Doorgaan naar hoofdcontent

BMW ontkent botsing met zelfrijdende auto in Duitsland: “Bestuurder blijft altijd verantwoordelijk”

HLN
BMW ontkent botsing met zelfrijdende auto in Duitsland: "Bestuurder blijft altijd verantwoordelijk"
Bij een zware crash maandag op een Duitse snelweg was geen zelfrijdend voertuig betrokken. Dat meldt autobouwer BMW in een verklaring. De politie zei eerder dat het ongeluk was veroorzaakt door een elektrisch testvoertuig. Bij de botsing vielen een dode en negen gewonden.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Prinses Beatrice en man Edoardo verlaten Londen en zetten zijn vrijgezellenflat te huur
De Britse prinses Beatrice (34) en haar man Edoardo Mapelli Mozzi (38) hebben grootse plannen. Het koppel verhuist samen met hun elf maanden oude dochter Sienna van Londen naar een idyllische boerderij in de Cotswolds. Daardoor neemt Edoardo ook afscheid van zijn vrijgezellenflat, waar hij woonde voor hij bij Beatrice introk.
Lees verder

Koffers met menselijke resten verkocht op veiling in Nieuw-Zeeland
De politie van Nieuw-Zeeland is een moordonderzoek begonnen nadat menselijke resten zijn gevonden in koffers die waren gekocht op een veiling in Auckland. Het kan om restanten van meerdere mensen gaan.
Lees verder

Rijn staat aan Nederlandse grens op laagste peil ooit
Het waterpeil van de Rijn, een van de langste rivieren van Europa en zeer belangrijk voor de Duitse economie, blijft extreem laag. Dinsdag werd aan het meetpunt bij de stad Emmerich, aan de grens met Nederland, het laagste peil ooit gemeten.
Lees verder

Estland verplaatst omstreden monument van Sovjet-tank
In Estland zijn de autoriteiten gestart met de demontage en verplaatsing van een omstreden monument van een Sovjet-tank, nabij de Ests-Russische grensstad Narva. Dat heeft premier Kaja Kallas gezegd. "We willen dat alles vreedzaam verloopt."
Lees verder

Kim Kardashian krijgt kritiek nadat video opduikt waarin kinderen niet blij zijn in openbaar
De kinderen van Kim Kardashian (41) lijken niet graag in het openbaar te verschijnen en daar krijgt de moeder kritiek op. In een video die de ronde doet op het internet, gaat mama Kardashian shoppen met haar twee dochters North (9) en Chicago (4) West. Wanneer ze de winkel buitenkomen, staat een roepende menigte hen op te wachten. North probeert de mensen stil te krijgen en Chicago gaat op de schoot van haar mama zitten. Online vinden mensen het niet kunnen dat Kim de kinderen niet beschermt. "Als andere bekende mensen hun kinderen kunnen beschermen in zo'n situaties, dan kan Kim dat ook."
Lees verder

Hoe krijg je jouw sneakers weer hagelwit na een festival? Tante Kaat geeft advies: "Wees voorzichtig met groen afwasmiddel!"
Witte sneakers zijn hip en gemakkelijk, maar ze schoonhouden kan een serieuze uitdaging zijn. Zeker op een drassig of stoffig festival. Tante Kaat schiet daarom te hulp: "Gebruik ontsmettingsalcohol om je schoenen te verfrissen."
Lees verder

Hoe krij je jouw sneakers weer hagelwit na een festival? Tante Kaat geeft advies: "Wees voorzichtig met groen afwasmiddel!"
Witte sneakers zijn hip en gemakkelijk, maar ze schoonhouden kan een serieuze uitdaging zijn. Zeker op een drassig of stoffig festival. Tante Kaat schiet daarom te hulp: "Gebruik ontsmettingsalcohol om je schoenen te verfrissen."
Lees verder

Poliovaccinatieteam beschoten in Pakistan, twee agenten gedood
In het district Tank, in het noordwesten van Pakistan, hebben twee schutters twee agenten gedood die een poliovaccinatieteam moesten beschermen. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.
Lees verder

Bestuurder filmt trots hoe hij 112 km/u rijdt met step
De videobeelden zijn huiveringwekkend: een chauffeur filmt zijn snelheidsmeter wanneer hij met zijn step door de Annie Cordy tunnel in Brussel raast op een vrijdagavond tijdens de Roller Bike Parade.
Lees verder

Heidi Van Tielen na drie jaar opnieuw vast te horen op de radio
Het nieuwe radionajaar van 2022 begint vandaag bij JOE. Een belangrijke wijziging in de programmatie is dat Heidi Van Tielen (36) samen met Bart-Jan Depraetere (47) een radiokoppel zal vormen. Zij presenteren vanaf nu elke werkdag tussen 10 en 12 uur het gloednieuwe programma 'Soulmates'. Voor Heidi is het de eerste keer in drie jaar tijd dat ze weer fulltime radio gaat maken.
Lees verder

Finland gaat veel minder visa aan Russen geven
Finland wil het aantal Russische toeristen in het land sterk terugdringen. De minister van Buitenlandse Zaken Pekka Haavisto kondigde aan dat vanaf september nog maar 10 procent van het huidige aantal visa aan Russen wordt verstrekt.
Lees verder

Wervikse Oldtimer Liefhebbers zoeken medewerkers voor meeting: "Stewards en voor opbouw van de tenten"
De Wervikse Oldtimer Liefhebbers organiseren op zondag 21 augustus in de Bootweg op de wijk Laag-Vlaanderen een internationale oldtimermeeting die duizenden bezoekers lokt. De organisatoren zijn nog op zoek naar medewerkers.
Lees verder

Nieuwe medewerkers welkom op oldtimermeeting: "Stewards en voor opbouw van de tenten"
De Wervikse Oldtimer Liefhebbers organiseren komende zondag in de Bootweg op de wijk Laag-Vlaanderen die internationale oldtimermeeting die duizenden bezoekers lokt. De organisatoren zijn nog op zoek naar medewerkers
Lees verder

China kondigt financiële voordelen voor jonge gezinnen aan om geboortecijfer te boosten
China heeft aangekondigd dat inwoners met kinderen nieuwe voordelen zullen genieten, waaronder belastingvoordelen en financiële steun bij onderwijs en huisvesting. Het land hoopt zo meer mensen aan te zetten een gezin te stichten en het geboortecijfer op te krikken. China registreerde vorig jaar het laagste geboortecijfer sinds 1978.
Lees verder

Vertrek Hans Vanaken onbespreekbaar voor Club Brugge: interesse van West Ham lijkt tevergeefs
Hijzelf is dan wel bereid om te luisteren, tot een transfer zal het niet komen. Hans Vanaken (29): gecharmeerd door West Ham United, maar evenwel onmisbaar voor Club Brugge.
Lees verder

Crèche sluit nadat buren vergif in de tuin gegooid zouden hebben: "Vreemd dat we de onthaalmoeder plots niet meer kunnen bereiken"
De uitbaatster van Het Kleine Gezin in Desselgem sluit van de ene op de andere dag haar crèche. Aan de ouders van de vijf kinderen vertelde ze dat buren vergif in haar tuin en huis zouden gegooid hebben en dat ze het risico niet wilde lopen om in zulke omstandigheden kinderen op te vangen. Maar noch de politie, noch Kind en Gezin kregen daarvan een melding binnen. "We vrezen dat het een uitvlucht is en dan nog niet eens een goeie", reageren de ouders.
Lees verder

Kosovo moet dan toch stroom afschakelen: stroomafschakelingen van twee uur
Kosovo zal wegens tekort aan eigen stroomproductie en een gebrek aan middelen voor invoer dan toch tijdelijk de stroom moeten afschakelen. Dat melden lokale media. Eerder was nog sprake dat het Balkanland de black-outs zou kunnen vermijden dankzij steun uit buurland Albanië.
Lees verder

Britse bioloog David Attenborough maakt op 96-jarige leeftijd weer nieuwe natuurserie voor BBC
David Attenborough (96) gaat weer een natuurserie maken voor de BBC. De beroemde Britse televisiebioloog blijft volgens vakblad 'Variety' daarvoor dicht bij huis en laat kijkers de flora en fauna van Groot-Brittannië en Ierland zien.
Lees verder

Terug naar af: Alica Schmidt, alias 'meest sexy atlete ter wereld', allerlaatst in haar halve EK-finale
Of ze het nu wil of niet, ontsnappen aan de aandacht is geen optie. Met 3,2 miljoen volgers op Instagram is Alica Schmidt (23) immers een fenomeen naast de piste. Naast atlete ook influencer. Terwijl ze als 400 meter-loopster nog niet eens onder de grens van 52 seconden is gedoken. Ook 'haar' EK in München liep voor 'de meest sexy atlete ter wereld' op de individuele 400 meter op een sisser af.
Lees verder