Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 30 juli 2022

RECONSTRUCTIE. En toen zeiden enkele Rode Duivels tegen Charles De Ketelaere: “Ga je kastje leegmaken”

HLN
RECONSTRUCTIE. En toen zeiden enkele Rode Duivels tegen Charles De Ketelaere: "Ga je kastje leegmaken"
Van de eerste scouting tot de finale handtekeningen. Een reconstructie van de transfersoap rond Charles De Ketelaere, waarin zelfs Rode Duivels - niét die van Club Brugge - zich moeiden.
Lees verder

VERMOORDE ONSCHULD. "Ferre moest zwijgen, want hij was een groot gevaar": hoe een moeder bleef ontkennen dat ze haar 'god' opzettelijk met ether doodde
Een tenger lichaampje tussen het vuil, omgeven door talloze lege flesjes ether. Zo vindt de politie de levenloze Ferre Dewerchin (8) in de woonkamer bij zijn moeder Ann Vandekerckhove (48) in Zwevegem. De hamvraag: diende de vrouw haar zoontje met opzet ether toe? Of dronk hij er zelf van? "Ze was bang dat de bom zou barsten en Ferre zou terugkeren naar de papa", stelde Jef Vermassen tijdens het assisenproces, dat mild voor de beschuldigde uitdraaide. "Het overlijden van mijn zoontje blijft een litteken", vertelt vader Kenny.
Lees verder

REPORTAGE. Ex-CD&V-voorzitter Joachim Coens herademt in 'zijn' Damme: "Voor je geluk moet je niet in de nationale politiek gaan"
"Laat ons zeggen dat niemand van mijn familie spijt heeft dat het gedaan is." Joachim Coens (CD&V) lijkt opnieuw te herademen, nu hij verlost is van zijn dagelijkse portie kritiek als CD&V-voorzitter én van het Wetstraatgeroddel. "Dat was toch ongelooflijk? Die roddel over Annelies Verlinden en mij heeft zelfs hier in Damme de ronde gedaan!"
Lees verder

Scenarist 'F.C. De Kampioenen' René Swartenbroekx: "De woke-beweging duwt mensen naar extreemrechts"
"Het leeft duidelijk onder de mensen, ze beseffen goed dat deze maatregel het ridicule voorbij is", Scenarist René Swartenbroekx (87), tevens vader van 'Bieke', is duidelijk aangedaan van de heisa rond 'F.C. De Kampioenen'. Nadat bekend raakte dat de VRT 19 afleveringen van het scherm haalt wegens 'ongepast, stereotiep of racistisch', brak er een storm van protest uit. Maar wat denkt één van de bezielers van de reeks zelf over de commotie? "Ik kan geen enkele aflevering bedenken waar we iemand kwetsen."
Lees verder

Moskou vraagt veroordeelde moordenaar op te nemen in gevangenenruil met VS
Russische regeringsfunctionarissen hebben gevraagd om een voormalige spion die vorig jaar veroordeeld is in Duitsland voor moord, op te nemen in de gevangenenruil met de VS. Dat bericht CNN.
Lees verder

Verrassing: Willy Sommers zingt liedje mee met De Kreuners
De Kreuners mochten vrijdagavond spelen op het gratis festival Herentals Feest, en dat vierden ze door een verrassingsgast het podium op te halen. Voor 'Zij heeft stijl' mocht niemand minder dan Willy Sommers een stukje komen meezingen, tot groot jolijt van het publiek. Sommers had net voordien trouwens zélf opgetreden op Herentals Feest.
Lees verder

Geen Kompany meer, maar RSCA trekt nog steeds toptalenten aan. Hoe doen ze dat?
Exit Kompany, gedaan met straffe transfers bij Anderlecht? Think again. Paars-wit bewijst met de komst van Esposito en Silva het tegendeel. Hoe blijft RSCA toptalenten strikken zonder uithangbord Kompany?
Lees verder

Jan Verheyen toont zijn indrukwekkende horrorverzameling: "Sommige zijn véél geld waard"
"Ik heb het eens uitgerekend: als ik alles nog wil bekijken vóór mijn dood, moet ik morgen met pensioen gaan." Regisseur Jan Verheyen ademt en leeft film. Ook thuis, waar zijn collectie intussen een slordige 4.000 (!) exemplaren bedraagt - die hij bekijkt in zijn eigen zaaltje. De filmmaker geeft Primo een rondleiding door zijn indrukwekkende verzameling, en vertelt honderduit over zijn favoriete genre: de rariteitenfilms uit de jaren 70. "Films vol geweld, seks, brutaliteiten, racisme en sadisme. Terwijl ik vandaag constant schrijf en regisseer met de rem op."
Lees verder

Ploegmaats stemden hem vorig jaar nog weg bij Man City, maar nu is Guardiola zeker: "De Bruyne wordt nieuwe aanvoerder"
Dit keer zullen ze hem wellicht niet degraderen in de pikorde. Bij Man City beslissen spelers en staf komende week wie de nieuwe aanvoerder wordt. "Ik ben redelijk zeker dat het De Bruyne wordt", zegt Guardiola.
Lees verder

Deze vier verrassende zaken betalen ziekenfondsen ook terug: "Check of je kinderopvang erkend is door Kind en Gezin"
Dankzij onze sociale zekerheid krijg je heel wat medische kosten terugbetaald. Maar de ziekenfondsen doen in heel wat gevallen een extra duit in het zakje. Die extra terugbetalingen kunnen naargelang het ziekenfonds echter sterk uiteenlopen. Spaargids.be bezorgt een overzicht.
Lees verder

Steeds drukker verkeer op Vlaamse fietspaden: voortaan moeten fietspaden twee meter breed zijn in elke rijrichting
Fietspaden langs Vlaamse wegen moeten voortaan minstens twee meter breed zijn in elke rijrichting. Dat staat in het nieuwe 'Vademecum Fietsvoorzieningen' van de Vlaamse overheid. Voor het eerst sinds 2005 past de Vlaamse regering de aanbevelingen rond nieuwe fietsinfrastructuur aan aan het toegenomen fietsverkeer en de steeds populairder wordende speedpedelecs en bakfietsen, kondigde Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) eerder deze week al aan.
Lees verder

Uber geeft chauffeurs meer beslissingsbevoegdheid: voortaan zien ze bestemming en hoeveel er te verdienen valt
De taxi-app Uber zal zijn chauffeurs de mogelijkheid geven hun ritten te kiezen op basis van bestemming en prijs, een functie waar chauffeurs al lang om vragen. Een chauffeur zal bij een verzoek van een passagier nu kunnen zien hoeveel hij zal verdienen en wat de bestemming is. "Het wordt makkelijker voor chauffeurs om te beslissen of een rit de tijd en moeite waard is", klinkt het.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Korting bovenop korting bij Kruidvat: "3,78 euro betaald in plaats van 21,99 euro"
Er zijn mooie koopjes te doen bij Kruidvat. Op alle producten met een gele sticker krijg je nu 75 procent korting, ook als ze al afgeprijsd waren. Voor elektro is dat tot 50 procent. Promojagers België maakt er zijn wekelijkse supertip van voor de lezers van HLN.
Lees verder

Drukste weekend van het jaar op Europese wegen verwacht: nu al meer dan twee uur aanschuiven
Terugkerende vakantiegangers en Parijzenaren die vertrekken naar het zuiden. Het wordt volgens mobiliteitsorganisatie Touring een van de drukste weekenden van dit jaar op Europese wegen. Daarnaast moeten reizigers rekening houden met hoge temperaturen.
Lees verder

Drukste weekend van het jaar op Europese wegen door vele vakantiegangers: hier sta je vermoedelijk in de file vandaag
Terugkerende vakantiegangers en Parijzenaren die vertrekken naar het zuiden. Het wordt volgens mobiliteitsorganisatie Touring een van de drukste weekenden van dit jaar op Europese wegen. Daarnaast moeten reizigers rekening houden met hoge temperaturen.
Lees verder

Geweldig moment: 44-jarige fan die zich al maanden wegcijfert voor Oekraïense vluchtelingen speelt mee bij Everton
Voor hét moment van het weekend moest u misschien wel gisteravond op Goodison Park zijn. Daar speelde Everton een oefenwedstrijd tegen Dinamo Kiev en bij de Premier League-club mocht een 44-jarige fan invallen van coach Frank Lampard. Het gaat om Paul Stratton, een man die zich al maanden inzet om vluchtelingen uit Oekraïne te helpen. Everton wilde hem daarvoor in de bloemetjes zetten en het volledige stadion veerde ook op bij zijn invalbeurt. Stratton mocht ook een strafschop trappen en de bal ging effectief tegen het net - de doelman van Dinamo Kiev legde hem niet al te veel in de weg. Een hartverwarmend moment (zie video boven).
Lees verder

Will Smith woont trouwfeest van Adil El Arbi en Loubna Khalkhali in Tanger bij
Ze trouwden al in 2021, maar dit weekend vieren Adil El Arbi (34) en Loubna Khalkhali (30) feest. Ze doen dat in het gezelschap van enkele BV's en ook een wereldster. Niemand minder dan Will Smith (53) is aanwezig op de festiviteiten. Dat blijkt uit een foto die een fotografe op Instagram plaatste.
Lees verder

'Tien om te Zien' en 'Zomerhit' op dezelfde dag voor Pommelien Thijs: "Slechts één minuut om me om te kleden"
Ze heeft met 'Ongewoon' een oorwurm van jewelste te pakken, en bijgevolg puilt de agenda van Pommelien Thijs (21) deze zomer uit. Zo treedt ze meermaals aan in 'Tien Om te Zien', en ook bij 'Zomerhit' - waar ze genomineerd is - staat de zangeres op het podium. "De vermoeidheid begint hier en daar door te sijpelen."
Lees verder

Prijzen motorfietsen swingen de pan uit: hoe sluit je toch nog een mooie deal? Onze expert geeft advies
De motormarkt staat tegenwoordig helemaal op z'n kop. Waar je vroeger nog koopjes kon doen op het Autosalon of bij de verdelers, wordt er nu zo goed als geen korting meer gegeven. Simpelweg omdat er te weinig motoren beschikbaar zijn. Maar hoe sluit je toch nog een deal? En lukt dat beter op de tweedehandsmarkt? Onze motorexpert Arno Jaspers geeft advies. "Wees vooral niet te braaf bij het onderhandelen."
Lees verder

Jennifer en Ben Affleck huren peperdure weddingplanner in voor trouwfeest
Ze mogen dan in kleine kring getrouwd zijn in Las Vegas, maar dat wil niet zeggen dat Jennifer (53) en Ben Affleck (49) geen zin hebben in een luxueus trouwfeest. Verschillende bronnen vertellen aan 'Page Six' dat het koppel weddingplanner Colin Cowie heeft ingehuurd om die droom te verwezenlijken.
Lees verder