Audi trekt naar Formule 1 | De Duitse constructeur Audi maakt in 2026 zijn intrede in de Formule 1, werd bekendgemaakt in de marge van de Grote Prijs Formule 1 van België op het Circuit van Spa-Francorchamps. | Lees verder | Letland haalt enorme Sovjet-obelisk neer | In hartje Riga is donderdag een monument ter ere van de Sovjet-Unie neergehaald. Door de oorlog in Oekraïne haalt Letland tientallen monumenten en gedenktekens uit het Sovjettijdperk uit het straatbeeld. Dus ook bovenstaande obelisk van 79 meter hoog. | Lees verder | Hoe bereidt u uw kind voor op de fietstocht naar school? | Volgende week fietsen opnieuw heel wat leerlingen naar school. Sommigen voor de eerste keer en veel ouders, hoe hard ze het fietsen ook steunen, zullen dat misschien met een klein hart doen. Want enerzijds wil je dat je kind zelfstandig wordt, anderzijds wil je dat in de veiligst mogelijke omstandigheden laten gebeuren. Sowieso komt er een grote portie 'loslaten' bij kijken. Hoe bereidt u zich daarop voor? Oefenen jullie bijvoorbeeld samen het traject of koopt u specifieke technologie die de veiligheid kan verhogen? We horen het graag via binnenland@standaard.be. | Lees verder | Hoogste spoorbrug ter wereld is hoger dan de Eiffeltoren | In het noorden van India werd afgelopen zaterdag de hoogste spoorbrug ter wereld afgewerkt. De stalen constructie is onderdeel van een 272 kilometer lange spoorlijn die de verbinding met de rest van het land moet verbeteren. De brug, die over de rivier Chenab loopt, werd ontworpen om windsnelheden tot 266 km per uur te weerstaan. Bekijk het in de video hierboven. | Lees verder | En plots stopt je wereld met draaien | Charlotte de Witte beleefde op Pukkelpop niet haar leukste momenten door een technische black-out. Apparatuur die het laat afweten, het overkomt dj's wel vaker. Een echte nachtmerrie waar platendraaiers hun slaap voor laten. | Lees verder | Harry Styles treedt volgend jaar op in Werchter | Fans van Harry Styles hoeven niet lang te wachten voor ze hun idool nog eens aan het werk zien. Volgend jaar staat de Britse superster opnieuw in ons land met zijn 'Love on tour'. Afgelopen juli deed hij het Sportpaleis aan, in juni 2023 staat hij in het Festivalpark in Werchter. | Lees verder | Spanje maakt komaf met 'zwijgen is toestemmen' | Spanje voert een nieuwe strafwet tegen verkrachting in, waardoor verkrachters de 'grijze zones' niet meer kunnen uitbuiten. Maar op Tiktok wemelt het van de misleidende informatie over de nieuwe wet uit conservatieve en extreemrechtse hoek. | Lees verder | Frankrijk is gedegouteerd door Brits afvalwater in Kanaal | De voorzitter van de Noord-Franse regio Hauts-de-France heeft de regering in Parijs vrijdag gewaarschuwd voor de lozing van onbehandeld Brits afvalwater in het Kanaal en de Noordzee. Xavier Bertrand spreekt over een 'ecologische ramp' die volgens hem verergert sinds de Brexit. | Lees verder | Club Brugge heeft weer een echte 9 | De Champions League kan niet snel genoeg beginnen voor Ferran Jutgla. De 23-jarige Catalaan is in bloedvorm en schoot Club Brugge vrijdag voorlopig naar de leiding in Charleroi: 1-3. | Lees verder | Club Brugge heeft weer een echte 9 | De Champions League kan niet snel genoeg beginnen voor Ferran Jutgla. De 23-jarige Catalaan is in bloedvorm en schoot Club Brugge vrijdag voorlopig naar de leiding in Charleroi: 1-3. | Lees verder | Daiquiri, de cocktail die alle andere overbodig maakt | Afhankelijk van het soort rum dat je gebruikt, zal een daiquiri anders smaken. Een witte rum volstaat, maar een donkere geeft meer diepgang. Onorthodoxe tip: is je rum wat te vlak van smaak, dan kun je je daiquiri zoeten met ahornsiroop in plaats van suiker voor toch weer wat meer complexiteit. | Lees verder | Risotto met mosselen | Dit recept deelde de Nederlandse Florine Boucher bij het verschijnen van Tutto risotto, haar standaardwerk over de gezelligste bereiding uit de Italiaanse keuken. Boucher noteerde deze mosselrisotto als een voorgerecht (voor 4-5 personen) maar er zit ook een schitterend hoofdgerecht in, waar je dan bijvoorbeeld een venkelsalade bij kunt eten. Denk vooral aan dit recept als je substantiële overschotten van een mosselsouper in de koelkast hebt: in dat geval is je risotto al half gemaakt. | Lees verder | Pasta met feta en kerstomaatjes uit de oven | Dit recept deelde Karolien Olaerts bij een interview over haar carrière als boegbeeld van de gezonde groentekeuken. 'Een tijdje geleden circuleerde een recept met feta en kerstomaten op Tiktok en Instagram: een blok feta met kerstomaten, de oven in en klaar. Ik snapte de hype zelf niet zo goed: het recept is zo simpel dat het niet boeiend is', vertelt ze. 'Ik besloot een interessantere variant op het recept te maken, met meer groenten, kleur en textuur. De eenvoud heb ik wél bewaakt: alles past nog altijd op één bakplaat.' | Lees verder | Bokaalsalade | In een bokaalsalade kun je allerlei overschotjes verwerken, je hebt voor elke laag maar enkele lepels nodig. Het mooiste effect krijg je als elke laag haar eigen uitgesproken kleurenpalet heeft. Leg de natste dingen onderaan, anders raakt alles doorweekt. | Lees verder | Ontbijt met vijgen, abrikozen en geroosterde granen | Een formule om op te variëren met het mooiste fruit van het moment en de granen en noten die je in huis hebt. Vooral die laatste fleuren enorm op als je ze even roostert: je ontbijt krijgt er een versere, vollere smaak door, en je keuken gaat heerlijk geuren. | Lees verder | Appeltaart met kaneel | Deze appeltaart komt uit het Bakboek van De Zilveren Lepel, de befaamde Italiaanse kookboekenreeks, waarvan de Nederlandse vertaling vanaf 30 augustus te koop is. | Lees verder | Wat eten we volgende week? Appeltaart die helpt om van september te houden | Iedereen die weleens een kat of een pony heeft verhuisd, weet het: van biotoop veranderen is ellendig, toch als je er niet zelf voor kiest. Meestal went het na een tijdje wel. En ook: lekker eten helpt, altijd. Een betere leidraad heb ik voor mezelf niet gevonden in mijn eerste lastige kantoorweek na een lange vakantie op de fiets. Veel succes met de septemberstart iedereen! Of nog beter: veel geduld. En veel gebak! | Lees verder | |