Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 juli 2022

Van de maturiteit van Verstappen over het geklungel van Ferrari tot de toekomst van Francorchamps: zeven zaken om nu ...

HLN
Van de maturiteit van Verstappen over het geklungel van Ferrari tot de toekomst van Francorchamps: zeven zaken om nu al te onthouden
Met de grand prix van Hongarije is het seizoen halverwege. Maandag begint immers het zomerreces. Tijd voor een terugblik. Verstappen op weg naar een nieuwe wereldtitel, het aangekondigde afscheid van een van de grootsten, de nakende terugkeer van de grote automerken... Zeven dingen die te leren vallen uit wat het seizoen 2022 ons al serveerde.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

De factor Skov Olsen: niemand was de afgelopen jaren meer beslissend in zijn eerste 19 wedstrijden bij Club
Izquierdo, Lang, De Ketelaere, Danjuma, Diatta… Geweldige spelers. Maar niemand schoot in de glorieperiode van Club Brugge beter uit de startblokken dan Andreas Skov Olsen (22). Deens dynamiet op Jan Breydel.
Lees verder

RAPPORT. Dit is de West-Vlaamse finalist van De Leukste Zomerbar. Wat denkt de jury? "Hier geraak je meteen in vakantiesfeer"
Vanavond wordt bekendgemaakt welke zomerbar Dé Leukste Zomerbar van het jaar wordt. Maar eerst is het tijd om de laatste kanshebber op die titel voor te stellen. De jury van HLN-Zomerbar startte met honger en dorst aan haar trip langs de vijf finalisten binnen iedere provincie. Voor West-Vlaanderen kreeg Pata Pata Beachbar in Middelkerke het meeste stemmen. Welke troeven heeft deze locatie? Ontdek het in de video en het juryrapport.
Lees verder

Acht doden bij brand in flatgebouw in Moskou
Bij een brand in een flatgebouw in het zuidoosten van Moskou dat als herberg diende, zijn in de nacht van donderdag op vrijdag minstens acht mensen omgekomen, zo hebben de autoriteiten bekendgemaakt. Vier andere mensen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.
Lees verder

LIVE CLASICA SAN SEBASTIAN. Pogacar voert sterke UAE-selectie aan - Evenepoel spreekt vandaag de pers toe
Morgen wordt met de Clasica San Sebastián het traditionele nagerecht van de Ronde van Frankrijk geserveerd. Tourrenners als Tadej Pogacar en Geraint Thomas nemen het op tegen mannen die nu aan het volgende deel van hun seizoen beginnen, zoals Remco Evenepoel. Op deze pagina zit u goed voor alle nieuwtjes en selecties in aanloop naar de koers.
Lees verder

Renault maakt vertrek uit Rusland goed door verkoop duurdere auto's
De Franse autofabrikant Renault weet het verlies door het vertrek uit Rusland goed te maken door duurdere auto's te verkopen. Voor dit hele jaar verwacht de producent daarom betere resultaten dan eerder, ondanks een verlies over de eerste helft van 2022 van 1,6 miljard euro. Een nieuwe strategie van Renault, die zich meer richt op de waarde van een auto dan op het verkopen van zoveel mogelijk stuks, is volgens de Fransen succesvol.
Lees verder

Franse economie groeit in tweede kwartaal met 0,5%
Na een krimp met 0,2 procent tijdens het eerste kwartaal van dit jaar heeft de Franse economie in het tweede kwartaal opnieuw aangeknoopt met groei. Het bruto binnenlands product (bbp) ging er met 0,5 procent op vooruit, forser dan verwacht. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van het Franse bureau voor statistiek Insee.
Lees verder

LIVE CLASICA SAN SEBASTIAN. Evenepoel verkent en spreekt straks de pers toe - Pogacar voert sterke UAE-selectie aan
Morgen wordt met de Clasica San Sebastián het traditionele nagerecht van de Ronde van Frankrijk geserveerd. Tadej Pogacar zal z'n tweede plek in Parijs maar wat graag doorspoelen met een eerste triomf in de Clasica, terwijl Remco Evenepoel op zoek gaat naar een tweede zege. Op deze pagina zit u goed voor alle nieuwtjes en selecties in aanloop naar de koers.
Lees verder

Britney Spears moet dan toch niet getuigen in zaak tegen haar vader: "Het zou haar opnieuw traumatiseren"
Britney Spears (40) ontsnapt aan een getuigenis in de rechtbank. Haar vader Jamie Spears (70) eiste eerder deze maand een verklaring in hun juridische strijd, maar dat vindt de rechter overbodig.
Lees verder

Gekneusde benen en bizar gedrag: fans maken zich zorgen om Cara Delevingne
De fans van Cara Delvigne (29) maken zich zorgen. Het Britse model/actrice was donderdag te gast bij een Amerikaanse talkshow, maar vooral haar gekneusde benen en 'vreemde' manier van doen werden druk besproken op sociale media. Het was al de tweede keer deze week dat Delvigne de aandacht trok met haar gedrag, al zijn sommige fans nu al maanden bezorgd.
Lees verder

Duitse economie stagneert in tweede kwartaal
De Duitse economie is tijdens het tweede kwartaal van dit jaar gestagneerd. Dat heeft het Duitse bureau voor de statistiek vrijdag bekendgemaakt in een eerste raming.
Lees verder

Coach die Ian Thomas 20 kilo hielp verliezen, biedt ook Betty hulp aan: "Bij Ian duurde het ook een jaar hoor"
Betty Owczarek (46) - bekend van 'Big Brother' en als zangeres - laat weten zich niets meer aan te trekken van het getal op haar weegschaal. Ondertussen is ze de 100 kilo voorbij, dat deelde ze mee op haar sociale media. Betty's 'nieuwe ik' heeft Alain Indria (57) evenwel serieus verrast. Hij is de voedingscoach die Ian Thomas ruim 20 kilo hielp afvallen, en wil nu ook Betty helpen, vertelt hij in 'TV Familie'. Hij legt uit waarom en hoe hij het samen met haar zou aanpakken.
Lees verder

Rijvers Festival gaat verder dan alleen muziek: cast van 'Nonkels' komt langs voor meet & greet
Rijvers Festival gaat verder dan alleen muziek. Dit jaar is er voor het eerst een unieke 'meet-'n-greet and TikTok'-stage, waar fans hun idolen kunnen ontmoeten. Ook de cast van het populaire Play4-programma 'Nonkels' komt langs voor een meet & greet.
Lees verder

Hoe groot mag een veranda zijn als je geen bouwvergunning aanvraagt?
Volstaat een melding bij je gemeente of moet je een vergunning aanvragen? En heb je een architect nodig of niet? Er bestaat heel wat onduidelijkheid over de stedenbouwkundige verplichtingen bij de aanbouw van een veranda. Bouwsite Livios zet alles op een rijtje.
Lees verder

Ouders hersendode Archie (12) vangen opnieuw bot bij Hooggerechtshof: artsen mogen wettelijk beademing stopzetten
Het Britse Hooggerechtshof heeft de vraag van Hollie Dance en Paul Battersbee om hen meer tijd te gunnen zodat ze een klacht rond de rechten van hun hersendode zoontje bij de Verenigde Naties zouden kunnen indienen, afgewezen. Dat betekent dat artsen de 12-jarige Archie Battersbee wettelijk wel degelijk van de beademing mogen halen. "Ik vind dat dit land Archie jammerlijk in de steek laat", reageert mama Hollie.
Lees verder

Orka's vallen zeilboten aan voor Spaanse kust, en niemand weet waarom: "Het roer is kapot!"
Voor de kust van het Spaanse Galicië zijn twee zeilboten aangevallen door orka's. Niemand weet precies waarom ze dat doen, maar de beesten kunnen flink wat schade aanrichten. "Ik kon niets meer doen met de boot", reageert een eigenaar van een zeilboot. "De orka's botsten met hun hoofd tegen de onderkant van de boot. Ik draaide alleen nog maar rondjes." Het is niet de eerste keer dat boten worden aangevallen door orka's. De Spaanse kustwacht moest de afgelopen jaren al tientallen boten helpen die na een aanval niet meer verder konden.
Lees verder

Emily (29) spaart 490 euro per maand: "Alles wat ik uitgeef, zet ik in een Excel-document"
Het is niet makkelijk, goed omgaan met je geld. Dus vragen we onze lezers om een inkijk te geven in hun (be)spaargewoontes. Emily Janssens (29) is crew payroll officer, wat betekent dat ze de lonen berekent voor de bemanningsleden van schepen. "Zodra ik kan, wil ik ook graag flexi-jobs gaan doen. Alles wat ik daarmee bijverdien, wil ik direct op mijn spaarrekening zetten." Emily legt uit hoe ze zoveel mogelijk spaart op een maand.
Lees verder

"Door te gaan samenwonen met mijn vriend hoop ik de kosten extra te drukken": zo spaart Emily (29) bijna iedere maand 500 euro
Het is niet makkelijk, goed omgaan met je geld. Dus vragen we onze lezers om een inkijk te geven in hun (be)spaargewoontes. Emily Janssens (29) is crew payroll officer, wat betekent dat ze de lonen berekent voor de bemanningsleden van schepen. "Zodra ik kan, wil ik ook graag flexi-jobs gaan doen. Alles wat ik daarmee bijverdien, wil ik direct op mijn spaarrekening zetten." Emily legt uit hoe ze zoveel mogelijk spaart op een maand.
Lees verder

Tienerkomedie van familie Verheyen vanaf 31 juli te bekijken op Netflix
Netflix kondigt een heleboel nieuwe films aan. Ook 'Bittersweet Sixteen', de film die als een soort familieproject van de familie Verheyen tot stand kwam, is vanaf 31 juli te zien op het streamingsplatform. Dochter Anna Verheyen (16) verzorgde het scenario en regisseerde de komedie samen met vader Jan Verheyen (59) en moeder Lien Willaert (46).
Lees verder