Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 juli 2022

Rechter verwerpt verzoek van Amber Heard om nieuw proces

HLN
Rechter verwerpt verzoek van Amber Heard om nieuw proces
Een Amerikaanse rechter heeft een beroep van Amber Heard afgewezen. De Amerikaanse actrice had in de zaak tegen Johnny Depp gevraagd om een vernietiging van de uitspraak en om een nieuw proces.
Lees verder

Netflix stijgt op Wall Street na keuze voor deal met Microsoft
Streamingdienst Netflix is woensdag gestegen op de aandelenbeurs in New York. Het bedrijf kondigde aan voor de aangekondigde goedkopere abonnementsvorm met reclame in zee te gaan met Microsoft. Het techconcern gaat zowel de techniek als de verkoop van advertenties voor zijn rekening nemen. Daardoor kan de dienst sneller van start gaan en dat beviel beleggers wel omdat Netflix dan snel extra inkomsten aan kan boren. Netflix steeg 1,2 procent.
Lees verder

Na amper drie dagen is de derde bombshell een feit op 'Love Island': 'Miss België'-finaliste Jotti drijft de temperatuur op
'Love Island' is amper drie dagen bezig, maar de makers zijn duidelijk niet bang om de temperatuur in de villa enkele graden te laten stijgen. Nadat eerder Fé en Jules hun intrede maakten als bombshells, was het deze avond de beurt aan Jotti. Een Belgische beauty die het in 2019 nog schopte tot eerste eredame bij Miss België en enkele jaren eerder een woningbrand overleefde.
Lees verder

Tomorrowland al begonnen in de lucht: eerste partyflight geland op Brussels Airport
Op de luchthaven van Brussel is rond 21 uur een eerste partyflight van Tomorrowland geland. De Airbus A320 van Brussels Airlines kwam van de Noorse hoofdstad Oslo. Aan boord zaten 130 festivalgangers. Het Britse duo Goodboys bracht een live dj-set.
Lees verder

Nieuw zelfportret van Vincent van Gogh ontdekt
Experts hebben bij de National Galleries of Scotland een nieuw zelfportret van Vincent van Gogh ontdekt, tijdens onderzoek naar het werk 'Hoofd van een boerin met witte muts' (1885), meldt NRC. Ze vonden het portret dankzij een röntgenfoto, gemaakt van de achterkant van een schilderij dat Van Gogh in 1885 heeft geschilderd van een vrouw uit Nuenen. Het zelfportret, dat voorlopig verscholen blijft achter karton en een stevige laag lijm, heeft hij vermoedelijk in 1887 geschilderd, te Parijs.
Lees verder

IN BEELD. Vierde keer, goeie keer: Sting pakt publiek op Gent Jazz meteen in met 'Message in a Bottle'
Na drie jaar van uitstel - door ziekte en de coronapandemie - is Sting (70) dan toch begonnen aan zijn optreden op een uitverkocht Gent Jazz. De voormalige frontman van The Police pakte meteen uit met enkele klassiekers zoals 'Englishman In New York' en 'Message In a Bottle'
Lees verder

Amerikaanse onder vuur omdat ze maandelijks 100 euro huurgeld vraagt aan dochter: "Een voorbereiding op de echte wereld"
Moeten volwassen kinderen huurgeld betalen als ze thuis blijven wonen? De vraag lijkt een zaak van staatsbelang geworden sinds een Amerikaanse moeder de knuppel in het hoenderhok gooide. Haar 18-jarige dochter Jada legt nu met enige tegenzin 100 euro per maand op tafel. "Zo weet ze tenminste wat haar later te wachten staat", oordeelt de vrouw.
Lees verder

Eén jaar na de overstromingen: oppositie laakt traagheid van studies, Verlinden benadrukt kwaliteit van het werk
In de Kamer heeft de oppositie stevige kritiek geuit op de traagheid waarmee de federale regering de studies afrondt die beloofd werden na de zware overstromingen van een jaar geleden. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) benadrukte dat er kwaliteitsvol werk moet worden geleverd om ons land voor te bereiden op crisis- en noodsituaties. Die kunnen door de klimaatopwarming immers vaker de kop opsteken.
Lees verder

Massagraf met resten van 8.000 nazi-slachtoffers gevonden in Polen
Poolse onderzoekers hebben in de buurt van het voormalige Duitse concentratiekamp Soldau, ten noorden van Warschau, een massagraf gevonden met de verbrande overblijfselen van zo'n achtduizend mensen. Volgens de onderzoekers van het Instituut voor Nationale Herinnering gaat het vermoedelijk om de resten van leden van de Poolse elite die in 1939 in het kamp zijn omgebracht.
Lees verder

Novavax-vaccin krijgt groen licht in de VS
Het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA heeft woensdag het licht op groen gezet voor het gebruik van het vaccin van Novavax tegen het coronavirus. De toelating geldt voor mensen vanaf 18 jaar. Het vaccin van het Amerikaanse bedrijf is al beschikbaar in tientallen andere landen, waaronder ook België.
Lees verder

Vrouwen in gezondheidssector verdienen kwart minder dan mannen
De loonkloof tussen mannen en vrouwen in de gezondheidssector is wereldwijd groter dan in andere sectoren. Vrouwen verdienen er gemiddeld 24 procent minder dan hun mannelijke collega's. Dat blijkt woensdag uit een uitgebreide analyse naar de verloning in de gezondheidssector in 54 landen, door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). Voor België is het beeld beter: 58 procent van het personeel in de sector werkt in beroepscategorieën waar vrouwen meer verdienen dan mannen.
Lees verder

Al bijna 2.800 hectare bos in vlammen opgegaan in Franse Gironde
In het Franse departement Gironde blijft de brandweer strijden tegen twee bosbranden. Er is al bijna 2.800 hectare bos verwoest. De brandweer verwacht nog veel werk te hebben om de branden onder controle te krijgen. Het vuur brak dinsdagnamiddag uit.
Lees verder

Vijf ex-leden inlichtingendienst Gambia ter dood veroordeeld
In Gambia hebben vijf voormalige verantwoordelijken van de inlichtingendienst van het land de doodstraf gekregen. Ze werden ervan beschuldigd onder de dictatuur van ex-president Yahya Jammeh verantwoordelijk geweest te zijn voor de dood van een opposant.
Lees verder

Netflix werkt met Microsoft aan goedkoper abonnement met reclame
Netflix werkt aan goedkopere abonnementsformules met reclameboodschappen en het heeft daarvoor een samenwerking gesloten met softwarebedrijf Microsoft. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt.
Lees verder

Penny Mordaunt favoriet onder leden conservatieve partij om Boris Johnson op te volgen
De Britse kandidaat voor het premierschap Penny Mordaunt is de favoriet onder leden van de Conservatieve Partij om Boris Johnson op te volgen als partijleider, volgens een peiling van YouGov. De parlementariër Mordaunt kreeg steun van 27 procent van de partijleden in de peiling.
Lees verder

Duitse sociaaldemocraten besluiten of oud-kanselier Schröder uit partij wordt gezet
Een commissie van de Duitse Sociaaldemocratische Partij (SPD) moet besluiten of oud-kanselier Gerhard Schröder nog lid mag blijven. Schröder ligt onder vuur door zijn band met de Russische president Vladimir Poetin en moet vandaag en morgen voor de commissie verschijnen om zich te verantwoorden.
Lees verder

Kevin Spacey opnieuw voor de rechter in Verenigd Koninkrijk
Kevin Spacey staat vandaag opnieuw voor de Britse rechter om zich te verantwoorden voor aanklachten van seksueel wangedrag. De Amerikaanse acteur wordt in het Verenigd Koninkrijk door drie mannen beschuldigd van in totaal vijf zedendelicten.
Lees verder

Het wordt broeierig heet, maar absolute hitterecord van 2019 zal niet verpulverd worden
Het wordt volgende week heet met temperaturen die dinsdag wellicht boven de 35 graden zullen uitkomen. De kans op een hittegolf is groot. "Dat het straks erg warm wordt, met mogelijke uitschieters van 36 en 37 graden, heeft te maken met een hogedrukgebied en warme lucht die vanuit Frankrijk trapsgewijs onze richting uitkomt", zegt weerman David Dehenauw.
Lees verder

Brandweerman Dieter (43) maakt op vakantie in Zuid-Frankrijk grootste bosbrand in jaren mee: "Het kriebelde om mee te gaan blussen"
Zuid-Europa kreunt onder de bosbranden. In Frankrijk werden maar liefst 6.000 kampeerders geëvacueerd. Zo ook brandweerman Dieter Bonte (43) uit Brugge. In het holst van de nacht moest hij met zijn gezin de camping aan Dune du Pilat verlaten. "Het vuur verspreidde zich enorm snel", zegt hij. Een getuigenis uit eerste hand.
Lees verder

Winkels weldra langer open en verplichte sluitingsdag op de schop?
Er zijn politieke initiatieven om de openingsuren van winkels te verlaten - tot 22 uur - en de verplichte wekelijkse rustdag te schrappen. Gisteren was er hierover een hoorzitting in het parlement. Zelfstandigensyndicaat NSZ is alvast geen voorstander.
Lees verder