Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 21 juli 2022

Webcambeelden tonen hoe watertaxi en rondvaartboot botsen in Rotterdam: gezin met kinderen belandt in water

HLN
Webcambeelden tonen hoe watertaxi en rondvaartboot botsen in Rotterdam: gezin met kinderen belandt in water
Een watertaxi is donderdagmiddag op z'n kop beland bij de Erasmusbrug na een aanvaring met een andere boot. Daarbij raakten zes mensen gewond. Het gaat om een gezin met kinderen en de kapitein. Alle opvarenden konden gered worden. De watertaxi ligt inmiddels op de bodem van de Maas, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio.
Lees verder

Johnny (76) krijgt klappen voor ogen van 8-jarige kleindochter: "Zo'n crapuul hoort niet op straat"
Wat een kort bezoekje aan buurtwinkel A. Walbers in Beerse moest worden, draaide voor Johnny Verstraeten (76) uit Berchem en zijn 8-jarige kleindochter uit in een echte nachtmerrie. Nadat hij een jong koppeltje felle ruzie zag maken op de parking, probeerde Johnny de gemoederen te bedaren, maar dat kwam hem duur te staan. Hij werd plots aangevallen door een 19-jarige en kreeg enkele harde klappen in het gezicht. "We zijn allemaal heel erg geschrokken", zegt hij. De dader is geen onbekende bij het gerecht.
Lees verder

Europese Centrale Bank verhoogt rente voor het eerst sinds 2011: "Inflatie blijft nog poos ongewenst hoog"
De Europese Centrale Bank heeft voor het eerst sinds 2011 de rente verhoogd. De belangrijkste rentetarieven bij de centrale bank gaan met een half procentpunt omhoog. Met deze stap, die groter is dan economen hadden verwacht, willen de beleidsmakers in Frankfurt de hoge inflatie in de eurozone tegengaan. Volgens ECB-president Christine Lagarde zijn de economische vooruitzichten in de eurozone somber vanwege de aanhoudende oorlog in Oekraïne en de inflatie, die "nog wel enige tijd op een ongewenst hoog niveau zal blijven".
Lees verder

Europese Centrale Bank verhoogt rente voor het eerst sinds 2011: "Sombere vooruitzichten in eurozone"
De Europese Centrale Bank heeft voor het eerst sinds 2011 de rente verhoogd. De belangrijkste rentetarieven bij de centrale bank gaan met een half procentpunt omhoog. Met deze stap, die groter is dan economen hadden verwacht, willen de beleidsmakers in Frankfurt de hoge inflatie in de eurozone tegengaan. Volgens ECB-president Christine Lagarde zijn de economische vooruitzichten in de eurozone somber vanwege de aanhoudende oorlog in Oekraïne en de inflatie, die "nog wel enige tijd op een ongewenst hoog niveau zal blijven".
Lees verder

Tragisch beeld: Russische raket doodt Dmytro (13) aan bushalte, vader houdt twee uur lang zijn hand vast
Een vader kijkt wezenloos voor zich uit. Hij houdt de hand vast van zijn dertienjarige zoon, die dood onder een zeil ligt. Een zoveelste beeld uit de oorlog in Oekraïne dat naar de keel grijpt, wennen doet het nooit. We wensen te waarschuwen voor de harde beelden in onderstaande video.
Lees verder

Ryanair sluit deal met Spaanse en Franse pilotenvakbonden
Na maanden van moeizame onderhandelingen heeft de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair een deal gesloten met Spaanse en Franse vakbonden voor piloten. De afspraken gaan onder meer over loonsverhogingen en hebben een looptijd van vijf jaar.
Lees verder

Duitsers mogen zwembad niet meer verwarmen met gas
Duitsland komt met nieuwe maatregelen om de energievoorziening in het land veilig te stellen. Zo mogen Duitsers hun eigen zwembad niet meer verwarmen met gas. Dat laat de Duitse minister van Economische Zaken Robert Habeck weten.
Lees verder

"In een zatte bui met prins Laurent gefacetimed": BV's bekennen kleur over hun favoriete Belgische royal
Op 21 juli is de Belgische koninklijke familie jaar na jaar op post om onze nationale feestdag te vieren. Maar wat vindt bekend Vlaanderen van onze royals, en wie is hun favoriet? Verkiezen zij de schoonheid van Mathilde boven het rebelse kantje van Laurent? Of draagt de frisse verschijning van Elisabeth toch hun voorkeur weg? Tijd om driekleur te bekennen: "Toen ik koning Albert per ongeluk tegenkwam, spraken we over koetjes en kalfjes."
Lees verder

OPROEP. NINA is op zoek naar straffe verlovingsverhalen
Al snorkelend in helderblauw Grieks water, tussen de Franse wijnvelden, in een luchtballon of zelfs op de top van de Kilimanjaro. Wereldwijd werden al verlovingsringen tevoorschijn gehaald. Een huwelijksaanzoek is dan ook een hoogtepunt in ons leven. En net daarom wil NINA jouw verhaal horen.
Lees verder

Vanhaezebrouck hoopt op beterschap binnen arbitrage en komt terug op schorsing: "Martínez ging serieus uit de bocht. Daar is weinig mee gebeurd"
Geen Hein Vanhaezebrouck in de dug-out tegen Standard. Hij is nog geschorst na zijn uitlatingen richting ref Verboomen eind vorig seizoen. Maar dat is volgens hemzelf niet het belangrijkste. "De grote vraag is wel: gaat er iets veranderen binnen de arbitrage?" Vanhaezebrouck, ten voeten uit, over de scheidsrechters, eeuwige discussies én Roberto Martínez die "uit de bocht ging".
Lees verder

Wit-Russische president: "Westen heeft oorlog in Oekraïne uitgelokt"
Het Westen was uit op een conflict met Rusland en heeft de oorlog in Oekraïne uitgelokt. Dat heeft de Wit-Russische president Alexandr Loekasjenko gezegd in een interview aan het Franse persagentschap AFP.
Lees verder

EU-sanctie voor tien Syriërs wegens rekrutering van pro-Russische huurlingen
De Europese Unie heeft donderdag sancties opgelegd aan tien Syrische onderdanen en twee particuliere beveiligingsbedrijven wegens hun betrokkenheid bij de rekrutering van Syrische en Palestijnse huurlingen die namens Rusland naar Oekraïne werden gestuurd om er te vechten.
Lees verder

LIVE TOUR. Pogacar valt aan op de Col de Spandelles, maar Vingegaard kraakt niet
Nog een laatste keer klimmen. Als afsluiter van de Pyreneeën krijgt het peloton drie kanjers van cols voorgeschoteld. Nadat de Col d'Aubisque (BC) en Col de Spandelles (eerste categorie) zijn bedwongen, ligt de aankomst op Hautacam (BC, 1.520 m hoog en 13,6 km aan 7,8 %). Welke troeven gooit Tadej Pogacar nog op tafel in het hooggebergte? En houdt gele trui Jonas Vingegaard ook vandaag stand? Volg de 18de etappe hier LIVE!
Lees verder

De Croo haalt uit naar 'onvolwassen' partijvoorzitters, Bouchez reageert: "Op eergevoel staat geen leeftijd"
Premier De Croo heeft het duidelijk gehad met het gedrag van de jonge garde partijvoorzitters. Hoewel hij hun kritiek op het pensioenakkoord beschreef als "ruis en achtergrondgeluid", sprak hij ook van een gebrek aan volwassenheid. Volgens Bouchez moet De Croo wat meer respect hebben. "Op eergevoel staat geen leeftijd."
Lees verder

Joe Biden besmet met coronavirus: "Hij vertoont zeer lichte symptomen"
Joe Biden is besmet met het coronavirus. Dat laat het Witte Huis weten. De Amerikaanse president vertoont naar verluidt zeer lichte symptomen.
Lees verder

LIVE TOUR. Pogacar valt in de afdaling van de Col de Spandelles, maar Vingegaard wacht op de Sloveen
Nog een laatste keer klimmen. Als afsluiter van de Pyreneeën krijgt het peloton drie kanjers van cols voorgeschoteld. Nadat de Col d'Aubisque (BC) en de Col de Spandelles (eerste categorie) zijn bedwongen, ligt de aankomst op Hautacam (BC, 1.520 m hoog en 13,6 km aan 7,8 %). Pogacar viel meerdere keren aan op de Col de Spandelles, maar in de afdaling ging de Sloveen tegen de vlakte. Vingegaard wachtte op hem. Van Aert rijdt nog steeds voorop. Volg de 18de etappe hier LIVE!
Lees verder

Mooi sportief moment in volle Tour-apotheose: Vingegaard wacht op Pogacar na valpartij
In volle afdaling van de Col de Spandelles kwam Tadej Pogacar ietwat ongelukkig ten val op een strookje grind. Gelukkig kroop de Sloveen snel weer op de fiets, maar intussen had Jonas Vingegaard wel al een voorsprong van een tiental seconden opgebouwd. In plaats van door te zetten, wachtte de Deen op Pogacar. De tweevoudige Tourwinnaar bedankte Vingegaard met een handshake. Een mooi moment in volle Tour-ontknoping.
Lees verder

Nu al groter gebied in EU door branden verwoest dan in 2021
De bosbranden die de laatste weken hebben gewoed in Europa, vooral in het door hittegolven geteisterde westen van het continent, hebben volgens de gespecialiseerde Europese waarnemingsdienst al een groter gebied getroffen dan in heel 2021.
Lees verder

De mysterieuze verdwijning van Bénédicte Demoulin (35) en haar dochtertje Léa (8): "Kom terug naar huis, iedereen is bezorgd"
Wat is er gebeurd met Bénédicte Demoulin (35) en haar dochter Léa (8)? De twee vertrokken naar Oostende voor een weekendje zee, het was de verjaardag van haar dochter. Daar verdwenen ze dinsdagavond spoorloos. "Kom naar huis Bénédicte, iedereen is bezorgd", zegt haar zus Laurie (27). "We missen jullie. Ik hoop echt dat er niks ergs gebeurd is."
Lees verder

LIVE TOUR. Wout van Aert zorgt ervoor dat Pogacar breekt
Nog een laatste keer klimmen. Als afsluiter van de Pyreneeën krijgt het peloton drie kanjers van cols voorgeschoteld. Nadat de Col d'Aubisque (BC) en de Col de Spandelles (eerste categorie) zijn bedwongen, ligt de aankomst op Hautacam (BC, 1.520 m hoog en 13,6 km aan 7,8 %). Pogacar viel meerdere keren aan op de Col de Spandelles, maar in de afdaling ging de Sloveen tegen de vlakte. Vingegaard wachtte op hem. Volg de 18de etappe hier LIVE!
Lees verder