Doorgaan naar hoofdcontent

‘Timtation’ vader geworden van zoontje Finn

HLN
'Timtation' vader geworden van zoontje Finn
Tim 'Timtation' Wauters, die bekend werd dankzij het programma 'Temptation Island', is voor het eerst vader geworden. Samen met zijn vriendin Sofie verwelkomt hij een zoontje.
Lees verder

Britse premier Boris Johnson neemt afscheid: "Hasta la vista, baby"
Aftredend Britse premier Boris Johnson beëindigde zijn laatste vragenuurtje in het Lagerhuis beëindigd met de woorden "hasta la vista, baby". Zijn afscheid in het parlement dat op vakantie gaat, werd gevolgd door applaus van de Conservatieve parlementsleden.
Lees verder

Spaanse premier: "Meer dan 500 doden door hittegolf"
De hittegolf die Spanje bijna tien dagen lang heeft geteisterd, heeft meer dan vijfhonderd mensenlevens gekost. Dat zei premier Pedro Sanchez woensdag tijdens een bezoek aan Aragon, een regio in het noorden van het land die door een bosbrand is getroffen.
Lees verder

Reisbranche in Europa komt 1,2 miljoen werknemers tekort
De chaos op de Europese luchthavens deze zomer wordt veroorzaakt door een tekort van 1,2 miljoen werknemers in de gehele reisbranche in de Europese Unie. Dat zegt de World Travel & Tourism Council, een organisatie voor de wereldwijde reis- en toerismesector.
Lees verder

Pedro Elias geeft dé zomertip voor ouders die even rust willen op vakantie
Wil je als ouder een kwartiertje rust vinden aan het zwembad op vakantie? Dan heeft Pedro Elias (47) dé tip voor jou? Het enige wat je nodig hebt, is een muntje. De rest van de tip legt Pedro je zelf uit.
Lees verder

Pedro Elias geeft dé zomertip voor ouders: je hebt alleen een muntstuk nodig
Wil je als ouder een kwartiertje rust vinden aan het zwembad op vakantie? Dan heeft Pedro Elias (47) dé tip voor jou? Het enige wat je nodig hebt, is een muntje. De rest van de tip legt Pedro je zelf uit.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Persuasion': Jane Austens laatste pareltje
Een vrouw van dertig, zonder man en - hou u vast - zónder kinderen. Tweehonderd jaar geleden was die premisse genoeg voor een ophefmakend boek. 'Persuasion' van Jane Austen gaat over Anne Elliot, een bedeesd en bedachtzaam meisje die niet getrouwd is omdat haar verwaande familie de enige man van wie ze ooit hield, afkeurde.
Lees verder

Aantal geboortes in Vlaanderen in 2021 opnieuw hoger dan aantal overlijdens
In 2021 waren er iets meer geboortes dan overlijdens in Vlaanderen. Daarmee wordt opnieuw aangeknoopt met de situatie van voor het coronajaar 2020. Dat blijkt woensdag uit gegevens van Statistiek Vlaanderen.
Lees verder

Camille beleeft een funky rollenspel met de Spaanse Salvador: "Hij was de onervaren student, ik de strenge lerares"
Camille is 23 wanneer ze Salvador ontmoet in het warme Spanje, waar ze toen woonde en werkte. Hij is getrouwd, 20 jaar ouder, maar mooi gespierd en met een volle, grijzende haardos. Al snel komt ze erachter dat hij een onstuimige seksdrive heeft. Hij neemt haar mee op een wilde rit, de wondere wereld van rollenspellen in. Luister naar haar spannende verhaal in de deze zesde aflevering van de podcast 'Mijn Superseks'.
Lees verder

Pogacar wint explosieve Pyreneeënrit, maar gele trui Vingegaard steekt hand uit naar eindwinst
Tadej Pogacar heeft de pittige Pyreneeënrit van Saint-Gaudens naar skioord Peyragudes gewonnen. De Sloveen kon wel géén afstand nemen van gele trui Jonas Vingegaard, die zo een nieuwe stap zette richting eindwinst.
Lees verder

LIVE TOUR. Duel man tegen man op steile slotklim: kan Pogacar tijd terugnemen op gele trui Vingegaard?
Opnieuw stevig klimwerk voor het peloton in de Tour de France vandaag. De tweede etappe door de Pyreneeën belooft een pijnbank te worden. Na 50 vlakke kilometers is het enkel nog klimmen en dalen geblazen. Op het menu: één col van tweede en drie van eerste categorie, met aankomst op het steile vliegveld (aan de landingsbaan) in Peyragudes. Kan Pogacar gele trui Vingegaard dit keer wel kraken? En is Van Aert straks zeker van zijn groene trui? Volg de 17de etappe hier LIVE!
Lees verder

Twintiger vermoordt gezin in Frankrijk, onder slachtoffers ook drie kinderen
De antiterrorisme-eenheid van de Franse gendarmerie (GIGN) heeft in Douvres (departement Ain) een man uitgeschakeld die vijf mensen uit een gezin gedood heeft. Dat meldt een bron dicht bij het dossier. Onder de slachtoffers zijn er drie kinderen.
Lees verder

Belgisch leger blijft aanwezig op land, in de lucht en op zee in Oost-Europa
Het Belgische leger blijft dit jaar ingezet op de oostflank van de NAVO. Zo wordt een detachement van de genie ontplooid in Roemenië en trekt binnenkort een compagnie van de Ardense jagers naar Litouwen. De F-16's moeten dan weer een nieuwe ontradingsmissie uitvoeren in de Baltische staten, zo is uit eensluidende bronnen vernomen.
Lees verder

8 jaar cel voor diefstal twee schilderijen Vincent Van Gogh en Frans Hals
In Nederland is de 59-jarige Nils M. in beroep opnieuw veroordeeld tot een celstraf van acht jaar voor het stelen van twee wereldberoemde schilderijen van Vincent van Gogh en Frans Hals. De doeken zijn miljoenen euro's waard en werden in 2020 gestolen uit twee musea in Laren (Noord-Holland) en Leerdam (Utrecht). De schilderijen zijn nog steeds spoorloos.
Lees verder

Mario Draghi wil toch Italiaans premier blijven, maar roept op tot nieuw vertrouwenspact
De Italiaanse premier Mario Draghi heeft opgeroepen om het "vertrouwenspact" tussen de partijen in zijn coalitie opnieuw op te bouwen om zijn regering te redden. Vorige week nog diende hij zijn ontslag in, maar dat werd door de president geweigerd. Vanavond zal er gedebatteerd worden en een vertrouwensstemming plaatsvinden. Matteo Salvini (Lega Nord) en Silvio Berlusconi (Forza Italia) lieten weten dat ze bereid zijn Draghi te steunen op voorwaarde dat de Vijfsterrenbeweging uit de coalitie stapt.
Lees verder

52-jarige bestuurster van Porsche zwaargewond na aanrijding met vrachtwagen
Op de Hoogstraatseweg in Wuustwezel is woensdagmiddag een zwaar verkeersongeval gebeurd. Een vrachtwagen greep een Porsche Cayenne nadat die van de E19 richting kwam en richting Loenhout wilde afdraaien. De 52-jarige bestuurster van de Porsche raakte zwaargewond.
Lees verder

BEKIJK. Van Aert verzekert zich van groen, McNulty man van de koers en Pogacar krijgt Vingegaard er alweer niet af: de momenten van rit 17
Tadej Pogacar heeft z'n derde ritzege in deze Ronde van Frankrijk geboekt, maar het zal er toch eentje met gemengde gevoelens zijn. De Sloveen slaagde er namelijk alweer niet in om Jonas Vingegaard op achterstand te fietsen. Maar dé figuur van de etappe was toch Brandon McNulty. De Amerikaanse ploegmaat van Pogacar sleurde kilometers lang op kop en sloopte zo eigenhandig het blok van Jumbo-Visma, waar Wout van Aert zich wel mathematisch verzekerde van de groene trui. Bekijk hierboven de belangrijkste momenten van de etappe.
Lees verder

Alcoholverslaving en postnatale depressie kregen Hayden Panettiere niet klein: "Dankbaar dat ik weer deel uitmaak van deze wereld"
"Artsen zeiden dat mijn lever het zou begeven." Vier jaar nadat ze van het toneel verdween, is Hayden Panettiere (32) klaar voor een comeback. Maar waarom is de eens zo veelbelovende actrice überhaupt uit de schijnwerpers verdwenen? Een postnatale depressie, een zware alcoholverslaving en een gewelddadige relatie: de blonde cheerleader uit 'Heroes' kreeg het ene na het andere obstakel te verwerken. "Dankzij de alcohol en de opiaten voelde ik me beter. Voor eventjes dan toch. "
Lees verder

Van elkaar vastbinden tot seks met je beste vriendin: TikTok helpt je om je seksuele voorkeuren te ontdekken
Seksuele voorlichting op sociale media is al langer een dingetje. En ook het videoplatform TikTok lijkt een héél pikant kantje te hebben. Enter 'KinkTok'. Een digitale community waar mensen seks opnieuw openlijk bespreken. Wij gingen snuisteren en zochten uit wat daar zoal te leren valt. Van BDSM, fetisjen tot je seksspeeltjes proper maken: er wordt niets geschuwd.
Lees verder

2,5 miljoen euro Belgische steun voor Oekraïense slachtoffers seksueel geweld
De regering heeft beslist om 2,5 miljoen euro over te maken aan het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties en het Global Survivors Fund. Dat kondigen minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) en staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) aan. Het geld gaat naar steunprojecten voor Oekraïense vrouwen en meisjes, slachtoffer van seksueel geweld.
Lees verder