Doorgaan naar hoofdcontent

Dylan Teuns maakt debuut voor Israel-Premier Tech in Tour of Britain, geen Vuelta

Dylan Teuns maakt debuut voor Israel-Premier Tech in Tour of Britain, geen Vuelta

Dylan Teuns, die per direct werd getransfereerd van Bahrain Victorious naar Israel-Premier Tech, zal niet debuteren voor zijn nieuwe ploeg in de Vuelta. Hij rijdt de Tour of Britain als aanloop naar het WK en wordt daarna uitgespeeld in eendagskoersen.

Lees verder

Torino biedt 12 miljoen voor Faes, Reims weigert

Na twee jaar bij Stade Reims rekent Wout Faes (24) op een mooie transfer. Torino is heel concreet voor de Rode Duivel en biedt 12 miljoen euro. De verdediger heeft volgens lokale bronnen ook al een persoonlijk akkoord met de Italiaanse club, maar Reims heeft het bod voorlopig afgewezen.

Lees verder

Lotte Kopecky zegt af voor EK-wegrit in München (maar komt wel drie keer in actie op de piste)

Een medaillekans minder voor de Belgische wielerdelegatie op de Europese kampioenschappen in München. Lotte Kopecky zegt door rugpijn af voor de wegrit. Ze komt wel drie keer in actie op het EK baanwielrennen.

Lees verder

Zware concurrentie (en zwaarder parcours) voor titelverdediger Fabio Jakobsen in Circuit Franco-Belge

Woensdag vindt de 81ste editie van het Circuit Franco-Belge (1.Pro) plaats. De Henegouwse semiklassieker (ex-Eurométropole Tour) werd vorig jaar gewonnen door de Nederlandse spurtbom Fabio Jakobsen. De renner van Quick-Step-Alphy Vinyl tekent opnieuw present, maar moet wel afrekenen met een parcours dat zwaarder oogt dan vroeger.

Lees verder

Het is nu officieel: Tim Wellens wordt voor twee jaar ploegmaat van Pogacar bij UAE Team Emirates

De transfer was al geweten, maar nu heeft UAE Team Emirates zelf bekendgemaakt dat Tim Wellens (31) de komende twee seizoenen voor het team zal rijden. Hij komt over van Lotto Soudal.

Lees verder

Bob Jungels ruilt AG2R voor nieuw avontuur bij BORA-hansgrohe

Bob Jungels (29) ruilt volgend seizoen AG2R-Citroën voor BORA-hansrohe. De Luxemburger tekende een meerjarig contract bij het Duitse Team.

Lees verder

Wouter Vrancken vraagt (en krijgt waarschijnlijk) Ally Samatta als extra spits bij Genk

De kans is groot dat Ally Samatta (ex-Antwerp) tijdelijk terugkeert naar KRC Genk. Coach Wouter Vrancken wil er op korte termijn een direct inzetbare spits bij, waardoor een uitleenbeurt van Samatta (van Fenerbahce) op tafel ligt.

Lees verder

Tiesj Benoot brak nekwervel bij zware crash op training: "Het is ernstig, maar ik was nooit in levensgevaar"

Tiesj Benoot (28) heeft zelf op sociale media gereageerd na zijn zware val op training maandag. De renner van Jumbo-Visma werd in Livigno in een afdaling aangereden door een wagen.

Lees verder

Jonge wielrenner (16) uit Merksplas overleden na aanrijding op ploegstage: "Veel te vroeg, veel te jong"

Lars Janssens, een 16-jarige wielrenner uit Merksplas, is maandagavond overleden na een aanrijding op wielerstage in Malmédy. De jongeman werd vorige week tijdens een ritje met zijn ploeg Team Kempen gegrepen door een wagen en lag sindsdien in coma.

Lees verder

Sassuolo-sterspeler Berardi vecht met fans na uitschakeling in Coppa Italia

Sassuolo werd maandag verrassend uitgeschakeld in de eerste ronde van de Coppa Italia. Het verloor met 3-2 van Modena, een ploeg uit de Serie B. Tot woede van de fans. Het kwam na de match buiten het stadion zelf tot een gevecht met speler Domenico Berardi.

Lees verder

De historische primeur is voor de Europese Supercup: zo werkt de nagelnieuwe semi-automatische buitenspeltechnologie

Het Europese voetbal staat voor een historisch moment. Tijdens de Supercup tussen Real Madrid en Eintracht Frankfurt van woensdagavond zal voor het eerst gebruik worden gemaakt van semi-automatische buitenspeltechnologie. Wat is dat, hoe werkt het en wanneer mogen we het bij ons verwachten?

Lees verder

VIDEO. Zo kapot ging Wout van Aert in de Tour: Indrukwekkende beelden van etappe naar Hautacam duiken op

Wout van Aert: half mens, half machine. De prestaties van onze landgenoot in de Tour waren indrukwekkend, maar daar moest hij soms wel heel diep voor gaan. Dat bewijzen deze beelden nadat hij in de achttiende rit voluit was gegaan in functie van ploegmaat Jonas Vingegaard.

Lees verder

Amadou Onana voor 40 miljoen van Lille naar Everton: "Ik kan veel leren van Lampard"

De transfer van Amadou Onana (20) naar Everton is rond. De Rode Duivel verlaat Lille en tekende een contract tot 2027 bij Everton, dat zo'n 40 miljoen euro betaalde.

Lees verder

Coach van voorgangster van Nafi Thiam levenslang geschorst na seksueel wangedrag

UK Athletics heeft dinsdag de bekende Brits-Italiaanse atletiektrainer Toni Minichiello levenslang geschorst wegens seksueel wangedrag. Hij is vooral bekend als trainer van Jessica Ennis-Hill, olympisch kampioene op de zevenkamp.

Lees verder

Op bezoek bij de onfortuinlijke Tarik Tissoudali: "Ik heb toch een paar traantjes gelaten"

Anderhalve week geleden scheurde Tarik Tissoudali in een competitiewedstrijd tegen STVV de kruisbanden van zijn rechterknie. Hij moet nu minstens zes maanden revalideren. De 29-jarige aanvaller van AA Gent mocht meteen een kruis maken over een lucratieve transfer naar het buitenland en ziet ook het WK voetbal aan zijn neus voorbijgaan. Jouw krant ging samen met vriend aan huis Denis Prychynenko op bezoek bij de onfortuinlijke Tissoudali.

Lees verder

Serena Williams kondigt afscheid aan: "Ik ga nog genieten van de komende weken"

Serena Williams is aan haar laatste maanden als tennisster bezig. De Amerikaanse - die later deze maand haar 41e verjaardag viert - heeft in een gesprek met Vogue aangekondigd dat ze na de US Open van dit jaar haar tennisracket opbergt.

Lees verder

Net niet voor aanvaller Rémi Cavagna: Jake Stewart spurt naar de zege in eerste rit Tour de l'Ain, jonge Belg Stan Van Tricht derde

De Brit Jake Stewart heeft de eerste etappe in de Tour de l'Ain gewonnen. De spurter van Groupama-FDJ was de snelste in een massaspurt, meteen goed voor zijn eerste profzege. Rémi Cavagna leek in het slot solo op weg naar de zege, maar werd enkele honderden meters voor de meet voorbijgeraasd door het spurtende peloton. De Fransman Romain Cardis werd tweede, de jonge Belg Stan Van Tricht (Quick-Step Alpha Vinyl) spurtte naar de derde plek.

Lees verder

"Dries Mertens liet contract van 5 miljoen euro van Juventus vallen": Galatasaray in de wolken over Rode Duivel

God in Istanboel. Na een transfersaga van enkele maanden lang heeft Dries Mertens eindelijk zijn nieuwe club gevonden. Bij Galatasaray gaat de 35-jarige Rode Duivel een kleine drie miljoen euro netto per jaar verdienen. Niet slecht, maar voor hij tekende bij de Turkse topclub legde Ciro wel een contract van maar liefst vijf miljoen netto naast zich neer. "En er waren nog aanbiedingen van grote clubs", aldus Galatasaray-vicevoorzitter Erdun Timur

Lees verder

Als Union doorstoot, speelt het tegen Monaco of PSV in stadion van… Anderlecht

In het folkloristische Joseph Marien-stadion is het onmogelijk om Europees voetbal te spelen, dus week Union voor de thuismatch tegen de Rangers uit naar Leuven. Maar als de vice-kampioen vanavond doorstoot, zal het de thuismatch in de play-offronde van de Champions League daar niet kunnen spelen. Het zal dan uitwijken naar het Lotto-park van stadsgenoot Anderlecht.

Lees verder

Geen Jana Raman bij Belgian Cats op WK in Australië: "Voorlopig ben ik fulltime mama"

Jana Raman (31), die op 19 mei met haar man en Belgian Lion Sam Van Rossom hun zoontje Matteo verwelkomde, maakt (nog) geen comeback en geeft forfait bij de Belgian Cats voor het WK in Australië (22 september-1 oktober). Raman won brons met de Cats op het EK in 2017, werd vierde op het WK in 2018 en bereikte met de Cats vorig jaar op de Olympische Spelen in Tokio de kwartfinale. Ze zit in "Club 100" van Basketball Belgium en telt maar liefst 137 selecties.

Lees verder

Jurgen Ekkelenkamp geeft eerste interview: "Van Bommel en Overmars hebben me overtuigd om voor Antwerp te kiezen"

Jurgen Ekkelenkamp is nu echt de nieuwste speler van Antwerp. Zondag werd zijn transfer geofficialiseerd, vandaag trainde hij voor het eerst mee en sprak hij ook voor het eerst. "Ik heb veel gesprekken gevoerd en voelde heel veel vertrouwen. Mark van Bommel en Marc Overmars hebben ook zeker een grote rol gespeeld. Zij hebben me overtuigd om voor Antwerp te kiezen." Bekijk hier het volledige interview!

Lees verder

Kimmer Coppejans neemt eerste horde enkelspel maar verliest in dubbelspel

Kimmer Coppejans (ATP 326) heeft dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van het Challengertoernooi in het Duitse Meerbusch.

Lees verder

Ook Nottingham Forest meldt zich bij Anderlecht voor Amuzu

Er heeft zich bij Anderlecht een nieuwe gegadigde gemeld voor Francis Amuzu. Naast het Franse Nice wil ook Premier League-club Nottingham Forest hem inlijven. De voorkeur van Amuzu zelf ligt bij Nice.

Lees verder

Plooien eindelijk gladgestreken: Union en Mazzu vinden akkoord over vertrek naar Anderlecht

Union Sint-Gillis en Felice Mazzu hebben een akkoord bereikt, nadat de coach aan het einde van vorig seizoen naar RSC Anderlecht vertrok. Dat heeft Louis Derwa, de advocaat van Mazzu, laten weten en het werd ook bevestigd aan onze redactie.

Lees verder

Elise Mertens voorbij Bondar naar tweede ronde in Toronto

Elise Mertens (WTA 37) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde (zestiende finales) van het WTA1.000-toernooi in het Canadese Toronto.

Lees verder

Marianne Vos pakt in Ronde van Scandinavië revanche voor diskwalificatie

Twee dagen na haar diskwalificatie in het Zweedse Vargarda heeft de Nederlandse wielrenster Marianne Vos (Jumbo-Visma) dinsdag de openingsetappe gewonnen van de Ronde van Scandinavië, een nieuwe rittenkoers in de WorldTour. Ze was de snelste in een massasprint, waarin Shari Bossuyt (Canyon-Sram) derde werd.

Lees verder

VIDEO: Divock Origi traint eindelijk met zijn nieuwe ploegmakkers bij Milan

Divock Origi heeft voor het eerst deelgenomen aan de groepstraining bij zijn nieuwe club AC Milan. De Belgische spits was geblesseerd toen hij de overstap maakte van Liverpool en trainde de voorbije dagen individueel. Maar vandaag gaf Milan beelden vrij van Origi op training met de groep.

Lees verder

Voor 53 miljoen verkocht aan Chelsea, voor 20 miljoen teruggehaald: RB Leipzig verwelkomt oude bekende Timo Werner

De Duitse international Timo Werner verlaat het Londense Chelsea en keert naar Leipzig terug. Dat maakte de Duitse Bundesligaclub dinsdag bekend. De 26-jarige aanvaller tekende een contract voor vier seizoenen. Hij krijgt er zijn rugnummer 11 terug.

Lees verder

Jens Keukeleire vervangt Yves Lampaert in EK-wegrit

Jens Keukeleire wordt de vervanger van Lampaert in de selectie voor de EK-wegrit, die wordt aangevoerd door Tim Merlier. Lampaert had aan bondscoach Sven Vanthourenhout aangegeven onvoldoende hersteld te zijn van ziekte in de laatste dagen van de Tour. In het tijdrijden zal Lampaert niet vervangen worden.

Lees verder

Orel Mangala toont ambitie: "Nationale ploeg is mijn ambitie en Forest is goede stap om me te laten zien"

Orel Mangala maakte zaterdag zijn eerste invalbeurt voor Nottingham Forest, nadat hij op 31 juli van Stuttgart naar de club kwam. De 24-jarige Belg kwam met nog 15 minuten te spelen in actie tegen Newcastle, waar zijn club op speeldag 1 met 2-0 verloor. "Ondanks de nederlaag was het een geweldige ervaring. Ik kan niet wachten om nu thuis tegen West Ham te spelen", zei Mangala in een interview met zijn club.

Lees verder

Remco Evenepoel neemt Mathieu van der Poel op sleeptouw op training (en laat hem bergop ver achter zich)

Remco Evenepoel is aan zijn laatste voorbereiding op de Vuelta bezig (start op 19 augustus) en gaat als een raket. Vandaag ging hij in de buurt van Dénia een 150-tal kilometer trainen en deed een groot stuk samen met Mathieu van der Poel. Het was een flinke training met zo'n 3.000 hoogtemeters. Bergop stoof Evenepoel een aantal keer flink weg.

Lees verder

Union schiet zich in Glasgow in eigen voet en moet zich tevreden stellen met groepsfase Europa League

Het is voorbij: Union gaat naar de Europa League in plaats van de Champions League. Tegen Rangers gaf het zelf drie doelputen weg: 3-0. Bye bye droom, bye bye miljoenen.

Lees verder

Lance Amstrong geeft na veertien jaar het jawoord aan Anna Hansen… in Frankrijk

Lance Armstrong is na veertien jaar getrouwd met Anna Hansen, die hij de liefde van zijn leven noemt. Ook zijn liefde voor Frankrijk is kennelijk niet bekoeld nadat zijn zeven Tourzeges hem werden afgepakt wegens dopinggebruik. De Amerikaanse ex-wielrenner koos de regio van Aix-en-Provence om in het huwelijksbootje te stappen. "Best. Day. Ever", schreef Amstrong op Facebook. Tussen 1998 en 2003 was Amstrong al gehuwd met Kirstin Richard. Hij heeft vijf kinderen, waarvan twee met Anna Hansen.

Lees verder

PSV houdt Philippe Clement en Monaco uit de Champions League na doldwaze thriller

PSV Eindhoven stoot na een 3-2-overwinning tegen Monaco in de verlengingen door naar de play-offronde van de Champions League, waar het de Rangers en niet Union zal ontmoeten. Philippe Clement en de zijnen leken het te zullen halen tot PSV in de 89ste minuut nog verlengingen afdwong en daarin de verlossende derde treffer scoorde. Net als Union moet Clement zich troosten met de groepsfase van de Europa League.

Lees verder

REACTIES. Van Der Heyden na strafschopfout: "Voel me schuldig"

Eén van de pineuten van de avond was Siebe Van der Heyden, die zich schuldig voelde voor de uitschakeling omwille van de domme strafschopfout die hij maakte. De Rode Duivel maakte een correcte analyse: "We hielden moeilijk de bal in de ploeg."

Lees verder

Vulkaan Serena bijna uitgeblust: tien zaken die u moet onthouden over Serena Williams

Serena Williams houdt niet van het woord 'pensioen', maar in een openhartige monoloog in Vogue kondigde de 40-jarige Amerikaanse dinsdag aan dat ze "weg zal evolueren van het tennis". Wellicht volgt over enkele weken voor eigen volk op de US Open een groots afscheid. Tien zaken die u moet onthouden over een vrouwelijk icoon dat de sport wist te overstijgen.

Lees verder

COMMENTAAR. "Union had vooraf niet gerekend op de volgende ronde, maar dit was niet nodig"

De stunt is er niet gekomen.? De onervarenheid van Union heeft de Brusselaars de das omgedaan. De vicekampioen was een schim van het gesmeerde elftal dat vorige week de Rangers wegspeelde. Tel daarbij blunders van Van der Heyden en Moris en het lot was bezegeld. Nu wacht de groepsfase van de Europa League.

Lees verder

Club Brugge moet transferrecord breken om Sander Berge te halen

Geen top zonder Berge, moeten ze bij Club Brugge denken. Blauw-zwart wil de 24-jarige Noorse middenvelder (ex-RC Genk) weghalen bij Sheffield United en zou daarvoor zelfs zijn transferrecord willen breken. "Als je onmiddellijk rendement wil, moet je soms geld op tafel durven te leggen", zegt Franky Van der Elst.

Lees verder

Zdenek Stybar praat openhartig over miserie privé en in zijn sport: "Ik heb gegoogeld: burn-out, depressie"

"Hoeveel tijd heb je?" Zdenek Stybar (36) waarschuwt vooraf: de opsomming van alle miserie die hem de voorbije drie jaar te beurt viel, zal even duren. En zelfs nu het in de koers weer een beetje lukt, houdt het nog steeds niet op. "Ik dacht dat ik erdoor was. Toen hoorde ik dat mijn contract niet verlengd wordt. En kreeg Ine een miskraam."

Lees verder