Doorgaan naar hoofdcontent

Steeds meer rennersvrouwen en -kinderen aanwezig in Tour: “Connectie met geliefden geeft een boost, ook aan topspor...

Steeds meer rennersvrouwen en -kinderen aanwezig in Tour: "Connectie met geliefden geeft een boost, ook aan topsporters"

Het is al jaren een trend bij sportevenementen, maar in deze Tour wel heel opvallend: aanwezige rennersvrouwen en -kinderen. "Zij kunnen rust en kalmte brengen", zeggen sportpsychologen. "Waar vroeger de aanwezigheid van vrouwen werd herleid tot seks – en daarom not done – wordt nu ingezien dat connectie juist heel belangrijk is."

Lees verder

Mbenza (Antwerp) naar Saoedi-Arabië?

De Afrikaanse Champions League gewonnen, Marokkaans kampioen geworden én topschutter met vijftien goals: Guy Mbenza (22) heeft er een topseizoen opzitten bij Wydad Casablanca. Maar de Congolese spits is nog altijd eigendom van Antwerp en maakt zich nu op voor een nieuwe transfer.

Lees verder

Ex-coach Christoph Daum gelooft in Hoefkens bij Club Brugge: "Ik zag tien jaar geleden al een topcoach in Carl"

In de Supercup staat Carl Hoefkens (43) voor zijn vuurdoop als coach. Wie alvast sterk in hem gelooft is Christoph Daum (68). De oud-trainer van Club Brugge over de nieuwe: "Hij was vroeger al een uitzonderlijke kapitein."

Lees verder

Mag de Tour dan nu eindelijk beginnen voor Lotto Soudal?

De beste actie van Lotto Soudal in deze Tour? De contractverlenging van Arnaud De Lie in het rennershotel in Longwy. Een running gag kan veelzeggend zijn: zo weinig zichtbaar is de ploeg van de Nationale Loterij in deze Tour. Vanaf vandaag volgen vier ritten voor sprinters en/of vluchters. Stilaan mag het gaan gebeuren, want je wil niet het kneusje van de Tour worden.

Lees verder

Nu al Alpe d'Huez, op termijn geel in Parijs: straffe ritzege smaakt naar meer voor Tourdebutant Tom Pidcock

Tom Pidcock is de jongste winnaar ooit op Alpe d'Huez. Én jongste Britse ritwinnaar tout court in de Tour. Én pas de vierde Brit die er bij zijn debuut in Frankrijk in slaagt een etappezege te pakken. Het voorjaar van Tom Pidcock mocht dan wat minder zijn, met zijn triomf op de bekendste Alpencol van allemaal heeft de 22-jarige Brit dat met een klap rechtgezet. En Pidcock zou Pidcock niet zijn als dat niet naar meer smaakt. "Ooit kom ik terug met grotere ambities." Begrijp: ooit wil hij de Tour winnen.

Lees verder

Vingegaard is gewaarschuwd: Pogacar zit weer goed in zijn vel

Alpe d'Huez leverde geen tweede spektakelstuk op een rij op, het bleef bij een status quo tussen de twee grote tenoren. Tadej Pogacar zakte niet opnieuw door het ijs. Op de slotklim koos hij alweer voor de aanval, maar hij pakte nog geen tijd terug op Jonas Vingegaard. De Sloveen vond op de Alpencol wel zijn vertrouwen terug en dat biedt perspectieven voor een titanenclash in de Pyreneeën.

Lees verder

Het Instagram- en Twitterinterview met Noor Vidts, de wereldkampioene van Team Belgium: "Neen, ik heb geen T-shirt met: ik ben nummer 1"

Team Belgium telt in Eugene één regerende wereldkampioene: niet Nafi Thiam, wel iemand die met haar kan meedingen naar de medailles – al wil ze dat zelf niet gezegd hebben. Noor Vidts, nog altijd "under construction" maar al wereldkampioene vijfkamp en vierde op de Spelen op de zevenkamp. Een gesprek aan de hand van zeven van haar Instagram- en Twitterberichten.

Lees verder

ONZE PROGNOSE. Zulte Waregem (15de): "Nieuw elan, maar het huiswerk is nog lang niet af"

De stages zitten erop, de spelers halen stilaan hun beste vorm en de dagen tot de competitiestart minderen. Wij gingen te rade bij onze voetbalredacteurs en kwamen terug met de finale rangschikking van het seizoen 2022-2023. Of toch hoe wij die zien. Vandaag het nummer 15: Zulte Waregem. "Essevee heeft niet stilgezeten in het tussenseizoen, maar of het genoeg is om beter te doen dan vorig jaar, is nog maar de vraag."

Lees verder

ONZE PROGNOSE. Eupen (16de): "Bernd Storck kan doen waar hij het beste in is: strijden tegen de degradatie"

De stages zitten erop, de spelers halen stilaan hun beste vorm en de dagen tot de competitiestart minderen. Wij gingen te rade bij onze voetbalredacteurs en kwamen terug met de finale rangschikking van het seizoen 2022-2023. Of toch hoe wij die voorspellen. Vandaag het nummer 16: Eupen. "Na zijn mislukte passage bij Genk krijgt Bernd Storck bij Eupen de kans om te doen waar hij het beste in is: strijden tegen de degradatie."

Lees verder

Janice Cayman houdt dubbel gevoel over aan verlies tegen Frankrijk: "Recupereren en op naar Italië"

Janice Cayman bezorgde de Red Flames donderdagavond even hoop op een stunt door in de eerste helft de 1-1 te scoren. Maar Les Bleues scoorden vrijwel meteen de 2-1 en hielden die voorsprong daarna vast. Net géén stunt dus voor de Belgen.

Lees verder

Dopingcontroles bij WK atletiek via paar druppels bloed

Kort voor aanvang van de wereldkampioenschappen atletiek in Eugene zijn reeds zeshonderd dopingcontroles uitgevoerd. Bij een deel van die controles is voor het eerst gebruik gemaakt van een nieuwe manier van bloedafname. In plaats van een buisje bloed volstaan nu een paar druppels die in opgedroogde vorm naar het testlaboratorium gaan voor analyse.

Lees verder

Vanessa Scaunet aan vooravond van eerste WK atletiek: "Nooit gedacht hier te staan"

Lees verder

Belgische mannen veroveren brons in touwtrekken op de Wereldspelen en schenken Team Belgium 8e medaille

De Belgische mannen hebben donderdag op de Wereldspelen in het Amerikaanse Birmingham de bronzen medaille veroverd in het touwtrekken (Tug of War).

Lees verder

Tokio mag WK atletiek in 2025 organiseren

De Japanse hoofdstad Tokio speelt in 2025 gastheer voor het WK atletiek, zo maakte World Athletics donderdag aan de vooravond van het WK in het Amerikaanse Eugene bekend.

Lees verder

Eugene maakt zich op voor start WK atletiek

Vrijdag gaat de achttiende editie van het WK atletiek van start in het Amerikaanse Eugene. Hayward Field, het universiteitsstadion van Oregon, wordt tot 24 juli het toneel voor het eerste WK op Amerikaanse bodem.

Lees verder

Discuswerper Milanov vindt evenwicht tussen job en topsport: "Hoop finale WK atletiek te halen"

Lees verder

Ruben Verheyden over 1.500 meter op WK atletiek: "Tactisch voor sommige lopers maar snel voor mij"

Lees verder

Club Brugge kan lachen met per ongeluk gelekte truitjes in officiële aankondiging: "Voor als jullie het gemist hadden"

Club Brugge heeft vrijdagochtend zijn nieuwe truitjes aangekondigd. De traditioneel blauw-zwarte shirts hebben in vergelijking met vorig seizoen eerder blauwe dan zwarte accenten, met meer verticale strepen.

Lees verder

Trainer Smets geniet na brons in touwtrekken op de Wereldspelen: "We kunnen naar de toekomst toe nog hoger mikken"

De Belgische mannen veroverden donderdag op de Wereldspelen in het Amerikaanse Birmingham de bronzen medaille in het touwtrekken (tug of war). "Dit is onbeschrijfelijk", reageert trainer Ief Smets.

Lees verder

Dit hebben de Red Flames op de slotspeeldag nodig om eerste kwartfinale ooit te halen

2-1 verloren tegen topland Frankrijk, maar toch lijken de Red Flames daarmee een stapje dichter gekomen bij een eerste kwartfinale ooit op het EK. Maandag om 21 uur volgt de beslissing tegen Italië, maar welke voorwaarden moeten vervuld zijn om geschiedenis te schrijven?

Lees verder

Een keeper die niet beweegt en penalty's richting de cornervlag: strafschoppenreeks in Nigeria tart alle verbeelding

Vreemde beelden uit Nigeria, waar de Ogun State Cup Final tussen Remo Stars en Ijude United door penalty's beslist moest worden. Bij Remo Stars waren ze echter vastbesloten die niet te winnen. De keeper bewoog geen spier bij een rollertje van de tegenstander, terwijl één van hun eigen spelers de bal gewoon richting cornervlag vlamde toen hij aan de beurt was om te trappen.

Lees verder

Cercle Brugge leent Kanouté uit aan Sochaux

Cercle Brugge leent middenvelder Franck Kanouté tot het einde van dit seizoen uit aan FC Sochaux uit de Franse Ligue 2. Dat heeft de Vereniging bekendgemaakt.

Lees verder

Drie Vlaamse motards in de Tour klappen uit de biecht: "Wij zijn een noodzakelijk kwaad"

Geen koers zonder motards. En al zeker geen Tour de France. Zonder de motard geen foto's in uw krant, geen beelden op uw tv en geen Carl Berteele op Sporza-radio. Hoe doen ze dat, met een machine van 250 kilo tussen honderdduizenden wielergekke fans in het zog van het peloton. Drie Vlaamse motards, Kenny Verfaillie, Tom Claes en Gery Lannoo, klappen uit de biecht. "Ik wil ze de kost niet geven, de supporters die mijn spiegel al hebben mogen voelen."

Lees verder

Daar is het eerste Belgische medaillekansje op WK atletiek: de gemengde 4x400m (en nu moet niet Kevin Borlée, maar zijn lief het afmaken)

Een mix van de "extraverte" Cheetahs en de "introverte" Tornado's, dat moet vuurwerk geven op de WK-openingsdag. Voor het eerst mag Kevin Borlée het niet meer afmaken op de gemengde 4x400m maar moet het een vrouw zijn – normaal gezien zijn lief Camille Laus. "Neen, hij is niet jaloers."

Lees verder

Arno staat mee op ploegfoto van KV Oostende

KV Oostende heeft met zijn ploegfoto een hommage gebracht aan de in april overleden zanger Arno, die van de stad afkomstig is. Het team liet zich vereeuwigen aan de muurschildering van de rockzanger op het stadhuis.

Lees verder

Warren Barguil test positief op corona en vertrekt niet meer in Tour

De Tour de France is voorbij voor de Fransman Warren Barguil na een positieve coronatest. Dat maakte zijn ploeg Team Arkéa Samsic vrijdagochtend bekend. De zeven andere renners van het team testten wel negatief.

Lees verder

Chelsea lijkt na komst Sterling af te haken voor Cristiano Ronaldo: "Focus ligt nu op verdediging"

Chelsea lijkt geen interesse meer hebben om Cristiano Ronaldo naar Stamford Bridge te halen. Dat schrijft de BBC nadat de club Raheem Sterling binnen haalde.

Lees verder

Gerechtelijk onderzoek naar matchvervalsing Mboyo/Vanden Borre loopt nog

Het gerechtelijk onderzoek naar de mogelijke matchvervalsing in het seizoen 2013/14 in de Jupiler Pro League is nog lopende. Dat laat het Brusselse parket vrijdag weten aan Belga. Ilombe Mboyo en Anthony Vanden Borre worden er door Roland Duchâtelet van beschuldigd in dat seizoen wedstrijden vervalst te hebben, zodat RSC Anderlecht kampioen speelde.

Lees verder

Patrick Lefevere begint ook met vrouwenploeg aan Tour de France: "We hopen volgend jaar World Tour te worden"

Patrick Lefevere tekende vrijdag present bij de voorstelling van zijn nieuwe vrouwenwielerteam AG-NXTG voor de Tour de France Femmes. Hij reisde daarvoor af van de Ronde van Frankrijk, waar hij als manager van Quick-Step Alpha Vinyl aanwezig was.

Lees verder

Gerechtelijk onderzoek naar matchvervalsing Mboyo en Vanden Borre loopt wèl nog

Het gerechtelijk onderzoek naar de mogelijke matchvervalsing in het seizoen 2013/14 in de Jupiler Pro League is nog lopende. Dat laat het Brusselse parket vrijdag weten aan Belga. Ilombe Mboyo en Anthony Vanden Borre worden er door Roland Duchâtelet van beschuldigd in dat seizoen wedstrijden vervalst te hebben, zodat RSC Anderlecht kampioen speelde. Woensdag werd duidelijk dat het onderzoek bij het Bondsparket geseponeerd werd, omdat de feiten verjaard waren na acht jaar.

Lees verder

Elfyn Evans neemt de leiding, Thierry Neuville volgt als vierde in de Rally van Estland

Halfweg de eerste volledige wedstrijddag in de rally van Estland rijdt Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) aan de leiding. De Welshman won vrijdagochtend alle vier de klassementsritten en heeft in de stand 12.5 sec voorsprong op eerste achtervolger Ott Tänak (Hyundai i20 N Rally1). WK-leider Kalle Rovanperä (Toyota Yaris Rally1) volgt als derde op 18.7 sec van Evans. Thierry Neuville kijkt als vierde al tegen een achterstand van 41 sec aan.

Lees verder

Jackie Groenen sluit na coronabesmetting weer aan bij Oranje

Lees verder

Antwerp speelt op 21 juli thuis tegen FC Drita

Het was nog even onduidelijk wanneer de wedstrijden tussen Antwerp en FC Drita voor de tweede voorronde in de Conference League gespeeld zouden worden. Drita deelt het stadion waar ze de Europese partijen afwerkt met nog andere Kosovaarse ploegen (Ballkani, Llapi en stadsgenoot Gjilani) die tot gisteravond Europees in de running waren. Nu is er duidelijkheid.

Lees verder

Remco Evenepoel zal dan toch Ronde van Burgos rijden

Remco Evenepoel zal dan toch de Ronde van Burgos rijden. Dat raakte in de marge van de persvoorstelling van het team van de vrouwenwielerploeg van Patrick Lefevere voor Le Tour de France Femmes bekend.

Lees verder

Geen Russische teams in Europa: TAS bevestigt internationale uitsluiting

Lees verder

AAN DE START. Belgische kanshebbers Philipsen en Van Aert hopen op ritzege: "Sowieso proberen dit te benutten"

De Tour is met de rit van Le Bourg-d'Oisans naar Saint-Étienne aan een overgangsetappe toe. Onze landgenoten Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) en Wout van Aert (Jumbo-Visma) ruiken hun kans op een ritzege.

Lees verder

Formule 1 komt na zware crash Zhou met strengere tests voor halo

De Formule 1-bolides zullen vanaf volgend seizoen strenger getest worden op de veiligheid van de halo, de beschermbeugel die sinds enkele jaren verplicht is op de cockpit. Dat heeft Formula One beslist na de zware crash van de Chinese piloot Zhou Guanyu tijdens de Grote Prijs van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone, begin juli.

Lees verder

World Snooker beboet "Milkman" Milkins omdat hij stomdronken opdaagde op openingsceremonie

World Snooker heeft Robert Milkins, 27e op de wereldlijst, donderdag een boete van 6.000 pond (7.050 euro) opgelegd "omdat hij zich niet als een professioneel sportman gedroeg en de sport in diskrediet bracht". De Engelsman moet ook 1.000 pond (1.200 euro) voor de procedurekosten betalen.

Lees verder

"Allez papa": zoontje Georges helpt met het tekenen van aanmoedigingen voor Wout van Aert

Aan de steun zal het vandaag niet liggen voor Wout van Aert. Vrouwlief Sarah De Bie is nog steeds in de Tour samen met zoontje Georges, en die laatste steelt andermaal de harten. De Bie postte een foto op sociale media van hoe Georges helpt om aanmoedigingen op het wegdek te tekenen.

Lees verder

Italianen waarschuwen Red Flames voor allesbeslissende slotmatch: "Wij moeten winnen"

Na de 5-1 pandoering tegen Frankrijk speelde Italië in zijn tweede groepswedstrijd op het EK 1-1 gelijk tegen IJsland. Daardoor behouden de Italiaanse vrouwen uitzicht op de kwartfinales. Bondscoach Milena Bertolini blikte donderdagavond na het laatste fluitsignaal in het Manchester City Academy Stadium al even vooruit naar de beslissende confrontatie van maandag tegen de Red Flames.

Lees verder

Carl Hoefkens rekent op De Ketelaere én eerste prijs van het seizoen tijdens Supercup: "Het was eventjes veel voor Charles"

Zondag trapt Club Brugge het officiële luik van dit seizoen af met de Supercup tegen AA Gent. Dat doet Carl Hoefkens mét Charles De Ketelaere, nadrukkelijk gelinkt aan AC Milan maar na een kleine adempauze opnieuw klaar voor de strijd. "Toen ik hem aan de kant liet, was hij met verschillende dingen bezig."

Lees verder

LIVE WK ATLETIEK. Nafi Thiam gaat voor nieuwe gouden plak, wat doen de andere Belgen?

Geen olympisch jaar, wel eentje met een WK. Het Amerikaanse Eugene maakt zich op om tien dagen lang het wereldkampioenschap atletiek te ontvangen. Volg het hele toernooi hier LIVE!

Lees verder

Engelse bondscoach Sarina Wiegman test positief op COVID-19

De Engelse bondscoach Sarina Wiegman heeft een positieve test op het coronavirus afgelegd en mist zo de laatste groepswedstrijd van de 'Three Lionesses' op het EK vrouwenvoetbal in eigen land, deze avond (om 21 uur) tegen Noord-Ierland.

Lees verder

Veel weerbaarheid maar nog wel een paar werkpuntjes: vier conclusies voor de Red Flames na twee wedstrijden op het EK

De Red Flames hebben twee van hun drie groepswedstrijden achter de rug op het EK en zijn nog steeds in de running voor een plek in de kwartfinale. Wij trokken vier conclusies richting de beslissende wedstrijd tegen Italië komende maandag.

Lees verder

Hein Vanhaezebrouck relativeert belang van Supercup en hoopt op nog versterking: "Op dit moment komen we er niet"

"Dit is een vriendenmatch"Zondagmiddag spelen de Buffalo's op bezoek bij Club Brugge met als inzet de Supercup. Een duel met prestige maar Hein Vanhaezebrouck nuanceert de inzet van die zomerse editie van de Slag om Vlaanderen: "De Supercup wordt in België niet serieus genomen. Je zou iets mooi kunnen bouwen rond deze affiche. De media proberen dit duel ook belangrijk te maken maar de voetbalinstanties volgen niet."

Lees verder

Alsof corona geen virus meer is maar weer een Mexicaans bier: "Een protocol is hier niet op dit WK. Dus zorgen wij er met de Belgische ploeg zelf voor"

Het valt op in het atletendorp: mondmaskers zijn er niet veel te zien, in de 'dining room' hossen atleten van verschillende landen vrolijk door elkaar. Alsof corona geen virus meer is maar zoals vroeger de naam van een Mexicaans bier. Team Belgium wil zo weinig mogelijk risico lopen, en heeft daarom zijn eigen coronaprotocol. Ook andere potentiële ongemakken – jetlag, warmte – zijn gecounterd.

Lees verder

Alexis Renard moet door hartritmestoornissen streep trekken onder wielerseizoen

Het seizoen van de jonge Franse wielrenner Alexis Renard is abrupt ten einde gekomen. De 23-jarige Renard, uitkomend voor Cofidis, kampt met hartritmestoornissen en ondergaat in augustus een operatie. De algemene verwachting is dat hij volgend jaar zal kunnen terugkeren in het peloton.

Lees verder

LIVE TOUR. Lekke band voor Jakobsen, vluchters met o.a. Ganna en Pedersen krijgt geen vrijgeleide

We moeten al terug naar Denemarken om tot een ware sprintersetappe te komen. Weet maar zeker dat de rit naar Saint-Etienne in het rood aangeduid staat in de agenda van Wout van Aert en Fabio Jakobsen. Ook Jasper Philipsen gaat zich willen laten zien. Of zijn er vroege vluchters die roet in het eten strooien? Dat volg je hier op de voet!

Lees verder

Het blijft tegenzitten voor Lotto-Soudal: Caleb Ewan komt zwaar ten val, jury niet blij met hulp van volgwagen Alpecin-Deceuninck

Het is niet de Tour van Caleb Ewan. De Australische spurtbom van Lotto-Soudal kon zich tot dusver nog niet onderscheiden en daar kwam tijdens de 13e etappe geen beterschap in. Enkele ploegmaats misrekenden zich bij een onschuldige bocht waardoor Ewan onderuit schoof. De Australiër kon wel verder, zij het met enige hulp...

Lees verder

Larry Thomas naar Kangoeroes Mechelen

Na Brian Fobbs, DeAndre Davis en Richmond Aririguzoh presenteert Kangoeroes Mechelen met Larry Thomas een vierde Amerikaanse versterking. Thomas is een 28-jarige en 1m88 grote guard. Hij was twee jaar geleden in IJsland bij Thor Thorr (tweede divisie) aan de slag. Vorig seizoen was hij actief bij het Letse Ventspils en tekende voor een gemiddelde van 8 punten, 3 rebound en 3 assists.

Lees verder

Christian Eriksen is de nieuwe aanwinst van Manchester United: "Perfecte plaats om mijn carrière verder te zetten"

Manchester United heeft vrijdag de komst van Christian Eriksen aangekondigd. De dertigjarige Deen komt transfervrij over van Brentford. Hij ondertekende op Old Trafford een contract van drie seizoenen.

Lees verder

"Deel van het meubilair": Kevin De Bruyne deelt zijn eerste ploegfoto bij Manchester City met hem nu als enige overblijver

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Dat bewijst Kevin De Bruyne met een oude ploegfoto van Manchester City uit 2015.

Lees verder

Mads Pedersen is opgelucht na eerste Tourzege: "Blij dat ik mee in de vlucht zat"

De dertiende etappe in Saint-Etienne komt op de naam van de Deen Mads Pedersen. De ex-wereldkampioen sprintte overduidelijk weg van zijn twee finale metgezellen: "Heel fijn voor mezelf en voor het hele team."

Lees verder

Helemaal rond: Toby Alderweireld is speler van Antwerp

Toby Alderweireld (33) mag zich nu ook officieel speler van Antwerp noemen. De Rode Duivel komt zoals aangekondigd over voor drie jaar.

Lees verder

Lorena Wiebes wint ook in Herzele en verstevigt haar leiderspositie in Baloise Ladies Tour

Lorena Wiebes (Team DSM) heeft vrijdag de tweede rit in lijn, met start en aankomst na 114,6 kilometer in het Oost-Vlaamse Herzele, van de Baloise Ladies Tour gewonnen. De 23-jarige Nederlandse haalde het voor de tweede dag op rij in de Belgisch-Nederlandse rittenkoers. Ze was de snelste in een sprint met tien vluchters. Haar landgenote Ellen van Dijk, tweede in het klassement, werd tweede voor de Poolse Daria Pikulik. Marthe Truyen werd vierde, voor de Nederlandse Evy Kuijpers.

Lees verder

Sprinters Caleb Ewan en Fabio Jakobsen balen na nieuwe slechte dag, maar: "Het hoort nu eenmaal bij wielrenner zijn"

Het mocht opnieuw niet baten voor Caleb Ewan en Lotto-Soudal. Tijdens de dertiende etappe kwam de Australische sprinter ten val waardoor hij opnieuw niet kon meedingen voor de ritwinst. "Het is wat het is", klinkt het onder meer.

Lees verder

Jasper Philipsen zat te vloeken toen hij hoorde dat Caleb Ewan gevallen was: "Het is precies vervloekt"

Jasper Philipsen kwam ver na het eerste peloton binnen. De 'Vlam van Ham' had in de heuvelachtige finale snel begrepen dat het opnieuw niet voor de sprinters was. "Pijnlijk, weer niets. Slechts twee sprinten in dertien ritten, geef toe: zo weinig kansen… Ook dit komt toch niet zo vaak voor."

Lees verder

Leider Jonas Vingegaard: "Dit was niet de vredevolle dag die we ons voorgesteld hadden"

Geletruidrager Jonas Vingegaard gaf toe dat het niet uitdraaide zoals ze vooraf dachten: "We hoopten op een vredevolle dag, een coole rit. Maar het werd een heel warme en een heel harde dag."

Lees verder

KOPMAN. "Zulke dure valpartijen kan Lotto-Soudal zich nauwelijks nog veroorloven"

Het is nog niet de Tour van Lotto-Soudal, het is nog niet de Tour van Caleb Ewan. Een bizarre val op zeventig kilometer van de finish trok een streep door de ambities van het Belgische team en zijn Australische spurter. En dat komt hard aan.

Lees verder

Manchester City bindt Riyad Mahrez tot 2025 aan zich: "Met talent en toewijding de club veel bijgebracht"

Manchester City heeft flankspeler Riyad Mahrez voor twee extra jaren vastgelegd. De 31-jarige Algerijn kwam in de zomer van 2018 over van Leicester City. Hij had in Manchester nog een contract tot medio 2023, maar dat werd opengebroken tot 2025.

Lees verder

28-jarige Louis Croenen zet een punt achter zijn zwemcarrière: "Juiste moment om aan nieuw hoofdstuk te beginnen"

Louis Croenen heeft vrijdag bekendgemaakt op 28-jarige leeftijd een punt te zetten achter zijn loopbaan als zwemmer. Croenen zwom op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro de finale van de 200 meter vlinderslag.

Lees verder

Beerschot oefent zaterdag zonder drie geblesseerde spelers

Beerschot werkt zaterdag twee oefenmatchen af tegen promovendus Westerlo (11u) en tweedeprovincialer RVC Hoboken (19u). Jan Van den Bergh, Mardochée Nzita en Antoine Lejoly zijn out en zullen dus niet in actie komen. Maandag vertrekt Beerschot op stage naar het Nederlandse Garderen.

Lees verder

Wout van Aert kan zich vinden in tactiek van Jumbo-Visma: "Verstandig om ons afzijdig te houden en onze benen te sparen"

Wout van Aert won vrijdag het sprintje van het peloton om de zevende plaats in de dertiende Touretappe, nadat Mads Pedersen won vanuit de vroege vlucht. "We wilden vandaag onze ploeg sparen", verklaarde de groene trui.

Lees verder

Belgische paralympiërs gaan werelduurrecord aanvallen (en breken)

Op de wielerpiste van het Zwitserse Grenchen zullen zaterdagvoormiddag twee Belgische paralympiërs het werelduurrecord aanvallen: Griet Hoet (klasse WB) met haar stuurvrouw Anneleen Monsieur en de gisteren 38 jaar geworden Ewoud Vromant (MC2).

Lees verder

Van het tuinhuis in Ekeren naar Germinal Beerschot: de Antwerpse voetbaljaren van Toby Alderweireld

Zijn contract bij Royal Antwerp FC is nu officieel getekend. Maar de voetbalwortels van Toby Alderweireld liggen in de Ekerse wijk De Bunt. Daar oefende de Antwerpse Rode Duivel eerst tegen het tuinhuis van het gezin en vervolgens op "het patattenveld" naast de Sint-Theresiakerk. Van daaruit ging het naar de duiveltjes van KFC Germinal Ekeren. "Ik moest hem geregeld van het veld halen. Anders maakte hij te veel goals", zegt zijn allereerste trainer Peter Lowagie.

Lees verder

Voormalig Russisch toptennisster Maria Sharapova bevallen van eerste kindje: "Het mooiste geschenk voor ons gezinnetje"

Theodore, zo heet het pasgeboren zoontje van Maria Sharapova. De 35-jarige Russische ex-nummer één in het vrouwentennis maakte dat vrijdagavond bekend op haar sociale media.

Lees verder

Magnus Cort Nielsen spreekt zich in Deense column uit over bijzonder ritueel na ritwinst: "Rammstein, Snapchat en dan 'helikopteren'"

Magnus Cort Nielsen is één van de Denen die een uitstekende Ronde van Frankrijk beleven. De Deen van EF reed enkele dagen rond in de bollentrui en pakte onlangs ook een etappezege. In de columns die hij tijdens de Tour voor het Deense BT schrijft, lichtte Cort Nielsen verder toe hoe zo'n etappezege juist gevierd wordt.

Lees verder

VOORBESCHOUWING TOUR 2022. RIT 14 (Saint-Étienne – Mende). Dag met een wedstrijd binnen de wedstrijd richting verraderlijke klim

Dit is ondertussen al de derde en voorlaatste zaterdag van deze Tour. Het wordt een dag met een wedstrijd binnen de wedstrijd. Een koers om in de ontsnapping van de dag te zitten en dan, helemaal op het einde met de Montée Laurent Jalabert, bestaat de kans ook dat de klassementsrenners elkaar nog even gaan bestoken. Punchers à la Dylan Teuns maken kans op etappewinst. Op voorwaarde dat ze mee voorop zitten. Is hij voldoende hersteld van de etappe naar de Col du Granon, dan kan hij na ook al een poging richting La Super Planche des Belles Filles een derde poging ondernemen.

Lees verder

Belgen gaan er op eerste dag van WK schermen al in de kwalificaties uit

Aube Vandingenen, Anne Bultynck en Jasper Van Dyck hebben vrijdag de kwalificaties niet overleefd op het WK schermen in de Egyptische hoofdstad Caïro. Vandingenen en Bultynck waren actief in het degenschermen, Van Dyck in het sabelschermen.

Lees verder

Alpecin-Deceuninck krijgt na uitbrander nu ook boete voor Caleb Ewan te helpen na val: dat is dan 1200 Zwitserse frank

Een geldboete, het is vlug geschreven in de Tour. Neem nu de situatie met Caleb Ewan die na zijn zware val achter de volgauto van Alpecin-Deceuninck belandde en daar dankbaar gebruik van maakte. Volgens de letter van de wet is dat een inbreuk, maar volgens de geest…

Lees verder

Dan toch geen stunt: gemengd estafetteteam eindigt als voorlaatste in eerste reeks en mist de finale op WK atletiek

Het Belgische gemengde estafetteteam op de 4x400 meter is er vrijdag op het WK atletiek in het Amerikaanse Eugene (Oregon) niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale. De Belgen eindigden als zevende en voorlaatste in de eerste reeks in 3:16.01. De top drie van elk van de twee reeksen stootte door naar de finale, net als de twee beste verliezende tijden.

Lees verder

"De mooiste dag van ons leven": Hans Vanaken voor het eerst vader geworden van dochtertje

Hans Vanaken is voor het eerst vader geworden. Samen met zijn partner Lauren mocht hij onlangs dochtertje Romée verwelkomen.

Lees verder

Bosuil maakt kennis met Janssen: Antwerp wint galamatch en zijn Nederlandse spits laat een goeie indruk na

Antwerp heeft zijn galamatch tegen Dynamo Kyiv met 2-1 gewonnen. Benson (25) scoorde alweer op vrijschop en er was vooral ook het prima optreden van Vincent Janssen (28). De Nederlandse spits trof bij zijn debuut op de Bosuil raak en oogt klaar voor de start van het seizoen. Maar goed ook, want in de Conference League moet het er al 'boenk op' zijn.

Lees verder

COMMENTAAR. "Elke rood-wit hart begint steeds harder te dromen van de eerste titel voor Antwerp in 66 jaar"

Met de galamatch tegen Dynamo Kyiv is de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen voor Antwerp FC écht begonnen. Een week voor de eerste Europese match op de Bosuil én enkele dagen later de seizoensopener op KV Mechelen zijn de verwachtingen bij de fans bijzonder hoog gespannen. Want tegen Kyiv zaten niet alleen die fans voor het eerst deze voorbereiding in de tribunes, daar zat ook Toby Alderweireld. De kersverse aanwinst én exponent van het 'nieuwe' Antwerp, dat meer dan ooit op het allerhoogste wil mikken. En dat misschien steeds meer ook effectief kán.

Lees verder

Antwerp-coach Mark van Bommel tevreden met zege en komst Alderweireld: "Hopelijk is Toby snel inzetbaar"

Mark van Bommel was vrijdagavond een tevreden man. Dynamo Kyiv met 2-1 geklopt, maar laat ons beginnen met dat andere goede nieuws: de komst van Toby Alderweireld.

Lees verder

Gegokt en verloren, gemengde 4x400m voor het eerst geen finale: "Dit is een ontgoocheling"

Voor het eerst haalt de gemengde 4x400m de finale van een internationaal kampioenschap niet. Makkelijk was het niet, want in de reeks met de eerste zes landen van Tokio 2021 lootten ze daarenboven binnenbaan één, een nadeel door de scherpere bochten.

Lees verder