Doorgaan naar hoofdcontent

FBI doet inval in huis Donald Trump in Florida: "Mijn prachtige huis wordt belegerd”

HLN
FBI doet inval in huis Donald Trump in Florida: "Mijn prachtige huis wordt belegerd"
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump zegt dat FBI-agenten zijn huis in Palm Beach in de staat Florida zijn binnengevallen. "Mijn prachtige huis, Mar-a-lago in Palm Beach, wordt op dit moment belegerd, overvallen en bezet door een grote groep FBI-agenten", schrijft Trump in een verklaring die hij op zijn eigen sociale netwerk Truth Social plaatste. De FBI-agenten zouden ook Trumps kluis hebben doorzocht.
Lees verder

Taiwan: "China gebruikt militaire oefeningen om invasie voor te bereiden"
Volgens de Taiwanese minister van Buitenlandse Zaken zijn de militaire oefeningen van China in de buurt van de eilandstaat bedoeld om een invasie "voor te bereiden" en het evenwicht in de regio te verstoren. Dat heeft hij gezegd op een persconferentie in Taipei. "China's werkelijke bedoeling is de status quo in de Straat van Taiwan en de hele regio te veranderen", klonk het.
Lees verder

Krugerplein in Borgerhout opgeschrikt door explosie: schade aan inkom gebouw
Onbekenden hebben maandagnacht een vuurwerkbom laten ontploffen aan een appartement in de Generaal De Wetstraat in Borgerhout. De voorgevel geraakte zwaar beschadigd. Er vielen geen gewonden.
Lees verder

Vriendinnen Jolien en Magali overnachten in het midden van een meer: "Je zit hier volledig in de natuur"
Een nachtje op hotel aan zee of in een chalet in de Ardennen: sommige Vlamingen willen net wat meer avontuur op vakantie. Wij gingen langs bij enkele Vlamingen die dit jaar voor een bijzondere vakantieplek gekozen hebben. Beste vriendinnen Jolien en Magali gingen overnachten op een vlot op het Donkmeer in Berlare.
Lees verder

WEERBERICHT. Volop zon met temperaturen tot 30 graden
We krijgen vandaag opnieuw volop zon met maxima van 23 graden aan zee, 24 tot 27 graden in de Ardennen, 28 graden in het centrum en 30 graden in het uiterste zuiden. De wind waait meestal matig in het binnenland en in de namiddag vrij krachtig aan zee uit noordoostelijke richtingen, meldt het KMI.
Lees verder

UNIEK LOGEREN. Jolien en Magali slapen in een tent in het midden van een meer
Een nachtje op hotel aan zee of in een chalet in de Ardennen: sommige Vlamingen willen net wat meer avontuur op vakantie. Wij gingen langs bij enkele Vlamingen die dit jaar voor een bijzondere vakantieplek gekozen hebben. Beste vriendinnen Jolien en Magali gingen overnachten op een vlot op het Donkmeer in Berlare.
Lees verder

Refaelov is nog lang niet versleten en het beste 'oudje' van Europa, zélfs straffer dan Ronaldo: "Elke coach wil een Lior in zijn team"
Zelfs Cristiano Ronaldo moet voor hem onderdoen. Lior Refaelov (36): het strafste 'oudje' op de Europese velden. Het geheim van de hyperprofessionele Israëliër ontleed.
Lees verder

'#LikeMe @ Sea Pop-up expo' lokt duizenden kinderen naar Blankenberge: "Pommelien, Camille, ik... Wij leven echt in onze droom"
Nog tot en met 28 augustus kan je de muzikale leefwereld van Caro en alle andere idolen uit het populaire Ketnet-programma '#LikeMe' binnenstappen in de belevingsexpo '#LikeMe @ Sea' op de pier in Blankenberge. Je ziet er de leukste decors uit de voorbije drie seizoenen en je kan er je favoriete scènes naspelen. Elke woensdag komt er ook een acteur langs voor een meet & greet. Jarne kon de expo bezoeken samen met - de hunk van de reeks - Maksim Stojanac (Vince). Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

"Karel zat letterlijk 'on death row'": Martine Prenen stelt haar honden voor in 'Bekende Viervoeters'
Dat honden je beste vriend zijn, weet ook Martine Prenen (58). In de HLN Original 'Bekende Viervoeters' vertelt ze hoeveel liefde ze van haar dieren krijgt, de hoogbejaarde Sokki en de zieke Karel uit Roemenië. "Toen een vrouw begon te huilen, legde ze haar hoofd op de schoot."
Lees verder

Dochter van Julie stierf na cosmetische ingreep: "Sharida ging naar Turkije voor rondere billen, en keerde terug in een kist"
Ze wilde een 'tummy tuck' en een 'brazilian butt lift': een platte buik en ronde billen, net als de Kardashians. En dus stapte Sharida Tuinfort (39) op een vliegtuig naar Turkije, waar goedkopere plastische chirurgie als een all-invakantie wordt aangeboden. Maar de ingreep liep fout, en Sharida overleed aan de complicaties. In de Streamz-reeks 'Chasing Beauty' waarschuwt haar moeder nu voor de gevaren.
Lees verder

Derde meer flexi-jobs in nog geen jaar tijd
Steeds meer Belgen verdienen bij via een flexi-job. In negen maanden steeg het aantal mensen in het fiscaal vriendelijke statuut met zo'n derde tot 103.946. Dat meldt De Tijd vandaag.
Lees verder

LIVE. RC Genk denkt aan oude bekende Samatta - AA Gent strikt Zuid-Koreaanse middenvelder
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

OVERZICHT. Alle coronacijfers blijven dalen, minder dan tien coronadoden per dag
Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft fors dalen en er liggen ook steeds minder mensen in het ziekenhuis met Covid-19. Er sterven nu dagelijks minder dan tien coronapatiënten. Dat blijkt uit een nieuwe update van Sciensano.
Lees verder

Beschermt uv-werende kledij echt beter tegen de zon? "50% meer verkocht dan vorig jaar"
Het zijn niet enkel kinderen die je in uv-werende zwemkleding in de zee ziet huppelen: ook volwassenen dragen steeds vaker uv-werende (zwem)kledij. Decathlon verkocht dit jaar 50% meer uv-werende kleding, ook andere merken bieden een assortiment beschermende T-shirts en badpakken aan. Wat is uv-werende kleding precies, en beschermt het ook effectief beter tegen de zon?
Lees verder

John Travolta na overlijden Olivia Newton-John: "De jouwe, voor altijd! Jouw Danny, jouw John"
John Travolta heeft op Instagram een eerbetoon gedeeld aan Olivia Newton-John, zijn tegenspeelster in de film 'Grease' die maandag overleed. De Brits-Australische actrice was 73 jaar en stierf aan de gevolgen van borstkanker, een ziekte waar ze al bijna dertig jaar - in verschillende periodes - aan leed.
Lees verder

Belgische Galatasaray-fans laaiend enthousiast over komst Mertens: "Met Dries worden we weer kampioen"
De transfer van Dries Mertens (35) is nu helemaal rond. Zijn aankomst in Istanboel is zeker niet onopgemerkt gebleven. Het enthousiasme rond zijn komst was enorm. Mertens Mania bij Cim Bom Bom. Hoe zit dat bij de Belgische Turken? Wij gingen de temperatuur opmeten in Limburg. "We zijn drie jaar geen kampioen meer geweest, maar dat is nu gedaan. Zeker met zo'n toptransfer als Dries."
Lees verder

Willy Sommers wordt vandaag 70, familie en collega's sturen hem handgeschreven brieven: "De man waarvoor ik destijds viel en vandaag nog steeds val"
Zeventig anjers, zeventig rozen. Willy Sommers wordt vandaag 70. De Vlaamse showbizz viert vandaag een icoon. Met video-boodschappen en handgeschreven wensen. Zijn collega's en familie vieren dat maar al te graag.
Lees verder

Willy Sommers wordt vandaag 70: Familie en collega's wensen hem 70 anjers en 70 rozen
Zeventig anjers, zeventig rozen. Willy Sommers wordt vandaag 70. De Vlaamse showbizz viert vandaag een icoon. Met video-boodschappen en handgeschreven wensen. Zijn collega's en familie vieren dat maar al te graag.
Lees verder

LIVE (20u45). Union-CEO Philippe Bormans: "5 miljoen euro inzet? Het sportieve plaatje primeert momenteel"
Vanavond speelt Union in Glasgow bij de Rangers zijn terugwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. De Belgische vicekampioen vertrok gisteren na de 2-0-overwinning van vorige week met reële kansen op kwalificatie richting Schotland. Op deze pagina zit u goed om al het nieuws in aanloop naar de match te volgen.
Lees verder

Thibau Nys maakt profdebuut voor Trek-Segafredo in Ronde van de Ain, maar wil rustig groeien: "Nog geen grote klassiekers in voorjaar 2023"
Hij doorzwom al wel wat waters. Maar toch. "Beetje zenuwachtig", telt Thibau Nys (19) de uren af tot de start van de 34ste Tour de l'Ain. Zijn échte profdebuut, als stagiair bij Trek-Segafredo.
Lees verder