Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 juli 2022

PODCAST. Vier jongeren vermoorden drie ‘lukrake’ slachtoffers op enkele weken tijd: “Ze hadden zich boven alle ...

HLN
PODCAST. Vier jongeren vermoorden drie 'lukrake' slachtoffers op enkele weken tijd: "Ze hadden zich boven alle wetten gesteld"
In augustus 1994 worden in Antwerpen, in een tijdspanne van amper enkele weken tijd, drie mensen op zeer gewelddadige wijze vermoord. De moorden worden gepleegd door vier jongeren, tussen negentien en drieëntwintig jaar oud. Een motief voor hun daden is nooit duidelijk geworden. Het hele verhaal hoor je, aan de hand van getuigenissen van getuigen en rechercheurs, in deze nieuwe aflevering van de HLN-podcast De Kroongetuigen.
Lees verder

WEERBERICHT. Droge dag met zonnetje en hoge wolkenvelden, volgende week tropische temperaturen?
Woensdagochtend is het zonnig met wat hoge wolkenvelden. De maxima liggen rond 17 of 18 graden in de Hoge Venen, rond 20 graden aan zee en tussen 21 en 24 graden in de meeste andere streken. Dat meldt de meteorologische dienst van het KMI.
Lees verder

Vrouw van overleden Willy (81) schreeuwt onschuld uit: "Er is kritiek omdat ik jonger ben en hij wat geld had"
Het parket voert een onderzoek naar het overlijden van de 81-jarige Willy De Kegel uit Wichelen. Het lichaam van de man werd al in mei ontdekt, maar de feiten raken nu pas bekend. Ook twee buren en zijn vrouw werden 48 uur opgepakt en ondervraagd, maar zijn intussen vrijgelaten zonder voorwaarden. Willy's echtgenote, waarmee hij pas vorig jaar trouwde, schreeuwt haar onschuld uit.
Lees verder

Voor onze chef wielrennen was dit de mooiste zege van Van Aert: "De tweede plaatsen kropen hem tussen de oren, op de goeie manier"
Sommigen vreesden dat de tweede plaatsen hem tussen de oren zouden kruipen. Dat hebben ze misschien gedaan, maar wel op de goede manier. Daarom ook vindt onze chef wielrennen de krachttoer van gisteren de mooiste zege van Wout van Aert. Al vraagt hij zich ook: wat als Van Aert gisteren wèl op Vingegaard had gewacht?
Lees verder

Nederland keurt als één van de eerste landen 'thuiswerkwet' goed
De Nederlandse Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel van linkse partijen D66 en GroenLinks aangenomen dat het makkelijker maakt voor werknemers om een deel van de tijd thuis te werken. Als een werknemer verzoekt om één of meerdere dagen vanuit huis te werken, moet de werkgever daar nu serieus naar kijken.
Lees verder

Veroordeelde R. Kelly niet meer onder bewaking ter voorkoming zelfmoord
R. Kelly staat niet meer onder permanente bewaking om te voorkomen dat hij zichzelf iets aandoet. Dat werd vandaag in de rechtbank besloten, nadat de advocaat van Kelly de maatregel onnodig en 'een extra straf' noemde. De raadsman vond dat de maatregel er juist voor zou zorgen dat Kelly zichzelf iets zou willen aandoen.
Lees verder

Advocaat haalt slag thuis: veroordeelde R. Kelly niet langer onder verhoogde bewaking
R. Kelly staat niet meer onder permanente bewaking om te voorkomen dat hij zichzelf iets zou aanddoen. Dat werd vandaag in de rechtbank besloten, nadat de advocaat van Kelly de maatregel onnodig en 'een extra straf' noemde. De raadsman vond dat de maatregel er juist voor zou zorgen dat Kelly zichzelf iets zou willen aandoen.
Lees verder

Leuke beelden: serveerster door het dolle heen wanneer ze hoort welke NBA-ster haar riante fooi gaf
Er zijn leuke beelden opgedoken van Ja Morant (22), de nieuwe posterboy in de NBA. De ster van Memphis Grizzlies bezorgde een serveerster van een restaurant met een riante fooi een geweldige dag. Maar pas echt leuk wordt het als de dame schrikt wanneer ze hoort wie voor haar zit.
Lees verder

Bekroonde jongerenreeks 'Hacked' krijgt tweede seizoen
Goed nieuws voor fans van 'Hacked'. De jongerenreeks, die in juni nog in de prijzen vielen op het internationale seriefestival Canneséries, krijgt binnenkort een tweede seizoen.
Lees verder

"Wie enkel voor deze rit de Tour rijdt, komt bedrogen uit": Jasper Stuyven verkende voor ons de kasseirit en reageert ontgoocheld
Zevende dit jaar. Vierde in 2017, vijfde in 2018. Jasper Stuyven kent de kasseien van Parijs-Roubaix als zijn broekzak. De renner van Trek-Segafredo wil in Arenberg graag zijn eerste rit in deze Tour de France winnen en trok met ons op verkenning over de elf 'secteurs pavés'. Zijn conclusie: "Ik blijf op mijn honger zitten, een groepssprint is zeker mogelijk."
Lees verder

Op kasseiverkenning met Jasper Stuyven: "Wie enkel voor deze rit de Tour rijdt, komt bedrogen uit"
Zevende dit jaar. Vierde in 2017, vijfde in 2018. Jasper Stuyven kent de kasseien van Parijs-Roubaix als zijn broekzak. De renner van Trek-Segafredo wil in Arenberg graag zijn eerste rit in deze Tour de France winnen en trok met ons op verkenning over de elf 'secteurs pavés'. Zijn conclusie: "Ik blijf op mijn honger zitten, een groepssprint is zeker mogelijk."
Lees verder

"Ik houd altijd een buffer van 2.000 euro voor onverwachte kosten": zo zet Sabien (53) genoeg geld opzij om te sparen én te beleggen
Het is niet makkelijk, goed omgaan met je geld. Dus vragen we onze lezers om een inkijk te geven in zijn of haar (be)spaargewoontes. Sabien Inion (53) uit Moortsele (Oosterzele) is gegradueerd verpleegkundige en werkt in het UZ in Gent. Ze werd weduwe toen ze zwanger was van haar tweede zoon. "Daardoor heb ik geleerd om héél bewust om te gaan met geld", vertelt ze.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Peloton moet over 11 kasseistroken
Zet u schrap, want vandaag staat in de Tour de France de gevreesde kasseienrit op het programma. Tussen Lille en Arenberg liggen 11 kasseistroken. De meeste klassementsmannen zullen met een klein hartje aan de start verschijnen. De klassieke coureurs hopen zich dan weer volledig te kunnen uitleven. Volg de aanloop en uiteraard de etappe zelf op de voet in onderstaande liveblog.
Lees verder

In bizarre video met sonnet Shakespeare verwelkomt Inter officieel Lukaku: "Zeg nooit dat mijn hart vals was"
"Bedankt William Shakespeare voor de woorden. Oh Romelu, Romelu, welkom thuis." Met een video van Sonnet 109 van de Britse dichter, heeft Inter gisteravond onze landgenoot officieel opnieuw verwelkomd.
Lees verder

Betaal je op vakantie best met je bank-of kredietkaart? De verkeerde beslissing kan je extra geld kosten
Als je straks jouw vakantiedagen in het buitenland spendeert, betaal je dan best met je krediet-of bankkaart? Hoe zit het met geld afhalen? En wat als er een andere, lokale munt is? Spaargids.be maakt een overzicht van welke betaalkaarten je best (niet) meeneemt op vakantie.
Lees verder

Duizenden Australiërs vluchten voor overstromingen
Duizenden bewoners van de oostkust van Australië hebben woensdag hun huizen verlaten voor de overstromingen die de regio teisteren. De zware regens trekken nu noordwaarts, na eerder al Sydney overstroomd te hebben.
Lees verder

"Hij was zo intelligent en had zo veel humor": Alles wat we weten over de slachtoffers van Highland Park
De eerste details over de slachtoffers van de massale schietpartij in Highland Park in de Verenigde Staten zijn bekend. Een 21-jarige man begon daar te schieten op mensen die naar de Fourth of July-parade in de voorstad van Chicago keken. Er vielen zeven doden en er raakten ook tientallen mensen gewond. Familie en vrienden van de slachtoffers reageren geschokt: "Ze was zo'n prachtig mens, een echte zonnestraal."
Lees verder

Skelet van Gorgosaurus zal geveild worden in New York voor 8 miljoen dollar
Op 28 juli wordt in New York het skelet van een gorgosaurus geveild. Het is het eerste skelet van zo'n dinosaurus dat ooit ter veiling is aangeboden en kan tot 8 miljoen dollar (ongeveer 7,8 miljoen euro) opbrengen, maakte veilinghuis Sotheby's dinsdag bekend.
Lees verder

"Game over": Britse kranten zien Johnsons toekomst aan zijden draadje hangen
Na het vertrek van twee van zijn belangrijkste ministers zien de Britse kranten premier Boris Johnson op de rand van de afgrond staan. 'The Telegraph' titelt dat de toekomst van de Tory-premier aan een zijden draadje hangt, terwijl de conservatieve 'The Times' BoJo in zijn hoofdartikel oproept - voor het belang van het land - af te treden. "Game over", aldus de krant. "Elke dag dat hij langer aan de macht blijft, wordt de chaos groter."
Lees verder

Zo voorkom je een hoge telefoonrekening tijdens de vakantie
Niks zo vervelend als een gepeperde telefoonrekening krijgen als je net terug bent van een ontspannende vakantie. Hoe zit het met je internetverbruik in het buitenland: moet je daar eigenlijk nog op letten of niet?
Lees verder