Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 augustus 2022

Gemeente Kampenhout: Uitbreiding snelheidsbeperking 50 km/u op Haachtsesteenweg ter hoogte van kruispunt Kerkstraat

Gemeente Kampenhout
Uitbreiding snelheidsbeperking 50 km/u op Haachtsesteenweg ter hoogte van kruispunt Kerkstraat
In de week van 15 augustus breiden we de snelheidsbeperking van 50 km/u op de Haachtsesteenweg (N21) uit tot net voorbij het kruispunt met de Kerkstraat. Die beperking gold reeds tussen de Stationsstraat en de Frederik Wouterslaan. We streven daarmee naar een veiliger verkeer.
Lees verder

Verwijderen stort Torfbroek vanaf 17 augustus
De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) zal vanaf woensdag 17 augustus 2022, in samenwerking met lokaal bestuur Kampenhout, Natuurpunt en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), het resterende stukje stort aan het natuurreservaat Torfbroek verwijderen.
Lees verder

Bemalingswater gratis beschikbaar in Kasteellaan
Momenteel wordt er een bemaling uitgevoerd in de Kasteellaan. Het opgepompte water wordt opgevangen en kan ter plaatse gratis afgehaald worden aan de container. Je moet daarvoor wel zelf de nodige voorzieningen meebrengen.
Lees verder

Code rood voor brandgevaar in alle Vlaamse provincies
Morgen, donderdag 11 augustus, wordt de risicocode voor natuurbranden in Vlaanderen opgeschaald van oranje naar rood. Dat is de hoogst mogelijke risicocode. Redenen hiervoor zijn uiteraard de aanhoudende droogte en voorspelde hittegolf tijdens de eerstvolgende dagen.
Lees verder