks gebruik te maken van kinderfietsen tegen een lage prijs. Je betaalt 20 euro lidgeld en 20 euro waarborg als je een fiets leent. Deze waarborg krijg je terug als je de fiets weer inlevert. Zo krijgen gezinnen de kans om dagelijks gebruik te maken van een tweedehands kinderfiets die tiptop in orde is. Interesse? Kom langs in de Sint-Apollonialaan 198. Elke tweede woensdag van de maand van 14 tot 16 uur staan de vrijwilligers voor je klaar.

Lees verder

Gemeentebestuur zoekt middagtoezichters gemeentescholen schooljaar 2022-2023

Het gemeentebestuur zoekt middagtoezichters voor de gemeentescholen voor het schooljaar 2022 – 2023 in contractueel dienstverband (zo snel mogelijke indiensttreding). Het gaat om een deeltijdse tewerkstelling  (maximum 4 uur/week) voor bepaalde duur (tot en met 30 juni 2023). Solliciteren kan via het online sollicitatieformulier op www.gemeentemol.be/vacatures.

Lees verder

Nieuwe locatie Kinderclub Windekind klaar voor het nieuwe schooljaar

Vanaf donderdag 1 september ontvangt kinderclub Windekind kinderen op de nieuwe locatie in de voormalige kleuterschool De Toren, Achterbos 27. Betere gebouwen met veel lichtinval en grote ruimtes maken de voor- en naschoolse opvang kwaliteitsvoller en aangenamer. De kinderclub gebruikt op de schoolsite het gebouw langs de straatkant. Dit gebouw beschikt over vier klaslokalen en een mooie aanpalende buitenkoer. Team Windekind kijkt al uit naar het nieuwe schooljaar. Jij ook?

Lees verder