Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 augustus 2022

Alle hens aan dek voor gratis optreden Camille in Aalst: “Meer politie, stoeltjes niet toegelaten en een langere to...

HLN
Alle hens aan dek voor gratis optreden Camille in Aalst: "Meer politie, stoeltjes niet toegelaten en een langere toog"
Donderdagavond is het zover, dan komt de 'queen van de Vlaamse pop' Camille naar Aalst. Hélemaal gratis dan nog, in het stadspark. De organisator en de stad zaten al samen om te bekijken hoe dat veilig kan verlopen, want bij Willy Sommers vorige week was er ook al een onverwachte overrompeling. Komen er 5.000 fans kijken? Of veel meer?
Lees verder

AA Gent stelt aanwinst Hyun-seok Hong - 'zeg maar Hongi' - voor: "Ji-sung Park en Frenkie de Jong als grote voorbeelden"
"Noem me maar Hongi." AA Gent heeft met Hyun-seok Hong (23) zijn nieuwste aanwinst voorgesteld. De Zuid-Koreaan versterkt het middenveld. "Mijn voorbeelden? Ji-sung Park en Frenkie de Jong."
Lees verder

Dries Mertens traint voor het eerst mee met Galatasaray, vicevoorzitter Erden Timur: "Juventus bood Mertens 5 miljoen euro netto"
Dries Mertens heeft voor het eerst meegetraind met zijn nieuwe club Galatasaray. De Rode Duivel kan zich vanaf vandaag weer volop focussen op het sportieve na alle transferbesprekingen van de voorbije dagen. Vicevoorzitter Erden Timur gaf meer details vrij. "Juventus bood Mertens 5 miljoen euro netto. Ik zag het met mijn eigen ogen."
Lees verder

Baas Thalys biedt excuses aan voor grote problemen: "Dit is niet het niveau dat we willen bieden"
De topman van Thalys biedt in een e-mail aan klanten zijn oprechte excuses aan voor recente incidenten met de internationale treinen van het vervoersbedrijf. "Dit is zeker niet het niveau van dienstverlening, dat we onze klanten willen bieden."
Lees verder

Keulen doet 's avonds het licht uit om energie te besparen
De Duitse stad Keulen heeft een reeks maatregelen aangekondigd om het energieverbruik te beperken. Zo zullen de lichten van bezienswaardigheden, zoals de Dom van Keulen, 's avonds niet langer branden en wordt de centrale verwarming in overheidsgebouwen enkele graden koeler gezet.
Lees verder

Pete Davidson in therapie na online pestgedrag van Kanye 'Ye' West
Pete Davidson (28), die recent uit elkaar ging met realityfenomeen Kim Kardashian (41), gaat naar traumatherapie nadat hij slachtoffer werd van de online pesterijen van Kanye 'Ye' West (45). Dat vertelde een bron aan het Amerikaanse magazine People.
Lees verder

Geen naam voor je baby? 2 mama's getuigen: "Zelfs na de geboorte kwamen mijn man en ik niet overeen"
Wekenlang ligt het geheim op je tong en dan, na negen maanden, breekt dat gloriemoment aan. Je sluit je baby in je armen en roept luidkeels: Ella-June! Tobias! Lima! De meeste ouders weten al lang vooraf hoe hun kleine spruit zal heten. Maar soms gebeurt het dat een baby zónder naam aan het prille leven begint. Mama's Anita en Bieke getuigen. "Mijn man wou Celine, ik Zoë. Maar de tijd haalde ons in."
Lees verder

Geen Olivia of Noah... maar welke naam dan wel? Mama's Anita en Bieke wisten het zelfs na de geboorte nog niet
Wekenlang ligt het geheim op je tong en dan, na negen maanden, breekt dat gloriemoment aan. Je sluit je baby in je armen en roept luidkeels: Ella-June! Tobias! Lima! De meeste ouders weten al lang vooraf hoe hun kleine spruit zal heten. Maar soms gebeurt het dat een baby zónder naam aan het prille leven begint. Mama's Anita en Bieke getuigen. "Mijn man wou Celine, ik Zoë. Maar de tijd haalde ons in."
Lees verder

Brandweer roept op om voorlopig niet meer te barbecueën: "Door de droogte is het risico op brand gewoon te groot"
De Antwerpse brandweer roept op op voorlopig niet meer te barbecueën. Dat staat te lezen op Twitter. Vanwege de aanhoudende droogte en de hoge temperaturen is het risico op brand eenvoudigweg te groot. "We vragen iedereen gewoon om goed te doen voor zichzelf en hun medemens."
Lees verder

"Wonen in het Glazen Straatje? De agressie wordt hier met de dag erger": bewoners reageren op 'rooskleurig verhaal' van hun buurvrouw
Het verhaal van Femke (21) afgelopen weekend bij HLN is bij veel van haar buren zwaar op de maag blijven liggen. De studente noemde het Glazen Straatje als woonplaats een 'toplocatie'. "Misschien voelt het voor haar echt wel zo aan, maar wij ervaren het toch anders", vertellen de buren. "De agressie neemt hier met de dag toe, vorige week werden zelfs nog ramen kapotgeslagen."
Lees verder

Hangt Serena Williams na de US Open haar racket aan de haak? "Ik ga genieten van de komende weken"
Stopt Serena Williams (40) na de US Open met professioneel tennis? Daar hint ze alleszins zelf naar in een interview met het lifestylemagazine Vogue. "Ik neig nu meer naar andere dingen die belangrijk voor me zijn. Het aftellen is begonnen."
Lees verder

"Het aftellen is begonnen": Serena Williams hint naar nakend afscheid
Stopt Serena Williams (40) na de US Open met professioneel tennis? Daar hint ze alleszins zelf naar in een monoloog in het lifestylemagazine 'Vogue'. "Ik neig nu meer naar andere dingen die belangrijk voor me zijn. Het aftellen is begonnen."
Lees verder

Cast van musical 'Grease' deelt nieuws van overlijden van Olivia Newton-John na voorstelling
Tijdens de voorstelling van de musical 'Grease' in Londen raakte het nieuws bekend dat Olivia Newton-John was overleden. De cast besloot daarom om na hun buiging het nieuws te delen met het publiek. Newton-John speelde in de film 'Grease' Sandy, het tienermeisje dat verliefd werd op 'bad boy' Danny Zuko, gespeeld door John Travolta.
Lees verder

Belgisch gezin overleeft als bij wonder helikoptercrash in Kenia: "Ik dacht dat iedereen dood was"
Een Belgisch gezin heeft een trauma overgehouden aan wat een droomvakantie moest worden in Kenia. Toen de familie Guisset uit het Waals-Brabantse Mellery een helikoptervlucht maakte boven een meer met flamingo's, stortte het toestel neer. Wat volgde, lijkt wel een scenario uit een film.
Lees verder

Verslagenheid om overlijden Lars Janssens (16): "Een doorzetter met passie voor wielrennen en net dat is hem nu fataal geworden"
De verslagenheid rond het overlijden van Lars Janssens (16) is groot. Een week lang vocht de jonge wielrenner voor zijn leven nadat hij in Malmédy werd aangereden door een auto, maar maandagavond verloor hij de strijd. Héél Merksplas, zijn club Team Kempen en veldrijder Toon Aerts - het idool van Lars - kunnen zijn dood maar amper vatten. "Lars was een doorzetter. Wielrennen was zijn passie en net dat is hem nu fataal geworden", zucht Toon Aerts. Begin september zal een wielerkoers voor nieuwelingen in Merksplas aan Lars opgedragen worden.
Lees verder

Verslagenheid om overlijden van Lars Janssens (16): "Hij was een doorzetter met een passie voor wielrennen, maar net dat werd hem fataal"
De verslagenheid rond het overlijden van Lars Janssens (16) is groot. Een week lang vocht de jonge wielrenner voor zijn leven nadat hij in Malmédy werd aangereden door een auto, maar maandagavond verloor hij de strijd. Heel Merksplas, zijn club Team Kempen en veldrijder Toon Aerts - het idool van Lars - kunnen de dood van de jongen amper vatten. "We gingen regelmatig samen fietsen. Dit had nooit mogen gebeuren...", zucht Toon Aerts.
Lees verder

Hitteplan voor veetransport vanaf morgen in werking: "Geen transport van groot vee tussen 14 en 19 uur"
Vanaf morgen voorziet het KMI een code oranje wegens de hitte. In dat geval treedt ook het hitteplan in werking voor het transport van vee naar slachthuizen. Dat betekent onder meer dat er tussen 14 en 19 uur geen groot vee vervoerd mag worden.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'The Janes': toen abortussen ook illegaal waren in puriteins Amerika
Op 24 juni besloot het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten om de abortuswetgeving te schrappen. Staten mogen nu zelf bepalen of ze zwangerschapsonderbreking toestaan of niet. Volgens heel wat geleerde koppen zal dat leiden tot een toename in illegale abortussen. Dat een en ander doet denken aan de seventies, is ook Streamz niet ontgaan. Zij brengen 'The Janes' in stelling, een docu die het belang van veiligheid en keuzevrijheid onderstreept.
Lees verder

OPROEP. Ben jij lid van de Mile High Club?
We kennen het clubje allemaal, maar alleen zij die de nodige durf aan boord legden, zijn er lid van. Behoor jij tot de befaamde Mile High Club? Dan willen we graag jouw verhaal horen.
Lees verder

KOERS KORT. Stewart boekt eerste profzege in Tour de l'Ain, Van Tricht derde
Jake Stewart (Groupama-FDJ) heeft zijn eerste profzege geboekt in de openingsetappe van de Tour de l'Ain. De 22-jarige Brit was de snelste in de sprint van een uitgedund peloton, waarin de jonge Belg Stan Van Tricht (Quick.Step-Alpha Vinyl) derde werd.
Lees verder