Doorgaan naar hoofdcontent

Anastasia (29) wil terug naar Oekraïne: “Daar ging ik door de hel, maar de situatie waarin ik nu verkeer in Belgi...

HLN
Anastasia (29) wil terug naar Oekraïne: "Daar ging ik door de hel, maar de situatie waarin ik nu verkeer in België, maakt alles nog erger"
In de Oekraïense voorstad Boetsja ging Anastasia Alekseyuk (29) door de hel. Ze zag er hoe woedende Russen deur aan deur terreur zaaiden en moest vluchten voor de bommen en het artilleriegeschut. Intussen verblijft Anastasia bijna zes maanden in België, maar haar situatie is er amper op verbeterd. Ze is in Wit-Rusland geboren en beschikt dus niet over dezelfde rechten als Oekraïners. "In Boetsja ging ik door de hel. Ik dacht dat ik in België eindelijk veilig zou zijn en een nieuw leven zou kunnen starten, maar de uitzichtloosheid is hier ondraaglijk."
Lees verder

Fabio Jakobsen snelt naar de Europese titel, Tim Merlier verovert het brons: "Ik kwam iets te vroeg op kop"
Fabio Jakobsen mag een jaar lang rondrijden in de Europese trui. De 25-jarige Nederlander klopte in München de Fransman Arnaud Démare en onze landgenoot Tim Merlier.
Lees verder

Fabio Jakobsen snelt naar de Europese titel, Tim Merlier verovert het brons - Vanthourenhout: "Alles liep perfect tot op 25 meter van de streep"
Fabio Jakobsen mag een jaar lang rondrijden in de Europese trui. De 25-jarige Nederlander klopte in München de Fransman Arnaud Démare en onze landgenoot Tim Merlier.
Lees verder

LIVE. Lisa Vaelen grijpt maar net naast medaille in sprongfinale, Bulgaarse na lange medische behandeling afgevoerd
De 'European Championships', een vierjaarlijks multisportevenement dat de bestaande Europese kampioenschappen in verschillende sporten samenbrengt, zijn in volle gang. In negen sporten komen 126 Belgische atleten in actie. België telt voorlopig drie medailles. Alle drie in het (baan)wielrennen. Goud voor Lotte Kopecky in de afvallingskoers, zilver voor Robbe Ghys in de puntenkoers en brons voor Tim Merlier in de wegrit. Volg alle ontwikkelingen hieronder.
Lees verder

Bloemenweide op plaats van gasexplosie waarbij vier doden vielen nu plots volledig gemaaid: "Hoe onrespectvol is dit?"
Voor de tweede keer op enkele weken tijd is er commotie ontstaan over de bloemenweide in de Boerenkrijglaan in Turnhout. Die werd ingezaaid op de plaats waar het appartemensgebouw stond van De Ark. Daar vielen op oudejaarsdag vier doden na een enorme gasexplosie.
Lees verder

Anderlecht rekent eenvoudig af met STVV en tankt vertrouwen voor Europese play-offs: "Dit is het Anderlecht dat we willen zien"
Rustige middag voor Anderlecht op Stayen. Paars-wit rekende eenvoudig af met STVV: 0-3. Refaelov, Silva en Raman zorgden voor de goals. Anderlecht trekt met vertrouwen richting Bern, waar het donderdag de cruciale Europese partij tegen Young Boys speelt.
Lees verder

"Silva? De meest complete speler waarmee ik ooit samenspeelde": Anderlecht rekent eenvoudig af met STVV en tankt vertrouwen voor Europese play-offs
Rustige middag voor Anderlecht op Stayen. Paars-wit rekende eenvoudig af met STVV: 0-3. Refaelov, Silva en Raman zorgden voor de goals. Anderlecht trekt met vertrouwen richting Bern, waar het donderdag de cruciale Europese partij tegen Young Boys speelt.
Lees verder

Man (60) onthoofd door eigen zoon op parking nabij Lyon
In de buurt van Lyon, in het zuidoosten van Frankrijk, is een zestiger in de nacht van zaterdag op zondag onthoofd door zijn 25-jarige zoon. De verdachte werd ter plaatse opgepakt door de politie.
Lees verder

Amerikaanse parlementsleden brengen verrassingsbezoek aan Taiwan
Vijf leden van het Congres, het Amerikaanse parlement, zijn zondag in Taiwan geland voor een verrassingsbezoek. Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigen, bezocht eerder deze maand het land al, met de nodige spanningen met China tot gevolg.
Lees verder

Go-Cart Race Temse-Velle lost 100 witte ballonnen om Francis (16) te herdenken: "Blijf weg achter het stuur als je onder invloed bent"
De dood van Francis Aerts (16) blijft de lokale gemeenschap in Temse beroeren. De tiener kwam twee weken geleden om het leven nadat hij door een dronken bestuurder van het fietspad was gemaaid. In aanwezigheid van de familie deden de organisatoren van de Go-Cart Race Temse-Velle een oproep naar meer verantwoordelijkheid in het verkeer.
Lees verder

LIVE. Frey mikt eerste kans op de doelman, Antwerp is baas in openingsfase
• Vierde speeldag • Aftrap: 16u • Kehrwegstadion • Antwerp pakte tot nu toe het maximum van de punten
Lees verder

LIVE. Antwerp is baas, maar haalt bij rust opgelucht adem nadat VAR penalty voor Eupen corrigeert
• Vierde speeldag • Aftrap: 16u • Kehrwegstadion • Antwerp pakte tot nu toe het maximum van de punten
Lees verder

LIVE. Frey krijgt opnieuw voorkeur op Janssen, laat Antwerp zich verrassen in Eupen?
• Vierde speeldag • Aftrap: 16u • Bosuilstadion • Antwerp pakte tot nu toe het maximum van de punten
Lees verder

Motorrijder zwaargewond na ongeval met wagen: N8 tussen Oudenaarde en Kluisbergen afgesloten
Een motorrijder is zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval zondagnamiddag op de Berchemweg in Melden, deelgemeente van Oudenaarde.
Lees verder

Baantje in Geel krijgt rode straatverlichting: geen straatje vol huizen van lichte zeden maar ideaal licht voor dieren in natuurgebied
De Malosewaver in Geel ging tegen de start van het nieuwe schooljaar nieuwe openbare verlichting krijgen. Die moest echter natuurvriendelijk zijn omdat het baantje door een natuurgebied gaat. Het resultaat lijkt 's avonds wel op een baantje vol met huisjes van lichte zeden. Toch vooral als je kijkt naar de kleur van de verlichting.
Lees verder

"Waarom val ik altijd op hezelfde sterrenbeeld?" Astrologe geeft relatieadvies aan Amandine en Noa
Ram Amandine* (31) en Vissen Noa* (28) zien patronen in hun partners en de mensen waarmee ze daten. Zonder dat ze daar bewust rekening mee houden, vallen ze voortdurend op hetzelfde sterrenbeeld. Astrologe Cato Vermeulen legt uit hoe dat komt en geeft gericht datingadvies waar mensen met andere tekens ook iets aan hebben. "Met drie planeten in Vissen heb je heel veel waterenergie, en ga je jezelf dus ook sneller aangetrokken voelen tot andere watertekens."
Lees verder

Van Marco Borsato tot Danny de Munk: Peter Koelewijn werpt z'n licht op de schandaalsfeer in de Nederlandse showbizz
In al zijn jaren in de rock-'n-roll was hij niet bepaald een toonbeeld van echtelijke trouw, zanger Peter 'Kom van dat dak af' Koelewijn (81). Vandaag, na een rijkgevuld leven, staat genieten met zijn huidige echtgenote Els (64) hoog op de agenda. Al kan hij het optreden nog altijd niet laten. "En de dood? Ach, hoe ouder ik word, hoe minder bang ik ervoor ben", vertelt hij aan 'Dag Allemaal'.
Lees verder

Blamage blijft niet zonder gevolgen: United-coach straft Ronaldo en co. met weldoordachte training
De vernedering blijft niet zonder gevolgen. Manchester United-coach Erik ten Hag schrapte de vrije zondag van Ronaldo en co. om een extra training in te leggen. Daarbij een fikse looptocht van liefst 13,8 kilometer - exact de afstand die de spelers van Brentford meer aflegden dan die van United.
Lees verder

Man ramt barricades voor Amerikaans Capitool met wagen en schiet zichzelf daarna dood
In de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. is een man met zijn wagen ingereden op de barricades voor het Capitool, het parlement van de Verenigde Staten. Dat meldt de politie. De man schoot zichzelf vervolgens neer en overleed.
Lees verder

'Spiderman' Tom Holland keert sociale media de rug toe: "Kom in neerwaartse spiraal terecht"
Tom Holland zal de komende tijd niet te vinden zijn op social media. De 26-jarige Spider-Man-acteur heeft een pauze ingelast om op zijn 'mentale gezondheid' te letten, legt hij uit in een video op Instagram.
Lees verder