Doorgaan naar hoofdcontent

“Bij het graf van mijn grootouders kreeg ik plots dat telefoontje”: Adil en Bilall over het moment dat ze hoorden...

HLN
"Bij het graf van mijn grootouders kreeg ik plots dat telefoontje": Adil en Bilall over het moment dat ze hoorden dat 'Batgirl' geschrapt werd
Het kwam eerder deze maand als een donderslag bij heldere hemel: filmstudio Warner Bros had besloten om de nog onafgewerkte superheldenfilm 'Batgirl' niet uit te brengen. Een complete verrassing, ook voor de twee regisseurs: Adil El Arbi en Bilall Fallah. Op sociale media vertellen ze nu waar ze waren toen ze het nieuws hoorden, hoe ze daarop reageerden en wat fans kunnen doen om hen te steunen. "Zien dat die film weg was en dat we geen toegang meer hadden tot de beelden of het zelf ook niet meer opnieuw konden zien ... Dat was behoorlijk hard."
Lees verder

Krijg je nu meer geld voor de stroom die je opwekt dan wat je betaalt voor de elektriciteit die je verbruikt? "Er ontstaat een vertekend beeld"
Wie de tariefkaarten van zijn energieleverancier raadpleegt, heeft het misschien al gemerkt: bij verschillende spelers ligt de injectievergoeding voor opgewekte stroom vandaag hoger dan het tarief dat je betaalt voor de stroom die je verbruikt. Het lijkt er dus op dat je als eigenaar van zonnepanelen en een digitale meter een mooi zaakje doet. Maar klopt dat wel? Mijnenergie.be zocht het uit.
Lees verder

Is beleggen in coöperatieve aandelen interessant? "Het mooie dividend en andere voordelen zijn niet te onderschatten, maar vergeet de risico's niet"
De beurs zit volgens velen in een berenmarktrally. Dat betekent dat de mooie stijging van de aandelenkoersen sinds midden juni wellicht gevolgd zal worden door een nieuwe daling. De inflatie, de rentestijging, de energiecrisis in Europa en een dreigende recessie doen vermoeden dat er geen goed weer op komst is. Zet je dan best al je spaargeld weer op je spaarrekening, of is er toch een alternatief? Onze geldexpert Pascal Paepen wijst op de aantrekkelijkheid van coöperatieve aandelen. Maar let wel op voor de risico's. "Een risicoloze investering of belegging bestaat trouwens niet, wat men je ook wil aanpraten."
Lees verder

Plofkraak in Maasmechelse winkelstraat mislukt, DOVO neemt niet-ontplofte explosieven mee
Afgelopen nacht is er in de winkelstraat Pauwengraaf in Maasmechelen een mislukte plofkraak geweest bij een juwelierszaak. Daarbij werd gebruik gemaakt van explosieven. De straat werd urenlang afgesloten, maar is ondertussen weer vrijgegeven.
Lees verder

Moet je als huurder ook een brandverzekering betalen?
Voor veel jonge mensen die voor de eerste keer huren is het een belangrijke vraag. Wie moet nu een brandverzekering afsluiten, de huurder of de verhuurder? Independer.be weet raad.
Lees verder

Waarom Quick.Step Remco Evenepoel na een hete rit in bad steekt: "Grote hoeveelheden ijskoude drank zijn gevaarlijker"
Een waskuip gevuld met koud water, amper zo groot als een kinderbadje. Dat is waarmee Remco Evenepoel en Quick.Step de hitte in de Vuelta bestrijden. Onnozel? "Ouderwetse methodes zijn vaak de beste." Over de zin en de onzin van ijsbaden.
Lees verder

Drie soorten huidtumoren en hoe je ze kunt herkennen: "Tumoren voel je niet, waardoor het misschien niet alarmerend lijkt"
Nederlands onderzoek toont aan dat de overlevingskans bij kanker sterk is toegenomen. Al hangt veel af van het type kanker en hoe snel die wordt gedetecteerd. "Alle soorten huidkanker zijn te genezen als je er vroeg genoeg bij bent", zegt dermatoloog Thomas Maselis. Hij legt uit hoe je zelf je huidvlekjes kunt controleren en wanneer je best naar de dokter gaat.
Lees verder

LIVE VUELTA. Wat kan Remco Evenepoel op eerste aankomst bergop in Vuelta?
Tijd voor de eerste echte finish bergop in de Vuelta. De aankomst ligt op de onregelmatige Pico Jano, nieuw in de Ronde van Spanje. Wat kan Remco Evenepoel in deze zesde etappe? Volg het in onderstaande liveblog.
Lees verder

Belgisch onderzoek legt mechanisme dodelijke schimmelinfectie bovenop griep of Covid-19 bloot
Ruim 15 procent van alle ernstig zieke patiënten die met griep of Covid-19 op intensieve zorg belanden, ontwikkelen bijkomend aspergillose, een schimmelinfectie in de longen. Omdat de immuunrespons aangetast wordt, zijn patiënten vatbaarder voor schimmelinfecties. Dat blijkt uit een nieuwe internationale studie van UZ Leuven en KU Leuven, die vandaag is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet Respiratory Medicine.
Lees verder

Beelden tonen hoe hooligans Anderlecht en Young Boys Bern brasserie kort en klein slaan
Een 30-tal hooligans van Anderlecht en het Zwitserse Young Boys Bern kregen het woensdag om iets voor 21 uur met elkaar aan de stok in brasserie Le Falstaff in Brussel. De ruzie liep uit de hand en de heethoofden begonnen te gooien met het meubilair en ruiten in te slaan. Dat bevestigt de politie.
Lees verder

Hooligans Anderlecht en Young Boys Bern slaan bekende brasserie kort en klein: 23 Zwitsers bestuurlijk aangehouden
Een 30-tal hooligans van Anderlecht en het Zwitserse Young Boys Bern kregen het woensdag om iets voor 21 uur met elkaar aan de stok in brasserie Le Falstaff in Brussel. De ruzie liep uit de hand en de heethoofden begonnen te gooien met het meubilair en ruiten in te slaan. De politie ging over tot de bestuurlijke aanhouding van 23 supporters met de Zwitserse nationaliteit: "We zetten ze desnoods zelf aan de grens af"
Lees verder

Drie bruidsjurken en een emotionele bruidegom: zo zag het huwelijksfeest van Jennifer en Ben Affleck eruit
Ze stapten in juli al in het huwelijksbootje in Las Vegas, maar afgelopen weekend organiseerden Jennifer (53) en Ben Affleck (50) een extravagant huwelijksfeest voor vrienden en familie in Georgia. De bruid droeg maar liefst drie op maat gemaakte jurken.
Lees verder

Helft van Chinese grondgebied getroffen door droogte
De helft van het Chinese grondgebied is getroffen door de hittegolf en de daaruit voortvloeiende droogte. Dat blijkt uit een kaart die de nationale weerdienst woensdag heeft gepubliceerd.
Lees verder

Advocaat Kris Luyckx: "Cokegebruikers zijn gekend bij het gerecht, pak hén eens aan"
"Het gerecht kent drugsgebruikers. Stuur hen al eens een eerste briefje als afschrikking." Dat zegt de bekende advocaat Kris Luyckx, die al vaak mensen uit het milieu juridisch heeft bijgestaan.
Lees verder

Steeds meer Belgische merken zetten in op badmode: "Ik vond nergens badpakken die sportief én mooi waren"
Steeds meer Belgische merken voegen de laatste tijd badmode toe aan hun collecties. Want een badpak draag je al lang niet meer alleen om naar het zwembad te gaan. Drie Belgische merken vertellen waarom zij de stap naar badmode maakten. "Telkens als ik een bestelling binnenkrijg uit Canada, doe ik een vreugdedansje."
Lees verder

Belgische badmode is booming: "Op een paar stuks na waren wij volledig uitverkocht"
Een toenemend aantal Belgische merken verkoopt badmode. Want een badpak draag je al lang niet meer alleen om naar het zwembad te gaan. Onze moderedacteur David Devriendt kadert de trend en drie Belgische merken vertellen waarom zij de stap naar badmode maakten. "Telkens als ik een bestelling binnenkrijg uit Canada, doe ik een vreugdedansje."
Lees verder

Warner Bros. organiseert geheime kijksessie voor 'geschrapte' 'Batgirl'-film van Adil en Bilall
Begin augustus raakte het nieuws bekend dat Warner Bros. besloten heeft om 'Batgirl' niet uit te brengen in de bioscoop of op streamingdiensten. "Niemand zal hem te zien krijgen", klonk het destijds. Toch zullen een aantal mensen de prent alsnog kunnen bekijken. De filmstudio zou namelijk van plan zijn om enkele geheime kijksessies te organiseren voor de geschrapte film.
Lees verder

"Een echte F1-fan ben ik nooit geweest": kennismaking met Sven Smeets, Belg en sportief directeur bij Williams
Geen Belg achter het stuur, zondag in Francorchamps. Maar ons land is wel nog vertegenwoordigd in cruciale rollen. Zoals sportief directeur bij Williams, een van de oudste teams in het circus. Pas 50 geworden, wereldbekend in het rallywereldje, Hasselaar, wereldburger en tooghanger: Sven Smeets is het allemaal. Zijn monoloog. "Ik leid al dertig jaar een nomadenleven..."
Lees verder

Weduwnaar over de duistere kant van 'Wedden dat..?'-presentator Jos Brink: "Hij kon vlijmscherp zijn met woorden"
Wedden dat u Jos Brink nog niet vergeten bent? De legendarische presentator stierf exact vijftien jaar geleden aan de gevolgen van darmkanker. Hij werd amper 65. Meer dan 30 jaar daarvan beleefde hij aan de zijde van Frank Sanders (76). Die laatste blikt nu in 'Dag Allemaal' uitgebreid terug op de ups & downs van hun relatie. "Als ik het over iets wilde hebben waar ík het lastig mee had, zei hij: 'Daar heb ik een boekje over geschreven, lees dat maar!'"
Lees verder

Football Talk. Union heeft deal met OHL voor Europa League-duels - Moris langer bij Union
Anthony Moris (32) verdedigt ook de komende jaren het doel van vicekampioen Union. De Luxemburgse doelman verlengde zijn contract in het Dudenpark tot 2026, met optie op een extra jaar. Moris speelt sinds de zomer van 2020 voor Union en groeide in die periode uit tot een sterkhouder. Vorig seizoen hield-ie maar liefst 17 keer de nul, waarmee hij een groot aandeel had in de tweede plek van z'n ploeg.
Lees verder