Doorgaan naar hoofdcontent

WEERBERICHT. Daar is de hitte: vanaf nu gaat kwik in stijgende lijn

HLN
WEERBERICHT. Daar is de hitte: vanaf nu gaat kwik in stijgende lijn
De zon laat zich vaak zien vandaag bij aangenaam warme temperaturen van 20 tot 21 graden op de Ardense toppen en aan zee. In het centrum stijgt het kwik tot rond 24 of 25 graden en Belgisch Lotharingen kan zich aan 26 graden verwachten. Voor morgen beloven de weerkaarten nog iets warmere temperaturen.
Lees verder

INTERVIEW. Philippe Clement over Hoefkens, de toekomst van De Ketelaere en de hoge ambities bij Monaco: "De prins belde me: 'Zo voortdoen'"
"Iedereen terugzien op een trouwfeest deed enorm veel deugd." AS Monaco-coach Philippe Clement (48), patron in het prinsdom, maar met het hart nog steeds in Brugge. "De Ketelaeres grote kracht is dat-ie heel nuchter is. En heel matuur voor zijn leeftijd. Voor het eerst maakt hij zo'n transferperiode mee, maar ik ben er zeker van dat Charles er goed mee omgaat."
Lees verder

Familie belandt in gracht langs E40 in Beernem richting kust: grootvader (56) overleden
Bij een tragisch verkeersongeval op de E40 in Beernem is zaterdagochtend een dodelijk slachtoffer gevallen, dat bevestigt de federale politie. In de wagen vielen ook nog vier gewonden. Het gaat om een Bulgaarse familie.
Lees verder

Combinatie van twee medicijnen lijkt zeer beloftevol tegen kinderkanker, ontdekken UGent-onderzoekers
De combinatie van twee medicijnen geeft uiterst beloftevolle resultaten bij de behandeling van neuroblastoom, een zeldzame maar ernstige vorm van kanker die voornamelijk baby's en jonge kinderen treft. Dat hebben onderzoekers van de Universiteit Gent ontdekt. De sleutel tot de nieuwe behandeling ligt bij een bestaand medicijn, Triapine.
Lees verder

Amper 15(!) UCI-punten, en Parijs is niet zo ver meer: de tot dusver ontnuchterende Tour van Lotto-Soudal
Ontnuchterend zijn ze, de cijfers en vaststellingen voor Lotto-Soudal na dertien etappes in de Tour de France. Het team doet (voorlopig) niet mee voor de knikkers. Tegenslag? Deels. Maar daartoe mag niet alles worden herleid. Nog acht ritten te gaan. De kansen tikken weg, de tijd dringt.
Lees verder

Welke wagens hebben het laagste verbruik? Onze autokenner vergelijkt 50 auto's: "Eén categorie duidelijk beste leerling van de klas"
Met brandstofprijzen die blijven stijgen, wordt de vraag wat de meest zuinige auto's zijn steeds prangender. Onze autokenner Joost Bolle testte voor HLN Mobiliteit de voorbije maanden 50 auto's uit. Hun verbruikscijfers maken duidelijk dat je niet in de eerste plaats naar het model moet kijken, wel naar de soort brandstof die ze gebruiken. Welke auto's komen dan op die meest zuinige eerste plek terecht? En waar moet je allemaal op letten om dat te achterhalen?
Lees verder

Football Talk. Kompany en Burnley winnen oefenduel, Bastien maakt eerste goal - Manchester City legt Mahrez tot 2025 vast
Het Burnley van coach Vincent Kompany heeft vrijdagavond in haar tweede oefenduel van het seizoen met 1-3 de maat genomen van derdeklasser Shrewsbury Town. Nieuwkomer Samuel Bastien fleurde zijn debuut op met het openingsdoelpunt. Ook de Ier Josh Cullen, die met Kompany mee overkwam van Anderlecht, kwam voor het eerst in actie voor de Clarets.
Lees verder

Politie vraagt gevonden spullen na vliegtuigcrash terug te bezorgen: "Mogelijk vielen er zaken uit de cockpit tijdens de crash"
De politie van Brugge lanceert een opvallende oproep na de crash van een ULM-vliegtuigje vrijdagmiddag. Tijdens de val met parachute, vlogen verschillende spullen uit de cockpit. "Wie die terugvindt, vragen we ons te contacteren zodat we ze kunnen teruggeven aan de piloot", klinkt het.
Lees verder

"Poetin moordenaar": Russische journaliste die op tv protesteerde tegen oorlog met nieuw protestbord voor Kremlin gespot
Marina Ovsjannikova, de voormalig medewerkster van de Russische staatszender Channel One die tijdens een live-uitzending opriep tot het einde van de oorlog, heeft weer van zich laten horen.
Lees verder

Na Monopoly komt er nu ook een bouwset van 'F.C. De Kampioenen'
Een eigen Monopolybord hadden ze al, maar straks komen er ook twee bouwsets van 'F.C. De Kampioenen' op de markt. De sets, met daarin poppetjes van Marcske, Pol, Boma en DDT, zijn dit najaar beschikbaar.
Lees verder

Alpecin-Deceuninck en Ewan krijgen boete na incident met volgwagen - Lelangue: "Hulp van Alpecin toonde fair play. Dat kan ik niet van iedere ploeg zeggen"
Caleb Ewan (28) breide een vervolg aan zijn ongelukkige Tour de France. In een op het eerste gezicht ongevaarlijke bocht ging de Australiër tegen de grond. Met een grimas en gehavende knie kroop hij weer op de fiets. Van de volgwagen van Lotto-Soudal was geen spoor, maar Ewan mocht even 'stayeren' bij de wagen van Alpecin-Deceuninck. De jury tikte Alpecin echter op de vingers. De ploeg van de gebroeders Roodhooft kreeg een boete van 1.000 Zwitserse frank (1.014,84 euro). Ook Ewan werd bestraft.
Lees verder

Sven & Linda De Ridder staan na 17 jaar weer samen op de planken: "Spijtig dat mama dit niet kan meemaken"
Broer en zus De Ridder die nog eens samen op de planken staan, dat moét wel vonken geven. Terwijl de repetities voor hun cowboycomedy in volle gang zijn, vertellen Sven (47) en Linda (61) geamuseerd over de andere zaken die hen binden: hun zorgzaamheid, hun hart op de tong... en hun kleine gestalte. "Zoals ons vind je er weinig, onze lengte is ons handelsmerk", klinkt het verrassend serieus in Story. De twee blikken ook terug op de moeilijke band met hun vader en hun geschiedenis samen op de planken. "Ik kus liever mijn broer dan iemand van wie ik vies ben."
Lees verder

INTERVIEW. Patrick Lefevere na de mannen straks ook met vrouwenteam naar de Tour: "Ik heb mijn netwerk aangewend om een wildcard te versieren"
"Als ik iets wil doen, dan doe ik het goed." En dus maakt Patrick Lefevere (67) sinds enkele maanden ook mee koers in het vrouwenpeloton. In een andere rol dan bij de mannen: als duwer en trekker in dienst van, niet als kopman. Lefevere over de vrouwen en hun Tour.
Lees verder

INTERVIEW. Patrick Lefevere straks ook met vrouwenteam naar Tour: "Ik heb mijn netwerk aangewend om wildcard te versieren"
"Als ik iets wil doen, dan doe ik het goed." En dus maakt Patrick Lefevere (67) sinds enkele maanden ook mee koers in het vrouwenpeloton. In een andere rol dan bij de mannen: als duwer en trekker in dienst van, niet als kopman. Lefevere over de vrouwen en hun Tour.
Lees verder

Luc Bellings proeft pannenkoeken aan de kust en geeft een 0/10: "Dit zijn precies zeemvellen waar je de ruiten mee kan kuisen"
Ongeacht het weer of het seizoen: pannenkoeken met suiker kunnen altijd bekoren. Maar kunnen de zaken aan de Belgische kust ook sterrenchef Luc Bellings gelukkig maken met twee mooie, goudgele en versgebakken exemplaren op het bord? Of is er toch nog wat werk aan de winkel? Hij neemt de proef op de som in Blankenberge, Oostende, Damme, Nieuwpoort en De Haan. "Wie dit met liefde zou bereiden, zou het nooit zo aan klanten durven opdienen."
Lees verder

LIVE. Deal zou rond zijn: "Lewandowski voor 45 miljoen naar FC Barcelona" - Koulibaly (ex-Genk) maakt toptransfer naar Chelsea
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Israëlisch leger voert bombardementen uit op Gaza
Het Israëlische leger heeft zaterdagochtend bombardementen uitgevoerd op stellingen van de Palestijnse terreurbeweging Hamas in de Gazastrook. Volgens het leger vormen de bombardementen een antwoord op vier raketten die in de nacht van vrijdag op zaterdag vanuit Gaza werden afgevuurd.
Lees verder

Onderzoek naar leefbare planeten en de levensloop van sterren(stelsels): dit kunnen we de komende 20 jaar verwachten van de James Webb Space Telescope
Vier prachtige foto's van sterrenstelsels, een analyse van de atmosfeer van een planeet ver weg van ons en donderdag als verrassing een testfoto van Jupiter. De James Webb Space Telescope (JWST) heeft al een goede eerste indruk nagelaten, maar deze week was eigenlijk slechts een voorproefje. Wat kunnen we nog verwachten van de ruimtetelescoop? Waarom kostte de ontwikkeling ervan tientallen miljarden euro's en duurde dat meerdere decennia? En hoe lang zal de JWST nog operationeel blijven? We zochten het voor je uit.
Lees verder

Hoe bouw je het allermooiste zandkasteel? Dit is het geheim
Zandkastelen bouwen op het strand is een aloude traditie over de hele wereld. In de afgelopen decennia is het vaak zelfs verheven tot een kunstvorm. En heel wat mysteries over het bouwen ervan zijn al ontrafeld door de wetenschap. HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters verschaft je een voorraadje tips.
Lees verder

Wat weet Bekend Vlaanderen van liefde? Dit zijn hun 25 opmerkelijkste uitspraken. "Graag zien? Daar hoort seks bij"
Wat is het geheim van een lange relatie? Hoe moet het verder na een breuk? En wat als je geliefde voor altijd wegvalt? Ook Bekend Vlaanderen trekt lessen uit de liefde — en verpakt die in straffe quotes. Van "het einde van een relatie is niet het einde van het leven" tot "als het thuis wat minder goed gaat, is het verleidelijk om voor een ander paadje te kiezen". We overlopen hun 25 mooiste, meest gewaagde en gevoelige woorden over de liefde van dit jaar, en geven je het verhaal erachter.
Lees verder