Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 augustus 2022

Beurzen New York overwegend op verlies na Taiwanrel

HLN
Beurzen New York overwegend op verlies na Taiwanrel
De aandelenbeurzen in New York zijn met verliezen de handel uitgegaan. Eerder op de dag zorgde het bezoek van de Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi aan Taiwan voor voorzichtigheid bij beleggers. Daarnaast bleek uit opmerkingen van een kopstuk van de Federal Reserve dat de centralebankenkoepel nog lang niet van plan is om te stoppen met renteverhogingen. Techbedrijf Uber won bijna een vijfde aan beurswaarde na goed ontvangen kwartaalcijfers.
Lees verder

Op zoek naar een kot? Eerst betalen om het adres te krijgen
Het nieuwe academiejaar komt eraan. Vele studenten zijn dan ook op zoek naar een kot. Er is zoveel vraag naar een kot dat je bij sommige websites moet betalen om te mogen reageren. Pas als je betaalt, krijg je het juiste adres en de gegevens van de kotbaas. In Nederland was het al ingeburgerd. Nu waait het volgens VTM NIEUWS ook over naar ons land.
Lees verder

Onze chef voetbal ziet Union nóg maar eens stunten: "Durft iemand nog met zekerheid stellen dat een nieuwe sprookje onmogelijk is?"
De PR-campagne van Royal Union Saint-Gilloise gaat doodleuk voort, zag onze chef voetbal aan Den Dreef. Een stuntzege tegen de Rangers doet dromen van de play-offs van de Champions League. Allen naar Glasgow!
Lees verder

Onze chef voetbal ziet Union nóg maar eens stunten: "Durft iemand nog met zekerheid stellen dat een nieuw sprookje onmogelijk is?"
De PR-campagne van Royal Union Saint-Gilloise gaat doodleuk voort, zag onze chef voetbal aan Den Dreef. Een stuntzege tegen de Rangers doet dromen van de play-offs van de Champions League. Allen naar Glasgow!
Lees verder

Football Talk. Benfica, met bankzitter Vertonghen, wint heenduel in CL-voorronde vlot van Midtjylland
Benfica heeft dinsdag de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League vlot gewonnen tegen Midtjylland. Het team van Rode Duivel Jan Vertonghen, die wel 90 minuten op de bank bleef, versloeg de Denen in Lissabon met 4-1.
Lees verder

Turkse arbeiders Borealis-werf verzamelen aan politiekantoor
Zowat honderd Turkse arbeiders die op de Borealis-werf aan de slag zijn, zijn dinsdag rond 14 uur samengekomen aan het politiekantoor in de Handelstraat in Antwerpen. Ze wilden bij de politie hun grieven over de werkomstandigheden op de Borealis-werf kenbaar maken, zo meldt Gazet van Antwerpen.
Lees verder

Regering-Biden dient klacht in tegen anti-abortuswet in Idaho
De Amerikaanse regering heeft klacht ingediend tegen een wet in deelstaat Idaho die zo goed als elke abortus verbiedt. Het is de eerste juridische procedure die Washington opstart nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof eind juni het historische Roe v. Wade-arrest verwierp. Destijds, in 1973, oordeelde het Hof dat abortus toegelaten was.
Lees verder

Airbnb populairder dan ooit na opheffen coronabeperkingen
Overnachtingen via verhuurplatform Airbnb zijn nog nooit zo populair geweest als deze zomer. Bij zijn kwartaalresultaten zei het internetbedrijf in de maanden juli, augustus en september een recordomzet te verwachten nu in veel landen coronabeperkingen grotendeels zijn opgeheven.
Lees verder

Starbucks boekt hogere omzet door duurdere kopjes koffie
Starbucks heeft het afgelopen kwartaal een hogere omzet geboekt door de prijzen te verhogen. Die hogere uitgaven aan kopjes koffie en gebak compenseerden problemen die de Amerikaanse koffieketen ondervond in China, waar coronalockdowns de verkoop dwars zaten.
Lees verder

REACTIES. Geraerts: "De spelers moéten hiervan genieten" - Vanzeir: "Ze hebben zich aan ons aangepast"
Karel Geraerts en zijn spelers reageerden vanzelfsprekend trots na hun zege tegen Rangers in de voorronde van de Champions League. Herbekijk ze hieronder allemaal.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Met een taks op privéjets lonkt Groen naar de gele hesjes"
Kersvers co-voorzitter van Groen Nadia Naji pleit voor een taks op het gebruik van privé-vliegtuigen. "Met dat voorstel steekt de partij PVDA op links voorbij", schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. "De partij laat evenwel de kans liggen om écht te verrassen en verraadt opnieuw haar ware, dogmatische gelaat."
Lees verder

Groen wil taks van minstens 3.000 euro op privéjets: "Goede voorbeeld geven"
Wie een privéjet neemt, moet een taks van minstens 3.000 euro betalen om de gigantische CO2-uitstoot te compenseren. Of dat is toch het voorstel van Groen-covoorzitter Nadia Naji.
Lees verder

"HBO brengt film 'Batgirl' van Belgische regisseurs niet uit"
Een zware dobber voor 'ons' regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah. Volgens verschillende Amerikaanse media, waaronder het toonaangevende 'Deadline', is producent Warner Bros. van plan om de door de Belgen geregisseerde superheldenfilm Batgirl voorlopig niet uit te brengen in de bioscoop of op streamingdiensten.
Lees verder

Chauffeur die Francis (16) van de weg maaide zelf vader van dochtertje: "Hij kon zelfs niet meer rechtop zitten in de combi"
Francis Aerts (16) wou maandagavond nog even gaan skaten na zijn vakantiewerk. Hij kwam nooit meer thuis. De 33-jarige Y.H. — zwaar onder invloed van drugs en alcohol — maaide hem van de weg en pleegde vluchtmisdrijf. "Schandalig dat iemand in zo'n toestand nog achter het stuur kroop."
Lees verder

Congres VS akkoord met verkoop 5 miljard dollar militair materieel aan Saudi-Arabië en Emiraten
Washington heeft dinsdag ingestemd met de verkoop van Patriot- en THAAD-raketafweersystemen ter waarde van meer dan 5 miljard dollar (4,9 miljard euro) aan Saoedi-Arabië en de Emiraten. Eind juli was de Amerikaanse president Joe Biden nog in Saoedi-Arabië, waar hij een ontmoeting had met de controversiële kroonprins Mohamed bin Salman (MBS).
Lees verder

Steeds meer interesse voor winwinleningen: Vlaming steunt vrienden en familie voor 152 miljoen euro
Steeds meer mensen stoppen een familielid, een vriend, een kennis of een derde geld toe om het in hun zelfstandige activiteit of kmo te investeren. In 2021 werden al 8.667 zogenaamde Winwinleningen toegekend, goed voor een totaalbedrag van bijna 152 miljoen euro.
Lees verder

Ruim 100 arbeiders erkend als slachtoffer van mensenhandel op Antwerpse bouwwerf: "ongezien grote zaak"
In de zaak rond chemiebedrijf Borealis, in de haven van Antwerpen, zijn nu al meer dan 100 mensen erkend als slachtoffer van mensenhandel. Eerder was sprake van 55 mannen uit de Filipijnen en Bangladesh, nu blijkt dat ook Turken er economisch uitgebuit werden. "Een ongezien grote zaak", zegt Pieter Wyckaert van het Antwerpse Arbeidsauditoraat aan VRT NWS.
Lees verder

Zomer wil voorlopig niet wijken: nog tot half september blijft het warm en droog
Niet alleen de volgende twee weken blijft het warm en droog, ook in de tweede helft van augustus en zelfs het begin van september wil de zomer niet wijken. Dat blijkt uit de langetermijnvoorspelling van meteoroloog Philippe Mievis. Ook verscheidene weerplatformen in het buitenland geven aan dat augustus zoals juli wordt.
Lees verder

Van Aert past definitief voor WK tijdrijden: "Voor een ander is een zilveren medaille fantastisch, maar niet voor Wout"
Het is nu honderd procent zeker: Wout van Aert (27) past voor het WK tijdrijden van volgende maand. "Een mentale kwestie", zegt bondscoach Sven Vanthourenhout. Na twee zilveren medailles op rij hoeft het even niet meer.
Lees verder

Inwoners Amerikaanse staat Kansas stemmen in referendum voor behoud van recht op abortus
Kiezers in de Amerikaanse deelstaat Kansas, in de Midwest, hebben in een referendum zich uitgesproken tegen een amendement dat de toegang tot abortus zou bemoeilijken of zelfs blokkeren. Het referendum was de eerste belangrijke stemming over het thema sinds het Hooggerechtshof eind juni een einde maakte aan het grondwettelijke recht op vrijwillige zwangerschapsonderbreking in de VS.
Lees verder