Doorgaan naar hoofdcontent

We drinken gemiddeld 124 liter frisdrank per persoon: diëtiste geeft advies om eindelijk komaf te maken met die (ong...

HLN
We drinken gemiddeld 124 liter frisdrank per persoon: diëtiste geeft advies om eindelijk komaf te maken met die (ongezonde) frisdrankverslaving
Dat frisdrank ongezond is, moeten we niemand nog vertellen. En toch vinden we het moeilijk om de cola en co te laten staan. De Belgen staan zelfs in de top vijf van grootste frisdrankdrinkers van Europa, met meer dan 124 liter per inwoner per jaar. Dat merken we ook aan onze buikomtrek. Michael Sels, hoofddiëtist UZ Antwerpen, legt uit hoe je het best kan afkicken. "Drink zeker niet meer dan een halve liter per dag."
Lees verder

Zogenaamde 'dermatoloog' verdacht van verkrachting en aanranding in Franse stad Besançon
Een man van in de veertig die zich voordeed als dermatoloog in de praktijk van zijn broer in de Franse stad Basançon, in het oosten, wordt ervan verdacht vijf patiënten te hebben verkracht en zeven anderen te hebben aangerand. Dat laat het parket vrijdag weten.
Lees verder

Madison Beer en Noah Cyrus zeggen af voor Pukkelpop, maar er komt wel een negende podium
Nu Tomorrowland z'n laatste weekend ingaat, is het al uitkijken naar het volgende grote festival: Pukkelpop, dat in augustus plaatsvindt. De organisatie laat weten dat er dan een extra podium zal zijn, het negende al.
Lees verder

Belg leent voor bouw van woning gemiddeld bijna 50.000 euro meer dan in 2019
In het tweede kwartaal van 2022 steeg het gemiddelde bedrag dat Belgen lenen om een woning te bouwen met bijna 50.000 euro tot 218.000 euro, ten opzichte van het begin van 2019. In het eerste kwartaal van 2022 lag dat gemiddelde bedrag van een bouwkrediet nog op 210.000 euro. Dat blijkt uit de statistieken over hypothecair krediet van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK), meldt bankenfederatie Febelfin vrijdag.
Lees verder

Vader uit Zulte filmt stiekem zestienjarig meisje op Zuid-Franse camping: "Hij stamelde dat het nog maar de eerste keer was dat hij zoiets gedaan had"
Voor een Nederlands gezin uit Vriezenveen kreeg een deugddoende kampeervakantie aan de Côte d'Azur een wrang einde. De zestienjarige dochter van het gezin ontdekte tijdens het douchen dat ze vanuit een aanpalend douchecabine werd met een smartphone. De voyeur blijkt een vader van twee jonge kinderen uit het Oost-Vlaamse Zulte te zijn.
Lees verder

Britse wetenschappers zeggen dat temperaturen sneller stijgen dan hun instrumenten kunnen meten
De kans op hittegolven is minstens tien keer zo groot geworden door de klimaatverandering als gevolg van menselijke activiteiten. Dat blijkt uit een nieuwe analyse. Het World Weather Attribution-project, dat de analyse uitvoerde, zei ook dat de bevindingen waarschijnlijk een onderschatting zijn, en waarschuwde dat de instrumenten waarover wetenschappers beschikken te beperkt zijn om de rol die de mens speelt in hittegolven juist in te kunnen schatten.
Lees verder

Britse wetenschappers zeggen dat de temperaturen in de wereld sneller stijgen dan hun instrumenten kunnen meten
De kans op hittegolven is minstens tien keer zo groot geworden door de klimaatverandering als gevolg van menselijke activiteiten. Dat blijkt uit een nieuwe analyse. Het World Weather Attribution-project, dat de analyse uitvoerde, zei ook dat de bevindingen waarschijnlijk een onderschatting zijn, en waarschuwde dat de instrumenten waarover wetenschappers beschikken te beperkt zijn om de rol die de mens speelt in hittegolven juist in te kunnen schatten.
Lees verder

Hoe trippyer, hoe beter. Dit moet je volgens moderedacteur David dragen op WECANDANCE
De eerste twee weekends van augustus wordt muziekfestival WECANDANCE het Woodstock van Zeebrugge. Het thema is 'Just an Illusion', met felle kleuren en psychedelische motieven uit de jaren zestig. Niet toevallig, want die trend is net zoals een lsd-trip in al zijn hevigheid aan het inkicken. NINA-modejournalist David Devriendt tipt alvast enkele outfits die perfect in het thema passen. "We snakken net zoals de hippies naar een betere en mooiere wereld."
Lees verder

AC Milan heeft tot 2,3 miljoen euro netto over voor De Ketelaere, maar hij wordt (nog) géén grootverdiener in Italië
Eerst presteren dan een absoluut topsalaris. Volgens Italiaanse media kan Charles De Ketelaere (21), de duurste zomeraanwinst van AC Milan, tussen 2 en 2,3 miljoen euro netto verdienen. Het gemiddeld nettoloon in de Serie A ligt tussen 1 en 1,5 miljoen euro per jaar.
Lees verder

Spaanse justitie eist acht jaar cel tegen Shakira wegens belastingontduiking
De Spaanse justitie heeft een celstraf van acht jaar geëist tegen Shakira vanwege belastingontduiking. De 45-jarige zangeres zou over de jaren 2012-2014 haar inkomstenbelasting van 14,5 miljoen euro niet hebben betaald. Shakira houdt vol dat ze niets verkeerd heeft gedaan, omdat ze destijds niet in Spanje woonde.
Lees verder

LIVE CLASICA SAN SEBASTIAN. Evenepoel pakt Strava-KOM tijdens verkenning van steile slotklim - Pogacar verkent niet, maar start wel degelijk
Morgen wordt met de Clasica San Sebastián het traditionele nagerecht van de Ronde van Frankrijk geserveerd. Tadej Pogacar zal z'n tweede plek in Parijs maar wat graag doorspoelen met een eerste triomf in de Clasica, terwijl Remco Evenepoel op zoek gaat naar een tweede zege. Op deze pagina zit u goed voor alle nieuwtjes en selecties in aanloop naar de koers.
Lees verder

Tijgerpopulatie stijgt van 121 tot 355 in Nepal
Nepal heeft het aantal tijgers dat in het wild leeft, zien verdrievoudigen sinds 2010, zo hebben functionarissen gezegd.
Lees verder

Johnny Depp verdient op paar uur tijd 3 miljoen euro met schilderijen (en dat zal goed van pas komen)
Een uitzinnig karakter vertolken? Geen probleem voor Johnny Depp (59). Schilderen? Evenmin. De acteur haalde maar liefst 3 miljoen pond (ongeveer 3,6 miljoen euro) op voor zijn kunstwerken. Een opbrengst die misschien wel van pas kan komen, nu de rechtszaakmolen met zijn ex-vrouw Amber Heard (36) weer op volle toeren draait.
Lees verder

President Zelensky zegt klaar te zijn voor graantransporten: "We wachten enkel nog op een signaal om te beginnen"
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zei vrijdag dat zijn land klaar is om te beginnen met graantransporten vanuit Zwarte Zeehavens en wacht op een signaal van de Verenigde Naties en Turkije om met de transporten te beginnen.
Lees verder

Voormalige Republikeinen en Democraten vormen derde politieke partij in VS
De Verenigde Staten heeft een tweepartijenstelsel, waarbij slechts twee politieke partijen er de lakens uitdelen. Dat zijn de Republikeinse partij en de Democratische partij. Tientallen leden van die twee partijen hebben nu aangekondigd een derde nationale partij op te richten in de VS. De initiatiefnemers willen daarmee miljoenen kiezers aanspreken die volgens hen ontgoocheld zijn in het huidige, alsmaar meer gepolariseerde tweepartijensysteem.
Lees verder

"Victoria was razend": hoe Meghan en Harry de verstandhouding met de Beckhams om zeep hielpen
Dat Meghan Markle (40) de verstandhouding met het Britse koningshuis op losse schroeven zette, is intussen geen geheim meer. Maar nu blijkt dat ze ook tegen de schenen trapte van hét celebrity-koppel dat kind aan huis is in Buckingham Palace: David en Victoria Beckham. Volgens Meghan zouden zij hoogstpersoonlijk privé-informatie over haar en haar echtgenoot, prins Harry (37), gelekt hebben aan de pers. En daar is het koppel allerminst mee gediend. "Er volgde een zéér ongemakkelijk telefoongesprek."
Lees verder

Trucker legt levensgevaarlijk inhaalmanoeuvre vast met dashcam: "Ik noem dit moordpoging"
In Diksmuide zijn vrijdag beelden opgedoken die een trucker maakte met z'n dashcam. De beelden tonen hoe een roekeloze bestuurder de vrachtwagen aan hoge snelheid inhaalt en vervolgens maar nipt een tegenligger kan vermijden.
Lees verder

Duitsland levert mobiele bruggen aan Oekraïne
Het Duitse ministerie van Defensie heeft aangekondigd gepantserde mobiele bruggen te leveren aan het Oekraïense leger. Het leger heeft waarschijnlijk in de herfst beschikking over de eerste zes bruggen, met nog tien die volgend jaar verwacht worden.
Lees verder

In 3 dagen 18 miljard ton ijs gesmolten in Groenland door hittegolf
De laatste paar weken werd Noord-Groenland geteisterd door een intense hittegolf. De hoge temperaturen zijn de aanzet geweest voor enorm veel gesmolten ijs. In amper drie dagen, tussen 15 en 17 juli, is al 18 miljard ton water in de oceaan terecht gekomen.
Lees verder

Het laatste weekend van Tomorrowland gaat van start: dit kan je er allemaal eten én zoveel kost je dat
Een fris pintje of een lekkere maaltijd kan niet ontbreken op de festivalweide, maar Tomorrowland staat erom gekend op culinair vlak net dat tikkeltje verder te gaan. Maar klopt dat ook? Wat vind je dan zoal op het menu? En hoeveel betaal je voor een pintje? Ontdek de volledige menukaart én de prijzen van de wei in het artikel: van een smashed burger voor 12,90 euro tot varkenswangetjes voor 23 euro.
Lees verder