Doorgaan naar hoofdcontent

En nu eindelijk tekenen in Casa Milan: Charles De Ketelaere moet op eerste dag meteen vol aan de bak

En nu eindelijk tekenen in Casa Milan: Charles De Ketelaere moet op eerste dag meteen vol aan de bak

Charles De Ketelaere (21) zette maandagavond voet op Italiaanse grond. Eindelijk. Voor de youngster uit Brugge een enorme opluchting. Als alles goed gaat, kan hij zich vanavond officieel speler van AC Milan noemen.

Lees verder

Charles De Ketelaere landt in Milaan, horde uitzinnige fans en journalisten verwelkomen aanvaller

Charles De Ketelaere is maandagavond veilig geland in Milaan. Op de luchthaven van Milaan werd het goudhaantje van Club Brugge opgewacht door een horde journalisten en fans. Vandaag zal de 21-jarige aanvaller van Club Brugge zijn medische en fysieke testen afleggen alvorens een contract te tekenen bij de Italiaanse landskampioen AC Milan.

Lees verder

La Gazzetta: "Juventus wil Dries Mertens verleiden met riant salaris"

Juventus heeft met Dusan Vlahovic een topspits, maar zoekt nog een doublure die ook op de flanken uitgespeeld moet kunnen worden. Aangezien Atlético Madrid eerste keus Alvaro Morata moeilijk wil lossen, denkt Juvé na over alternatieven. Volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport is Rode Duivel Dries Mertens één van de pistes.

Lees verder

Ook Elise Mertens verliest in eerste ronde Washington

Ook Elise Mertens (WTA 30) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde (achtste finales) van het WTA-toernooi in het Amerikaanse Washington (hard/251.750 dollar). Eerder verloor ook Greet Minnen haar wedstrijd.

Lees verder

Prachtig beeld: groene Wout van Aert en groene Marianne Vos winnen koppeltijdrit criterium Roosendaal

Wout van Aert en Marianne Vos hebben maandagavond de koppeltijdrit van het criterium Draai van de Kaai in Roosendaal gewonnen. Het groene duo van Jumbo-Visma versloeg Ellen van Dijk en Bauke Mollema. Mathieu van der Poel en Annemiek van Vleuten vervolledigden het podium.

Lees verder

Opletten voor The Greek Freak! Griekenland rekent tegen België op Giannis Antetokounmpo

Griekenland gaf zijn preselectie voor de twee wedstrijden in de beslissende WK-voorronde (25 en 28 augustus) en het EK (1 tot 18 september) vrij. Naast NBA superster Giannis "The Greek Freak" Antetokounmpo zitten ook zijn drie broers (Kostas, Thanasis en Alex) in de selectie. Op 28 augustus spelen de Belgian Lions in Athene versus Griekenland.

Lees verder

LIVE. De Charles De Ketelaere-gekte is volledig losgebarsten: volg de eerste dag van CDK in Milaan op de voet!

Het was dé transfersoap van het jaar in België en Italië, maar vannacht heeft Charles De Ketelaere eindelijk voet op Italiaanse bodem gezet. Vandaag wacht het Brugse goudhaantje nog een bomvolle dag in Milaan te beginnen met fysieke en medische testen in het Casa di Cura la Madonnina. Volg de eerste dag van Charles De Ketelaere in Milaan hier LIVE op de voet!

Lees verder

Gevangene van zijn eigen ego: hoe het plaatsje van Cristiano Ronaldo aan de wereldtop ineens bedreigd is

Cristiano Ronaldo (37) heeft zichzelf op de transferlijst gezet bij Manchester United, maar alle clubs die hem kunnen betalen lijken intussen al te hebben afgehaakt. Afgelopen zondag werd hij in zijn eerste oefenmatch bij de rust al vervangen. Komt dit nog goed?

Lees verder

Westerlo tekent verzet aan tegen de schorsing van Pietro Perdichizzi

Westerlo tekent verzet aan tegen de schorsing van Pietro Perdichizzi (29). De verdediger kreeg zaterdag in de wedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven rood na (ongelukkig) handspel.

Lees verder

Antwerp laat Benson naar het Burnley van Kompany gaan, contract van 4 jaar ligt klaar

Bingo voor Benson Manuel. De 25-jarige vleugelaanvaller krijgt zijn transfer naar Burnley, de club waar Vincent Kompany sinds deze zomer aan de slag is als coach. De onderhandelingen op clubniveau waren vergevorderd en Antwerp gaf nu ook zijn akkoord.

Lees verder

PSV of Monaco: Union treft nog een klepper als het Rangers uitschakelt in de Champions League

In het House of European Football in Nyon werd vandaag geloot voor de play-offrondes voor de Europese competities, dat zijn de laatste voorrondes voor de groepsfase. Union was als eerste aan de beurt en er kwam een zwaar verdict uit der bokalen: als de vicekampioen voorbij Rangers raakt, wacht PSV of Monaco, de club van Philippe Clement.

Lees verder

OVERZICHT. Welke wielertransfers zijn rond en welke transfers zijn nog op komst?

Vandaag is de transferperiode in het wielrennen voor komend seizoen officieel begonnen, al is het een publiek geheim dat heel wat deals de voorbije weken en maanden werden beklonken. Een overzicht van de transfers die al werden geofficialiseerd en die we (in principe) nog mogen verwachten.

Lees verder

Antwerp neemt alweer afscheid van Emegha: Nederlandse spits op weg naar Sturm Graz

Zowaar een Nederlander die vertrékt bij Antwerp FC. De passage van Emanuel Emegha in Deurne-Noord was maar van korte duur. De 19-jarige aanvaller trekt na een half jaar de poorten van de Bosuil achter zich toe. Hij verkast naar Sturm Graz.

Lees verder

IJsland of Turkije: Antwerp treft Breidablik of Basaksehir als het voorbij Lillestrøm geraakt in de Conference League

Breidablik (IJsland) of Istanbul Basaksehir (Turkije): de winnaar van dat duel is de tegenstander van Royal Antwerp FC in de play-off van de Conference League, het beslissende tweeluik om de groepsfase te bereiken. Áls de Great Old voorbij het Noorse Lillestrøm SK geraakt in de derde voorronde natuurlijk. De duels worden gespeeld op donderdag 18 en 25 augustus.

Lees verder

Mishel Gerzig vertelt over leven met verloofde Thibaut Courtois: "Zijn kinderen hebben me geaccepteerd"

Sinds haar verloving met Rode Duivel Thibaut Courtois (30) staat model Mishel Gerzig (25) meer dan ooit in de schijnwerpers. In Israëlische media licht ze nu een tipje van de sluier op over hun relatie.

Lees verder

Formule 1-renstal Red Bull gaat langer door met Honda

Formule 1-renstal Red Bull zal tot 2025 op de technische ondersteuning van  Honda kunnen rekenen. Dat maakte het Oostenrijkse team van wereldkampioen Max Verstappen zelf bekend.

Lees verder

Aan terreinkennis geen gebrek! Tweedenationaler Cappellen trok op zomerstage… in eigen stadion

Een gebrek aan terreinkennis zal je de spelers van R Cappellen FC dit seizoen niet kunnen verwijten. Bij wijze van zomerstage sloeg de tweedenationaler letterlijk haar tenten op in het Jos Van Wellenstadion.

Lees verder

Tiger Woods sloeg aanbod van 700 tot 800 miljoen dollar voor controversiële golftoernooien af

Tiger Woods heeft een aanbod van 700 tot 800 miljoen dollar om deel uit te maken van de door Saudisch geld gesponsorde LIV Golf series afgeslagen. Dat bevestigde Greg Norman, ex-golfer en CEO van die toernooien.

Lees verder

AA Gent neemt het in Europa League op tegen Omonia Nicosia, dat vorig jaar nog strafschoppen afdwong tegen Antwerp

AA Gent neemyt heAA Gent neemt het in de play-offronde van de Europa League op tegen Omonia Nicosia uit Cyprus. Vorig jaar was dat nog de tegenstander van Antwerp. De Antwerpenaren konden zich toen pas na verlengingen en strafschoppen kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League.

Lees verder

Challenger Pro League 2022-2023: hoe zit dat nu weer juist?

Over tien dagen begint de Challenger Pro League, tot vorig seizoen beter gekend als 1B. Dit seizoen voegen de vier beste belofteteams van het land zich bij de gebruikelijke acht teams uit het oude format. Maar hoe zit dat nu weer juist? Wij leggen het nieuwe format en de uitgebreide regels voor de belofteteams nog een keer helder uit.

Lees verder

Kosovaarse winger Muja geland: transfer naar Antwerp in de maak

Arbnor Muja (23) staat weer een stapje dichter bij Antwerp FC. Letterlijk dan, want de Kosovaarse winger van Drita nam dinsdag het vliegtuig naar ons land en is intussen geland in Zaventem. Een overgang naar de Great Old is in de maak.

Lees verder

Veldritseizoen start over anderhalve maand: wie rijdt (op 1 januari) bij welke ploeg in het veld?

Laurens Sweeck verlaat straks Pauwels Sauzen – Bingoal en trekt met grote waarschijnlijkheid naar Crelan, één van de projecten van de broers Roodhooft. Welke toppers rijden straks in welke kleuren in het komende veldritseizoen, dat op 18 september start met de Poldercross in Kruibeke?

Lees verder

Pascal Ackermann klopt Jordi Meeus in lastige sprint, Zdenek Stybar op 200 meter voor finish gegrepen in Ronde van Polen

Pascal Ackermann (UAE Team Emirates) heeft de vierde etappe van de Ronde van Polen gewonnen. De 28-jarige Duitser haalde het in een sprint op een oplopende finish van onze landgenoot Jordi Meeus en de Italiaan Jonathan Milan. Zdenek Stybar probeerde het met een late uitval, maar werd op 200 meter van de finish gegrepen door het sprintende peloton.

Lees verder

Schotse invasie in Leuven: 1.500 voetbalsupporters drinken in op Oude Markt

Wie dinsdag in Leuven rondloopt, komt daar gegarandeerd Schotten tegen. Niet in kilts, wel in felblauwe shirts van voetbalclub Glasgow Rangers. Zij spelen dinsdagavond aan Den Dreef hun Champions League-match tegen Union. Een treffen waar de horeca heel blij mee kan zijn, maar de politie toch wel met een bang hart naar uitkijkt.

Lees verder

Intermarché-Wanty-Gobert verrast met komst ex-wereldkampioen Rui Costa

Intermarché-Wanty-Gobert zit niet stil op de transfermarkt. Maandag kondigde de ploeg al de komst van Mike Teunissen aan, dinsdagavond werd de transfer van Rui Costa bekendgemaakt. En dat is toch een grote verrassing. De 35-jarige Portugees tekent een contract van één jaar en komt over van UAE Team Emirates.

Lees verder

Réda Halaimia verlaat Beerschot voor MC Alger

Ook Réda Halaimia heeft een nieuwe club gevonden. De 25-jarige rechtsback verlaat Beerschot en trekt naar MC Alger, een ploeg uit zijn thuisland Algerije die in de hoogste voetbalklasse uitkomt.

Lees verder

Sander Coopman trekt voor één seizoen naar SK Beveren

Coopman verlaat Antwerp en gaat op avontuur in de Challenger Pro League. Dinsdag tekende hij een contract van een seizoen op de Freethiel.

Lees verder

Oefenprogramma Telenet Giants Antwerp gekend: fandag op 18 september versus Groningen

Telenet Giants Antwerp heeft zijn huiswerk richting de voorbereiding van de campagne 2022-23 klaar. Komend seizoen moeten de Antwerpenaren in de BNXT League, de Beker van België en de FIBA Europe Cup (kwalificaties) aan de bak. Daarom verwelkomt Coach Ivica Skelin en zijn sportieve staf de spelersgroep op 15 augustus. Na de medische testen en het administratief werk vatten de trainingen op 18 augustus aan.

Lees verder

Ook Club Brugge-icoon Jan Ceulemans kon ooit naar AC Milan, maar hij zei nee: "Het enige waar ik spijt van heb"

"Dat is het enige waar ik spijt van heb", zegt Jan Ceulemans over zijn afwijzing tegenover AC Milan. In 1980 ging hij onderhandelen in Milaan waar hij een mooie aanbieding kreeg, maar Caje zei uiteindelijk nee tegen de Italiaanse topclub. "Ik was nog wat te onzeker", legt hij uit.

Lees verder

Nu ook helemaal officieel: Charles De Ketelaere verlaat Club Brugge en tekent vijfjarig contract bij AC Milan

Het is nu ook helemaal officieel: Charles De Ketelaere verlaat Club Brugge voor AC Milan. Dat hebben de clubs dinsdagavond bekendgemaakt.

Lees verder

Yanina Wickmayer sneuvelt in tweede ronde ITF Grodzisk Mazowiecki

Yanina Wickmayer (WTA 548) heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de derde ronde (achtste finales) van het ITF-toernooi in het Poolse Grodzisk Mazowiecki (hard/100.000 dollar).

Lees verder

Sterk Union stunt tegen Rangers in derde voorronde Champions League en mag blijven dromen van groepsfase

Wow! Union mag met een 2-0-bonus naar Glasgow na een héérlijke prestatie tegen Rangers. Wie durft nog beweren dat dit team zou misstaan in de Champions League?

Lees verder

David Goffin moet na verlies tegen Sock meteen koffers pakken in Washington

David Goffin (ATP 60) heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde (zestiende finales) van het ATP-toernooi in het Amerikaanse Washington (hard/1.953.285 dollar).

Lees verder

VIDEO. Zo knalde Teddy Teuma de eerste Europese goal in 60 jaar binnen voor Union tegen Rangers

De vorige doelpuntenmaker voor Union in Europa? Lucien Mertens, in het seizoen 1962-1963 scoorde hij voor de Brusselaars tegen Dinamo Zagreb in de Jaarbeursstedenbeker, de voorganger van de UEFA Cup. Dinsdagavond in de derde voorronde van de Champions League tegen Rangers kwam Teddy Teuma als eerste op het scorebord. Met een pegel maakte de Maltees er 1-0 van. Een historisch doelpunt voor Union en Teuma.

Lees verder

Robbe Ghys (25) op weg naar Team DSM

Robbe Ghys (25) verlaat naar alle waarschijnlijkheid Sport Vlaanderen-Baloise en is op weg naar Team DSM.

Lees verder

Antwerp speelt in laatste Europese voorronde tegen Basaksehir of Breidablik… maar eerst nog Lillestrøm opzijzetten natuurlijk

Breidablik uit IJsland of het Turkse Istanbul Basaksehir: de winnaar van dat duel is op 18 en 25 augustus de tegenstander van Royal Antwerp FC in de play-offs - zeg maar de allerlaatste voorronde - van de Conference League. Op voorwaarde dat de Great Old voorbij het Noorse Lillestrøm SK geraakt natuurlijk.

Lees verder

Eindelijk: Charles De Ketelaere rondt droomtransfer naar AC Milan af

Charles De Ketelaere (21) heeft zijn transfer nu ook officieel beet. Jouw krant zag in Milaan hoe de Rode Duivel moest wennen aan de hectiek, maar zijn best deed om de tifosi en de pers te plezieren.

Lees verder

Sander Coopman versiert eenjarig contract op de Freethiel: "Veel clubs twijfelden over mijn toekomst, Beveren niet"

Sander Coopman (27) hoeft niet langer op zoek naar een nieuwe club. De West-Vlaming, die na twee lange revalidatieperiodes einde contract was bij Antwerp, vond na een proefperiode onderdak bij tweedeklasser SK Beveren. "Ik wil hier de voetballer worden van voor mijn blessures."

Lees verder

Benson legt vandaag medische tests af bij Burnley

Bingo voor Benson Manuel. De 25-jarige vleugelaanvaller krijgt zijn transfer naar het Engelse Burnley, de club waar Vincent Kompany sinds deze zomer aan de slag is als coach. De onderhandelingen op clubniveau waren vergevorderd en Antwerp gaf ­gisteren ook zijn akkoord.

Lees verder

Lotto heeft plannen klaar voor volgend seizoen: "Niet op zoek naar renners als Wellens of Gilbert"

Bij het huidige Lotto Soudal, in 2023 Lotto-Dstny, ligt de blauwdruk klaar voor hoe het team er vanaf volgend jaar moet uitzien. Lees: nog meer de nadruk op de jeugd en performance. Een vervanger voor Tim Wellens en Philippe Gilbert wordt niet direct gezocht, bevestigt algemeen manager John Lelangue vanuit de Ronde van Polen. Enkele krachtlijnen.

Lees verder

Novak Djokovic hoopt op US Open, maar tegen beter weten in

De kans dat vaccinatieweigeraar Novak Djokovic (35) eind deze maand mag deelnemen aan de US Open, is nog altijd klein. Toch blijft de Serviër zich volop klaarstomen voor het laatste grandslamtoernooi van het jaar. "Ik wil héél, héél graag naar de US Open. Maar ik ga me niet laten vaccineren."

Lees verder