Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 augustus 2022

Crowdfunding voor ouders van Francis (16): “We willen hem een mooie uitvaart geven, met zo weinig mogelijk stress v...

HLN
Crowdfunding voor ouders van Francis (16): "We willen hem een mooie uitvaart geven, met zo weinig mogelijk stress voor zijn mama en papa"
Er is een steunactie op poten gezet voor de ouders van de verongelukte Francis Aerts (16). De tiener werd op 1 augustus van het fietspad gemaaid door een bestuurder onder invloed van drank en drugs. "We willen Francis graag een mooie uitvaart geven en zijn ouders ontlasten van alle stress en zorgen hieromtrent", zegt Stephanie De Keirsmaeker (35). De actie zal ook gelinkt worden aan een goed doel rond verkeersslachtoffers.
Lees verder

"Barcelona wil dat De Jong terugschakelt naar vorig contract na criminele activiteiten van vorig bestuur"
Barcelona wil dat Frenkie de Jong zijn huidige verbintenis met de club verscheurt en terugschakelt naar zijn oude, eerste contract bij de club. Bij het tekenen van zijn verlenging zou het vorige clubbestuur zich met "criminele activiteiten" hebben beziggehouden. Dat schrijft The Athletic. De club dreigt naar verluidt met een rechtszaak.
Lees verder

Teambaas Alpine scherp voor Piastri: "Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt, hij zou meer respect moeten tonen"
Otmar Szafnauer, de teambaas van Formule 1-renstal Alpine, heeft in de Spaanse krant El Confidencial zwaar uitgehaald naar Oscar Piastri. "Ik had meer loyaliteit verwacht", klinkt het nadat de 21-jarige Australiër vorige week liet weten niet de opvolger te zullen worden van Fernando Alonso, die naar Aston Martin trekt.
Lees verder

"Ik werd ontslagen, omdat ik zwanger was": verkoopster Frauke (32) haalt haar gelijk in rechtbank
Amper vijf dagen nadat ze aan haar werkgever had gemeld dat ze zwanger was, werd Frauke Matthys (32) uit Oudenburg ontslagen 'om dringende redenen'. Officieel klonk het dat de verkoopster niet enthousiast genoeg was en maandenlang minder uren klopte dan was afgesproken. Frauke trok naar de rechter en kreeg gelijk. Een fikse schadevergoeding is het gevolg. "Ik hoop dat geen enkele vrouw ooit moet meemaken wat mij overkomen is."
Lees verder

Herlees hier ons laatste interview met 'Wittekerke'-acteur Arnold Willems: "Een testament? Daar ben ik niet mee bezig"
"In tegenstelling tot veel oude mensen zaag en klaag ik niet. Ik ben nog zelfstandig, goed van geest en m'n haar wordt zelfs niet grijs." Acteur Arnold Willems, voor eeuwig Georges uit 'Wittekerke', is overleden. Wij spraken hem in maart nog ter ere van zijn 90ste verjaardag, en toen dacht hij nog lang niet aan afscheid nemen. Het werd een gesprek over zijn rijke carrière en de liefde van z'n leven. "An was de beste leerling die ik had. En toen werden we verliefd op elkaar."
Lees verder

David Beckham gaat de mist in bij concert van The Weeknd, tot groot jolijt van dochter Harper
"Beschamend vadermoment", schrijft oud-voetballer David Beckham op Instagram. Samen met zijn dochter Harper (11) ging hij naar een concert van The Weeknd in Miami. Ze filmden elkaar terwijl ze meezongen met de bekendste hits van de zanger. Maar Beckham begon net iets te vroeg mee te zingen tijdens het nummer 'Out of Time'. "Ik heb mijn dochter wel aan het lachen kunnen brengen", schrijft hij bij de video.
Lees verder

Wat als je poes krabt aan de zetels of miauwt tijdens de nacht? Kattentherapeut geeft advies voor 11 scenario's
Over het gedrag van je gesnorhaarde schat bestaan nog veel misverstanden. Waarom plast je kat naast de kattenbak? Hoe komt het dat je lieve poes opeens kwaad uithaalt als je hem streelt? En hoe zorg je ervoor dat het beestje niet meer aan de zetels krabt? Voor eerste hulp bij kattenkwaad beantwoordt kattentherapeut Anneleen Bru vandaag, op Internationale Kattendag, elf vragen van wanhopige lezers. "Poezen vertonen veel subtiele stresssignalen die eigenaars niet oppikken."
Lees verder

Autokeuring kan vanaf volgende week overal zonder afspraak
Vanaf volgende week is het overal in Vlaanderen opnieuw mogelijk om zonder afspraak naar de autokeuring te gaan. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) maandag gecommuniceerd na overleg met de sector. In Oost- en West-Vlaanderen, en een deel van Vlaams-Brabant, was het sinds vorige week hier en daar uitzonderlijk mogelijk om een auto zonder afspraak aan te bieden. Maar op de gekozen dagen leidde dat bij de keuringscentra in kwestie tot een stormloop, uiterst lange wachtrijen en verkeershinder.
Lees verder

Toestand van witte dolfijn in Seine stabiel: "Maar hij eet nog altijd niet"
De toestand van de witte dolfijn, die vorige dinsdag in de Franse rivier de Seine gespot werd, is stabiel. Dat meldt de ngo Sea Shepherd.
Lees verder

COLUMN. Requiem voor Caroline Pauwels: "Haar ogen waren moe, maar haar lach brak niet. Ze had optimisme van tropisch hout"
Voormalig VUB-rector Caroline Pauwels (58) is vrijdag overleden na een oneerlijke strijd tegen kanker. Hugo Camps brengt een laatste eerbetoon: "Ze heeft niet alleen de universiteit, maar de hele samenleving een warmte gegeven die er zonder haar niet was."
Lees verder

Franse toeriste aangevallen door ijsbeer in Noorwegen
Een ijsbeer heeft vandaag een camping op de afgelegen Spitsbergen-eilanden in het Noorse noordpoolgebied aangevallen. Daarbij is een Franse toeriste gewond geraakt, aldus de autoriteiten. Ze zou niet in levensgevaar zijn, werd eraan toegevoegd.
Lees verder

Chauffeur dood aangetroffen op snelwegparking langs E17 in Kalken
Op de parking naast de E17 in Kalken, in de richting van Antwerpen, is maandagochtend het levenloze lichaam van een man aangetroffen in een bestelwagen.
Lees verder

Bouw heeft weinig vertrouwen in toekomst
Het bouwverlof is in de meeste regio's afgelopen en dus gaan de bouwbedrijven weer aan de slag. Maar dat doen ze met weinig vertrouwen, zo blijkt uit de Bouwbarometer van Bouwunie. Enkel in het eerste kwartaal van 2020 – het begin van de coronacrisis – deed de Barometer het nog slechter dan in het tweede kwartaal van dit jaar. "Bouwers kijken de kat uit de boom en dat tast het vertrouwen van de bedrijven aan", klinkt het.
Lees verder

'Top Gun: Maverick' steekt 'Titanic' voorbij in de Verenigde Staten
Tom Cruise's (60) 'Top Gun: Maverick' blijft scoren. Het vervolg van de film 'Top Gun' uit 1986, die al sinds mei goed op dreef is, vliegt nu naar de zevende plaats in de lijst van best verdienende films in de Verenigde Staten. Dat is één plaats hoger dan de legendarische kaskraker 'Titanic'. Op wereldwijd niveau heeft de film wel nog een lange weg te gaan. Daar vind je namelijk 'Titanic' op drie en 'Top Gun: Maverick' op dertien.
Lees verder

Nog geen verbod op besproeien gazon en auto wassen: "Situatie is ernstig, maar onder controle"
De adviesgroep Droogte heeft geen bijkomende maatregelen voorgesteld in de strijd tegen de droogte. "De situatie is wel degelijk ernstig, maar we blijven in code oranje", zegt Katrien Smet, woordvoerster van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).
Lees verder

Adviesgroep Droogte neemt geen grote maatregelen: "Situatie is ernstig, maar onder controle"
Sinds 13 uur zit de adviesgroep Droogte bij elkaar om na te gaan of extra stappen moeten ondernemen worden. Maatregelen voor iedereen, zoals een sproeiverbod of een verbod op het wassen van je auto, zitten er voorlopig niet in. Mogelijk wordt het oppompverbod van water wel verder beperkt. Voor de landbouwsector, die al op haar tandvlees zit, zou dat slecht nieuws betekenen.
Lees verder

Actrice Jessica Chastain op bezoek in Oekraïne: "Bezoeken van beroemde mensen zijn enorm waardevol"
De Amerikaanse actrice Jessica Chastain (45) heeft een bezoekje gebracht aan Oekraïne om er haar steun te gaan betuigen. De Oekraïense president Volodimir Zelenski (44) was duidelijk blij met haar bezoekje, en toonde zich erg dankbaar dat beroemdheden van zich laten horen en zich mengen in de oorlog.
Lees verder

Wout van Aert vandaag begonnen aan WK-voorbereiding: groene trui verkiest eendagskoersen en hervat in Bemer Cyclassics in Hamburg
De vakantie zit er alweer op. Wout van Aert is begonnen aan zijn voorbereiding op het WK van eind volgende maand in Australië. Vandaag werkte hij een trainingsrit van 141 kilometer af aan 36,4 km/u.
Lees verder

Na hevige kritiek om afkomst: dochter Fidel Castro verdedigt castingkeuze James Franco in 'Alina of Cuba'
James Franco (44) heeft de hoofdrol gestrikt in 'Alina of Cuba', een film over de dochter van Fidel Castro. Dat de Amerikaanse acteur de rol vertolkt van de voormalige president zorgt voor behoorlijk wat ophef. Niet vanwege de beschuldigingen aan zijn adres van seksueel wangedrag in 2018, wel om het feit dat Franco een Latino-man speelt terwijl hij geen Latijns-Amerikaanse achtergrond heeft. Alina Fernandez, de dochter van Castro, verdedigt de film. "Het project is bijna volledig Latino, zowel voor als achter de camera." Met Franco als uitzondering op de regel.
Lees verder

Achtvoudige wereldkampioen jiujitsu doodgeschoten door dronken man in Brazilië
De Braziliaanse jiujitsu-kampioen Leandro Lo is zondag overleden nadat hij in het hoofd werd geschoten in Sao Paulo, zo heeft zijn advocaat bevestigd aan persbureau 'Reuters'.
Lees verder