Doorgaan naar hoofdcontent

Fans verwelkomen legende Tony Hawk in OLT Rivierenhof: “De Mick Jagger van de skatewereld”

Fans verwelkomen legende Tony Hawk in OLT Rivierenhof: "De Mick Jagger van de skatewereld"

Momenteel toert skatelegende Tony Hawk door Europa. Niet om zijn beste trucjes te laten zien, maar met een soort TED-talk waarin hij vertelt over zijn carrière op het skateboard en zijn creatieve, filantropische en commerciële projecten. Zo omvat zijn 'imperium' onder meer videospelletjes en uiteraard een eigen skateboard-lijn. Dinsdag was de Amerikaan te gast in OLT Rivierenhof.

Lees verder

Britse pers vernietigend voor Rangers na stunt van Union: "Gelukkig konden de fans zich troosten in de bierhoofdstad van België"

In de Schotse en Britse pers was er na de stunt van Union tegen Rangers (2-0-zege) in de derde voorronde van de Champions League vooral aandacht voor het falen van de Schotse vice-kampioen. Dat de ploeg die minder dan drie maanden geleden nog de Europa League-finale speelde zo'n chaos op de mat legde, kon op weinig clementie rekenen. Ook doelman McLaughlin, die pover voor de dag kwam bij het openingsdoelpunt van Teuma, kreeg de wind van voren.

Lees verder

La Gazzetta: "Dries Mertens wil Napoli niet verraden en zegt neen tegen lucratief aanbod van Juventus"

Volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport wil Dries Mertens niet ingaan op een lucratief bod van Juventus omdat hij Napoli niet wil verraden. De 35-jarige Mertens is einde contract, maar is een monument in Napels, waar hij tussen 2013 en 2022 voetbalde.

Lees verder

Antwerp wil net als Union gunstige uitgangspositie verwerven: "Overwinningen zijn nodig voor de Belgische coëfficiënt"

Na de triomf tegen het Kosovaarse Drita wacht Antwerp nu een dubbele confrontatie met het Noorse Lillestrom in de derde en voorlaatste voorronde richting de Conference League. Mark van Bommel kan niet langer op Benson rekenen, die met een assist een belangrijke voet had in de vorige kwalificatieronde. "Benny voelde zich goed in ons systeem, maar een speler die koste wat het kost wil vertrekken moet je soms tegenhouden en soms laten gaan."

Lees verder

Toby Alderweireld niet mee naar Noorwegen: Antwerp zonder aanvoerder tegen Lillestrøm

Woensdagmiddag trainde Antwerp een laatste keer op Deurnese bodem voor de Europese confrontatie tegen Lillestrøm. Toby Alderweireld bleef opvallend genoeg binnen. De Rode Duivel heeft last van kleine kwaaltjes en zal preventief niet meereizen naar Noorwegen. Op de Bosuil valt te horen dat Alderweireld wel fit geraakt voor de match tegen OHL.

Lees verder

LIVE. Volg de aanloop naar Lillestrøm - Antwerp op de voet!

Donderdag werkt Royal Antwerp FC de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Conference League af. Wordt het Noorse Lillestrom opnieuw zo'n taaie brok als het Kosovaarse FC Drita? Volg het hier allemaal op de voet!

Lees verder

Noorse fans Lillestrøm volgende week niet welkom op Bosuil door sanctie UEFA

De vurige supporters van Drita maakten eerder al indruk op Antwerp en die van Lillestrøm zijn blijkbaar ook geen doetjes. De UEFA legt de Noren namelijk enkele sancties op na wantoestanden in de vorige voorronde van de Conference League in Finland.

Lees verder

Beslissing definitief: Van Aert zal enkel WK-wegrit rijden in Australië

Wat min of meer vaststond is nu definitief overeengekomen tussen Wout van Aert en bondscoach Sven Vanthourenhout: de winnaar van de slottijdrit in de Tour zal op het komende WK in Wollongong niet deelnemen aan het tijdrijden om zich volledig te kunnen focussen op de wegrit een week later.

Lees verder

Paul Heylen (ex-Antwerp en Germinal Beerschot) stopt na zware val nu ook met horeca: "Moet van mijn arts"

Paul Heylen (74), voormalig algemeen directeur van Racing Genk, zegt nu ook de horeca vaarwel, nadat hij eerder uit de voetbalwereld stapte. "Op advies van mijn arts."

Lees verder

Quinten Hermans, Soren Kragh Andersen en nog twee nieuwe gezichten: Alpecin-Deceuninck kondigt in één klap vier transfers aan

Alpecin Deceuncink heeft in één klap vier nieuwe renners voor komend seizoen officieel aangekondigd. Het gaat om Quinten Hermans (27, tot 2025), die overkomt van Intermarché-Wanty Gobert, Søren Kragh Andersen (27, tot 2024) van Team DSM en de Australiërs Kaden Groves (23, tot 2024) van Team BikeExchange en Jensen Plowright (22, tot 2025) van Groupama-FDJ.

Lees verder

Charles De Ketelaere geeft eerste video-interview na droomtransfer: "Mijn makelaars hadden al begin dit jaar contact met Milan"

De makelaars van Charles De Ketelaere (21) onderhielden al sinds begin dit jaar contacten met AC Milan. Dat heeft de Bruggeling verklaard in een eerste video-interview, woensdag gepubliceerd door de 'Rossoneri'.

Lees verder

Stanley Nsoki vandaag voor meer dan 12 miljoen naar Hoffenheim, verdediger neemt al afscheid van Club

Gisteren Charles De Ketelaere, vandaag Stanley Nsoki. Officieel is het nog niet, maar de Fransman heeft wel met succes zijn medische testen afgerond. Hoffenheim stort 12 miljoen plus bonussen op de bankrekening van Club Bruggen. Op sociale media nam de centrale verdediger al afscheid van blauw-zwart.

Lees verder

Belgian Lion Jean Salumu naar Poolse Trefl Sopot

Jean Salumu (32) heeft een nieuwe buitenlandse uitdaging gevonden. De Belgian Lion gaat aan de slag bij het Poolse Trefl Sopot. Na Turkije, Italië, Duitsland en Frankrijk zijn vijfde Europese land nadat hij in 2018 België en Oostende verliet.

Lees verder

Team Antwerp derde in Canada, Dennis Donkor na succesvol debuut in Brussels mee naar Mongolië

Het zijn succesvolle weken en op verschillende locaties voor het 3X3 project van Team Antwerp. In het Canadese Edmonton en op de ABA Challenger werd Team Antwerp derde en Team Merksem zesde. Dennis Donkor debuteerde met Team Antwerp in Brussel en won de Crelan Masters. Hij zit meteen in de selectie voor de Energy Sukhbaatar Challenger in Mongolië komend weekend.

Lees verder

Opvallend: Napoli koopt voortaan enkel nog Afrikaanse spelers die weigeren om Afrika Cup te spelen

Napoli zal enkel nog nieuwe Afrikaanse spelers aantrekken indien ze beloven dat ze niet zullen deelnemen aan de Afrika Cup, die plaatsvindt tijdens het seizoen. Dat heeft de voorzitter van de Serie A-club, Aurelio de Laurentiis, laten optekenen.

Lees verder

Massale valpartij in slotkilometer, Phil Bauhaus sprint naar zege in Ronde van Polen

Phil Bauhaus (Bahrain Victorious) heeft de vijfde rit in de Ronde van Polen gewonnen. De Duitser haalde het in een ontregelde sprint van de Fransman Arnaud Démare en de Duitser Nikias Arndt. Onze landgenoot Edward Theuns werd vijfde. De sprint werd in de slotkilometer verstoord door een massale valpartij vooraan in het peloton. In het algemeen klassement verandert er niets, de Colombiaan Sergio Higuita blijft leider. Donderdag staat de tijdrit op het programma en vrijdag volgt de slotetappe.

Lees verder

Jumbo-Visma 'profiteert' van verschrikkelijke valpartij eigen renner en kleurt volledig podium in Ronde van Burgos

Jumbo-Visma heeft het weer geflikt, maar deze keer niet zoals ze het zelf gewild hadden. Timo Roosen won de tweede rit in de Vuelta a Burgos voor zijn ploegmaats Edoardo Affini en Chris Harper. De sprint werd net als in de Ronde van Polen in de slotkilometer verstoord door een massale valpartij vooraan in het peloton. David Dekker ging keihard tegen de grond en veroorzaakte zo een massale valpartij, waardoor zijn ploegmaats vrije baan kregen.

Lees verder

RKC vist transfervrije Anderlecht-flop Zakaria Bakkali op

Zakaria Bakkali is op zijn 26ste aan zijn zesde club toe. De Nederlandse eersteklasser RKC Waalwijk viste de Marokkaanse Belg op die na zijn mislukt avontuur bij Anderlecht zonder club zat.

Lees verder

Officieel: Beerschot ziet doelman Lejoly vertrekken naar FC Luik

Antoine Lejoly zet zijn carrière verder in de hoogste amateurklasse. De 24-jarige keeper gaat het doel verdedigen bij RFC Luik. Beerschot speurt de markt af naar een nieuwe doelman.

Lees verder

Westerlo moet het zonder geschorste Perdichizzi doen tegen AA Gent, Daci (knie) onzeker

Erdon Daci (24) is onzeker voor de verplaatsing van zondag naar AA Gent. De aanvaller van Westerlo viel woensdag op training uit met een knieblessure.

Lees verder

Officieel: spurtbom Lorena Wiebes wordt ploeggenote van Lotte Kopecky bij Team SD Worx

De Nederlandse wielrenster Lorena Wiebes heeft een contract voor drie seizoenen ondertekend bij Team SD Worx, de Nederlandse topploeg waar ook onder meer Lotte Kopecky aan de slag is.

Lees verder

West Ham heeft volgens buitenlandse media 40 (!) miljoen euro over voor Amadou Onana, nog geen akkoord met Rode Duivel

Volgens buitenlandse media duwt West Ham door voor Amadou Onana, met een bod van 40 miljoen euro (inclusief bonussen) voor de 20-jarige Rode Duivel. Op persoonlijk niveau is er evenwel nog geen akkoord bereikt, zo is aan onze redactie bevestigd.

Lees verder

Vader Vanzeir over belangrijke penaltytreffer: "Ik had het nooit gedurfd. 'Geen probleem, pa', zei Dante"

Ging Dante Vanzeir echt die strafschop nemen op dat cruciale moment tegen Rangers FC? Vader Michel kan het nog altijd niet geloven. "Ik had het nooit gedurfd, dat heeft hij van zijn moeder. Maar het was de goede keuze."

Lees verder

Wesley Hoedt wil met Anderlecht naar groepsfase Conference League: "Als we niet met die druk om kunnen, hadden we een andere job moeten zoeken"

Anderlecht neemt het donderdagavond in Tallinn op tegen de Estse tongbreker Paide Linnameeskund. Daags voor de derde kwalificatieronde van de Conference League stonden Felice Mazzu en Wesley Hoedt de pers te woord. "Wij moeten gewoon de groepsronde halen."

Lees verder

Kwartfinale is eindstation voor Dimitri Van den Bergh in Players Championship 22, Aspinall eindwinnaar

Dimitri Van den Bergh is de beste landgenoot geworden op het Players Championship 22 dartstoernooi (120.000 euro). In het Engelse Barnsley moest hij in de kwartfinale met 6-5 zijn meerdere erkennen in de Pool Krzysztof Ratajski.

Lees verder

Marius Noubissi (ex-Beerschot) tekent voor twee jaar bij Valenciennes in Ligue 2

Na enkele weken zonder club te hebben gezeten, heeft Marius Noubissi een nieuwe werkgever gevonden. De Kameroense spits was aan het einde van vorig seizoen einde contract bij Beerschot en trekt nu naar de Franse Ligue 2. Hij zette zijn kribbel onder een tweejarig contract bij Valenciennes.

Lees verder

Yanina Wickmayer ligt ook uit dubbelspel ITF Grodzisk Mazowiecki

Yanina Wickmayer is woensdag uitgeschakeld in de eerste ronde van het dubbelspel op het ITF-toernooi in het Poolse Grodzisk Mazowiecki (hard/100.000 dollar).

Lees verder

Dries Mertens neemt nu ook zelf afscheid van 'zijn' Napoli in emotionele video: "Wist niet dat het zo moeilijk zou zijn"

Dat het avontuur van Dries Mertens in Napoli erop zit, was al langer duidelijk. Het contract van de Rode Duivel liep er eind juni af, er werd geen akkoord gevonden over een nieuw contract en de club nam tien dagen geleden al afscheid van zijn topschutter aller tijden. Zelf bleef hij nog even stil over het afscheid, maar woensdagavond liet Dries Mertens dan toch ook van zich horen via sociale media.

Lees verder

Charles De Ketelaere heeft eerste training achter de rug bij AC Milan

Na een wekenlange transfersoap kon Charles De Ketelaere woensdag eindelijk voor het eerst meetrainen bij AC Milan.

Lees verder

Club Brugge legt Jurgen Ekkelenkamp vast, die deze zomer ook op het lijstje van Antwerp stond

Na Nielsen legt Club Brugge nóg een middenvelder vast. Jurgen Ekkelenkamp (22) tekent straks voor vier jaar. Intussen verkocht blauw-zwart Nsoki en is het op weg naar 100 miljoen euro inkomsten dit seizoen.

Lees verder

Met de supporters van Antwerp FC naar Noorwegen: twee keer 24 uur op de bus voor anderhalf uur voetbal

Donderdagavond speelt Royal Antwerp FC een Europese kwalificatiewedstrijd in het Noorse stadje Lillestrom. De club verkocht daarvoor 150 tickets aan supporters die hun helden ter plekke willen aanmoedigen. 45 onder hen maken die verplaatsing per bus vanuit Deurne. Wij gingen hen woensdagnamiddag uitzwaaien.

Lees verder

'Sterspeler' van Anderlecht-tegenstander Paide: "Ik ga tips vragen aan Noa Lang"

Altijd met twee woorden spreken, maar in principe zou Paide Linnameeskond, dat na twintig speeldagen vierde staat in de Estse eerste klasse, voor Anderlecht geen probleem mogen vormen. Volgens het gezaghebbende transfermarkt.be bedraagt de totale waarde van de kern van de Esten 3,6 miljoen euro, dat is ongeveer evenveel als één Amir Murillo. De waardevolste speler van Paide is Deabeas Owusu-Sekyere (22), een Nederlandse linksbuiten met Ghanese roots, die in de jeugd van Ajax nog samenspeelde met Noa Lang.

Lees verder

Hoedt en Refaelov zetten Anderlecht op scherp: "We moeten gewoon de groepsfase halen"

Anderlecht staat voor zijn eerste must-winmatch van het seizoen. In de derde voorronde van de Conference League wacht het Estse Paide Linnameeskond. Na de uitschuiver tegen Cercle Brugge is het vanavond aan de leiders om op te staan. "Wij zullen de jongeren moeten meenemen", aldus Wesley Hoedt.

Lees verder

RECONSTRUCTIE. Zaakwaarnemers De Mul en Sharifi over de transfer van hun leven: "De deal was dood, gelukkig was er Lugano"

Tom De Mul (36) en Yama Sharifi (35) spreken zelden of nooit, maar voor een recordtransfer maken ze een uitzondering. De zaakwaarnemers van De Ketelaere over de deal van zijn, maar ook hún leven. "Zelfs Barcelona volgde Charles, maar dat vonden we niet de juiste stap."

Lees verder

Ongeslagen Butez mikt hoog met Antwerp: "Wat Feyenoord kon, moeten wij ook kunnen"

Vier clean sheets moeten er vijf worden: Jean Butez (27) wil in Noorwegen de basis leggen voor de kwalificatie. Lukt dat niet, dan haalt de Antwerp-keeper, die belangstelling geniet vanuit het buitenland, zijn beste Vlaams boven: "Godverdomme!"

Lees verder

Alpecin-Deceuninck van sportief manager Christoph Roodhooft heeft zich "gevoelig versterkt": "En niet alleen in de breedte"

Alpecin-Deceuninck kondigde gisteren aan zich volgend jaar met vijf nieuwe gezichten te versterken. Transfers die al een tijdje in de lucht hingen, maar nu ook officieel zijn. De gebroeders Roodhooft verliezen straks met Tim Merlier een belangrijke pion, maar trokken voor de intrede in de World Tour kleppers als Sören Kragh Andersen en Quinten Hermans aan en zetten in op de jonge snelle mannen Kaden Groves en Jensen Plowright.

Lees verder