Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 2 juli 2022

Zelfs NH90-helikopter neemt afscheid van overleden brandweerman Johnny (53): “Beertje Johnny, jij verwelkomde elke ...

HLN
Zelfs NH90-helikopter neemt afscheid van overleden brandweerman Johnny (53): "Beertje Johnny, jij verwelkomde elke collega met jouw vrolijk gefluit aan de poort"
Vrienden, familie en collega's hebben zaterdagmorgen afscheid genomen van de Diksmuidse brandweerman Johnny Beernaert (53). Johnny overleed twee weken geleden bij een tragisch bootongeval in New York. Zijn uitvaart werd er één met militaire eer, aangezien de vijftiger ook actief was bij Defensie. Het leverde indrukwekkende taferelen op, waarbij de vele aanwezigen ook meermaals een traantje wegpinkten. "Ik weet niet hoe ik verder moet zonder jou", schreef Johnny's vrouw onder meer in een brief.
Lees verder

Winterscènes in hartje zomer en daling van de verkoop van chardonnay: de filmgeheimen van 'Bridget Jones' Diary'
"Voor een actrice is dit een droomrol." Renée Zellweger (53) blikt dan ook met veel liefde terug op de film die haar wereldberoemd maakte: 'Bridget Jones' Diary' uit 2001. Maar wat speelde er zich achter de schermen van de populaire romantische komedie af? Waarom had de scène met de brandweerpaal de film bijna niet gehaald? En hoe slaagde de Amerikaanse actrice erin om waarheidsgetrouw een Britse uitgeefassistente te spelen? "Slechts één collega vond het vreemd dat er een foto van Jim Carrey op haar bureau stond."
Lees verder

Te koop van 520.000 tot 8,1 miljoen euro: 10 luxeflats op de dijk van De Panne tot Knokke
Appartementen op de dijk met frontaal zeezicht waren vorig jaar heel gegeerd en net dat maakte ze een flink stuk duurder. Notaris.be berekende dat de gemiddelde prijs steeg tot 366.000 euro. Maar er zijn ook heel wat appartementen die vele malen meer kosten. Onze woonexpert Björn Cocquyt trok van De Panne naar Knokke en spotte er voor een bedrag tussen de 520.000 euro en 8,1 miljoen euro deze tien parels.
Lees verder

Arne wil dat zijn vrouw seks heeft met andere mannen: "Na haar date met hem was haar string helemaal nat"
"'We begonnen te kussen op de strandstoeltjes', fluisterde ze in mijn oor terwijl ze op mijn schoot zat, 'en hij streelde mijn borsten'." Arne (34) vindt het heerlijk om afspraakjes met andere mannen te regelen voor zijn vrouw Manon (35). Vooral als ze er daarna uitgebreid over vertelt. Op vakantie in Spanje regelt Arne voor Manon een afspraak met een man in de duinen. Als ze terug is, loont Manons afspraakje ook voor Arne op een heel tastbare manier.
Lees verder

Oekraïense burgemeester beschuldigt Rusland ervan clusterbommen te gebruiken
Rusland heeft verboden clusterbommen gebruikt bij aanvallen in de stad Slovjansk, in het oosten van Oekraïne. Daarbij zouden vier doden gevallen zijn. Dat heeft de burgemeester van Slovjansk, Vadim Lyakh, gezegd.
Lees verder

"Gedaan met bonnetjes en cash geld op festivals":Wouter lanceert digitaal bestelplatform
Eerste werk als je een festivalweide betreedt? Aanschuiven aan het kraampje voor drankbonnetjes, jetons, en zuipkaarten. Dankzij 'Wat Drink Je?', de start-up van Wouter Van Hauwermeiren uit Wichelen, zou je in de toekomst je pintjes digitaal kunnen bestellen en betalen. "Scan de QR-code, betaal, en geniet van het festival", zegt Wouter Van Hauwermeiren.
Lees verder

Kern uiteen zonder akkoord over pensioenhervorming
Het kernkabinet over de pensioenhervorming is afgelopen. De federale topministers zijn door alle voorstellen gegaan en hebben die "technisch verfijnd", klinkt het in de omgeving van de premier. Een akkoord zat er nog niet in. Wellicht wordt maandagavond verder vergaderd.
Lees verder

Waarom je ook best in de zomer oppast voor gladde wegen
Veel mensen denken bij gladde wegen automatisch aan de winter. Het koudste seizoen is dan ook geducht om zijn vele regen, ijs en sneeuw. Maar ook in de zomers kan je maar beter oppassen voor een slippertje. HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit waarom je ook nu waakzaam moet blijven achter het stuur, en hoe je een ongeval door gladheid kan vermijden.
Lees verder

LIVE TOUR. Duizenden Deense fans langs de kant van de weg zien thuisrijder Cort zich verzekeren van de eerste bergtrui
Vandaag staat het tweede deel van de driedaagse op Deens grondgebied op het menu. Een eerste kans voor de sprinters, al wordt het ook uitkijken of de wind gunstig staat voor waaierspektakel. Voor Wout van Aert is het de eerste echte missie met oog op zijn groene (en misschien ook wel gele?) droom. Volg de etappe hier op de voet!
Lees verder

Drummer Red Hot Chili Peppers gespot in Brussel: "Zeer aimabele man"
Dimitri Strobbe, uit de raad van bestuur van concertzaal AB en het directiecomité bij Brussel Mobiliteit, moest gisteren twee keer kijken toen hij op het gemeentehuis in Brussel was. Niemand minder dan Chad Smith, drummer bij de Red Hot Chili Peppers, stond er ineens voor hem.
Lees verder

INTERVIEW. Aan de leiding in WNBA en een nieuw contract bij Fenerbahçe, het gaat Belgian Cat Emma Meesseman voor de wind: "Maar ik kan nog veel beter"
Het gaat goed met Emma Meesseman (29). Ze tekende niet alleen een akkoord met een nieuwe club in Europa - Fenerbahçe - maar staat halfweg het seizoen met Chicago Sky ook aan de leiding in de WNBA. Of hoe de kapitein van de Belgian Cats in no time haar draai vond in de Windy City.
Lees verder

LIVE TOUR. Stijn Vlaeminck vanop Grote Beltbrug: "De wind staat strak, waaiers in finale bijna onvermijdelijk"
Vandaag staat het tweede deel van de driedaagse op Deens grondgebied op het menu. De duizenden Deense fans zijn op de afspraak, maar het is toch vooral uitkijken naar de passage over de imposante Grote Beltbrug in volle finale. "De wind staat al strak, waaiers zijn bijna onvermijdelijk", stelde Stijn Vlaeminck al vast. Volg de etappe hier op de voet!
Lees verder

Elon Musk zet foto met zichzelf, zijn kinderen en paus Franciscus online: "Vereerd om hem te ontmoeten"
Paus Franciscus heeft vrijdag in Vaticaanstad Elon Musk ontvangen. De multimiljardair plaatste een foto van zichzelf, zijn vier zonen en de paus op Twitter. 's Werelds rijkste mens schrijft erbij dat hij "vereerd" is dat hij ontvangen werd door de kerkvader.
Lees verder

Elon Musk zet foto met zichzelf en paus Franciscus online
Paus Franciscus heeft vrijdag in Vaticaanstad Elon Musk ontvangen. De multimiljardair plaatste een foto van zichzelf, zijn vier zonen en de paus op Twitter. 's Werelds rijkste mens schrijft erbij dat hij "vereerd" is dat hij ontvangen werd door de kerkvader.
Lees verder

LIVE VOORBEREIDING. Verschaeren scoort hattrick tegen Roda JC, Okereke verrassend in de basis bij Club
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

IN BEELD. Ann Van Elsen neemt haar schattige dochters mee naar première 'Minions'
Goed nieuws voor de fans van de Minions, want de schattige gele snoodaards zijn terug op het grote scherm. Deze voormiddag vond in Kinepolis Oostende de première plaats van 'Minions 2: Hoe Gru Superschurk Werd', een spin-off van de film. In aanwezigheid van enkele bekende gezichten en hun kinderen.
Lees verder

Straffe beelden tonen reddingsactie nadat schip door noodweer in tweeën breekt: nog 27 vermisten
Er worden 27 bemanningsleden vermist nadat een schip zaterdagochtend (lokale tijd) in tweeën brak in de Zuid-Chinese Zee bij de kust van Hongkong. Volgens de autoriteiten van de vroegere Britse kroonkolonie was de schipbreuk het gevolg van zware weersomstandigheden door de tropische storm Chaba.
Lees verder

KOERS KORT. Alejandro Valverde aangereden op training, Spanjaard niet in levensgevaar - Belgisch kampioene De Baat breekt sleutelbeen en ribben
Pech voor Alejandro Valverde. Tijdens een training in Murcia zou de 42-jarige Spanjaard, net als twee trainingsmaats, aangereden zijn door een wagen. Dat meldt het plaatselijke medium La Opinion de Murcia. Volgens ooggetuigen pleegde de bestuurder van de wagen vluchtmisdrijf. Valverde zou zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Murcia. Officiële communicatie over zijn toestand kwam er nog niet, maar volgens Spaanse media zou hij niet in levensgevaar zijn en zelfs geen breuken hebben opgelopen.
Lees verder

Overrompeling in outletstore van ALDI in Deurne: "Opvallend veel interesse in reiskoffers"
De tijdelijke outletstore van ALDI, langs de Brug van den Azijn in Deurne, is een doorslaand succes. Om het winkelpersoneel wat ademruimte te geven, werd op een gegeven moment beslist om klanten slechts mondjesmaat binnen te laten.
Lees verder

Deze bestelwagen is sneller dan een Bugatti van drie miljoen euro
Ford heeft afgelopen weekend een Ford Transit-bestelwagen onthuld die sneller accelereert van 0 tot 100 kilometer per uur dan een Bugatti Chiron-hypercar.
Lees verder