Doorgaan naar hoofdcontent

Evenepoel kan leven met derde plaats: “Ik ben echt trots op mijn ploegmaats”

HLN
Evenepoel kan leven met derde plaats: "Ik ben echt trots op mijn ploegmaats"
Zó, de kop is eraf. Gelukkig niet letterlijk. Remco Evenepoel en ploegmaats deden het in de inleidende ploegentijdrit van de Vuelta uitstekend. 0.14 op een alweer buitenaards Jumbo-Visma: daar kan je mee thuiskomen. "Nu nog twee dagen heelhuids overleven en dan kan de Ronde van Spanje écht beginnen", heeft Evenepoel er zin in.
Lees verder

Ambulance gespot op de trouwlocatie van Ben Affleck en Jennifer Lopez: kind overgebracht naar het ziekenhuis
Het huwelijksfeest van Ben Affleck (50) en Jennifer Lopez (53) is in mineur begonnen. Volgens Amerikaanse media raakte een kind 'gewond' op het domein waar het koppel elkaar dit weekend voor een tweede keer het jawoord zal geven.
Lees verder

Eerste zege voor invaller Dries Mertens in Turkije is binnen: Galatasaray wint met kleinste verschil
De eerste zege voor Dries Mertens bij Galatasaray is een feit. De Rode Duivel viel gretig in bij de rust, kreeg ook een paar kansen, maar kwam niet tot scoren. Gomis deed dat in de slotfase wel, goed voor een verdiende zege tegen Umraniyespor.
Lees verder

Zwarte vrouw doodgeschoten in eigen woning: agent 2,5 jaar na de feiten alsnog ontslagen
De politie in de Amerikaanse stad Louisville heeft een agent ontslagen voor de spraakmakende dood van Breonna Taylor (26). Dat melden Amerikaanse media. De zwarte vrouw werd 2,5 jaar geleden doodgeschoten toen de politie haar woning zonder enige aankondiging binnenviel.
Lees verder

Finland, Zweden en Turkije houden in augustus gesprekken over NAVO-uitbreiding
Vertegenwoordigers van Finland, Zweden en Turkije zullen nog deze maand opnieuw bijeenkomen om te praten over de uitbreiding van de NAVO. Dat heeft de Finse minister van Buitenlandse Zaken Pekka Haavisto vrijdag meegedeeld op een persconferentie.
Lees verder

Michelle O'Bonsawin eerste rechter uit inheemse gemeenschap in Canadees Hooggerechtshof
De Canadese premier Justin Trudeau heeft vrijdag Michelle O'Bonsawin benoemd tot lid van het Hooggerechtshof. Het is voor het eerst in de Canadese geschiedenis dat het hoogste gerechtsorgaan van het land een rechter uit de inheemse gemeenschap krijgt.
Lees verder

De nul is weg: Seraing pakt eerste punten van het seizoen na vlotte zege bij Eupen
Seraing heeft op het veld van Eupen de nul weggewerkt. Na een vlotte 1-3-zege pakte het de eerste punten van het seizoen. Seraing geeft de rode lantaarn in de Jupiler Pro League meteen ook door aan Eupen.
Lees verder

Natuurreservaat Hoge Venen wordt wellicht 840 hectare groter
Het natuurreservaat Hoge Venen zal binnenkort wellicht met 840 hectare uitgebreid worden, zo heeft het Waalse departement voor Natuur en Bos vrijdag bevestigd. Het reservaat zou van 5.371 hectare naar 6.210 hectare gaan en daarmee 14 procent groter worden.
Lees verder

"Ik ben ontgoocheld want een medaille was haalbaar": Julien Watrin strandt op zesde plek in EK-finale 400m horden
Julien Watrin moest niet lang naar woorden zoeken om uit te drukken wat hij van zijn zesde plek vond in de EK-finale van de 400m horden: "Ontgoochelend. Het podium was haalbaar. Ik maakte veel te veel foutjes. En dat neem ik mezelf toch kwalijk."
Lees verder

Alec Baldwin meent dat niemand vervolgd zal worden voor dodelijk ongeval op filmset 'Rust'
Acteur Alec Baldwin heeft in een zeldzaam interview met CNN over het schietincident op een filmset in oktober vorig jaar, waarbij cameravrouw Halyna Hutchins om het leven kwam, gezegd dat hij meent dat niemand vervolgd zal worden. Hij "gelooft oprecht" dat uit onderzoek zal blijken dat het schietincident een ongeluk was. De acteur heeft zelf ook een privédetective aangesteld om de zaak te onderzoeken.
Lees verder

LIVE (16u). Houdt KV Oostende de punten thuis tegen STVV?
• Jupiler Pro League • Speeldag 5 • Aftrap: 16 uur • Diaz Arena
Lees verder

LIVE (20u45). Laat Lukaku de netten trillen tegen Spezia?
• Tweede speeldag Serie A • Aftrap: 20u45 • San Siro • Scoort Romelu Lukaku opnieuw?
Lees verder

LIVE (22u). Krijgt Hazard speelminuten op het veld van Celta?
• Tweede speeldag La Liga • Aftrap: 22u • Abanca Balaidos • Komt Eden Hazard van de bank?
Lees verder

LIVE (18u15). Pakt Racing Genk 12 op 12 tegen Cercle?
• Jupiler Pro League • Speeldag 5 • Aftrap: 18u15 • Cegeka Arena
Lees verder

Carl Devos. Dit is de herfst van de laatste kans
Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl.
Lees verder

Oekraïne biedt pijpleiding aan nadat Gazprom leveringen via Nord Stream "wegens onderhoud" zal staken
Na de aankondiging van de Russische staatsexporteur Gazprom om de gasleveringen via de Nord Stream-pijpleiding gedurende enkele dagen te onderbreken voor een onderhoud - van 31 augustus tot 2 september- heeft Oekraïne voorgesteld om zijn pijpleidingen als alternatieve route te gebruiken.
Lees verder

Gasvoorraad in België voor meer dan 80 procent gevuld. In dit 'omgekeerd soepbord' op meer dan 1.000 meter diepte slaat ons land z'n aardgas op
Een klein lichtpuntje in de energiecrisis die Europa in z'n greep heeft. De Belgische gasopslag heeft de kaap van 80 procent bereikt. Daarmee loopt ons land een eind voor op de Europese verplichting, die lidstaten oplegt tegen 1 november dat niveau te bereiken. Maar hoe ver komen we met die gasvoorraad? Waar bevindt die zich? En hoe doen andere landen het?
Lees verder

Oud-hoofdaanklager Mexico gearresteerd in zaak van 43 verdwenen studenten
De Mexicaanse voormalig procureur-generaal Jesús Murillo is gearresteerd in verband met de verdwijning van 43 studenten in 2014. Murillo, die destijds hoofdaanklager was en toezag op het onderzoek naar de verdwijning, wordt verdacht van ontvoering, marteling en belemmering van de rechtsgang, aldus het Mexicaanse Openbaar Ministerie vrijdag.
Lees verder

NASA wijst 13 gebieden aan om te landen op de maan
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft dertien gebieden op de maan aangemerkt als geschikte landingsplaatsen voor de bemande maanmissie Artemis III. Die missie moet rond 2025 voor het eerst sinds 1972 weer mensen naar de maan brengen. NASA maakte de locaties vrijdag bekend.
Lees verder

NASA wijst 13 gebieden aan voor eerste bemande maanlanding sinds 1972
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft dertien gebieden op de maan aangemerkt als geschikte landingsplaatsen voor de bemande maanmissie Artemis III. Die missie moet rond 2025 voor het eerst sinds 1972 weer mensen naar de maan brengen. NASA maakte de locaties vrijdag bekend.
Lees verder