Doorgaan naar hoofdcontent

Cyriel Dessers lacht ‘turbulente week’ gewoon weg met glansprestatie: “Genk in chaos? We hebben daar eens goed ...

Cyriel Dessers lacht 'turbulente week' gewoon weg met glansprestatie: "Genk in chaos? We hebben daar eens goed mee gelachen"

De perfecte afsluiter van een bewogen week. Een frivool RC Genk speelde zondagmiddag alle transfer- en blessureperikelen van zich af met een klinkende thuiszege tegen een matig Standard. Met de jonge basisdebutant Bilal El Khannouss en Cyriel Dessers als uitblinkers. "Een turbulente week? Na Feyenoord ben ik wel meer gewend", lachte de nieuwe topschutter.

Lees verder

Drie keer op rij landskampioen, maar op een hoopje gespeeld door Eupen: "Onze ingesteldheid moet veranderen"

Drie keer op rij kampioen, maar bij momenten op een hoopje gespeeld: na de zure nederlaag op Eupen vielen er rake woorden bij Club Brugge. Mignolet en Vanaken mochten het achteraf komen uitleggen en stelden openlijk de ingesteldheid in vraag. "Zij hadden meer goesting, en dat kan niet."

Lees verder

Lotte Kopecky laat na Tour zonder ritzege bloed onderzoeken vooraleer naar EK te trekken

"Ik wilde graag een ritzege, maar dat is niet gelukt", vertelde Kopecky. "Ik ben dan voor mezelf wel hard en kan eerlijk zeggen dat ik niet tevreden ben. Maar goed, er staan heel veel dames aan de start en een ritzege pakken was zeker geen gemakkelijk doel."

Lees verder

Zwemsensatie Ariarne Titmus zet Australië op weg naar fenomenaal wereldrecord: "Ik dacht nochtans dat ik traag aan het zwemmen was"

De Australische vrouwen hebben op de Gemenebestspelen in het Engelse Birmingham een wereldrecord op de 4x200 meter vrije slag gezwommen. Zwemsensatie Ariarne Titmus legde de basis voor die fenomenale tijd met haar 1'52"82, de snelste tussentijd ooit op dat nummer. En zeggen dat ze er zelf geen erg in had dat ze zo snel ging.

Lees verder

Wielrenster Lizzy Banks zet mannelijke collega's op hun plaats na crash in Polen: "Misschien zijn mannen nog niet klaar voor dit niveau?"

De commentaren op de massale valpartij in de vijfde etappe van de Tour de France Femmes zitten Lizzy Banks (EF Education–TIBCO–SVB) hoog. Op sociale media klonk het toen her en der dat sommige vrouwen nog niet klaar waren om op dat niveau in peloton te rijden. Banks bijt nu van zich af na een massale valpartij bij de mannelijke collega's in de Ronde van Polen.

Lees verder

Astana heft schorsing van 'Superman' Miguel Angel Lopez op, Colombiaan van start in Ronde van Burgos

De Colombiaanse renner van Astana, Miguel Angel Lopez, mag weer koersen. Ruim een week geleden werd hij door zijn ploeg geschorst nadat hij op de luchthaven van Madrid was opgepakt voor zijn (vermeende) betrokkenheid in de doping- en drugszaak rond de controversiële dokter Marco Maynar. Maar voorlopig is er niets naar boven gekomen dat de schorsing verder rechtvaardigt. Lopez zal morgen van start gaan in de Ronde van Burgos.

Lees verder

Vanaf vandaag mogen wielertransfers officieel bekend gemaakt worden en daar is de eerste al: Alexander Kristoff naar Uno-X

Heel wat transfers in het wielrennen werden de voorbije weken en maanden al beklonken, maar officieel mogen renners pas vanaf 1 augustus een nieuwe werkgever voor volgend seizoen kiezen. Uno-X is de eerste ploeg om via sociale media een nieuwe aanwinst voor volgend seizoen bekend te maken: De Noorse spurter Alexander Kristoff (35) maakt de overstap van Intermarché-Wanty-Gobert, een tranfer die officieus al langer bekend was.

Lees verder

Blessing Eleke verlaat Beerschot voor Japanse Kashima Antlers

Blessing Eleke vertrekt zoals verwacht bij Beerschot. De 26-jarige Nigeriaan gaat zijn geluk beproeven bij Kashima Antlers in Japan.

Lees verder

Jessy Druyts pakt provinciale titel, zus Kelly kaapt het zilver weg in Mol-Sluis: "Best speciaal om naast mijn zus op het podium te staan"

Met Jessy en Kelly Druyts als nummers één en twee was het PK voor dames elite een heuse familie-gelegenheid. Thuisrijdster en medeorganisator Jinse Peeters legde beslag op de derde plaats.

Lees verder

Thuisrijdster Jinse Peeters blijft ondanks derde plaats toch ontgoocheld achter in Mol-Sluis: "Ik denk echt dat er meer mogelijk was"

Familiefeestje op het PK voor vrouwen gisteren in Mol-Sluis. Met Jessy en Kelly Druyts namen de Wilrijkse zusjes de eerste twee plaatsen in. Thuisrijdster en medeorganisator Jinse Peeters legde beslag op de derde plaats. Helemaal tevreden met die podiumplaats was ze echter niet.

Lees verder

Spurtster Elise Mehuys schittert op uitzwaaimeeting en lijkt klaar voor EK in München: "Met de 4x100m moeten we voor finale durven gaan"

Elise Mehuys knalde zaterdag in Lier op haar 'uitzwaaimeeting' voor het EK in München naar een mooie overwinning op de 200 meter in een baanrecord van 23"60. De atlete van AC Lyra lijkt klaar om een belangrijke rol te spelen in de 4x100m-ploeg.

Lees verder

Broertjes Bouwmeester knallen Kalfort Puursica naar volgende ronde: "Deze prestatie is hoopgevend voor de toekomst"

Met een klinkende 7-1 overwinning kwalificeerde Kalfort Puursica zich voor de tweede ronde van de Beker van België. Met twee doelpunten en twee assists had Glenn Bouwmeester een groot aandeel in de zege.

Lees verder

Siebe De Naeyer pakt brons in Brasschaat, Yorhan Janssens ontroostbaar vanwege pech: "Het podium had me echt niet kunnen ontsnappen"

Net als bij de meisjes-nieuwelingen eindigde de nationale titelstrijd bij de eerstejaarsnieuwelingen gisteren in Brasschaat op een massaspurt. Oost-Vlaming Jasper Christiaens bleek uiteindelijk de snelste, Kempenaar Siebe De Naeyer werd knap derde.

Lees verder

KFC Turnhout stelt Dave De Herdt (ex-RC Mechelen) aan als opvolger van Tibor Balog: "Ik wil verderbouwen op het werk van Jo Christiaens"

Een week na het ontslag van Tibor Balog stelde promovendus KFC Turnhout zaterdagavond Dave De Herdt voor als diens opvolger. "Met een contract voor twee seizoenen willen we zeker iets verwezenlijken op langere termijn", zegt de trainer die Racing Mechelen vorig seizoen naar de titel loodste.

Lees verder

Jilke Michielsen sprint naar eerste driekleur: "Dit overtreft mijn stoutste dromen"

Jilke Michielsen heeft gisteren op het BK bij de meisjes U17 in Brasschaat haar favorietenrol waargemaakt. De eerstejaarsnieuwelinge uit Bonheiden-Rijmenam verwees Zita Gheysens en Marie Druart in een massasprint met sprekend gemak naar de andere podiumplaatsen. "Geweldig toch, dit overtreft mijn stoutste dromen", glunderde de kersverse kampioene.

Lees verder

Kontich gaat er tegen Ranst meteen uit in Beker van België: "We hebben collectief gefaald"

Kontich heeft duidelijk nog wat werk voor de boeg voor de competitiestart. De eersteprovincialer ging gisteren in de eerste ronde van de Beker van België kansloos met 0-4 onderuit tegen reeksgenoot Ranst. In eigen huis dan nog wel. "We hebben collectief gefaald", klonk het bij Yarrith Kwik. Ranst gaat komend weekend in de tweede ronde op bezoek bij het Oost-Vlaamse Geraardsbergen.

Lees verder

Verdiende dubbelklapper voor beresterke Helena Verbeeck

Hoogdag voor Helena Verbeeck in het Belgian Circuit. De 24-jarige speelster van TC Wingfield in Mechelen sloot een beresterke week af met overwinningen op zowel TC De Lusthoven als TC De Pollepel.

Lees verder

Na twee speeldagen staat… OH Leuven bovenaan de Jupiler Pro League: "Met grote glimlach naar het klassement kijken"

Wat een contrast met vorig seizoen voor OH Leuven. Een jaar geleden moest de ploeg van Marc Brys tot speeldag 7 wachten voor de eerste overwinning. Nu gaan Ewoud Pletinckx (21) en zijn ploegmaats zowaar met twee overwinningen aan de leiding, samen met Antwerp. "Ik zal deze week met een grote glimlach naar het klassement kijken", knipoogde Pletinckx.

Lees verder

Drama voor Tarik Tissoudali: zes maanden out en geen WK

Zijn vrees is werkelijkheid geworden. Tarik Tissoudali scheurde afgelopen weekend tijdens AA Gent - STVV zijn kruisband en is zes maanden buiten strijd. Dat houdt in dat hij zeker het WK met Marokko zal missen en wellicht ook een transfer in het water ziet vallen.

Lees verder

Engelse speelsters vallen al zingend en dansend persconferentie van eigen coach binnen, na behalen van Europese beker

"It's Coming Home!" Vorig jaar tijdens Euro 2020 klonk het een maand lang uit de kelen van de Engelse fans, om uiteindelijk hun ploeg op pijnlijke wijze te zien sneuvelen tegen Italië in eigen Wembley. Maar een jaar na de desillusie bij het mannelijke Engelse elftal, zorgden de vrouwen zondagavond voor eerherstel door de Europese beker wél naar huis te brengen. De manier waarop de Engelse speelsters na de wedstrijd de persconferentie van hun coach kaapten was dan ook even begrijpelijk als vermakelijk.

Lees verder

Fans wachten Charles De Ketelaere al tweede dag op rij op aan luchthaven in Milaan: "Zien of hij vandaag opduikt"

Nu de onderhandelingen tussen Club Brugge en AC Milan afgerond zijn, wordt in Milaan gewacht op Charles De Ketelaere. Hij zou daar vandaag landen om er (allicht morgen) zijn medische tests af te leggen en woensdag een eerste keer mee te trainen. De die hard fans van Milan namen geen risico en staan de Rode Duivel al sinds gisteren op te wachten om als eerste een glimp van hun nieuwe goudhaantje op te vangen.

Lees verder

Fernando Alonso neemt in 2023 zitje van Sebastian Vettel bij Aston Martin in

Formule 1-piloot Fernando Alonso (41) zal in 2023 voor Aston Martin rijden. De Spaanse tweevoudige wereldkampioen, die sinds 2021 voor Alpine aantreedt, neemt er het zitje over van de Duitser Sebastian Vettel en ondertekende een "meerjarig contract". Dat maakte de renstal van de Canadese miljardair Lawrence Stroll zelf bekend.

Lees verder

Halfweg het F1-seizoen: "Neen, Ferrari, met een strategie uit de Aldi word je geen wereldkampioen"

Met een onverwachte zege op de Hungaroring lijkt Max Verstappen helemaal op weg naar een tweede wereldtitel. Naaste belager Charles Leclerc volgt nu al op 80 punten, nadat Ferrari op strategisch vlak opnieuw door de mand viel. Drie conclusies voor het ingaan van de zomerpauze.

Lees verder

Giovanni Van Bronckhorst (Glasgow Rangers) op zijn hoede voor Union: "Ze verdienen hun plek hier"

Glasgow Rangers is morgen in Leuven de tegenstander van Union Sint-Gillis in de derde voorronde van de Champions League. De Nederlander Giovanni van Bronckhorst, coach van de Schotse topclub, is op zijn hoede voor de dubbele confrontatie met de Belgische vicekampioen.

Lees verder

Antwerp kent dinsdag tegenstander in play-offronde Conference League: topper tegen Fiorentina?

Dinsdag wordt in het Zwitserse Nyon opnieuw geloot voor de volgende rondes in het Europese voetbal. Antwerp gaat om 14u in de bokaal en kent al de mogelijke tegenstanders. Ook voor Union, AA Gent en Anderlecht belooft het een spannende dag te worden.

Lees verder

Karel Geraerts voor Union-Rangers: "Mijn spelers hebben geen plankenkoorts"

Karel Geraerts leeft met Union als underdog toe naar de Champions-League-voorronde tegen de Rangers, en dat vindt hij allerminst erg. "Het is aan Rangers om met de favorietenstatus om te gaan."

Lees verder

Vrenz Bleijenbergh officieel van Oostende

Vrenz Bleijenbergh is officieel van Oostende. De 21-jarige en 2m11 grote Belgian Lion tekende een contract bij de kustploeg. Bleijenbergh hoopte op de NBA maar kreeg na de Summer League bij Phoenix Suns of een andere ploeg geen contract. "Er waren aanbiedingen van Europese clubs. Ik wil me nu eerst bewijzen bij kampioen Oostende. Ik geef mijn NBA-droom echter niet op," aldus nog Bleijenbergh, die voor één jaar tekende met een optie op een extra seizoen.

Lees verder

Cody Simpson: zanger, liedjesschrijver en nu ook gouden medaille zwemmer

De Australische popzanger Cody Simpson won afgelopen weekend goud voor Australië op de Gemenebestspelen, een vierjaarlijkse sportwedstrijd voor landen die lid zijn van het Gemenebest. De Britse koningin Elizabeth II is het symbolische hoofd.

Lees verder

STVV als de te kloppen ploeg, een aanvaller die het beu was en géén toekomstige Rode Duivel: 7 dingen die u dit competitieweekend niet zag

Onze voetbalredactie selecteert na elke speeldag in 1A enkele dingen die u moeten onthouden. Deze keer: Zeven dingen die u niet zag tijdens speeldag 2.

Lees verder

Poseren op Tomorrowland: origineelste ploegfoto is die van Rupel Boom

Het wereldberoemde festival Tomorrowland zit erop, maar voetbalclub Rupel Boom heeft van het laatste Tomorrowland-weekend gebruikgemaakt om de ploegfoto voor het nieuwe seizoen te laten nemen.

Lees verder

Colombiaan Sergio Higuita wint op pittige aankomst, Quinten Hermans knap derde in derde etappe Ronde van Polen

Sergio Higuita heeft de derde etappe in de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De 25-jarige Colombiaan won na een pittige finale voor de Spanjaard Pello Bilbao en onze landgenoot Quinten Hermans. Higuita wordt ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Lees verder

Güçtekin (Westerlo) naar Bandirmaspor

Oguz Güçtekin, de 23-jarige Turkse verdedigende middenvelder, wordt voor één seizoen verhuurd aan de Turkse tweedeklasser Bandirmaspor. Vorig seizoen kwam Güçtekin twaalf keer in actie voor Westerlo in 1B. Drie keer stond hij aan de aftrap en negen keer mocht hij invallen. De afgelopen twee speeldagen zat hij niet in de wedstrijdselectie van trainer Jonas De Roeck.

Lees verder

20.000 duiven vermist na internationale wedstrijd in Frankrijk: "Duiven mochten nooit gelost zijn, het is een catastrofe"

20.000 duiven zijn vermist nadat ze werden gelost voor een internationale wedstrijd in de Franse stad Narbonne. "De duiven mochten nooit gelost zijn", klinkt het bij de Belgische Duivenbond. Het onweer en de slechte weersomstandigheden zorgden ervoor dat zoveel duiven de weg naar huis niet vonden. De Belgische Duivenbond kwam maandagmiddag in spoedzitting bijeen.

Lees verder

Belgisch voetbal uitzenden? Dan betaal je als cafébaas tot 1.800 euro per jaar

Het is een beetje geruisloos gepasseerd, maar horecazaken die voetbalwedstrijden uit de Jupiler Pro League willen uitzenden, moeten daar sinds vorige week extra voor betalen. Eleven Sports verwierf twee jaar geleden alle uitzendrechten van het Belgische voetbal en dus ook deze voor de exploitatie van deze rechten in horecazaken. Omwille van corona werden die nog niet eerder opgeëist.

Lees verder

Mike Teunissen verlaat Jumbo-Visma voor Intermarché Wanty Gobert

Mike Teunissen rijdt vanaf volgend jaar voor Intermarché Wanty Gobert. De 29-jarige Nederlander komt over van Jumbo-Visma en tekent een contract van twee jaar bij de Belgische ploeg.

Lees verder

Popster Cody Simpson wordt sportster: van optreden met Justin Bieber en daten met Miley Cirus naar zwemgoud met Australië

Tot voor kort maakte Cody Simpson (25) wereldwijd naam met R&B-hits en relaties met rocksterren en topmodellen, maar sinds dit weekend mag het Australische tieneridool zich ook internationaal zwemkampioen noemen. Simpson veroverde op de Gemenebestspelen met de Australische aflossingsploeg goud op de 4x100 meter vrije slag.

Lees verder

Ook dat nog: Didier Lamkel Zé blaast transfer naar Cyprus op en wil naar Ferencvaros

Het zit Antwerp niet mee. Nu had het een definitieve deal voor Didier Lamkel Zé (25) en nu blaast die de deal zelf op. Hij was maandag in Cyprus om bij Omonia Nicosia te tekenen, waar de Great Old een clubakkoord mee had en hij zelf al had toegezegd om te tekenen, maar een last minute aanbieding van een andere club heeft hem op andere gedachten gebracht.

Lees verder

Alpecin-Deceuninck stapt uit Ronde van Polen na vijf coronagevallen in ploegleiding

Alpecin-Deceuninck trekt zich terug uit de Ronde van Polen nadat vijf stafleden positief testten op het coronavirus. Dat heeft het Belgische team maandagavond bekendgemaakt.

Lees verder

Vuelta komt niet in gevaar voor Maxim Van Gils

Maxim Van Gils keerde maandag terug uit Spanje. Hij haalde zaterdag het einde niet van de Clasica San Sebastian omdat hij teveel pijn ondervond aan zijn rechterhand. Dat was een gevolg van een val in de laatste rit van de Ronde van Wallonie.

Lees verder

Nieuwe Duitse topcoach moet Matthias Casse naar olympische titel loodsen: "Ik weet hoe je met die druk omgaat, dat haal je niet uit een boek"

Judo Vlaanderen heeft met Udo Quellmalz maandag zijn nieuwe hoofdcoach voorgesteld. De Duitse voormalige wereld- en olympisch kampioen volgt de in februari gestopte Nederlander Mark van der Ham op en moet Matthias Casse naar goud loodsen op de Olympische Spelen van Parijs.

Lees verder

Vijf redenen waarom Evenepoel straks beter gewapend aan de Vuelta, zijn tweede grote ronde, begint

De Remco Evenepoel die op 27 mei van vorig jaar door Iljo Keisse over de streep geduwd moest worden in de Giro, is een totaal andere dan degene die over een dikke twee weken in Utrecht aan de Vuelta begint. "Je kan die vergelijking eigenlijk niet maken. Hij is een andere coureur geworden", zegt Patrick Lefevere. Vijf factoren die alvast een serieuze indicatie geven dat Evenepoel beter gewapend aan zijn tweede grote ronde begint.

Lees verder

Noorwegen-kenner David Brocken analyseert tegenstander Antwerp: "Die jonge Noren zullen volgende week op de Bosuil grote ogen trekken"

Na het Kosovaarse FC Drita is het Noorse Lillestrøm SK de volgende tegenstander van Antwerp op weg naar de poulefase van de Conference League. Nijlenaar David Brocken (51), die in 1997 landskampioen werd met Lierse en tot voor kort in Noorwegen aan de slag was als coach, kent de opponent van de Great Old als zijn broekzak. "Voor de stilstaande fases moet Antwerp opletten."

Lees verder

Dante Vanzeir staat voor vuurdoop in Europa: "Vijf jaar ­geleden dacht ik dat ik niet eens het niveau in België aankon"

Met het bezoek van de Schotse grootmacht Rangers staat Dante Vanzeir (24) vanavond voor zijn Europese vuurdoop met Union. "Vorig jaar hebben we Union op de kaart gezet in België, nu willen we hetzelfde doen in Europa", zegt de voormalige spits van Malinwa en Beerschot.

Lees verder

Jens Teunckens (Lierse) succesvol geopereerd

Een kleine week nadat hij op training een scheur in de voorste kruisband had opgelopen en de meniscus had beschadigd, ging Lierse-doelman Jens Teunckens onder het mes. De operatie verliep succesvol.

Lees verder

Benson nam zondag afscheid van Antwerp-fans en leek al op weg naar Burnley, maar... bod (voorlopig) ontoereikend

Het was wel duidelijk, toch? Manuel Benson (25), die de belangstelling geniet van Vincent Kompany's club Burnley, zat zondagavond niet meer in de selectie bij Antwerp en ging na afloop de spionkop groeten. Eén plus één was twee, dus een transfer naar Engeland leek een feit.

Lees verder

De Ketelaere vanavond officieel van AC Milan? Vandaag medische testen, vijfjarig contract ligt klaar

Charles De Ketelaere (21) zette gisteravond voet op Italiaanse grond. Eindelijk. Voor de youngster van Club Brugge een enorme opluchting. Als alles goed gaat, kan hij zich vanavond officieel speler van AC Milan noemen.

Lees verder

Hoe is het nog met Sofie Gierts? "Dankzij het hockey heb ik een bed op elk continent"

De Antwerpse Sofie Gierts (43) schrikt niet snel terug voor een portie pionierswerk. In 2012 loodsten haar goals de Red Panthers als eerste Belgische vrouwenteam naar de Olympische Spelen. Bij Ukkel wordt zij de eerste Vlaamse vrouw die een mannenteam op het hoogste niveau coacht. En ondertussen is ze ook voorzitster van de eerste voetbalclub met uitsluitend vrouwelijke leden: Antwerp Diamonds FC.

Lees verder