Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 21 augustus 2022

Gemeente Leopoldsbrug: Dit najaar: opleiding tot kringloopkracht

Gemeente Leopoldsbrug
Dit najaar: opleiding tot kringloopkracht
Ben je begaan met het leefmilieu en geloof je in de kringloopgedachte? Kom je graag in contact met andere tuinliefhebbers? Wil je weten hoe je de kringloop in keuken en tuin kunt sluiten en je kennis kunt delen met anderen? Dan is deze opleiding iets voor jou!
Lees verder

Webinar: kippen houden in je tuin
Kippen zijn prettig gezelschap in je tuin. Ze leggen eieren en helpen bij het verwerken van je keukenrestjes en tuin'afval'. Vooraleer je bezwijkt voor de verleiding moet je beseffen dat kippen ook verzorging vragen. Kom er alles over te weten tijdens een avondwebinar van Centrum Duurzaam Groen.
Lees verder

COVID-19 herfstbooster vanaf september
Om ons te beschermen tegen een eventuele golf van besmettingen in de winter, is er beslist om vanaf begin september een 'herfstbooster' tegen COVID-19 aan te bieden. Als eerste ontvangen de risicogroepen (65+ en personen met verlaagde immuniteit) een uitnodiging, gevolgd door de zorgsector en 50+.
Lees verder

Wegenwerken Vlaamse overheid • Lommelsesteenweg
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt vanaf maandag 22 augustus 2022 aan de middenberm op de Lommelsesteenweg N746 in Leopoldsburg. De middenberm bij de aanknoping met de Hendrick Consciencestraat wordt aangepast om de bereikbaarheid van woonpercelen in deze zone te bevorderen.
Lees verder

Stookoliecheque: hoe krijg ik de toelage van 225 euro?
Door de sterke stijging van de energieprijzen heeft de regering een reeks maatregelen genomen om de koopkracht van gezinnen te ondersteunen.
Lees verder