Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 16 juli 2022

Wall Street schudt recessieangst van zich af

HLN
Wall Street schudt recessieangst van zich af
Wall Street komt eindelijk tot rust nadat recessieangst beleggers dagenlang in de greep heeft gehouden. Vrijdag gingen de belangrijke beursgraadmeters in New York met stevige winsten het weekend in. Veel slecht nieuws is inmiddels "ingeprijsd" en er is weer "reden tot optimisme", constateerde een deskundige van de firma Nationwide.
Lees verder

Droevig nieuws vanuit Sea Life Blankenberge: Stevie, de blinde zeehond, is overleden
Stevie, de blinde zeehond die sinds 2007 in het Sea Life Blankenberge verbleef, is niet meer. Dat maakte het centrum bekend op Facebook: "We zullen je heel erg missen, Stevie. Je bent onvervangbaar in ons hart."
Lees verder

IN BEELD. Kleurrijke vlinders, grote pauwenveren en bizarre hoeden: Dit zijn de tien opvallendste festivallooks van de eerste dag op Tomorrowland 2022
De eerste dag van Tomorrowland kent groot succes op modevlak. Fleurige tutu's, kitscherige vestjes en zelfs een Asterix en Oblix: je kan het zo gek niet bedenken. Festivalgangers komen van over heel de wereld naar onze Belgische trots. Niet alleen om een dansje te placeren op hun favoriete muziek en te genieten van een zalige cocktail. Maar ook om het beste van zichzelf te tonen, in hun opvallendste festivallook.
Lees verder

"We willen hem zo snel mogelijk in groep integreren": Van Bommel weet niet wanneer Alderweireld wedstrijdfit is
Antwerp en Toby Alderweireld (33): de stunttransfer is nu ook officieel rond. De 'Great Old' bevestigde vorige week al dat er een akkoord was met Al-Duhail uit Qatar over een definitieve transfer. Vandaag legde Alderweireld zijn fysieke en medische tests af. De Rode Duivel tekent voor drie seizoenen op de Bosuil. Hij zal er met rugnummer 23 voetballen. Antwerp-coach Mark van Bommel sprak na de oefenmatch tegen Kiev al een eerste keer over zijn komst. "Als je ziet waar hij gespeeld heeft. Dat is niet voor niets..."
Lees verder

Carl Devos. Het is vijf na twaalf maar Vivaldi toont weinig hoogdringendheid
Vandaag zit Vivaldi voor de achtste keer samen over een mini-pensioenhervorming. De onderhandelingen lopen stroef en slaan wonden, nochtans zal de uitkomst slechts weinig impact hebben op de betaalbaarheid van de pensioenen. Dat de relaties te gespannen zijn bleek ook uit de openlijke confrontatie tussen ministers Van Peteghem (CD&V) en Van der Straeten (Groen) over de overwinstbelasting voor energiebedrijven. De puberale profileringsdrang van enkele partijvoorzitters is niet meer ernstig te nemen, het steekspel tussen regeringsleden des te meer.
Lees verder

ONZE OPINIE. Opgroeien in een armere wijk van het land en het schoppen tot minister? Hier kan het
Er valt wel wat te zeggen over onze nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Maar laat ons beginnen met datgene dat meteen het meeste weerstand oproept. Hadja Lahbib (52) was een journaliste. Een buitenlandjournaliste. Niet een die vertoefde in de ivoren torens van de diplomatie, wel in het veld. Een journalist die het schopt tot minister? Het is afwachten of dat een succes is, maar om het in de termen te zeggen die Lahbib bekend zijn: dat is géén breaking news. Kijk naar Johan Van Overtveldt (N-VA) en Ludivine Dedonder (PS).
Lees verder

Mexico arresteert drugsbaron die op FBI-lijst staat van meestgezochte criminelen
De Mexicaanse drugsbaas Rafael Caro Quintero is aangehouden in de noordelijke staat Sinaloa, dat meldt de marine van het land vrijdag in een verklaring. De 69-jarige Caro Quintero wordt ervan verdacht achter de moord op een medewerker van de Amerikaanse antidrugseenheid DEA te zitten. Hij werd na een jarenlange celstraf vrijgelaten in 2013 en dook kort daarna onder.
Lees verder

Mexico arresteert beruchte drugsbaron die op FBI-lijst staat van meestgezochte criminelen
In Mexico is vrijdag een beruchte Mexicaanse drugsbaron opgepakt, die in de VS op de lijst van de tien meestgezochte criminelen staat. Dat hebben de Mexicaanse autoriteiten gemeld.
Lees verder

Ivana Trump (73), ex-vrouw van Donald Trump, overleden: wetsdokter spreekt van ongeval
Ivana Trump, de ex-vrouw van voormalig Amerikaans president Donald Trump, is donderdag overleden op 73-jarige leeftijd. Dat meldt de familie Trump op het social mediakanaal 'Truth Social'. Ze liep verwondingen aan het bovenlichaam op die werden veroorzaakt door een stomp voorwerp. Dat heeft de verantwoordelijke wetsdokter gezegd, zonder verdere details te willen verstrekken.
Lees verder

Een huwelijksaanzoek op het reuzenrad en swingende dansmoves bij Major Lazer: herbeleef hier de eerste dag van Tomorrowland
Na twee digitale edities was het dan eindelijk zover: we mochten nog eens écht het festivalpark van Boom op. Op onze Belgische trots Tomorrowland barste op dag één een waanzinnig groot feest los, met een aantal bijzondere momenten. Van een liefkozend huwelijksaanzoek op het reuzenrad tot het eerste adembenemende vuurwerk bij Armin Van Buuren. Lees hieronder de highlights van de eerste dag.
Lees verder

Lof van Donald Trump voor Ivana verbaast rouwexperts niet: "Ook het overlijden van een ex maakt gevoelens los"
Als een ex-partner overlijdt, ben je officeel geen weduwnaar of weduwe. Toch kan het verlies van iemand waarmee je lang samen was, veel losmaken, weten rouwexperts. "Je bent de ander vaak milder gaan bekijken en ziet ook het verdriet van de kinderen." Dat lijkt ook het geval bij Donald Trump, die voor zijn eerste echtgenote Ivana alleen maar lof heeft. "Een mooi gebaar."
Lees verder

Net nu kust zich opmaakt voor druk weekend: tot 25 meter minder strand door springtij
Met temperaturen die over de dertig graden gaan, zullen ook de dagjestoeristen massaal richting kust trekken. Maar gooit het springtij roet in het eten? Bij hoogwater dreigt er op populaire badplaatsen te weinig strand over te blijven om te zonnekloppen en zandkastelen te bouwen.
Lees verder

Proximus wil in 5 jaar 15.000 laadpunten: operator wil ook laadpalen aan bedrijven, ziekenhuizen, sportclubs en culturele centra
Redt Proximus de elektrisch rijdende chauffeur van een platte batterij? De telecomprovider heeft alvast de ambitie de komende jaren een netwerk van 15.000 laadpunten in de (semi)publieke ruimte te voorzien.
Lees verder

Elon Musk wil rechtszaak over Twitter-overname uitstellen om zich beter voor te bereiden
Miljardair Elon Musk heeft een Amerikaanse rechtbank gevraagd de zaak die Twitter tegen hem aanspant - over de afgeketste overname van het sociale mediaplatform - uit te stellen naar volgend jaar.
Lees verder

"Ik weet niet wat er fout ging, ik heb er geen verklaring voor": Elise Vanderelst overleeft reeksen 1.500m niet, ook exit Tim Van de Velde op 3.000m steeple
De eerste dag op het WK atletiek in Eugene eindigde al even dramatisch als ze begonnen was: op de 1.500m ging Elise Vanderelst, in 2021 nog Europees indoorkampioene, er al in de reeksen uit, net als Tim Van de Velde op de 3.000m steeple. Geen enkele Belg haalde de finale.
Lees verder

Incassobureaus zien aantal energiedossiers flink stijgen, gemiddelde schuld stijgt 36 procent
Bij Intrum, een van de grootste incassobureaus, is het aantal energiedossiers waar het achteraan moet gaan de voorbije maanden met 12 procent gestegen. Bij schuldhulpverlener MyTrustO eenzelfde trend, met een verdubbeling van het aantal oproepen waarin energie een rol speelt. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad zaterdag.
Lees verder

Coronacijfers in de lift. Deze 6 Vlamingen zetten mondmasker opnieuw op: "Dit is gewoon elementaire beleefdheid"
Met gemiddeld 8.000 besmettingen per dag zijn de coronacijfers opnieuw de hoogte ingeschoten. Die cijfers zijn ook Antwerps gouverneur Cathy Berx niet ontgaan. Ze roept op om weer mondmaskers te dragen op drukke plaatsen, zoals het openbaar vervoer of in de winkel. Wij zochten en vonden zes Vlamingen die hun maskertje nu al consequent dragen. "Dit keer wil ik onze vakantie écht niet afblazen."
Lees verder

Groep van achttien liberalen wil Open Vld "opnieuw uitvinden"
In een kritisch opiniestuk hekelt een groep jonge liberalen het gebrek aan vernieuwing binnen Open Vld. De kritiek op partijvoorzitter Egbert Lachaert komt zo voor het eerst expliciet naar buiten, bericht De Morgen zaterdag.
Lees verder

Trine Marie Hansen, partner, manager en perschef van geletruidrager Vingegaard: "Ik dacht dat coureurs vol stonden met vreselijke littekens"
Zijn dochter Frida steelt na elke bergrit in deze Tour de France de show aan de bus van Jumbo-Visma. Een interview met de bijna tweejarige peuter zou echter weinig opleveren. Trine Marie Hansen (35) is meer geschikt. Tien jaar ouder dan Jonas Vingegaard en naast partner ook zijn manager en 'ontdooister'. "Tijdens onze eerste dates was Jonas heel verlegen."
Lees verder

EXCLUSIEF. Tom Waes is best betaalde VRT-vedette met minstens 700.000 euro (bruto) per jaar. Dit verdienen de bekende gezichten bij VRT
"Elf VRT-gezichten verdienen tussen 101.000 en 300.000 euro bruto per jaar. En zes exclusiviteitsovereenkomsten hebben een waarde van meer dan 300.000 euro". Het is begin juni en twee gelekte zinnetjes uit het VRT-jaarverslag hebben in Vlaanderen het effect van een splinterbom. De grote verdieners bleven anoniem. Staatsgeheim. Wij geven nu voor het eerst in de VRT-geschiedenis een objectief inzicht in de verloningen van schermgezichten bij de openbare omroep. Mét namen van de grote verdieners — niet te verwarren met grootverdieners. Deel 1: de Grote Vijf. Tom Waes, Jeroen Meus, Ben Crabbé, Philippe Geubels en Niels Destadsbader. Krijgen die VRT-toppers hun verdiende loon?
Lees verder