Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 juli 2022

(W)outstanding! Gele Van Aert knalt iedereen uit het wiel en wint nu wel in na drie tweede plaatsen

HLN
(W)outstanding! Gele Van Aert knalt iedereen uit het wiel en wint nu wel in na drie tweede plaatsen
Wat een nummer! Wout van Aert heeft na een machtsexplosie op de Côte du Cap Blanc-Nez de vierde etappe in de Tour de France gewonnen. Hij rondde de inleiding van zijn ploegmaats van Jumbo-Visma enig mooi af. Na drie tweede plaatsen de zege voor Wout. En wat voor één.
Lees verder

(W)outstanding! Gele Van Aert knalt iedereen uit het wiel en wint nu wel in Tour na drie tweede plaatsen
Wat een nummer! Wout van Aert heeft na een machtsexplosie op de Côte du Cap Blanc-Nez de vierde etappe in de Tour de France gewonnen. Hij rondde de inleiding van zijn ploegmaats van Jumbo-Visma enig mooi af. Na drie tweede plaatsen de zege voor Wout. En wat voor één.
Lees verder

BEKIJK. De verschroeiende versnelling van Van Aert, Philipsen denkt onterecht dat hij wint: dé momenten van de vierde rit
De aanloop was lang, de apotheose zéér spectaculair. Wout van Aert pakte uit met een fantastisch nummer in de Tour. In de vierde etappe knalde de geletruidrager, na geweldig werk van zijn ploeg, iedereen uit het wiel op de Côte du Cap Blanc-Nez, een helling van vierde categorie(zie boven). Hij reed dan nog een tijdrit van tien kilometer en klaarde de klus. Indrukwekkend, al was dat Jasper Philipsen duidelijk ontgaan. Onze landgenoot won de sprint voor de tweede plek en juichte uitbundig. De renner van Alpecin-Deceuninck dacht duidelijk dat hij de winnaar van de dag was:
Lees verder

Plots halen Russische kosmonauten provocerende vlag boven: dreigt ook Koude Oorlog op 400 km hoogte?
Is de Koude Oorlog ook 400 km boven onze hoofden losgebarsten? Daar lijkt het op nu de drie Russische kosmonauten in het Internationaal Ruimtestation ISS plots een 'passende' en vooral provocerende vlag bovenhaalden om de Russische verovering van Loehansk in Oekraïne te vieren. Wellicht niet bepaald bevorderlijk voor de groepssfeer. Want naast één Italiaanse zweven in het ISS ook drie Amerikaanse astronauten rond.
Lees verder

Levenslang voor motorbendeleider die Antwerpse havenbaas liet vermoorden: "Liquidaties waren zijn verdienmodel"
Kopman Delano 'Keylow' R. (52) van de motorbende Caloh Wagoh is in Amsterdam veroordeeld tot levenslange opsluiting. Onder zijn commando voerden leden van Caloh Wagoh vijf liquidaties en elf pogingen tot liquidatie uit. Eén van de slachtoffers die op 21 september 2017 in Rotterdam werd vermoord, was "De Belg" Stefaan Bogaerts. Hij had een containerfirma in de Antwerpse haven en was door financiële problemen verstrikt geraakt in het Nederlandse drugsmilieu.
Lees verder

CELEB 24/7. Hailey en Justin Bieber op babybezoek en Britney Spears showt sexy moves
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"Plots zag ik Wout staan": enkele seconden dacht Jasper Philipsen dat hij z'n eerste Tourzege beet had
Vier, vijf seconden dacht Jasper Philipsen dat hij die eerste zege in de Tour de France beet had. Want hij won dan wel de groepssprint, door een fantastische Wout van Aert was dat slechts om plek twee. De uitbundige schreeuw maakte plaats voor ontgoocheling. "Plots zag ik Wout daar staan..."
Lees verder

"Dit hoort thuis in mijn top drie aller tijden": Van Aert veegt drie tweede plaatsen weg met fantastische raid
Kan het nog mooier? In de gele trui op geweldige wijze naar de ritwinst. Weg, dat Poulidor-complex na de drie eerdere tweede plaatsen in deze Tour. Van Aert zette op weg naar Calais zijn suprematie tijdens de eerste Tourdagen nog wat extra in de verf. "Deze trui geeft je vleugels", verwees WVA in een eerste reactie fijntjes naar zijn helmsponsor.
Lees verder

Op twee maanden 1.500 rijbewijzen afgenomen bij chauffeurs die gsm achter stuur gebruikten in Halle-Vilvoorde
Tijdens een verkeersactie in Halle-Vilvoorde zijn er op slechts twee maanden tijd 1.500 rijbewijzen ingetrokken bij chauffeurs die gsm achter het stuur gebruikten in Halle-Vilvoorde. Dat meldt het parket.
Lees verder

FN Herstal trekt flitsende wapenreclame met schietend Vrijheidsbeeld weer in
Een video die een Amerikaans filiaal van de Luikse wapenfabrikant FN Herstal verspreidde naar aanleiding van de Amerikaanse nationale feestdag heeft tot flink wat commotie geleid op sociale media. De moedergroep liet het filmpje van zowat een minuut intrekken.
Lees verder

Minister Crevits wil af van 'zwarte lijsten': "Historiek van kinderopvang moet met één druk op de knop zichtbaar zijn"
Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits wil af van de discussie over 'zwarte' lijsten of lijsten met 'gevaarcrèches' in de kinderopvang. "Ik ben geen fan van lijsten. Lijsten zijn iets statisch", zo antwoordde de CD&V-minister in het Vlaams Parlement op vragen van Ilse Malfroot (Vlaams Belang) en Celia Groothedde (Groen). Er moet volgens minister Crevits een systeem komen dat "met één druk op de knop" duidelijk maakt wat de historiek is van een kinderdagverblijf.
Lees verder

Delhaize verdubbelt aanbod plantaardige producten tegen 2025
Supermarktketen Delhaize zal in de loop van de volgende jaren het aanbod aan plantaardige producten verdubbelen. Tegen 2025 moeten er meer dan 800 vlees- en zuivelvervangers in de rekken liggen. Het initiatief sluit aan bij de Green Deal rond de Eiwitshift. De Vlaamse overheid wil immers dat consumenten tegen 2030 60 procent van hun eiwitten uit plantaardige producten halen.
Lees verder

LIVE WIMBLEDON. Alles te herdoen: Goffin verliest tweede set in kwartfinale tegen publiekslieveling Norrie
Staat David Goffin (ATP-58) straks in de halve finales van Wimbledon? Alleen thuisspeler Cameron Norrie (ATP-12) staat tussen hem en zijn beste resultaat ooit op een Grand Slam. Volg de kwartfinale van onze landgenoot hier LIVE.
Lees verder

Meer hittegolven in West-Europa door veranderende straalstroom
Veranderingen in de straalstroom boven Eurazië, de grote luchtstromen op vijf à tien kilometer hoogte, spelen een belangrijke rol in de toename van het aantal hittegolven in Europa. Dat blijkt uit een nieuwe studie van een internationaal onderzoeksteam van het Potsdam-instituut voor Klimaatonderzoek, die dinsdag in vakblad Nature Communications verscheen. De wetenschappers putten uit waarnemingen van de voorbije veertig jaar.
Lees verder

Recessievrees maakt olie fors goedkoper
De olieprijzen zijn dinsdag weer fors gedaald uit vrees voor een recessie.
Lees verder

HLN ONDERZOEK. Rustoorddirecteur (61) uit Bierbeek verduistert miljoenen van zijn bewoners via zogezegd luxevastgoed: "Een bandiet die over lijken van kwetsbare senioren gaat"
Tientallen hoogbejaarden die in residentie Ter Korbeke in Bierbeek verblijven, zijn brutaal misleid en voor miljoenen euro's opgelicht. Op aangeven van Ivan V.L. (61), directeur van Ter Korbeke, staken ze hun laatste spaarcenten in zogezegd luxevastgoed van een investeringsfonds. Onderzoek door Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws toont nu aan dat het om niet minder dan georganiseerde misdaad gaat. Maar nu V.L. in de cel zit, dreigen zijn slachtoffers ook nog eens hun serviceflat te verliezen. "225.000 euro van mijn mama is weg. Ik heb er gisteren nog om geweend."
Lees verder

Huis van 'Temptation Island'- kandidate Rodanya is volledig afgebrand: "Onze grootste nachtmerrie is nu werkelijkheid"
Het is een gitzwarte dag voor voormalig 'Temptation Island'- kandidate Rodanya (23). In haar Instagram Stories laat ze aan haar volgers weten dat haar huis volledig is afgebrand. Het is voorlopig nog onduidelijk hoe de brand is kunnen ontstaan, maar ze is momenteel wanhopig op zoek naar een nieuwe woonplaats voor haar en de kinderen. "We zijn gelukkig wel allemaal veilig."
Lees verder

ANALYSE NA AANKOMST. Michel Wuyts lyrisch over fenomenale Van Aert: "Zoiets heb ik nog maar héél zelden gezien"
"Het woord fenomenaal gebruik ik zelden, maar nu gebruik ik het in het kwadraat". Onze analist Michel Wuyts keek met open mond naar het indrukwekkende nummer waarmee Wout van Aert op weg naar Calais uitpakte.
Lees verder

Van Peteghem wil snelle blauwdruk voor fiscale hervorming: "We gaan zeer duidelijke keuzes maken"
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem wil nog voor het zomerreces met een blauwdruk voor een grote fiscale hervorming komen. De CD&V-vicepremier wil nog niet vooruitlopen op concrete voorstellen, maar stelt wel een aantal "zeer duidelijke keuzes" te zullen maken.
Lees verder

Amerikaanse basketvedette Griner stuurt Biden handgeschreven brief met vraag om hulp
De in Rusland vastgehouden Amerikaanse basketbalspeelster Brittney Griner heeft een handgeschreven brief naar het Witte Huis gestuurd waarin ze de Amerikaanse president Joe Biden om hulp vraagt, zo meldden Amerikaanse media maandag.
Lees verder