Doorgaan naar hoofdcontent

Wout van Aert, verbaasd dat de kopgroep zo hard bleef rijden: “We hadden niet verwacht dat ze het ons zo moeilijk z...

HLN
Wout van Aert, verbaasd dat de kopgroep zo hard bleef rijden: "We hadden niet verwacht dat ze het ons zo moeilijk zouden maken"
Tadej Pogacar wachtte vandaag niet tot de slotklim om de knuppel in het hoenderhok te gooien. Al op het eerste klimmetje - 180 kilometer van de finish - versnelde de Sloveen. Vingegaard was even niet bij de pinken, maar meesterknecht Wout van Aert stond hem, net zoals heel de Tour de France al, uitstekend bij.
Lees verder

Reuzenvedettfles valt op Botramkot na aanrijding door Ivago: "We verhogen ons percentage duct tape"
Even schrikken op de Vlasmarkt zaterdagochtend, gelukkig zonder zware gevolgen. Een vuilniswagen van Ivago raakte één van de Vedettflessen die tegen de dj-toren op de Vlasmarkttoren hangen, waarna die fles naar beneden viel op het Botramkot. Gelukkig kan dat gewoon terug open. Niemand raakte gewond.
Lees verder

Glunderende Toby Alderweireld spreekt voor het eerst als speler van Antwerp: "Er bestaat geen mooier sprookje dan dit"
Antwerp en Toby Alderweireld (33): de stunttransfer is nu ook officieel rond. De 'Great Old' bevestigde vorige week al dat er een akkoord was met Al-Duhail uit Qatar over een definitieve transfer. Gisteren legde Alderweireld zijn fysieke en medische tests af. De Rode Duivel tekent voor drie seizoenen op de Bosuil. Hij zal er met rugnummer 23 voetballen. Vandaag gaf hij meteen ook al zijn eerste interview. "Ik heb het geluk gehad om voor veel mooie clubs in het buitenland te spelen, maar dit is toch wel het speciaalste."
Lees verder

Toby Alderweireld spreekt voor het eerst als een speler van Antwerp: "Ik wil de fans en de club trots maken"
Antwerp en Toby Alderweireld (33): de stunttransfer is nu ook officieel rond. De 'Great Old' bevestigde vorige week al dat er een akkoord was met Al-Duhail uit Qatar over een definitieve transfer. Gisteren legde Alderweireld zijn fysieke en medische tests af. De Rode Duivel tekent voor drie seizoenen op de Bosuil. Hij zal er met rugnummer 23 voetballen. Vandaag gaf hij meteen ook al zijn eerste interview. "Ik heb het geluk gehad om voor veel mooie clubs in het buitenland te spelen, maar dit is toch wel het speciaalste"
Lees verder

Ook Verenigd Koninkrijk zet zich schrap voor extreme hitte: nationale noodtoestand en voor de eerste keer code rood
Het Britse weerinstituut Met Office, vergelijkbaar met het KMI, heeft vrijdag code rood afgegeven voor extreme hitte. In heel Engeland worden maandag en dinsdag recordtemperaturen verwacht, waarbij het kwik kan oplopen tot 40 graden. Ook in andere delen van het Verenigd Koninkrijk wordt het heel warm. Britse ministers komen zaterdagmiddag bijeen om de hittegolf te bespreken.
Lees verder

LIVE VOORBEREIDING. "Te weinig bereidheid": Vrancken ziet Genk de boot in gaan tegen AEK - Geen Raman bij Anderlecht tegen Lyon
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

IN BEELD. Dé trend op Tomorrowland? Dat is overduidelijk deze rok (en hij kost maar 8 euro)
Tomorrowland is een festival om te zien en gezien te worden. En daar hoort natuurlijk een bijzondere outfit bij. Je kan het zo gek niet bedenken of het passeert wel op het festivalterrein in Boom. Maar in 2022 is er één opvallende publieksfavoriet.
Lees verder

LIVE World Matchplay. Dancing Dimi neemt het straks op tegen Callan Rydz
Vandaag gaat de World Matchplay van start. Dimitri Van den Bergh komt meteen in actie op het belangrijkste darttoernooi, na het WK. Onze landgenoot kijkt de Brit Callan Rydz in de ogen.
Lees verder

Buitenlandminister Armenië ontmoet Azerbeidzjaanse ambtgenoot voor het eerst na spanningen
De Armeense minister van Buitenlandse Zaken Ararat Mirzoyan en zijn Azerbeidzjaanse ambtsgenoot Jeyhun Bayramov hebben zaterdag een ontmoeting gehad in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Het ging om de eerste bilaterale gesprekken tussen de ministers sinds de spanning rond de omstreden regio Nagorno-Karabach in 2020 hoog opliep.
Lees verder

"We waren er gerust in": Jumbo-Visma en Vingegaard overleven nieuw steekspel, maar blijven op hun hoede voor onvoorspelbare Pogacar
Man tegen man, vochten ze op de Côte de la Croix Neuve, de slotklim in Mende. Tadej Pogacar (23) versus Jonas Vingegaard (25). Uitslag: onbeslist. Voorlopig nog. Het belooft wel voor wat er nog zich aan te komen. Maak u op voor een spannende en beklijvende slotweek.
Lees verder

Pogacar en Vingegaard evenaren recordtijd op slotklim, maar blijven als lijm aan elkaar geplakt: "Maar op bepaald moment valt lijm uit elkaar
Tadej Pogacar (23) heeft vandaag geen tijd kunnen terugpakken op Jonas Vingegaard, maar de titelverdediger vuurde wel een waarschuwingsschot af: hij zal elke mogelijkheid aangrijpen om de Deen onder druk te zetten. "Ik ga blijven pushen en aanvallen", klonk het strijdvaardig. Vingegaard wil op zijn beurt dan weer blijven volgen. Het duo, duidelijk de twee besten in deze Tour, evenaarde op de slotklim de recordtijd van Pantani, Riis en Indurain.
Lees verder

Duizenden blokkeren bijeenkomst van extreemrechts in Mainz: politie zet pepperspray in
Duizenden leden van de mensenrechtenbeweging, antifascisten, kerkgroepen en verschillende andere politieke organisaties hebben zaterdag in de Duitse stad Mainz een geplande bijeenkomst van een neonazistische groepering geblokkeerd. Zo'n vijftig leden van de 'New Strong Party' (NSP) wilden samenkomen en een mars houden in de stad, zo'n 50 kilometer ten westen van Frankfurt.
Lees verder

Wat een verrassing: Natalia is te gast bij Mark with a K, en zet Tomorrowland in rep en roer
Zwepende beats en zwetende lichamen bij het Freedom Stage op Tomorrowland, vandaag. Onze Belgische sfeer-dj Mark with a K zette de tent in rep en roer. Maar dat deed hij verrassend genoeg niet alleen.
Lees verder

LIVE. Lotto Park verwelkomt Felice Mazzu voor galamatch tegen Lyon, Raman ontbreekt door ziekte
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

LIVE. Koulibaly (ex-Genk) maakt toptransfer naar Chelsea - PSG legt zo'n 30 miljoen euro op tafel voor jonge spits Ekitike
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

LIVE. Refaelov laat Mazzu al snel juichen in galamatch tegen Lyon
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Hordeloopster Paulien Couckuyt en marathonloper Thomas De Bock beginnen met vraagtekens aan WK: "Op tijd verlost van corona"
Even dreigde hun wereld in te storten maar covid-19 kreeg hen toch niet klein: hordeloopster Paulien Couckuyt en marathonloper Thomas De Bock raakten op tijd in Eugene voor het WK atletiek. Al is het nog afwachten welke impact het virus op hun lichaam en prestaties zal hebben.
Lees verder

Democraten strijden om cruciale Senaatszetels met goedgevulde kas: tussentijdse verkiezingen kunnen presidentschap Biden maken of breken
Democratische kandidaten die in de race zijn voor enkele cruciale Senaatszetels bij de tussentijdse verkiezingen in de VS, hebben goedgevulde campagnekassen. Dat blijkt uit documenten die zijn ingediend bij de toezichthouder, de Federal Election Commission. De macht van de Senaat kan de tweede helft van het presidentschap van Joe Biden namelijk maken of breken.
Lees verder

Motorrijder zwaargewond na klap tegen slagboom aan spooroverweg: "Dankzij snelle reactie van treinbestuurder kon aanrijding met trein worden vermeden"
Een motorrijder is zaterdagavond zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval. Dat gebeurde aan een spooroverweg in Berlaar. Een trein die kwam aanrijden, kon nog net op tijd stoppen en voorkwam zo een aanrijding met de motorrijder die op de sporen terecht was gekomen.
Lees verder

Dubbelboekingen, contractbreuk, wanbetaling: minstens tien scouts- en chirogroepen slachtoffer van verhuurder kampterreinen in Hotton
Al zeker tien scouts- en Chirogroepen uit Vlaanderen die in het Waalse Hotton de voorbije twee jaar een terrein hadden gehuurd, hebben kort voor het begin van hun kamp te horen gekregen dat de eigenaar dubbel had geboekt, of dat het terrein om een andere reden niet meer beschikbaar was. De getroffen groepen willen die eigenaar op een zwarte lijst plaatsen, maar dat hoeft wellicht niet meer. "Ik stop ermee," zegt Eric Laffineux (54).
Lees verder