Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 7 augustus 2022

Amandine, 'de maagd', uit 'Love Island' reageert voor het eerst op vrijwillige exit

HLN
Amandine, 'de maagd', uit 'Love Island' reageert voor het eerst op vrijwillige exit
Deelneemster Amandine besloot vorige keer zelf om op te stappen bij 'Love Island'. Best verrassend, aangezien de huisgenoten haar net gered hadden. Ze was een veelbesproken figuur, aangezien zij het enige meisje in de groep was dat nog maagd was. Zelf had Amandine een klik met Jules, maar die liet haar dan weer vallen voor Lisa. Showbits-reporters Senne en Desna gingen na of Amandine zich nu afgerekend voelt op het feit dat ze nog maagd was. Bekijk haar reactie in deze nieuwe Showbits-video.
Lees verder

Taiwan zendt vliegtuigen en schepen uit omwille van Chinese oefeningen
Het ministerie van Defensie van Taiwan heeft zondag gezegd dat het vliegtuigen en schepen heeft uitgezonden om "gepast" te reageren op de Chinese militaire oefeningen rondom het eiland.
Lees verder

Taiwan start vliegverkeer weer op na einde Chinese legeroefening
Taiwan heeft het vliegverkeer voor personen weer opgestart nadat de militaire oefening van China gericht tegen Taiwan is afgelopen. Vliegtuigen kunnen ook weer over Taiwan vliegen. Een gebied ten oosten van de eilandstaat wordt nog tot maandagochtend gemeden, uit voorzorg.
Lees verder

K.I.A. houdt reünie op het podium van 'Tien Om Te Zien': "We zijn hopeloos te oud om geloofwaardig over uitgaan te rappen"
Krapoel In Axe zette in de jaren 90 de Nederlandstalige muziekwereld op zijn kop, met dank aan hun gewaagde teksten en dito optredens. Speciaal voor 'Tien Om Te Zien' kruipen Olivier Hennes, Cliff Vrancken en Jan Wouters nog eens op het podium, en blikken ze terug op hun gloriejaren. "We waren hier ooit samen met prinses Stéphanie van Monaco te gast. Ik was op slag verliefd, maar ze heeft nooit teruggebeld. (lacht)"
Lees verder

Algemeen en permanent rook- en vuurverbod in Vlaamse bos- en natuurgebieden
Vanaf morgen geldt in de Vlaamse bos- en natuurgebieden een algemeen en permanent rook- en vuurverbod. Dat meldt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Het is nu al verboden om vanaf risicocode geel daar te roken of vuur te maken, maar dat verbod wordt nu dus veralgemeend. "Vlaanderen heeft al zo weinig natuur, dan moeten we er ook alles aan doen om die zo goed mogelijk te beschermen", zegt Demir.
Lees verder

"Ik ben erg blij en trots om hier te zijn": Dries Mertens als held ontvangen in Istanboel door dolenthousiaste menigte
Dries Mertens is met zijn gezin aangekomen in Istanboel om zijn transfer naar Galatasaray af te ronden. Volgens onze informatie ligt er een contract voor één seizoen (met optie op één bijkomend seizoen) klaar voor de Rode Duivel. Verwacht wordt dat Mertens en Galatasaray er snel uitraken. Bij aankomst in Turkije werd Mertens enthousiast onthaald. "Ik ben erg blij en trots om hier te zijn", vertelde onze landgenoot in een eerste korte reactie.
Lees verder

Duitse diplomaat verdacht van moord op Belgische echtgenoot in Brazilië
De Braziliaanse politie voert een onderzoek naar de dood van een Belg in Rio de Janeiro. Walter B. (53) werd vrijdagavond plots ziek en zou gevallen zijn. Dat verklaarde althans zijn echtgenoot, de Duitse consul Uwe Herbert H. (62) aan de politie. Die geloven echter niets van zijn uitleg. Volgens verschillende Braziliaanse media is hij gearresteerd op verdenking van moord.
Lees verder

Football Talk. Johan Bakayoko scoort voor PSV in ruime overwinning - Kompany speelt met Burnley gelijk tegen Luton, Benson maakt debuut
PSV is zaterdagavond uitstekend van start gegaan in de nieuwe voetbaljaargang van de Eredivisie. Promovendus Emmen ging met ruime 4-1 cijfers voor de bijl.
Lees verder

"Het kan iedereen overkomen": hoe herken je hartproblemen na corona?
Het coronavirus kan net zoals andere infecties je hart aantasten. Denk aan een ontsteking van de hartspier of hartzakje. Volgens het gerenommeerde wetenschappelijk tijdschrift Nature blijft het risico op cardiovasculaire aandoeningen zelfs maanden na een covidbesmetting erg hoog. Maar hoe kan je zoiets herkennen? En valt het te behandelen? Wij vroegen raad aan de bekendste hartspecialist van ons land, Pedro Brugada. "Ook na een vaccinatie kan je meer last krijgen van hartkloppingen."
Lees verder

Het risico op hartproblemen blijft na covidbesmetting nog maandenlang hoog, zeggen studies: topdokter Pedro Brugada legt de mogelijke gevolgen uit
Het coronavirus kan net zoals andere infecties je hart aantasten. Denk aan een ontsteking van de hartspier of hartzakje. Volgens het gerenommeerde wetenschappelijk tijdschrift Nature blijft het risico op cardiovasculaire aandoeningen zelfs maanden na een covidbesmetting erg hoog. Maar hoe kan je zoiets herkennen? En valt het te behandelen? Wij vroegen raad aan de bekendste hartspecialist van ons land, Pedro Brugada. "Ook na een vaccinatie kan je meer last krijgen van hartkloppingen."
Lees verder

Kevin Federline: "Onze zoons willen Britney Spears al een paar maanden niet zien"
In juni stapte Britney Spears (40) in het huwelijksbootje met Sam Asghari (28). Waren daarbij niet aanwezig: haar zoons Sean Preston (16) en Jayden (15). De reden? Ze willen hun moeder een tijdje niet meer zien, vertelt papa Kevin Federline (44) aan The Daily Mail.
Lees verder

Mechels restaurant ViaVia bant sigaret van terras: "Iedereen reageert positief, ook rokers"
Een sigaret opsteken op het terras van ViaVia in Mechelen, mag niet meer. Het restaurant in stadspark De Kruidtuin besliste twee maanden geleden om het roken aan banden te leggen. Daar hadden ze goede redenen voor. "Zelfs rokers reageren positief op onze beslissing", zegt uitbater David Van Damme.
Lees verder

Prinses Delphine: "Ik zou mezelf nooit vergelijken met Diana"
Prinses Delphine zou zichzelf nooit vergelijken met prinses Diana. Dat schrijft ze op Instagram, nadat in Britse media werd gemeld dat zij die vergelijking wel had gemaakt.
Lees verder

Vier schepen vol graan vertrokken uit Oekraïne
Een schepenkaravaan van vier vrachtschepen vol met graan en andere agrarische producten uit Oekraïne is zondagochtend vertrokken uit Oekraïne. Het gaat om de schepen Mustafa Necati, Star Helena, Glory en Riva Wind.
Lees verder

Met een zelfgemaakt karretje het water over: spektakel tijdens 'Ter Land, Ter Donk en Meer'
Aan de festivalhal in Berlare vond zaterdagavond de vijftiende editie plaats van 'Ter Land, Ter Donk en Meer'. Doel was om de plas over te steken in een zelfgebouwd karretje. En het moet gezegd: aardig wat deelnemers bereikten de finish.
Lees verder

Willy Sommers viert 70ste verjaardag: "De goesting houdt mij jong"
Willy Sommers wordt dinsdag 70 jaar, maar de leeuw is niet van plan om rustig in zijn kooi te gaan liggen. Integendeel. Uitbollen doet hij pas wanneer hij zich oud voelt, en niet wanneer de kalender zegt dat hij al vijf jaar met pensioen zou moeten zijn. Wat hem betreft, mag zijn verjaardag geruisloos passeren. "Ik heb mijn vrouw verwittigd: géén verrassingsfeestje!"
Lees verder

Van pasta vongole tot noedels uit een potje: hoe kan je iets lekkers koken op een camping? 3 fervente kampeerders delen hun tips en onmisbare kooktools
Wie wel eens gaat kamperen, weet dat het niet altijd eenvoudig is om met beperkte middelen en ruimte iets lekkers op tafel te krijgen. Wat kan je op een klein gasvuurtje in elkaar flansen? En welke onmisbare keukentools moeten zeker mee naar de camping? Drie fervente kampeerders vertellen hoe zij het aanpakken, geven tips om van het kampeerterrein een mini-restaurant te maken én delen hun kookbudget op vakantie. "Hou het simpel en relaxt, het is vakantie voor iets."
Lees verder

Russisch bestuurslid overleden bij aanslag in Oekraïense Cherson
In de streek rond het Oekraïense Cherson is een Russisch bestuurslid om het leven gekomen bij een aanslag. Dat bevestigen de lokale, door Moskou aangestelde, autoriteiten. Het gaat om Vitali Goura, plaatsvervangend hoofd van het bestuur van Nova Kachovka, een stad ten oosten van Cherson die momenteel in handen is van Rusland.
Lees verder

Psychiater Edel Maex zag zijn vader sterven. "Jarenlang liep ik weg van alles wat pijn deed"
Soms weegt het verleden zwaarder dan je lief is. Maar hoe krijg je dat gewicht van je schouders? Psychiater, zenleraar en mindfulnesspionier Edel Maex vertelt hoe hij, na het traumatische verlies van zijn vader, zelf jaren wegliep van pijn en uiteindelijk tot inzicht en zelfkennis kwam. Hij deelt zijn tips om licht in de duisternis te vinden als je een geliefde verloren hebt. "Een mens kan nu eenmaal niet heel de tijd gelukkig zijn."
Lees verder

"Prins Andrew betaalde geen 12 miljoen pond in schikking met Virginia Giuffre"
In februari schreef de Britse krant 'The Telegraph' nog dat prins Andrew (62) maar liefst 12 miljoen pond had neergeteld voor een schikking nadat hij was aangeklaagd voor seksueel misbruik. Maar bronnen vertellen nu aan 'The Sun' dat het eigenlijke betaalde bedrag een pak lager ligt.
Lees verder