Doorgaan naar hoofdcontent

QUIZ. ‘Roken geeft een lelijke huid’ en ‘smeer tandpasta op puisten’. Kloppen deze beautymythes? Test je kennis

HLN
QUIZ. 'Roken geeft een lelijke huid' en 'smeer tandpasta op puisten'. Kloppen deze beautymythes? Test je kennis
Wie mooi wil zijn, moet regeltjes volgen. Eet geen chocolade als je geen puistjes wil en pluk je grijze haren niet, want anders groeien er meer terug. Maar niet achter elk regeltje schuilt waarheid. Wat is feit en wat is fabel? Test hier je kennis over tien populaire schoonheidsmythes. Per mythe geeft een expert ter zake nog verduidelijking. Hoeveel scoor jij op tien?
Lees verder

Inzamelactie na moord op Marly: "Het spaargeld zou voor haar dochtertje moeten zijn, niet voor de uitvaart"
Familieleden van Marly Schapendonck (35) die deze week vermoord werd door haar ex-vriend, is een inzamelactie gestart om de uitvaart van de jonge moeder te financieren. Ook haar neef die over haar waakte, werd gedood. De broer van Marly doet nu een oproep. "Willen haar spaargeld liever aan haar dochtertje geven", zegt hij.
Lees verder

Vliegtuigje neergestort in Brugge: beelden tonen hoe toestel met parachute neerdwarrelt en piloot uit cockpit kruipt
Vlakbij de Torhoutsesteenweg in Sint-Andries is vrijdagmiddag een vliegtuigje neergestort op de rijbaan. De piloot kon het vliegtuig gelukkig wel 'zacht' doen landen met behulp van een speciale reddingparachute. De man bleef de hele tijd in het vliegtuigje zitten, maar ontsnapte aan het ergste.
Lees verder

Vliegtuigje neergestort in Brugge: beelden tonen hoe piloot aan ergste ontsnapt dankzij parachute
Vlakbij de Torhoutsesteenweg in Sint-Andries is vrijdagmiddag een vliegtuigje neergestort of heeft het althans een zware noodlanding moeten maken, dat bevestigt de politie aan onze redactie.
Lees verder

Harry uit 'The Sky Is The Limit' over dochtertje: "Als Cataleya een jaar of twee is, gaan we haar uit de media houden"
Harry Schurmans (59) en Olga Zelenko (40) vertoeven op hun roze babywolk. Het 'The Sky Is The Limit'-koppel verwelkomde op 12 juli hun dochtertje Cataleya Nina. Een prachtige naam, met een bijzondere betekenis. De trotse vader vertelt ons over de emotionele, maar vooral mooie eerste dagen. Binnenkort gunt het koppel ons een kijkje in hun nieuw gezinsleven.
Lees verder

Honderden tamme eenden illegaal uitgezet in Limburg voor plezierjacht: "Ecologisch kan je dit niet verklaren"
Worden er in Limburg illegaal honderden tamme eenden uitgezet ten behoeve van de (plezier)jacht? Het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen is ervan overtuigd dat dit wel degelijk het geval is. Met tal van beelden, verhalen, quotes en zelfs een verduidelijkend filmpje maakt het centrum haar standpunt duidelijk. "Blijkbaar is er een illegaal circuit actief met verschillende actoren, klinkt het bij het Natuurhulpcentrum.
Lees verder

Grote woede over nieuwe Instagram-update: "Ik zie amper nog foto's van vrienden"
Een grote nieuwe update voor sociaal platform Instagram heeft tot woede bij veel gebruikers geleid. Hierdoor wordt de app onder andere met negatieve recensies van boze gebruikers gebombardeerd.
Lees verder

Federale regering licht winterplan om energiecrisis aan te pakken toe
De federale regering heeft een aantal beslissingen genomen om de energiecrisis aan te pakken. Die beslissingen werden om 15 uur toegelicht op een persconferentie met premier Alexander De Croo (Open Vld), minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) en minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).
Lees verder

LIVE. Wat heeft federale regering beslist om energiecrisis aan te pakken?
De federale regering heeft een aantal beslissingen genomen om de energiecrisis aan te pakken. Die beslissingen worden om 15 uur toegelicht op een persconferentie die u hier live kan volgen.
Lees verder

BINNENKIJKER. Koppel bouwt woning van nog geen 6 meter breed: "We maakten ons soms zorgen toen het budget overschreden werd"
Door de bouwvoorschriften mochten Zsuzsanna Czikai en Volker Gundermann op hun perceel van 2.000 m² een huis van amper zes meter breed bouwen. Maar dat nadeel draaiden ze om in hun voordeel door een langgerekt volume neer te zetten dat helemaal op het fantastische uitzicht is gericht. Onze woonexpert Björn Cocquyt mocht binnen- én buitenkijken in hun opmerkelijke woonst.
Lees verder

Black tie, cocktail of casual chic? Dit trek je aan voor een trouwfeest + 15 handtassen die je outfit afmaken
Na jaren van uitstel is het trouwseizoen weer volop losgebarsten. Tijd om je in je mooiste feestoutfit te hijsen. Vermeldt de uitnodiging black tie, cocktail of casual chic als dresscode? Geen zorgen: met deze tips voorkom je dat je over- of underdressed op het feest arriveert.
Lees verder

Een 'geniale' gigolo richt een waar bloedbad aan: het bizarre verhaal achter de moord op Gianni Versace
Wanneer Gianni Versace (50) op brutale wijze vermoord wordt - vandaag exact 25 jaar geleden - staat de (mode)wereld even stil. Hij wordt op klaarlichte dag neergeschoten voor zijn eigen huis, en sterft terwijl zijn partner toekijkt. "Het bloed spoot alle kanten op", aldus een getuige. De gruwel gaat over alle tongen, zeker wanneer niet veel later blijkt dat de dader, een 'doorgeslagen' gigolo, in de dagen ervoor een waar bloedbad heeft aangericht. "Hij rolde het lijk in een tapijt. Vervolgens smeerde hij een boterham in de keuken."
Lees verder

EU-Commissie tikt Hongarije op de vingers over hogere brandstofprijzen voor buitenlanders
De Europese Commissie heeft een inbreukprocedure geopend tegen Hongarije omdat het land enkel kortingen op brandstoffen aanbiedt aan voertuigen met een Hongaarse nummerplaat. Dat heeft de Commissie vrijdag medegedeeld.
Lees verder

Kom deze zomer gratis naar 'Tien Om Te Zien' op de zeedijk van Westende
'Tien Om Te Zien' keert deze zomer weer helemaal oud en vertrouwd terug! Op de zeedijk van Westende passeren binnenkort verschillende toppers met hun hits: van oude klassiekers tot gloednieuwe songs. Anne De Baetzelier, Willy Sommers, Laura Tesoro en Aaron Blommaert zijn er alvast helemaal klaar voor. Jij ook? Dan kan je gratis de liveshows bijwonen. Meer info daarover vind je op vtm.be.
Lees verder

Biden schaart zich achter tweestatenoplossing voor Palestijns-Israëlisch conflict
De Amerikaanse president Joe Biden heeft zich uitgesproken voor een tweestatenoplossing voor het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Dat blijft de beste manier om voor beide volkeren veiligheid, welvaart, vrijheid en democratie te bereiken, zo deelde hij vrijdag mee na afloop van een ontmoeting met de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Biden vreest wel dat de voorwaarden voor het opstarten van nieuwe Palestijns-Israëlische vredesgesprekken momenteel nog niet zijn vervuld.
Lees verder

"Last man standing. Of ik word gewoon ouder": grappende De Bruyne is enige overblijver van z'n eerste ploegfoto bij Man City
Hij kwam, hij zag, en hij overwon. Kevin De Bruyne is - na het vertrek van Fernandinho en Sterling - de "last man standing" van het elftal van Manchester City, anno 2015. Zijn eerste jaar bij de Citizens. De Rode Duivel reageert met een kwinkslag: "Of ik word gewoon ouder."
Lees verder

LIVE TOUR. Ploegmaats van Philipsen en Ewan geven sterke kopgroep met onder meer Küng en Ganna weinig speelruimte
Het Tour-peloton rijdt vandaag de dertiende etappe, over bijna 193 kilometer van Bourg d'Oisans naar Saint-Étienne. De hoge bergen liggen voorlopig even achter ons, maar betekent dat ook een wapenstilstand? Op deze pagina kunt u de etappe vandaag van start tot aankomst volgen.
Lees verder

LIVE. Raphinha voorgesteld bij Barcelona - Burnley duwt door voor Verbruggen - "Saudische club biedt Ronaldo 125 miljoen per jaar aan"
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Barilla haalt lasagnevellen uit de rekken omdat allergeen niet is vermeld
In overleg met het Voedselagentschap haalt Barilla België twee loten lasagnevellen uit de handel en roept ze terug van bij de consument. Door een fout tijdens de productie is de informatie op de verpakking niet in het Nederlands vermeld. In de lijst van ingrediënten wordt de aanwezigheid van het allergeen eieren niet vermeld.
Lees verder

Genoeg studenten arts en tandarts dankzij extra punten
Volgend academiejaar mogen er in Vlaanderen 1.279 studenten starten met de opleiding geneeskunde en 184 met de opleiding tandheelkunde. Daarmee zijn de startquota, 1.276 voor arts en 180 voor tandarts, ingevuld. De examencommissie moest wel aan alle kandidaten extra punten toekennen om die quota in te vullen. Het is niet de eerste keer dat die ingreep nodig is.
Lees verder