Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 juli 2022

WEERBERICHT. Snikhete dag met temperaturen tot 32 graden, maar de échte hitte moet nog komen

HLN
WEERBERICHT. Snikhete dag met temperaturen tot 32 graden, maar de échte hitte moet nog komen
Het wordt een warme dag vandaag. Het KMI denkt dat het kwik lokaal tot 32 graden kan stijgen. In het westen van ons land wordt het het warmst, maar aan zee ontstaat er wel in de loop van de namiddag een lichte zeebries. De échte hitte krijgen we op zondag en volgende week maandag en dinsdag stijgt het kwik tot wel 34 graden.
Lees verder

Tweeling Thorben en Siebren (5) lijden aan zware spierziekte: "Ze willen zo graag ravotten maar af en toe moeten ze verplicht rust nemen"
Thorben en Siebren, allebei vijf jaar, zijn twee bijzonder guitige kereltjes uit Lauwe. Alleen lijden de broertjes aan de zeldzame spierziekte SMA, de ziekte die bij ons bekendraakte door baby Pia. Daardoor raken hun spiertjes erg snel overbelast en wandelen ze met karretjes. Voor mama Shana (32) is het geen makkelijke opdracht om hen tijdens de zomermaanden in toom te houden. "We moeten ze af en toe verplichten om te rusten, ook al willen ze de hele dag spelen."
Lees verder

Jaak Van Assche: "Plots begonnen er gekleurde mensen te zwaaien, ze kregen lessen Nederlands met 'De Kampioenen'"
Kampioen zijn? Dat blijft gewoon plezant! Dat blijkt nog maar eens opnieuw uit de hoge kijkcijfers van de herhalingen op tv deze zomer. Ook al werd het laatste seizoen in 2011 opgenomen, de Vlaming blijft de humor rond de meest amateuristische voetbalploeg van Vlaanderen duidelijk smaken. Reporter Jarne trok naar de 'F.C. De Kampioenen Fandagen' in Plopsaland De Panne om acteurs Danni Heylen (Pascale), Ann Tuts (Doortje) en Jaak Van Assche (Fernand) te feliciteren. Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Was ticket van 489 euro het waard? Onze reporters vergeleken goedkoopste en duurste plaatsen voor The Rolling Stones
Gisteravond vond hét concert van de zomer plaats: The Rolling Stones in het Koning Boudewijnstadion. Twee van onze reporters zaten in het publiek, de ene vooraan met het duurste ticket van 489 euro, de andere helemaal achteraan met het goedkoopste kaartje van 99 euro. Op zoek naar het antwoord op de vraag: is het verschil in 'satisfaction' navenant?
Lees verder

Musonda Jr. verklaart waarom hij niet meer kwam opdagen bij Zulte Waregem en zegt "optimistisch" te zijn: "Met paar ploegen in gesprek"
"Ik ben nooit verdwenen." Charly Musonda Jr. zegt dat hij niet plots zonder enige reden wegbleef van de trainingen bij Zulte Waregem. Het voormalige toptalent, 25 intussen, geeft aan dat hij een voetblessure had opgelopen en geen risico's wilde nemen. "Dat heb ik zo ook tegen de trainer gezegd."
Lees verder

Kim Kardashian en Pete tonen hun liefde in tweede seizoen 'The Kardashians': "Schat, wil jij snel met mij douchen?"
De realitysterren zijn terug van nooit weggeweest. Voor wie maar niet genoeg kan krijgen van de Kardashian-clan, kan beginnen aftellen naar het tweede seizoen van 'The Kardashians'. Dat verschijnt op 22 september op Hulu. De trailer voorspelt alvast veel drama en romantiek. Fans krijgen kijkje achter de schermen van de trouw van Kourtney en Travis, maar ook de liefde van Kim Kardashian, Pete Davidson, passeert de revue. Gingen ze net samen douchen?
Lees verder

De langverwachte trailer van het tweede seizoen 'The Kardashians' is er én is alvast veelbelovend
De realitysterren zijn terug van nooit weggeweest. Voor wie maar niet genoeg kan krijgen van de Kardashian-clan, kan beginnen aftellen naar het tweede seizoen van 'The Kardashians'. Dat verschijnt op 22 september op Hulu. De trailer voorspelt alvast veel drama en romantiek. Fans krijgen kijkje achter de schermen van de trouw van Kourtney en Travis, maar ook de liefde van Kim Kardashian, Pete Davidson, passeert de revue. Gingen ze net samen douchen?
Lees verder

LIVE TOUR. Daags na rustdag trekken renners naar Megève, waar relatief vroege aankomst wordt verwacht
Het Tour de France-peloton rijdt vandaag de tiende rit, over ruim 148 kilometer van Morzine Les Portes du Soleil naar Megève. De etappe is een ideale opwarmer voor de pittige Alpencols die de renners de komende dagen op hun bord krijgen, al wordt er ook vandaag wel al stevig geklommen. De aankomst is bergop en volgt wat vroeger dan gebruikelijk, normaal rond 17 uur. Op deze pagina zit u de hele dag goed om de koers te volgen.
Lees verder

Eerste bank verhoogt spaarrente: mag het eindelijk iets meer zijn?
NIBC Direct verhoogt op 13 juli de rente op zijn Getrouwheidsrekening. Daarnaast stoppen verschillende grootbanken met het aanrekenen van negatieve rentes voor ondernemingen, rechtspersonen of grote vermogens. Geven de inflatiebestrijdende maatregelen van de Europese Centrale Bank eindelijk het startsein voor een mooiere spaarrente? Of kan de spaarder best nog niet te vroeg victorie kraaien? Spaargids.be zoekt het uit.
Lees verder

Salah Abdeslam en andere veroordeelden gaan niet in beroep
Salah Abdeslam en de andere voor de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs veroordeelden gaat niet in beroep, zo heeft procureur-generaal van Parijs Rémy Hertz dinsdag bekendgemaakt.
Lees verder

Truiense dierenarts Evi Vandersmissen (40) overleden na zware val met paard
Dierenarts Evi Vandermissen uit Brustem is gisterenavond overleden nadat ze zondag levensgevaarlijk gewond raakte bij een wedstrijd met haar paard. Het ongeval gebeurde tijdens een menwedstrijd in Linden (Lubbeek) waarbij het paard om onduidelijke redenen op hol sloeg.
Lees verder

Trap niet in deze vijf oplichtingstrucs tijdens de vakantierit
Autovakanties zijn dit jaar enorm populair en dat weten dieven en oplichters binnen en buiten Europa. Ze bedienen zich van sluwe trucs om vakantiegangers het geld uit de zak te kloppen of gebruiken afleidingsmanoeuvres om waardevolle spullen te ontvreemden. Dit zijn de vijf meest voorkomende.
Lees verder

Dierenbescherming laat woning vol papegaaienstront reinigen omdat bewoonster het niet doet
Een woning in Dordrecht is door de Nederlandse dierenbescherming professioneel gereinigd. Het huis zat volledig onder de papegaaienstront en er lagen zelfs enkele dode muizen. De bewoonster liet haar drie papegaaien gewoon los rondvliegen in het huis en de dieren deden hun behoefte waar ze plaats vonden. De vrouw weigerde om de woning zelf schoon te maken, maar dat is verplicht als dierenbezitter. Ze mag dus zelf nog opdraaien voor de schoonmaakkosten.
Lees verder

Veel kritiek op prins George die kostuum moest dragen ondanks de hittegolf, maar waarom was dat zo?
De kleine prins George (8) mocht vorig weekend voor het eerst mee naar Wimbledon. Daar woonde hij de finale bij in helse temperaturen, want het VK wordt momenteel getroffen door een hittegolf. Het was een pijnlijk zicht: het jonge prinsje in maatpak met das, puffend en hijgend. "Dit zou je zelfs een hond niet aandoen", klinkt het op sociale media. Waarom moest George het dan wel doorstaan?
Lees verder

Twee Duitse soldaten planden op eigen houtje strategisch belangrijke Krimbrug op te blazen
Twee soldaten van het Duitse leger hebben op eigen houtje gepland om de Krimbrug op te blazen, de brug die de Krim verbindt met het Russische vasteland. Dat blijkt uit het onderzoek van de politie, schrijft het Duitse weekblad 'Stern'. De twee werden eind mei opgepakt.
Lees verder

'De Buurtpolitie'-acteur Johan Kalifa Bals is slachtoffer van internetcriminelen: "Maar ik laat mij niet chanteren!"
Voormalig 'De Buurtpolitie'-acteur Johan Kalifa Bals (38) is zijn Instagramprofiel én al zijn volgers kwijt aan hackers. "Die criminelen eisen nu losgeld, maar ik weiger te betalen", klinkt het strijdlustig in Dag Allemaal.
Lees verder

"Mensen hebben het gevoel dat ze het druk hebben en niet wegkunnen": wat zijn de gevolgen van te weinig verlof opnemen?
De Nederlandse arbeidsorganisatie Arbo Unie komt met een opvallende oproep: ga op vakantie! Net in deze tijd van personeelstekorten en toenemende werkdruk hebben we het meer dan nodig om te herstellen en onze batterijen weer op te laden. Hoe lang moet iemand dan op vakantie gaan met oog op de gezondheid?
Lees verder

Fabio Jakobsen geeft groene trui nog niet op: "Een kleine kans is ook een kans"
Lastige dagen in het verschiet voor Fabio Jakobsen. De sprinter van Quick.Step-Alpha Vinyl, momenteel tweede in het puntenklassement, moet de komende ritten zien te overleven. "De andere zes ploegmaats zullen vaak bij mij zitten", klonk het op de rustdag.
Lees verder

Braziliaans lid van oppositiepartij geëxecuteerd: vrees voor gewelddadige verkiezingen
Een aanhanger van huidig Braziliaans president Jair Bolsonaro heeft een partijfunctionaris van de linkse oppositiepartij vermoord. Door deze moord wordt er gevreesd dat er een gewelddadige campagne aankomt richting de verkiezingen in oktober.
Lees verder

Tot 30 euro korting bij je verzekeraar: zo sluit je een goedkopere pechbijstandsverzekering af
Wie deze zomer met z'n auto op vakantie trekt, kan maar beter goed verzekerd zijn. Daarom is een pechbijstandsverzekering een echte must. Niet elke autoverzekering voorziet bijstand wanneer je pech hebt. Hoe kan je nakijken of je verzekerd bent? En welke formule sluit je best af? Independer.be weet raad.
Lees verder