Doorgaan naar hoofdcontent

Duet met Elton John is eerste muziek van Britney Spears sinds 2016

Duet met Elton John is eerste muziek van Britney Spears sinds 2016

De nieuwe single van Elton John, een duet met niemand minder dan Britney Spears, is vrijdag uitgekomen. Waarom hij voor 'Hold me closer' met de Amerikaanse zangeres samenwerkte, legt hij uit in een interview met The Guardian. 'Britney was gebroken. Dat is vreselijk.'

Lees verder

Meer gezinnen maken zich zorgen over schoolfactuur: 'Zonen kiezen richting, ik zorg wel dat ik het betaald krijg'

Een op de drie ouders maakt zich zorgen over de schoolfacturen die binnenkort in de bus belanden. Dat blijkt uit een bevraging eind vorig schooljaar bij 833 ouders door de ouderkoepel van het katholieke onderwijs. Twintig procent zegt zich daar nooit zorgen over te maken, dertien procent doet dat wel. Hoe groot die zorgen zijn, vertellen drie gezinnen die een inkijk geven in hun facturen voor 1 september.

Lees verder

Enorme glazen wand houdt verkeerslawaai Ring tegen in nieuw Antwerps woonproject

Op de hoek van de Desguinlei met de Karel Oomsstraat is het nieuwbouwproject Louise Marie opgeleverd. Het woonproject omvat 207 appartementen die op vijf na allemaal verkocht zijn. 

Lees verder

Den Haag wil uitzondering op Europese sancties voor gas

De Nederlandse stad Den Haag is er niet in geslaagd om een andere gasleverancier te vinden vanaf oktober. Het vraagt de Rijksoverheid om een uitzondering op Europese sancties zodat het Russische Gazprom nog even kan blijven leveren.

Lees verder

Tv-maker John de Mol was mogelijk op de hoogte van meer misbruik tijdens opnames van 'The voice'

Volgens een nieuwe aflevering van onlineserie Boos had mediamagnaat John De Mol weet van meerdere klachten van grensoverschrijdend gedrag tijdens de productie van zangprogramma The voice. Zelf had hij gezegd dat hij op de hoogte was van één case.

Lees verder

Audi trekt naar Formule 1

De Duitse constructeur Audi maakt in 2026 zijn intrede in de Formule 1, werd bekendgemaakt in de marge van de Grote Prijs Formule 1 van België op het Circuit van Spa-Francorchamps.

Lees verder

Letland haalt enorme Sovjet-obelisk neer

In hartje Riga is donderdag een monument ter ere van de Sovjet-Unie neergehaald. Door de oorlog in Oekraïne haalt Letland tientallen monumenten en gedenktekens uit het Sovjettijdperk uit het straatbeeld. Dus ook bovenstaande obelisk van 79 meter hoog.  

Lees verder

Britse band trakteert ellenlange wachtrij in Calais op concert

Wie woensdag urenlang moest aanschuiven in Calais om het Kanaal over te steken, werd getrakteerd op een geïmproviseerd optreden van de Britse band 'Bristol Street Music'. Toen de band besefte dat ze er nog even gingen staan, haalden ze hun instrumenten boven. Bekijk het hierboven.

Lees verder

Politievakbond erkent drugsproblematiek bij Antwerpse politie: 'Paar rotte appels'

Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zijn al verschillende Antwerpse politieagenten ontslagen omdat ze betrapt zijn op druggebruik. Politievakbond NSPV erkent dat er 'een aantal rotte appels zijn' in Antwerpen, maar onderstreept dat van een nationale tendens geen sprake is.

Lees verder

Hoe bereidt u uw kind voor op de fietstocht naar school?

Volgende week fietsen opnieuw heel wat leerlingen naar school. Sommigen voor de eerste keer en veel ouders, hoe hard ze het fietsen ook steunen, zullen dat misschien met een klein hart doen. Want enerzijds wil je dat je kind zelfstandig wordt, anderzijds wil je dat in de veiligst mogelijke omstandigheden laten gebeuren. Sowieso komt er een grote portie 'loslaten' bij kijken. Hoe bereidt u zich daarop voor? Oefenen jullie bijvoorbeeld samen het traject of koopt u specifieke technologie die de veiligheid kan verhogen? We horen het graag via binnenland@standaard.be.

Lees verder

Vijf gewapende Nederlanders die werden opgepakt aan eerder geviseerde woning, blijven aangehouden

De Antwerpse onderzoeksrechter heeft beslist vijf jonge Nederlanders, waaronder twee vrouwen, aan te houden op verdenking van verboden wapenbezit en deelname aan een criminele organisatie. Het vijftal werd woensdagnacht in Berchem onderschept met een oorlogswapen in hun wagen.

Lees verder

Christie's maakt zich op voor grootste veiling ooit van privécollectie

Nadat Paul Allen Microsoft had opgericht met jeugdvriend Bill Gates, legde hij met zijn fortuin een indrukwekkende collectie kunst aan. Die moet nu 1 miljard opbrengen.

Lees verder

Union speelt Europees tegen Braga, Malmö en Union Berlijn

Vicekampioen Union voetbalt in de groepsfase van de Europa League tegen het Portugese Braga, het Zweedse Malmö en het Duitse Union Berlijn. Dat bleek bij de loting van de volgende ronde van de Europese bekers in Istanbul.

Lees verder

Bestelwagen ingereden op terras in centrum van Brussel

In het centrum van Brussel is en bestelwagen ingereden op een terras. Het incident gebeurde in een zijstraat van de Nieuwstraat, er zouden zes gewonden zijn. De dader is gevlucht.

Lees verder

'Rusland verbrandt dagelijks voor miljoenen dollars aan gas'

Bij een fabriek van het Russische bedrijf Gazprom in Portovaja brandt al weken een gigantische waakvlam. Volgens een analyse van onderzoeksbureau Rystad Energy wordt er dagelijks voor ruim 10 miljoen euro aan gas verbrand. Dat bericht de Britse publieke omroep BBC.

Lees verder

Video opgedoken van christelijke organisatie waar Amerikaanse opperrechter deel van uitmaakt

People of Praise, een behoorlijk geheimzinnige christelijke organisatie waarvan de Amerikaanse opperrechter Amy Coney Barrett deel uitmaakt, beschouwt gehoorzaamheid en onderdanigheid van de vrouw aan de man als basisbeginsels. Dat blijkt uit opmerkingen van de vrouw van oprichter Kevin Ranaghan die werden vastgelegd op video.

Lees verder

De telefoonverbinding komt binnenkort uit de ruimte

In de toekomst kan u de smartphone zelfs op de meest afgelegen gebieden op aarde gebruiken. Dankzij de satellieten van Elon Musk.

Lees verder

Rood-groen blok vormt zich tegen overwinsten energiereuzen

Na de PS hamert ook Ecolo opnieuw op de gigantische winsten die energiebedrijven maken tijdens deze crisis. Groen werkt aan een systeem waarbij de overwinsten ofwel belast kunnen worden, ofwel onmogelijk worden.

Lees verder

Hoogste spoorbrug ter wereld is hoger dan de Eiffeltoren

In het noorden van India werd afgelopen zaterdag de hoogste spoorbrug ter wereld afgewerkt. De stalen constructie is onderdeel van een 272 kilometer lange spoorlijn die de verbinding met de rest van het land moet verbeteren. De brug, die over de rivier Chenab loopt, werd ontworpen om windsnelheden tot 266 km per uur te weerstaan. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Waarom Poetin 137.000 nieuwe soldaten zoekt

Het Kremlin publiceerde gisteren een decreet waarmee het geld wil vrijmaken voor extra troepen. Wat betekent dat precies?

Lees verder

Van lopifit tot glidecycle

Hoewel u de snowboardbike (nog) nergens kan vinden, zijn er wel enkele andere gekke fietsen die u kunt uitproberen.

Lees verder

Fietsen en snowboarden combineren: hier is de snowboardbike

De eerste fiets werd tweehonderd jaar geleden uitgevonden. Door de tijd heen heeft de tweewieler heel wat vormen aangenomen. In 2005 kwam er een nieuwe variant: de sideways bike of snowboardbike. Kan dit iets worden?

Lees verder

En plots stopt je wereld met draaien

Charlotte de Witte beleefde op Pukkelpop niet haar leukste momenten door een technische black-out. Apparatuur die het laat afweten, het overkomt dj's wel vaker. Een echte nachtmerrie waar platendraaiers hun slaap voor laten.

Lees verder

Jesús Herrada rondt lange vlucht in Vuelta af, leiderstrui Remco Evenepoel komt niet in gevaar

Twee dagen na Marc Soler in Bilbao was met Jésus Herrada in Cistierna een tweede Spanjaard aan het feest in de Vuelta. De gebaarde Herrada won nipt de sprint van een vijftal waarbij ook Jimmy Janssens (4de) en Harry Sweeny (5de) van Lotto-Soudal zaten. Remco Evenepoel kende als leider een rustige dag en is de eerste renner in deze Vuelta die zijn tweede rode trui op rij mocht afhalen.

Lees verder

Harry Styles treedt volgend jaar op in Werchter

Fans van Harry Styles hoeven niet lang te wachten voor ze hun idool nog eens aan het werk zien. Volgend jaar staat de Britse superster opnieuw in ons land met zijn 'Love on tour'. Afgelopen juli deed hij het Sportpaleis aan, in juni 2023 staat hij in het Festivalpark in Werchter.

Lees verder

Spanje maakt komaf met 'zwijgen is toestemmen'

Spanje voert een nieuwe strafwet tegen verkrachting in, waardoor verkrachters de 'grijze zones' niet meer kunnen uitbuiten. Maar op Tiktok wemelt het van de misleidende informatie over de nieuwe wet uit conservatieve en extreemrechtse hoek.

Lees verder

Groen komt met nieuw 'regenbooglogo' en wil meer zijn dan een klimaatpartij

Bij de start van hun zomerfestival kondigen de nieuwe Groen-voorzitters Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji een koerswijziging aan. 'De focus op natuur, milieu en klimaat blijft, maar daar komen gezondheid, welzijn en de strijd tegen ongelijkheid voortaan als evenwaardige speerpunten bij.'

Lees verder

'We willen de mensen geen schuldgevoel aanpraten'

Met een nieuw logo zoekt Groen nieuwe speerpunten waaronder welzijn er een van is. Het uitstel van de kernuitstap is doorgeslikt. 'We zijn nog altijd niet wild enthousiast over nucleaire energie, maar we hebben die nodig.'

Lees verder

Document huiszoeking Trump vrijgegeven, maar vragen blijven

De vondst van onzorgvuldig gebundelde geheime documenten en gegevens over inlichtingenbronnen leidden tot de huiszoeking in Mar-a-Lago. Dat leert een – sterk geredigeerd – document dat vrijgegeven werd op rechtersbevel.

Lees verder

Frankrijk is gedegouteerd door Brits afvalwater in Kanaal

De voorzitter van de Noord-Franse regio Hauts-de-France heeft de regering in Parijs vrijdag gewaarschuwd voor de lozing van onbehandeld Brits afvalwater in het Kanaal en de Noordzee. Xavier Bertrand spreekt over een 'ecologische ramp' die volgens hem verergert sinds de Brexit.

Lees verder

Club Brugge heeft weer een echte 9

De Champions League kan niet snel genoeg beginnen voor Ferran Jutgla. De 23-jarige Catalaan is in bloedvorm en schoot Club Brugge vrijdag voorlopig naar de leiding in Charleroi: 1-3.

Lees verder

Podcast | Hoe Filip Joos valt voor een romantisch verhaal

Voetbalcommentator en columnist Filip Joos stelt 'Tekenen van het universum' van Emy Koopman voor in onze podcast Letteren. Een romantisch verhaal, iets wat je misschien niet verwacht van een voetbalcommentator. Het is dan ook geen gewone romance.

Lees verder

Club Brugge heeft weer een echte 9

De Champions League kan niet snel genoeg beginnen voor Ferran Jutgla. De 23-jarige Catalaan is in bloedvorm en schoot Club Brugge vrijdag voorlopig naar de leiding in Charleroi: 1-3.

Lees verder

'Anderen helpen maakt me gelukkig. Bij de Memorial doe ik dat'

Was multitasken een olympische discipline, dan was ze ongetwijfeld ook daarin een kampioene: Kim Gevaert, moeder van vier, logopediste, SOS-Kinderdorpen-ambassadrice en vrijdag voor het eerst meetingdirectrice van de Memorial Van Damme. 'Ik had nood aan iets avontuurlijks.'

Lees verder

Tien jaar drugsgeweld, en de goeden zijn niet aan de winnende hand

Schietpartijen, explosies, brandstichtingen: Antwerpen kende opnieuw een zomer vol drugsgeweld. Jaar na jaar ontsnappen de narcoterroristen aan politie en gerecht. Zij moeten strijden met ongelijke wapens.

Lees verder

Daiquiri, de cocktail die alle andere overbodig maakt

Afhankelijk van het soort rum dat je gebruikt, zal een daiquiri anders smaken. Een witte rum volstaat, maar een donkere geeft meer diepgang. Onorthodoxe tip: is je rum wat te vlak van smaak, dan kun je je daiquiri zoeten met ahornsiroop in plaats van suiker voor toch weer wat meer complexiteit.

Lees verder

Pitabroodjes met zoete aardappel, kikkererwten en homemade knoflooksaus

Een gezonde basis waarop je eindeloos kunt variëren naargelang de creativiteit van het moment, de tijd die je ter beschikking hebt en de voorliefdes van je tafelgenoten. Lisette Kreischer en Maartje Borst deelden dit recept bij het verschijnen van hun kookboek 'Family. Eat. Plant. Vegan familierecepten voor jong en oud'.

Lees verder

Risotto met mosselen

Dit recept deelde de Nederlandse Florine Boucher bij het verschijnen van Tutto risotto, haar standaardwerk over de gezelligste bereiding uit de Italiaanse keuken. Boucher noteerde deze mosselrisotto als een voorgerecht (voor 4-5 personen) maar er zit ook een schitterend hoofdgerecht in, waar je dan bijvoorbeeld een venkelsalade bij kunt eten. Denk vooral aan dit recept als je substantiële overschotten van een mosselsouper in de koelkast hebt: in dat geval is je risotto al half gemaakt.

Lees verder

Pasta met feta en kerstomaatjes uit de oven

Dit recept deelde Karolien Olaerts bij een interview over haar carrière als boegbeeld van de gezonde groentekeuken. 'Een tijdje geleden circuleerde een recept met feta en kerstomaten op Tiktok en ­Instagram: een blok feta met kers­tomaten, de oven in en klaar. Ik snapte de hype zelf niet zo goed: het recept is zo simpel dat het niet boeiend is', vertelt ze. 'Ik ­besloot een interessantere variant op het recept te maken, met meer groenten, kleur en textuur. De eenvoud heb ik wél bewaakt: alles past nog altijd op één bakplaat.'

Lees verder

Bokaalsalade

In een bokaalsalade kun je allerlei overschotjes verwerken, je hebt voor elke laag maar enkele lepels nodig. Het mooiste effect krijg je als elke laag haar eigen uitgesproken kleurenpalet heeft. Leg de natste dingen onderaan, anders raakt alles doorweekt.

Lees verder

Ontbijt met vijgen, abrikozen en geroosterde granen

Een formule om op te variëren met het mooiste fruit van het moment en de granen en noten die je in huis hebt. Vooral die laatste fleuren enorm op als je ze even roostert: je ontbijt krijgt er een versere, vollere smaak door, en je keuken gaat heerlijk geuren.

Lees verder

Appeltaart met kaneel

Deze appeltaart komt uit het Bakboek van De Zilveren Lepel, de befaamde Italiaanse kookboekenreeks, waarvan de Nederlandse vertaling vanaf 30 augustus te koop is.

Lees verder

Wat eten we volgende week? Appeltaart die helpt om van september te houden

Iedereen die weleens een kat of een pony heeft verhuisd, weet het: van biotoop veranderen is ellendig, toch als je er niet zelf voor kiest. Meestal went het na een tijdje wel. En ook: lekker eten helpt, altijd. Een betere leidraad heb ik voor mezelf niet gevonden in mijn eerste lastige kantoorweek na een lange vakantie op de fiets. Veel succes met de septemberstart iedereen! Of nog beter: veel geduld. En veel gebak!

Lees verder

Tiental dossiers en twee ontslagen voor 'drugsgerelateerde zaken' bij politie Antwerpen

Antwerps burgemeester Bart De Wever zei vandaag dat hij aan de lopende band agenten moest ontslaan wegens drugsgebruik. Dat zorgt voor misnoegde reacties bij de vakbonden. 'Het gebeurt, maar niet aan de lopende band', klinkt het. Het voorbije jaar zouden twee mensen ontslagen zijn.

Lees verder

Tiental dossiers en twee ontslagen voor drugsgerelateerde zaken bij politie Antwerpen

De uitspraken van de Antwerpse burgemeester dat hij aan de lopende band agenten moest ontslaan wegens drugsgebruik, zorgen voor misnoegde reacties bij de vakbonden. 'Het gebeurt, maar niet aan de lopende band', klinkt het unisono. Een rondvraag bij de vakbonden leert dat er afgelopen jaar twee mensen ontslagen zouden zijn.

Lees verder

Droogte houdt nog even aan

Het wordt zaterdag droog met wolkenvelden en opklaringen. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Personeel kerncentrales wil ook scheurtjesreactoren langer openhouden

Het personeel van de Belgische kerncentrales vraagt om ook Doel 3 en Tihange 2, de reactoren met waterstofinsluitsels of 'scheurtjes' in de volksmond, langer open te houden. Dat staat in een open brief aan de regering.

Lees verder