Doorgaan naar hoofdcontent

Red Panthers openen met 4-1 zege tegen Zuid-Afrika

Red Panthers openen met 4-1 zege tegen Zuid-Afrika

De Belgische hockeyvrouwen hebben zondagnamiddag hun eerste groepswedstrijd op het WK met ruime cijfers gewonnen. De Red Panthers (FIH 6) versloegen in het Spaanse Terrassa, samen met het Nederlandse Amstelveen gaststad, Zuid-Afrika (FIH 15) met 4-1.

Lees verder

'Russische troepen trekken Lysytsjank binnen'

De Russische troepen zijn de strategisch gelegen stad Lysytsjank binnengetrokken, meldt de Oekraïense generale staf. 'In de regio van Donetsk concentreren de bezetters zich op de consolidatie van hun posities in de steden Lysytsjank en Verkhnyokamyanka', klinkt het zondag.

Lees verder

Opnieuw woning beschoten in Borgerhout

In Borgerhout is afgelopen nacht drie keer op een woning geschoten. Volgens verschillende bronnen vergisten de daders zich allicht van doelwit.

Lees verder

'Wonderdokter' van 85 maakte van Fabio Jakobsen weer 'beste sprinter ter wereld'

Op de vraag aan wie hij zijn zege opdroeg, antwoordde ritwinnaar Fabio Jakobsen met een rist namen. Zijn verloofde, zijn familie, Lefevere, zijn ploegmaats, maar de naam die er het meest uitsprong was die van 'Cor', Cor van Wanrooij. 'Hij mag dan 85 jaar zijn', sprak Jakobsen. 'Hij heeft na mijn crash mijn spieren weer aan de praat gekregen.'

Lees verder

Paradise City waarschuwt festivalgangers voor gevaarlijke drug

De organisatie van het dancefestival Paradise City in Perk (Steenokkerzeel) heeft zaterdagavond een waarschuwing uitgestuurd via haar app over een gevaarlijke drug die de ronde doet op het festival.

Lees verder

Bij het duurste restaurant van Werchter: 'Je mag hier zitten. Dat is al een extra bonnetje waard'

De Nederlandse keuken heeft doorgaans niet de beste reputatie in ons land. Toch worden de duurste gerechtjes van de weide klaargemaakt door onze noorderburen. Onder bezoekers lokken die prijzen geanimeerde discussies uit: van 'vijf sterren, schrijf maar op' tot 'ik betaal echt geen zeven bonnen voor een bakkie rijst'.

Lees verder

Adele keert voor het eerst sinds vijf jaar terug naar het podium

In het Londense Hyde Park heeft Adele haar eerste show voor haar nieuwste album '30' gegeven. Het uitverkochte concert, waar zo'n 65.000 fans aanwezig waren, was ook het eerste publieke optreden dat de Britse zangeres gaf sinds 2017. 'Het is zo vreemd om terug voor een publiek te staan,' zei de zangeres, 'ik ben altijd zo nerveus voor iedere show maar ik hou ervan om hier te zijn.'  

Lees verder

Bart De Wever en Valerie Van Peel gooien de benen los

Op het jaarlijkse zomerfeest van de N-VA heeft voorzitter Bart De Wever voor een opmerkelijk afscheid gezorgd van zijn ondervoorzitter Valerie Van Peel. Op de tonen van ABBA's 'Knowing me, knowing you' gaven de twee het beste van zichzelf op de dansvloer.

Lees verder

Zuid-Afrikaanse trofeejager vermoord

De Zuid-Afrikaan Riaan Naude (55) stond bekend om zijn provocerende trofeefoto's met de dieren die hij doodde. Vorige maand werd hij vermoord, maar het nieuws raakte nu pas bekend.

Lees verder

Australië heft coronabeperkingen voor reizigers op

Internationale reizigers naar Australië moeten vanaf woensdag hun vaccinatiestatus niet meer bewijzen als ze het land binnenkomen. Dat meldt de regering zondag. Ze moeten zich ook niet meer digitaal aanmelden als reiziger. Er komt zo een einde aan de zeer strenge grenscontroles vanwege corona in het land.

Lees verder

Pil tegen ernstige covid vindt weg naar risicopatiënt niet

In New York is het mogelijk om bij een positieve coronatest meteen de virusremmer Paxlovid te krijgen. Zo kunnen ziekenhuisopnames voorkomen worden. Maar in ons land wordt het nog maar weinig voorgeschreven.

Lees verder

Tuimelaar bezoekt duikers in Noordzee tijdens opruimactie: 'Erg bijzonder'

Vijftien vrijwilligers van Stichting Duik de Noordzee Schoon, een organisatie die afval opruimt in zee, hebben een tuimelaar in de Noordzee gespot. De groep is gisteren aangekomen in de haven van Stellendam in Nederland en heeft in acht dagen ongeveer 5.700 kilo visnetten en vislood verwijderd van Nederlandse, Belgische en Franse wrakken.

Lees verder

Geen vrij gebruik van drinkwater meer in Italiaanse steden

Als gevolg van de droogtecrisis leggen Verona en Pisa drinkwatergebruik aan banden.

Lees verder

Twee vrouwen gedood door haai bij Egyptische badplaats Hurghada

In de buurt van de Egyptische badplaats Hurghada, aan de Rode Zee, zijn vrijdag twee vrouwen gedood door een haai. Sindsdien zijn verschillende stranden gesloten, meldt de Egyptische minister van Milieu zondag. Er loopt een onderzoek naar de precieze omstandigheden.

Lees verder

Loekasjenko beschuldigt Oekraïne van raketaanvallen op Wit-Rusland

Tijdens een toespraak, naar aanleiding van de Onafhankelijkheidsdag van Wit-Rusland, heeft president Loekasjenko gezegd dat Oekraïne het land wil aanvallen. Oekraïne zou volgens Loekasjenko raketaanvallen op militaire doelen hebben uitgevoerd. Hij dreigde met repercussies moest Oekraïne nog meer aanvallen uitvoeren.  

Lees verder

Theatermaker Peter Brook (97) is overleden

Peter Brook werkte in Londen, New York en Parijs. Daar overleed hij zaterdag. Brook gaat de geschiedenis in als een theaterlegende. Experimenteren was zijn tweede natuur.

Lees verder

Bemanningslid gered nadat schip in twee breekt

In Hongkong is een schip in tweeën gebroken nadat het in de problemen kwam tijdens de doortocht van een tyfoon. Reddingsdiensten konden drie bemanningsleden redden van het zinkende schip. Het lot van hun 27 collega's is nog onbekend. Bekijk de beelden van de reddingsactie in bovenstaande video.  

Lees verder

Groenewegen ontneemt Van Aert opnieuw ritoverwinning na sprint

Dylan Groenewegen (Team Bike-Exchange) heeft de derde etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Nederlander was in de sprint heel nipt sneller dan gele trui Wout van Aert, die voor de derde rit op een rij op de ondankbare tweede plek eindigt.

Lees verder

Gletsjer stort in in Italiaanse Alpen: minstens zes doden

In Italië zijn minstens zes personen om het leven gekomen door de instorting van een gletsjer. Er zijn ook minstens acht gewonden en er worden ook nog trekkers vermist. Dat melden de hulpdiensten.

Lees verder

Carlos Sainz boekt op Silverstone eerste zege uit F1-carrière

Carlos Sainz (Ferrari) heeft zijn eerste Grote Prijs uit zijn carrière gewonnen. De Spanjaard triomfeerde in de GP op Silverstone, die werd opgeschrikt door een zware crash van de Chinees Zhou Guanyu. WK-leider Max Verstappen had technische problemen en eindigde pas als 7de

Lees verder

David Goffin klopt Amerikaan Frances Tiafoe en staat in kwartfinales Wimbledon

David Goffin heeft op het Londense gras nu ook afgerekend met Frances Tiafoe (ATP 28). Onze landgenoot haalde het na meer dan vier uur tennis en vijf sets. Ook vorige maand klopte Goffin de Amerikaan, toeno op Roland Garros. In zijn kwartfinale ontmoet Goffin de winnaar van het duel tussen Cameron Norrie en Tommy Paul.

Lees verder

Schietpartij in winkelcentrum Kopenhagen

In de Deense hoofdstad Kopenhagen zijn verschillende mensen geraakt na een schietpartij in een winkelcentrum. Het is nog onduidelijk of er doden gevallen zijn en hoe erg de slachtoffers eraan toe zijn.

Lees verder

Is er nog een toekomst voor indiedarlings op onze festivals?

Nee, de gitaar is niet dood. Daarvoor brulde hij bij Royal Blood nog veel te luid. Maar het klopt dat wel dat de hoogdagen van de indie alweer ver achter ons liggen. Herinner u nog hoe de collectieve sprongen bij Kaiser Chiefs een kleine aardverschuiving veroorzaakten op Werchter. Het meest opwindende dat generatiegenoten Bloc Party en Franz Ferdinand vandaag nog uitspoken, zijn nostalgietours met dat ene iconische album of een 'best of'. Van hen zal het dus niet meer komen. Van wie dan wel?

Lees verder

Oleksandra en Oleksandr

Oleksandra laat de hand van haar zoon ­Oleksandr geen enkel moment los ­terwijl ze ons rondleidt in haar dorp Krasnogorivka, op 5 kilometer van de frontlijn bij de stad Donetsk. Vrijwel dagelijks valt er in het dorp wel een granaat of iets gelijkaardigs. Vaak ook meer dan één.

Lees verder

BBQ-worstjes leveren geen recept voor pensioenakkoord

De federale kern buigt zich vanavond over een nieuw voorstel voor de pensioenhervorming. De bezorgdheid over de houdbaarheid van de pensioenen op lange termijn is niet weg.

Lees verder

Achtste finales zijn eindstation voor Elise Mertens op Wimbledon

Elise Mertens heeft geen ticket kunnen bemachtigen voor de kwartfinales van Wimbledon. Ze verloor in twee felbevochten sets van de Tunesische Ons Jabeur: 7-6 en 6-4.

Lees verder

Russen nemen provincie Loehansk in en richten vizier op Donetsk

Met de val van Lysytsjansk is de hele provincie Loehansk in handen van Rusland. Symbolisch is dat een belangrijke overwinning. Het Russische leger begon meteen Slovjansk te beschieten, de strategisch belangrijke stad in de Donetsk-provincie.

Lees verder

Rock Werchter 2022: the show must go on

Vanavond doen The Killers en Red Hot Chili Peppers de eerste Rock Werchter sinds 2019 uitgeleide. Corona-kopzorgen bij enkele headliners deden even donkere wolken samenpakken boven het festival, maar de wolkbreuk bleef uit.

Lees verder

Rock Werchter 2022: the show must go on

Vanavond doen The Killers en Red Hot Chili Peppers de eerste Rock Werchter sinds 2019 uitgeleide. Corona-kopzorgen bij enkele headliners deden even donkere wolken samenpakken boven het festival, maar de wolkbreuk bleef uit.

Lees verder

Rock Werchter | Royal Blood zoekt vers bloed

Royal Blood stond volledig op zijn plaats tussen de gitaargroepen van het hoofdpodium, maar de verrassende punch die hun muziek een paar jaar geleden had, is een beetje aan het tanen.

Lees verder

De 10 beste concerten van Rock Werchter 2022

Van een onverwachte kappersbeurt op het podium tot een een emotionele Eddie Vedder: deze tien concerten van Rock Werchter bleven het meest aan de ribben van onze muziekredactie kleven.

Lees verder

Podcast | Hoe brood en zijn prijs ons leven bepalen

Als er iets zit ingebakken in ons leven, is het wel brood. Het is een symbool voor beschaving, zegt VUB-professor Peter Scholliers. Daarom vinden we de stijgende broodprijs ook nieuws. De broodprijs speelt een historische rol in revoltes en politieke omwentelingen.

Lees verder

Russen nemen provincie Loehansk in en richten vizier op Donetsk

Met de val van Lysytsjansk is de hele provincie Loehansk in handen van Rusland. Symbolisch is dat een belangrijke overwinning. Het Russische leger begon meteen Slovjansk te beschieten, de strategisch belangrijke stad in de Donetsk-provincie.

Lees verder

Hoe brood en zijn prijs ons leven bepalen

Brood zit ingebakken in ons leven. Het is een regelrecht beschavingssymbool, zegt historicus Peter Scholliers. Daarom is de stijgende broodprijs ook nieuws.

Lees verder

Duitse 'cryptokoningin' op mostwantedlijst van FBI

Ze studeerde rechten in Oxford en werkte bij McKinsey, maar ze is minder voorbeel­dig dan haar cv doet uitschijnen. Met haar nepcryptomunt OneCoin haalde Ruja Ignatova (42) miljoenen uit de zakken van investeerders.

Lees verder

Rock Werchter | Red Hot Chili Peppers: En op het einde vuurwerk

Het was lang bibberen of de Red Hot Chili Peppers op het appel zouden zijn, er waarde ziekte in het kamp van de Amerikanen en ze moesten vrijdag hun show in Glasgow cancelen.

Lees verder

Zonnige ochtend, later meer wolken

Het is maandag aanvankelijk zonnig, maar in de loop van de dag ontstaan er meer wolkenvelden. De kans op een lokale bui is klein.

Lees verder

Toch maar opletten: Wout van Aert krijgt boete en kan bij volgend vergrijp tijdstraf krijgen

Wout van Aert heeft op zijn eerste dag als geletruidrager in de Tour de France een boete gekregen. De renner van Jumbo-Visma werd betrapt toen hij afval weggooide buiten de toegestane zones.

Lees verder

Wie minder dan 2.500 bruto verdient, kan zich vanaf nu aanmelden voor jobbonus

Wie in aanmerking komt voor de Vlaamse jobbonus, kan vanaf maandag een rekeningnummer registreren via Mijn Burgerprofiel. In totaal komen ruim 730.000 werknemers die maandelijks minder dan 2.500 euro bruto verdienen in aanmerking voor de bonus. Dat melden de bevoegde Vlaamse ministers Jo Brouns (Werk) en Matthias Diependaele (Financiën).

Lees verder