Doorgaan naar hoofdcontent

Tadej Pogacar wint na fameuze slotkilometer tegen Jonas Vingegaard opnieuw op La Super Planche des Belles Filles

HLN
Tadej Pogacar wint na fameuze slotkilometer tegen Jonas Vingegaard opnieuw op La Super Planche des Belles Filles
Tadej Pogacar heeft na een indrukwekkende slotkilometer opnieuw gewonnen op La Super Planche des Belles Filles. De Sloveen haalde in de laatste hectometers vluchter Lennard Kämna bij. Uitdager Jonas Vingegaard volgde in het wiel, Primoz Roglic gaf als derde 12 seconden toe. In het klassement heeft Pogacar nu 35 seconden voorsprong op Jonas Vingegaard. Geraint Thomas volgt als derde op 1'10".
Lees verder

ANALYSE NA AANKOMST (6). Michel Wuyts onder de indruk van Vingegaard: "Maar hij maakt ook twee fouten in de finale"
Eerste aankomst bergop in de Tour vandaag. Tadej Pogacar plantte zijn vlag op La Super Planche des Belles Filles na een razendspannende ontnoping. De Sloveen ging nog nét voorbij Jonas Vingegaard, de kopman van Jumbo-Visma maakte wel een goeie indruk. Volgens Michel Wuyts is de tweevoudige Tourwinnaar nog niet klaar met de Deen.
Lees verder

REACTIES. Geen bisnummer voor Dylan Teuns: "Wist al snel dat ontsnapping niet tot het einde zou dragen" - Kämna: "Hier worden geen cadeaus uitgedeeld"
Geen bisnummer voor Dylan Teuns op La Super Planche des Belles Filles. Collega-vluchter Lennard Kämna bleek te sterk. "Hij was duidelijk de sterkste vooraan."
Lees verder

"Geen 'Spa' meer? Dat zou pas zonde zijn": Max Verstappen spreekt steun uit voor Francorchamps, verantwoordelijken Belgische GP lobbyen verder
Ga je eens naar de Oostenrijkse grand prix, en dan spreken al je buitenlandse collega's je als Belg aan over Francorchamps. Omdat er in de paddock over niets anders wordt gesproken. Max Verstappen: "Niemand in de paddock die Francorchamps graag ziet verdwijnen." En ook andere piloten treden hem daarin bij. Intussen is een Belgische delegatie verantwoordelijken van Francorchamps neergestreken in Spielberg om verder te onderhandelen, maar de klok tikt.
Lees verder

Doe jij vanavond samen met 900.000 andere Belgen mee aan de grootste EuroMillions-jackpot ooit? Deze nummers zorgden al het vaakst voor winnaar
Vanavond wacht met 230 miljoen euro de grootste EuroMillions-jackpot ooit, nu ook de trekking van dinsdagavond geen enkele winnaar in 'rang 1' opleverde. Maar geen nood: wij doken in de cijfers van álle trekkingen sinds de start in 2004 - 1.543 in totaal - en visten de vaakst én minst winnende cijfer(combinatie)s. Zo maakt u hopelijk net dat tikje meer kans.
Lees verder

Verloofde Urska Zigart vertelt het verhaal achter de speciale schoenen van Pogacar: "Ze worden geveild ten voordele van onderzoek tegen kanker"
Als je verloofde in de Tour is, dan kun je altijd iets meer. Tadej Pogacar had iets te bewijzen op La Planche des Belles Filles. Urska Zigart zag dat het goed was en gaf haar wederhelft een dikke knuffel na zijn tweede ritzege. "Het was speciaal om hier weer te winnen. Tadej droeg speciale schoenen die geveild worden ten voordele van onderzoek naar kanker."
Lees verder

IN KAART. Moet ik nog een mondmasker op? Is het Covid Safe Ticket nog verplicht? Dit is de coronasituatie in uw vakantieland
De vakantie-uittocht is officieel gestart, maar overal in Europa schieten de besmettingscijfers de hoogte in. Hoe gaan de vakantielanden hiermee om? We gingen poolshoogte nemen in Frankrijk, Spanje, Duitsland, Oostenrijk en Italië. Dit zijn de regels.
Lees verder

Oud-minister van Financiën Rishi Sunak wil Johnson opvolgen
De voormalige Britse minister van Financiën Rishi Sunak (42) is kandidaat om premier Boris Johnson te vervangen, maakte hij een dag na de aankondiging van Johnsons vertrek bekend. Hij was van 2020 tot 2022 minister van Financiën en was een van de bewindslieden die onlangs ontslag nam uit onvrede over het leiderschap van Johnson. Sunak wordt beschouwd als een van de favorieten.
Lees verder

Moordenaar van Shinzo Abe staat enkele meters achter hem vlak voor hij toeslaat
Tetsuya Yamagami schoot Shinzo Abe in koelen bloede neer tijdens een speech in de stad Nara, in het westen van Japan. Op beelden is nu te zien hoe de 41-jarige schutter gekleed in groene outfit een paar meter achter de Japanse premier opdook, vlak voor hij de moord zou plegen. In zijn woning werd een arsenaal zelfgemaakte wapens aangetroffen.
Lees verder

VN-rapport: "Overexploitatie van wilde dier- en plantensoorten ook verwoestende gevolgen voor de mens"
De overexploitatie van wilde soorten, zoals landdieren, vissen, algen, paddenstoelen, planten of bomen, bedreigt de welvaart van miljarden mensen. Dat blijkt vrijdag uit een rapport van de Verenigde Naties, dat voorstellen doet voor een duurzamer gebruik en de nadruk legt op de kennis van inheemse volkeren.
Lees verder

Football Talk. Kompany krijgt bij Burnley paars-wit getinte staf naast zich
Burnley, de werkgever van Vincent Kompany (36), heeft de staf rond zijn nieuwe coach officieel bekendgemaakt. Kompany krijgt met Craig Bellamy, Jelle ten Rouwelaar, Bram Geers, Floribert Ngalula en Richard Bredice heel wat stafleden met een verleden bij RSC Anderlecht rond zich.
Lees verder

Al 168 keer 'The Stones' gezien maar superfan kijkt zó uit naar optreden in ons land: "Dankzij Mick Jagger & co mijn lief ontmoet"
Luc Van der Hoeven (59) uit Welle, de oprichter van de Belgische Rolling Stones-fanclub Sticky Fingers, zag zijn favoriete band al 168 keer optreden, afgelopen donderdag nog in Amsterdam, maar het concert van komende maandag op Belgische bodem wordt extra speciaal. "Al heeft elk concert van The Stones iets magisch, zelfs al giet het pijpenstelen", aldus Luc.
Lees verder

Auto belandt op dak bij verkeersongeval: 3 personen overgebracht naar het ziekenhuis
De brandweer en hulpdiensten kregen omstreeks 14 uur een oproep voor een verkeersongeval op de Vilvoordselaan in Haren. Bij het ongeval waren 3 voertuigen betrokken.
Lees verder

LIVE F1. Verstappen wint kwalificaties voor sprintrace, Hamilton en Russell belandden naast circuit
Max Verstappen start morgen in de GP van Oostenrijk de sprintrace vanop de kop. De wereldkampioen Formule 1 won de kwalificaties voor het Ferrari-duo Charles Leclerc en Carlos Sainz. Zowel Lewis Hamilton als George Russell belandden naast het circuit. De sprintrace morgen bepaalt de startvolgerde van de echte race zondag. Ook strijkt de winnaar acht punten op voor het WK-klassement. Volg alle ontwikkelingen in onderstaande liveblog!
Lees verder

Elektrozaken krijgen opvallend meer vragen naar energiezuinige huishoudtoestellen: loont die investering de moeite?
Alles wordt duurder. Elektrozaken krijgen opvallend meer vragen naar energiezuinige huishoudtoestellen. Mensen die hun oude koelkast of strijkijzer toch wat sneller willen vervangen, nu de energieprijzen de pan uit swingen. VTM NIEUWS zoekt uit of die investering ook de moeite loont. Volg de uitzending hier live.
Lees verder

Belgisch Blauw Bloed. Op bezoek bij graaf Henry t'Kint: "Het geld is al op als de maand nog moet beginnen"
Verscholen in een groene meander van de Oost-Vlaamse Leie prijkt het historische kasteel Ooidonk, een van de weinige kastelen uit de renaissance die ons land rijk is. Vandaag woont graaf Henry t'Kint de Roodenbeke (62) op het domein dat 450 jaar geleden eigendom was van de terechtgestelde graaf van Horne. "Na de dood van papa was ik toch wel nerveus om Ooidonk over te nemen", laat hij optekenen in Story. Hij vertelt dat hij geen andere keuze had dan het kasteel overnemen en verklapt hoeveel de elektriciteitsrekening bedraagt. "Het gebouw goed onderhouden is ongelooflijk kostelijk."
Lees verder

Yari Verschaeren voelt zich goed in nieuw systeem: "Mijn toekomst ligt bij Anderlecht"
De eerste stage van Anderlecht onder Felice Mazzu in het Nederlandse Horst is bijna halfweg. Mogen werkt Anderlecht een dubbele oefenwedstrijd tegen het Deense Nordsjaelland af. Aan de vooravond gaven zowel Hendrik Van Crombrugge als Yari Verschaeren hun visie op de voorbereiding bij paars-wit.
Lees verder

Blanka Vlašić, de vrouw van Ruben Van Gucht, toont zwanger buikje tijdens stevige work-out
De Kroatische voormalig hoogspringster Blanka Vlašić toont op haar Instagram haar dagelijkse work-out. De vrouw van Ruben Van Gucht zit in het tweede trimester van haar zwangerschap, maar op haar Instagram toont ze dat ze nog stevig kan trainen.
Lees verder

Bekijk hier de rituitslagen in de Tour
Een uitslag gemist in deze TOUR DE FRANCE? Via onderstaande tool vindt u die zo terug!
Lees verder

Zus Miley Cyrus viel weg tijdens interview door ernstige verslaving: "Dood stond op de stoep"
Noah Cyrus (22), het jongere zusje van Miley dat zelf ook aan de weg timmert als zangeres, is zo'n twee jaar lang ernstig verslaafd geweest aan het kalmeringsmiddel Alprazolam. Op haar 20ste verjaardag voelde het alsof ze de 21 niet zou halen en de dood 'op de stoep stond', zingt ze op haar nieuwe album.
Lees verder