Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 juli 2022

Opmars digitale betalingen zet door: 40 procent van Belgen rekent liefst contactloos af

HLN
Opmars digitale betalingen zet door: 40 procent van Belgen rekent liefst contactloos af
Zowat 84 procent van de Belgen geeft de voorkeur aan digitale betalingen. Dat blijkt vrijdag uit de Digital Payment Barometer 2, een studie uitgevoerd door de VUB in opdracht van Febelfin, Bancontact Payconiq Company, Mastercard, Visa en Worldline.
Lees verder

Grote uitdagingen voor Tsjechië als nieuwe EU-voorzitter: vluchtelingen, energietransitie en inflatie
Tsjechië neemt het roterende voorzitterschap van de Europese Unie over van Frankrijk. Van 1 juli tot 1 januari beheert de centrumrechtse regering van premier Petr Fiala de agenda van de EU en zit zijn team de EU-ministerraden in Brussel voor.
Lees verder

Hoe Nieuwpoort de felste daling van het aantal verkeersslachtoffers haalde
Vorig jaar kwamen in ons land 516 mensen om in het verkeer, 17 meer dan in het jaar voordien. De Vlaamse gemeente die op tien jaar tijd de grootste daling van het aantal verkeersslachtoffers optekende, is Nieuwpoort. "Als we file hebben, is het door auto's die stoppen voor fietsers en wandelaars", weet burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V).
Lees verder

De ultieme luxeleugen van Jean-Pierre Van Rossem: Het diepvriesgraf van 'Niki' dat in 1989 wereldnieuws was, maar vandaag enkel in Knesselare nog een belletje doet rinkelen
De dood van 'Niki' Annys is in 1989 wereldnieuws. Ze is de tweede echtgenote van de flamboyante beursgoeroe Jean-Pierre Van Rossem. 'De keuze van Dany' keert terug naar de dag dat de beursbubbel rond Van Rossem barst en de cel dreigt. In een ultieme poging om zijn vel te redden geeft hij de dood van de Brugse kappersdochter op als reden waarom hij zijn schuldeisers niet kan betalen. Hij laat voor haar een diepvriesgraf bouwen in Knesselare. De halve wereldpers zakt naar het Meetjesland af. Vandaag heerst de rust. "Niki wie?", klinkt het als we polsen naar 'le tombe frigo'. Tot we de naam Jean-Pierre Van Rossem laten vallen.
Lees verder

Van de ZOO in Antwerpen tot een blotevoetenpad in Zutendaal: ontdek hier de 73 leukste zomervakantietips uit Vlaanderen
Het schooljaar zit erop en dat betekent voor de leerkrachten, maar vooral ook voor de leerlingen twee maanden verdiende rust. Misschien staat er wel een reisje gepland met het gezin of een kamp met de vrienden. Voor ouders die niet weten waar ze hun kroost mee moeten zien te entertainen tijdens de zomervakantie hebben wij de 73 leukste tips opgelijst in Vlaanderen. Leer vliegen als een vogel in Technopolis of leef je uit in het water op verschillende locaties in Vlaanderen.
Lees verder

EXCLUSIEVE VIDEO. De ultieme luxeleugen van Jean-Pierre Van Rossem: Het diepvriesgraf van 'Niki' dat in 1989 wereldnieuws was, maar dat vandaag niemand meer kent
De dood van 'Niki' Annys is in 1989 wereldnieuws. Ze is de tweede echtgenote van de flamboyante beursgoeroe Jean-Pierre Van Rossem. In 'De keuze van Dany' zie je hoe de beursbubbel rond Van Rossem barst en de cel dreigt. In een ultieme poging om zijn vel te redden geeft hij de dood van de Brugse kappersdochter op als reden waarom hij zijn schuldeisers niet kan betalen. Hij laat voor haar een diepvriesgraf bouwen in Knesselare. De halve wereldpers zakt naar het Meetjesland af. Vandaag heerst de rust. "Niki wie?", klinkt het als we polsen naar 'le tombe frigo'. Tot we de naam Jean-Pierre Van Rossem laten vallen. Bekijk hierboven het onwaarschijnlijke verhaal.
Lees verder

Zo verloor Ian Thomas maar liefst 20 kg op 7 maanden tijd
Ian Thomas viel een tijdje geleden weer op, omdat hij plots op korte tijd enorm verdikt was. Volgens hem was dat voornamelijk een ongelukkig gevolg van de coronacrisis, maar hij voelde zich er niet zo goed bij. Nu, zeven maanden later, is de zanger zienbaar vermagerd. Zo opvallend zelfs, dat Showbits-reporter Desna eens wilde horen wat Ian zijn geheim is naar een snel 'summerproof body'. Ontdek de succesformule van Ian in deze nieuwe Showbits-video.
Lees verder

Stijn Vlaeminck is aan zijn derde Tour op rij toe en is het avontuur nog lang niet moe: "In de Tour is het altijd lopen. Nooit wandelen of stilstaan"
Stijn Vlaeminck. Dat is 'onze' man in de Tour voor deze krant, voor 'VTM Nieuws', hln.be én de radiozenders Joe en Qmusic. Bovendien pingpongt hij ook nog met het iconische duo Michel Wuyts-Tom Boonen, die dagelijks vanop de nieuwsset in Antwerpen hun licht laten schijnen op wat wel eens een heel spectaculaire Ronde van Frankrijk zou kunnen worden.
Lees verder

Zo verloor Ian Thomas maar liefst 20kg op 7 maanden tijd
Ian Thomas viel een tijdje geleden weer op, omdat hij plots op korte tijd enorm verdikt was. Volgens hem was dat voornamelijk een ongelukkig gevolg van de coronacrisis, maar hij voelde zich er niet zo goed bij. Nu, zeven maanden later, is de zanger zienbaar vermagerd. Zo opvallend zelfs, dat Showbits-reporter Desna eens wilde horen wat Ian zijn geheim is naar een snel 'summerproof body'. Ontdek de succesformule van Ian in deze nieuwe Showbits-video.
Lees verder

"Nat tot in de bilnaad, maar de regen kon niet deren": Rock Werchter beleeft natte eerste dag
88.000 strijders. Nat tot in de bilnaad. Feest, maar ook ellende. Werchter werd op dag één urenlang door regen gegeseld, maar als bij mirakel tijdens 'Where is my mind' van Pixies gered. Een open hemel, weg plastic en een nieuwe start. Klaar voor Pearl Jam.
Lees verder

Festival Dranouter biedt 6.000 tickets minder aan wegens tekort aan vrijwilligers: "Anders kunnen we kwaliteit niet meer garanderen"
De organisatoren van Festival Dranouter worden een beetje wanhopig. De zoektocht naar vrijwilligers loopt immers niet vlot. Daarom beslist het festival voorlopig minder tickets aan te bieden. "Met de huidige verhouding vrijwilligers-festivalgangers kunnen we iedereen een fijn muziekevenement beloven", zegt festivaldirecteur Bavo Vanden Broeck.
Lees verder

Zelensky: "Oekraïne is gestart met de export van elektriciteit naar de EU"
Oekraïne is gestart met op een "significante" manier elektriciteit uit te voeren naar de Europese Unie, via Roemenië. Dat heeft president Volodymyr Zelensky gezegd.
Lees verder

Laatste uren om kans te maken op 5.000 euro: speel mee met de Gouden Tour en win talloze prijzen
Vandaag gaat de Ronde van Frankrijk opnieuw van start. Met de Gouden Tour kan jij bewijzen dat je de beste ploegleider bent en 5.000 euro cash winnen. Wil je kans maken op de jackpot of andere prijzen? Meedoen voor eeuwige roem kan tot uiterlijk vanmiddag om 16 uur.
Lees verder

CORONACIJFERS. Aantal overlijdens neemt weer toe
Naast het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames, stijgt nu ook het aantal overlijdens weer. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Zo sterven er elke dag gemiddeld zes patiënten aan de gevolgen van het coronavirus. Dat is een stijging met 17 procent ten opzichte van de week voordien.
Lees verder

25ste verjaardag teruggave van Hongkong aan China: Xi Jinping installeert omstreden regeringsleider
In Hongkong zijn de festiviteiten begonnen voor de 25ste verjaardag van de teruggave van de voormalige Britse kolonie aan China. De Chinese president Xi Jinping reisde voor een tweedaags bezoek naar de stadstaat om de feestelijkheden bij te wonen. Xi wil naar eigen zeggen niet tornen aan het systeem waarbinnen Hongkong een zekere autonomie geniet.
Lees verder

LIVE WIMBLEDON. Elise Mertens, David Goffin en Joran Vliegen vandaag weer aan zet
Opnieuw drie Belgen vandaag op het gras op Wimbledon. Elise Mertens wacht in haar derde ronde een harde noot om te kraken met Angelique Kerber, terwijl David Goffin in diezelfde fase Ugo Humbert treft. Joran Vliegen moet in het mannendubbel dan weer zijn voorsprong van gisteren weten te verzilveren. Op deze pagina kunt u alle actua vanop Wimbledon op de voet volgen.
Lees verder

LIVE TOUR. Onze chef wielrennen over Wout van Aert: "Hij maakt zich zorgen over zijn knie, we zullen snel weten hoe het zit"
Het is zover: vandaag begint in Denemarken de Tour de France. Met een tijdrit van 13,2 kilometer met start en aankomst in Kopenhagen. Heel wat renners hebben hun zinnen gezet op de gele trui, onder hen ook Wout van Aert. "Hij zei dat hij van de Deense landschappen wil genieten. Vandaag gaat dat zeker niet lukken", schrijft onze chef wielrennen Marc Ghyselinck. Lees hieronder zijn vooruitblik.
Lees verder

WEERBERICHT. Dag begint zonnig, later kans op lokale buien
Vanochtend is het op veel plaatsen zonnig, behalve ten zuiden van Samber en Maas. In de loop van de dag wisselen brede opklaringen zich af met wolkenvelden, met hier een daar een bui. Aan zee wordt het in de namiddag zonniger. De maxima schommelen tussen 17 en 22 graden. De wind waait zwak tot matig, aan zee matig tot vrij krachtig met rukwinden tot 50 km/u. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Uitdager Wout van Aert neemt het vandaag op tegen topfavoriet en wereldkampioen Filippo Ganna: "Een beest tegen een monster"
Wout van Aert versus Filippo Ganna. Een beest tegen een monster. Zij zijn vandaag in Kopenhagen de topfavorieten voor de eerste gele trui in de Tour. Maar wie wint? Het wordt een clash tussen topatleten en topmateriaal.
Lees verder

Michaël Roskam over 'geheime' huwelijk met Eline De Munck: "Ik zei tegen mijn kameraden: 'Mannen, ik denk dat ik het zitten heb'"
Het was een grote verrassing in januari, toen Eline De Munck (34) op sociale media bekendmaakte dat ze één jaar getrouwd was met regisseur Michaël Roskam (49). In Het Belang van Limburg vertelt hij nu hoe ze elkaar leerden kennen en waarom ze besloten te trouwen.
Lees verder