Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 juli 2022

Wout van Aert blijft aanvallen, ook al is het niet meer om te winnen: “Als je weet dat Wout wacht, geeft dat zo vee...

HLN
Wout van Aert blijft aanvallen, ook al is het niet meer om te winnen: "Als je weet dat Wout wacht, geeft dat zo veel vertrouwen"
Nieuwe Tourdag, nieuwe dag aan het front. Wout van Aert (27) reed in deze Ronde van Frankrijk al 587 kilometer in de aanval — uiteraard meer dan ieder ander. Dezer dagen niet meer met het doel om zelf te winnen, wel voor de mentale rust van Jonas Vingegaard.
Lees verder

Opnieuw jeugdkamp getroffen door hitte: drie kinderen op kamp in Wezemaal overgebracht naar ziekenhuis
In Wezemaal, een deelgemeente van Rotselaar, zijn er drie kinderen overgebracht naar het ziekenhuis. Tijdens een jeugdkamp hebben in totaal 10 kinderen een zonne- of hitteslag opgelopen waardoor ze dringend medische verzorging nodig hadden. Er is niemand in levensgevaar.
Lees verder

Update: Door de hitte rijden er kortstondig geen trams in Antwerpen
Door de intense hitte heeft De Lijn besloten om kortstondig alle tramlijnen in Antwerpen op te schorten. Oorspronkelijk was er enkel hinder op lijnen 2, 6 en 15, maar nu ligt het tramverkeer dus compleet stil.
Lees verder

Ex-kandidaat Big Brother Patrick (60) in ziekenhuis na hartinfarct: "Ben zelf nog naar het ziekenhuis gereden, maar het bleek 5 voor 12"
De 60-jarige fietshandelaar Patrick Van Staeyen uit Schoten is dinsdagmorgen opgenomen in het ziekenhuis. Hij had thuis in alle vroegte een hartinfarct gekregen. Al laat hij dinsdagavond aan onze redactie weten dat hij het oké stelt. Na enkele dagen observatie aan zijn hart zou hij vrijdagmiddag normaal naar huis mogen. "Ik ben eigenlijk niet de man om te rusten, maar m'n lichaam vraagt dat momenteel wel."
Lees verder

Na hartinfarct ligt ex-kandidaat Big Brother in ziekenhuis: "Het was 5 voor 12"
De 60-jarige fietshandelaar Patrick Van Staeyen uit Schoten is dinsdagmorgen opgenomen in het ziekenhuis. Hij had thuis in alle vroegte een hartinfarct gekregen. Al laat hij dinsdagavond aan onze redactie weten dat hij het oké stelt. Na enkele dagen observatie aan zijn hart zou hij vrijdagmiddag normaal naar huis mogen. "Ik ben eigenlijk niet de man om te rusten, maar m'n lichaam vraagt dat momenteel wel."
Lees verder

Eerste overwinning voor Twitter: rechtszaak tegen Elon Musk gaat nog dit jaar in oktober door
In een eerste zitting van de rechtszaak tussen Elon Musk en Twitter heeft de Delaware Court of Chancery besloten om een versneld proces te houden. Tijdens vijf dagen in oktober dit jaar zullen advocaten van beide partijen de degens kruisen. Dat is meteen een winst voor Twitter, dat de zaak snel wil afgehandeld zien. Musk wilde pas in februari volgend jaar beginnen aan de rechtszaak.
Lees verder

Schoonvader (54) verdacht van moord op Ilir (28): "Het boterde niet tussen ons, maar ik heb hem niet vermoord"
De verdachte van de moord op de 28-jarige Ilir S. langs een jaagpad in het West-Vlaamse Diksmuide is zijn eigen schoonvader. Stephane V. (54) werd vroeg in de ochtend na de moord in de boeien geslagen. Hij ontkent dat hij de vader van zijn kleinkind neerschoot, maar de speurders denken daar anders over. De man werd deze middag voor de onderzoeksrechter geleid en aangehouden. "Wij willen nu zo snel mogelijk een kruitsporenanalyse", aldus zijn advocaat Bram Elyn.
Lees verder

Opnieuw strengere maatregelen na zoveelste incident op Blaarmeersen: glijbaan gesloten, patrouilleren met honden en strenger reservatiesysteem
Op de Blaarmeersen is het maandagnamiddag, na enkele rustige weken, opnieuw flink fout gelopen. Twee minderjarige Brusselse jongeren sloegen twee redders in elkaar. Eén ervan ligt nog steeds in het ziekenhuis. Farys besliste dinsdagavond dat het opnieuw strengere maatregelen zal nemen. Zo wordt de glijbaan afgesloten, zullen veiligheidsmensen patrouilleren met honden en wordt het reservatiesysteem voor niet-Gentenaars verstrengd.
Lees verder

Themaland van Marvel opent morgen deuren in Disneyland Paris
Morgen opent Disneyland Paris de poorten van 'Mavel Avengers Campus', een gloednieuwe zone in het Walt Disney Studios Park die volledig in het teken staat van superhelden met twee nieuwe attracties, interactieve ontmoetingen en live actiestunts. Het themagebied maakt deel uit van een gigantisch uitbreidingsplan van 2 miljard euro om de bezoekersaantallen de hoogte in te schieten. Er ligt dus veel druk op de schouders van Spider-Man en Iron Man. Al hebben die reeds bewezen wat ze waard zijn.
Lees verder

Buitenlandminister Lahbib: "Iraanse ambassadeur vijf keer op het matje geroepen, is ongezien"
De Iraanse ambassadeur in ons land is sinds de arrestatie van de Belgische ngo-medewerker Olivier Vandecasteele (41) in Iran al vijf keer op het matje geroepen. "Dat is ongezien", zegt minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR).
Lees verder

"Princiepsakkoord met Engie over verlenging kerncentrales voor zomerreces, finaal akkoord in december"
Premier Alexander De Croo (Open Vld) en federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) willen nog voor het zomerreces uitpakken met een principeakkoord met de energieproducent Engie over het langer openhouden van de kerncentrales Doel 4 en Tihange 3. In december zou daarover een finaal akkoord volgen. Dat schrijft 'De Tijd' dinsdag.
Lees verder

ONZE OPINIE. Een boemelhervorming die onze pensioenen niet betaalbaarder maakt
Tien maanden na het voorstel van Lalieux en tien frustrerende vergaderingen van het kernkabinet later is het resultaat van het akkoord dat er moést komen bijzonder mager, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. "Een boemelhervorming die onze pensioenen niet fundamenteel betaalbaarder maakt."
Lees verder

"Huwelijk van model Emily Ratajkowski na vier jaar voorbij"
Emily Ratajkowski (31) en haar man Sebastian Bear-McClard (35) zijn na een huwelijk van vier jaar uit elkaar. Een ingewijde vertelt aan het tijdschrift People dat het model recent de relatie heeft verbroken. Ratajkowski werd in 2013 werelberoemd dankzij de videoclip van 'Blurred Lines' van Robin Thicke.
Lees verder

REPORTAGE. Zo beleefde de 'Costa Belgica' de op een na warmste dag ooit: "Wie heeft er een buitenverblijf nodig in Spanje? Een cabine in Blankenberge is all you need"
Meer dan 150.000 mensen zochten gisteren op de op een na heetste dag ooit verfrissing aan de kust. Onze reporter trok met de trein naar de Blankenberge waar ruim dertig mensen onwel werden door de hitte. "Door de drukte hebben we zelfs geen tijd om onze kapotte boten te repareren."
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Daar sta je dan, in je bikini bij je uitgebrande auto in De Haan: "Alles lag er nog in - kleren, portefeuille, geld. Mijn autosleutel heb ik nog, maar daar ben ik niks meer mee"
Het is vier uur in de namiddag op de warmste dag van het jaar en daar sta je dan, in je bikini en op teenslippers bij je uitgebrande auto. Eén vonkje veranderde drie uur eerder de duinen van De Haan in een vuurzee. Was het een achteloos weggeworpen sigaret of een kortsluiting onder een oververhitte motorkap? "Dat zullen we nooit zeker weten", zegt de brandweer. Een reconstructie van een - ahum - hete namiddag aan het strand.
Lees verder

Kinderen en vrienden van Hakim leggen bloemen neer op de plaats waar hij in het water werd gegooid: "We willen gerechtigheid"
Met tranen in de ogen en steun zoekend bij elkaar hebben de zonen van Hakim Mutyaba bloemen neergelegd op de brug waar hij zondagochtend door twee mannen werd af gegooid. Hakim kon niet zwemmen en verdronk. Eén dader is opgepakt in Nederland, de andere is bekend en wordt opgespoord. "Wij hopen op gerechtigheid", zegt de familie.
Lees verder

Herman Brusselmans (64) en Lena (30) verwachten eerste kindje: "Niet gepland, het is gewoon gebeurd"
Herman Brusselmans (64) en zijn Amsterdamse vriendin Lena (30) verwachten hun eerste kindje samen. Dat bevestig de auteur aan 'Het Nieuwsblad', nadat Brusselmans in een column al liet uitschijnen dat zijn vriendin zwanger is. "We waren niet 'aan het proberen', zoals men dat dan zegt. Het was niet voorzien, niet gepland."
Lees verder

Grote rookpluim aan iconische Hooverdam bij Las Vegas: brand al geblust
In een video die circuleert op Twitter is een grote rookpluim te zien bij de iconische Hooverdam. Die betonnen dam van ruim 200 meter hoog ligt op de grens tussen de Amerikaanse staten Nevada en Colorado. Het stadsbestuur van Boulder (op 12 kilometer van de dam) laat weten dat de brand werd geblust tegen dat de brandweer aangekomen was.
Lees verder

Op één na warmste dag sinds begin metingen: Kleine Brogel was heetste plek van het land met 39,1 graden
Het was bloedheet vandaag. In Ukkel werd met 38,1 graden een nieuw dagrecord gevestigd en het was volgens onze weerman Frank Duboccage ook de op één na warmste dag sinds het begin van de metingen in 1892. Kleine Brogel in Limburg was de heetste plek van het land, zo meldt weerman David Dehenauw op Twitter. Daar werd maar liefst 39,1 graden gemeten. Koksijde en Chièvres (Henegouwen) volgen, met respectievelijk 38,9 en 38,8 graden.
Lees verder

LIVE WORLD MATCHPLAY. Van den Bergh op weg naar kwartfinale met riante voorsprong tegen Rodriguez
Dag vier op de World Matchplay in Blackpool met Dimitri Van den Bergh (PDC 9). Onze 28-jarige landgenoot speelt in zijn tweede ronde tegen Rowby-John Rodriguez (PDC 73). De Oostenrijker schakelde in de openingsronde verrassend Jonny Clayton uit. Stoot 'Dancing Dimi' door? Volg zijn wedstrijd en nog drie andere vanaf 20u in onderstaande liveblog en op VTM 2.
Lees verder