Doorgaan naar hoofdcontent

Donorkandidaat gevonden: actrice Anne Heche (53) van beademing gehaald

HLN
Donorkandidaat gevonden: actrice Anne Heche (53) van beademing gehaald
Negen dagen na een ernstig verkeersongeval, is de Amerikaanse actrice Anne Heche zondagavond (lokale tijd) van de beademing gehaald. Er is een geschikte persoon gevonden aan wie haar organen gedoneerd kunnen worden. Dat zegt een woordvoerder aan het persagentschap Reuters.
Lees verder

"De Belgische vlag ligt al twee weken klaar": Koen Naert klaar om Europese marathontitel te verdedigen
Terwijl Bashir Abdi aan het bekomen is van zijn brons op het WK, speelt België maandag op het EK z'n andere troef uit op de marathon: Koen Naert (32) zal in de straten van München zijn titel van 2018 met hand en tand verdedigen. "Met top acht ga ik niet tevreden zijn. Ik wil meedoen voor de knikkers."
Lees verder

WEERBERICHT. Na dagenlange hitte krijgen we weer wat verfrissing: nummer 1722 geactiveerd wegens kans op wateroverlast
De dagenlange hitte lijkt stilaan ten einde te lopen. Vandaag wisselen opklaringen en wolken elkaar af. Het KMI verwacht plaatselijke buien die hier en daar intens en zelfs onweerachtig kunnen zijn. De maxima schommelen tussen 22 graden op de Ardense hoogten, 24 graden aan zee en 27 tot 28 graden in het centrum.
Lees verder

WEERBERICHT. Na dagenlange hitte krijgen we weer wat verfrissing: wisselvallige week met kans op neerslag en onweer
De dagenlange hitte lijkt stilaan ten einde te lopen. Vandaag wisselen opklaringen en wolken elkaar af. Het KMI verwacht plaatselijke buien die hier en daar intens en zelfs onweerachtig kunnen zijn. De maxima schommelen tussen 22 graden op de Ardense hoogten, 24 graden aan zee en 27 tot 28 graden in het centrum.
Lees verder

WEERBERICHT. Na dagenlange hitte krijgen we weer wat verfrissing: wisselvallige week met neerslag, KMI waarschuwt ook voor onweer
De droge hitte maakt stilaan plaats voor lagere temperaturen en neerslag. Vandaag wisselen opklaringen en wolken elkaar af. Het KMI verwacht plaatselijke buien die hier en daar intens kunnen zijn en waarschuwt voor onweer. Het noodnummer 1722 is actief voor niet-dringende brandweerhulp. De maxima schommelen tussen 22 graden op de Ardense hoogten, 24 graden aan zee en 27 tot 28 graden in het centrum.
Lees verder

Japanse premier brengt bezoek aan Yasukuni-schrijn op verjaardag Japanse capitulatie: "We mogen catastrofe van de oorlog nooit herhalen"
De Japanse premier Fumio Kishida heeft op de 77e verjaardag van de Japanse capitulatie in de Tweede Wereldoorlog een offer gebracht aan het omstreden Yasukuni-schrijn in de hoofdstad Tokio. Japan is vastbesloten om de "catastrofe van de oorlog" nooit te herhalen, zei hij op de herdenkingsplechtigheid, die ingekort werd wegens de coronapandemie.
Lees verder

Steve en Mieke zijn getrouwd, ondanks bloedband: "We zijn ook gewoon twee mensen die elkaar graag zien"
Steve (37) en Mieke (29) Maes zijn neef en nicht. Als kind kwamen ze goed overeen, maar een familieruzie stak stokken in de wielen. Toen ze elkaar elf jaar geleden opnieuw ontmoetten, ontvouwde zich een duurzame liefde. Ondertussen zijn ze getrouwd en hebben ze een dochtertje.
Lees verder

Chinese centrale bank verrast met renteverlaging na tegenvallende cijfers door corona
De Chinese centrale bank heeft maandag de rente onverwachts verlaagd om daarmee de economie een impuls te geven. Dat gebeurde na een reeks tegenvallende cijfers. Zo kwamen de fabrieksorders en winkelverkopen onder druk te staan als gevolg van het strenge coronabeleid van China. Daarnaast kampt het land nog altijd met een vastgoedcrisis.
Lees verder

Dankzij wereldgoal Julien Vercauteren: bij Lokeren-Temse doen ze dit jaar mee voor de Puskas Award
De mooiste goal op de Belgische velden van het voorbije weekend, die viel ongetwijfeld gisteren op Daknam te bewonderen. Met een ongelofelijk schot - na even de bal opgewipt te hebben om heerlijk te kunnen uithalen - scoorde Julien Vercauteren bijna vanop de middellijn. De perfecte boogbal over de keeper.
Lees verder

Man die Salman Rushdie verwondde woonde vlak bij hem
In New York voelde Salman Rushdie zich veilig. De man die hem bij een lezing ernstig verwondde bleek haast om de hoek te wonen.
Lees verder

Exact één jaar geleden heroverde de taliban Afghanistan: komt er iets in huis van het mildere bestuur dat ze beloofden?
Vandaag is het exact een jaar geleden dat de taliban Afghanistan heroverden. De dood van Al Qaida-leider Ayman Al-Zawahiri bewees zopas nog dat het land een terroristennest bleef. Maar hoe gaat het met de rest van het leven? Komt er iets in huis van het mildere bestuur dat die taliban beloofden? "In het Westen wordt IS gezien als een veel groter gevaar dan het aan de taliban gelinkte Al Qaida."
Lees verder

An Swartenbroekx: "Als er hierboven 'iets' is, lacht Johny Voners zeker mee en geen enkel comité pakt hem dat af!"
An Swartenbroekx (53) maakt haar Spaanse droom waar. Samen met haar man Guido heeft ze een huis gekocht in Andalusië waar ze ook het grootste deel van het jaar zullen wonen. Over de verbouwingen en het leven onder de zon houdt An ons regelmatig op de hoogte in haar column in 'Story'.
Lees verder

Vier kanshebbers, één plek: wie wordt de sidekick van Fábio Silva in de spits van Anderlecht?
Vijf goals in zes matchen. Fábio Silva is nu al incontournable voor Felice Mazzu. Maar wie krijgt de Portugees naast zich in de spits in de cruciale duels tegen Young Boys? Vier kanshebbers, één plek. Een stand van zaken.
Lees verder

Overrompelend succes voor cast van 'Nonkels' op Rijvers Festival: "We dachten eerst dat het een grap was"
Op het Rijvers Festival in Lievegem dit jaar passeren er een heleboel grote namen. Zo traden o.a. Niels Destadsbader, Camille en Laura Tesoro al op, maar ook de cast van 'Nonkels' was van de partij. Ze mogen dan wel geen muzikanten of zangers zijn, het publiek stond lang in de wachtrij om met hen een praatje te slaan op het 'Meet and Greet'-podium. Showbits-reporter Desna nam een kijkje en sprak met acteurs Jelle De Beule en Rik Verheye over dit succes.
Lees verder

Erik Van Looy en een elitegroepje van figuranten schitteren in nieuwste promofilm van 'De allerslimste mens ter wereld'
Op maandag 5 september start het twintigste (!!!) seizoen van 'De slimste mens ter wereld'. Een jubileum dat voor de gelegenheid 'De allerslimste mens ter wereld' heet en de strafste kandidaten van pakweg de voorbije tien jaar tegen elkaar laat strijden voor eeuwige roem. Om dat feest kracht bij te zetten, maakten gastheer Erik Van Looy en vrienden een alweer erg straffe promofilm.
Lees verder

Erik ten Hag én directie Manchester United hebben buik vol van Cristiano Ronaldo
De vernedering blijft niet zonder gevolgen. Manchester United-coach Erik ten Hag schrapte de vrije zondag van Ronaldo en co. om een extra training in te leggen. Daarbij een fikse looptocht van liefst 13,8 kilometer - exact de afstand die de spelers van Brentford meer aflegden dan die van United. De club verklaart Cristiano Ronaldo ondertussen de oorlog.
Lees verder

Bestuurder (24) die inreed op menigte in Pennsylvania, sloeg ook moeder dood na crash: "Ik was het beu om met haar ruzie te maken"
De 24-jarige Adrian Oswaldo Sura Reyes, de bestuurder van de wagen die zaterdag inreed op een menigte tijdens een benefietavond in Berwick, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, heeft na het incident ook nog zijn moeder doodgeslagen. Dat meldt de politie. Eerder raakte al bekend dat de man na de crash, waarbij een 50-jarige vrouw om het leven kwam, nog een andere vrouw had aangevallen. Nu blijkt dat die vrouw zijn eigen moeder was. Reyes was het naar eigen zeggen "beu om ruzie met haar te maken".
Lees verder

Dronken Japanse agent verliest documenten met gegevens van 400 mensen
In Japan heeft een politieagent die een glaasje te veel op had onderzoeksdocumenten met persoonsgegevens van zowat 400 mensen verloren nadat hij op straat in slaap was gevallen. Onder hen is een verdachte in een strafonderzoek, zo melden de politie en lokale media.
Lees verder

Vlaamse regering verlengt premie van 10.000 euro voor sloop en heropbouw: wie kan deze aanvragen?
Wie een oude woning afbreekt om vervolgens op dezelfde plaats een nieuwbouw te plaatsen, kan daarvoor een premie van 10.000 euro aanvragen. De Vlaamse overheid heeft de periode waarin je de sloop-en heropbouwpremie kan aanvragen verlengt tot eind 2023. Er hangen wel enkele voorwaarden aan vast. Bouwsite Livios overloopt wat je moet weten.
Lees verder

Veroordeelde R. Kelly staat opnieuw terecht voor misbruikzaken
In Chicago begint op maandag een nieuw proces tegen R. Kelly. De 55-jarige zanger is in de Amerikaanse stad aangeklaagd voor onder meer het vervaardigen van kinderporno en het verleiden van minderjarigen tot seksuele handelingen.
Lees verder